Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Clarisa

6.11.2020 22:25
Clarisa

XXX.XXX.208.123

Ahoj, zdravím. S přítelem jsme si před týdnem přivezli štěňátko GR bez PP a zdá se nám chlapec nějaký málo chundelatý :-D a menší. Nejsme si jisti, jestli není třeba křížený. I když dle všech popisů, jak má vypadat, vše splňuje. Nějak mi to hlava nebere. Je mu teď 9 týdnů a je prostě malý, jak štěně labradora. :-) Poradí někdo nebo podělíte se prosím o své zkušenosti? Díky. :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2020 22:27

Foto prosím.

6.11.2020 22:28

Pokud je bez PP, nemáte žádnou záruku, že je to GR. Je to prostě kříženec.

6.11.2020 22:43

Další, jak přes kopírák !

6.11.2020 22:45
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Další, jak přes kopírák !

je to marný je to marný je to marný

7.11.2020 08:24

A rada zní.....příště až budete kupovat štěně a budete chtít konkrétní plemeno...čistokrevného GR, tak holt musíte koupit štěně s PP...je to jediná jistota.

7.11.2020 08:26
conie

XXX.XXX.206.202

Clarisa napsal(a):
Ahoj, zdravím. S přítelem jsme si před týdnem přivezli štěňátko GR bez PP a zdá se nám chlapec nějaký málo chundelatý :-D a menší. Nejsme si jisti, jestli není třeba křížený. I když dle všech popisů, jak má vypadat, vše splňuje. Nějak mi to hlava nebere. Je mu teď 9 týdnů a je prostě malý, jak štěně labradora. :-) Poradí někdo nebo podělíte se prosím o své zkušenosti? Díky. :-)

Vy máte doma křížence, voříška, určitě roztomilého, protože jeho původ a předky nemůžete nijak doložit. Takže může být větší, menší, chlupatější než jste čekali, prostě jedno velké překvapení. To jste ale chtěli, ne? Jinak byste výběru štěněte věnovali trochu víc pozornosti a pokud máte zájem o konkrétní plemeno, hledali byste výhradně štěně s PP.

7.11.2020 08:55

conie napsal(a):
Vy máte doma křížence, voříška, určitě roztomilého, protože jeho původ a předky nemůžete nijak doložit. Takže může být větší, menší, chlupatější než jste čekali, prostě jedno velké překvapení. To jste ale chtěli, ne? Jinak byste výběru štěněte věnovali trochu víc pozornosti a pokud máte zájem o konkrétní plemeno, hledali byste výhradně štěně s PP.

Lépe bych to nenapsala.

7.11.2020 08:57

Clarisa napsal(a):

Nedá mi to. Proč bez PP?

7.11.2020 09:06

Nedá mi to. Proč bez PP?

Vy nevíte??
Protože, když nechcete jezdit na výstavy, tak je PP zbytečný a štěně s PP na mazlíka zbytečně drahé....to ví přeci každej.

7.11.2020 09:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Vy nevíte??
Protože, když nechcete jezdit na výstavy, tak je PP zbytečný a štěně s PP na mazlíka zbytečně drahé....to ví přeci každej.

No nevím - 15 tyček za křížence mi jako nějaká extra láce nepřijde 😱

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/3677726/zlaty-retrivr/

7.11.2020 09:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

conie napsal(a):

A to mluvíte jen o vzhledu, horší to může být s povahou. A taky se zdravím.

Taky jsem měla GR bez PP, vzhledově jako štěňátko i vypadal jako GR, ale jak rostl, tak vypadal jinak. Čert vem vzhled, ale povaha opravdu retrívří nebyla. Pes byl velkej nezávislák, nekompromisní hlídač, neměl rád děti, neměl rád mazlení, stačilo mu ležet někde tak, aby člověka viděl, někdy mi přišlo, že člověka k životu ani moc nepotřeboval . Jediné co z retrívra měl bylo to, že miloval vodu a jakékoli psy.

A to matka opravdu retrívří povahu měla, to byl hroznej mazel. Otec byl s PP - ten jsme i viděli a opravdu to nebyli lidi, kteří by měli za potřebí nějak podvádět.

7.11.2020 09:34

Inspektor Pišišvor napsal(a):

Tihle aspoň vypadají jako GR. Každopádně to bylo určitě pořádně naplánovaný ve smyslu je teď hlad po štěňatech, tak ať na tom taky něco trhnem. S PP se prodávají za 45 tisíc, tak si asi zájemci říkají, jak ušetřili.

Třeba sem zadavatelka hodí fotku a prozradí cenu.

7.11.2020 09:37

No to není, ale ta úspora oproti štěněti s PP určitě bude....nevím kolik se pohybují štěňata retrívrů s PP, tak ale určo 20-25 tisíc to dle mého bude, jestli ne víc a pak třeba deset tisíc mít a nemít?

No já si prostě myslím, že to je obecně rozšířené, že defakto čistokrevné štěně bez PP je to samé jako s PP, akorát u toho štěněte s PP připlácíte za ten rodokmen, aby pes mohl na výstavu....

Vlastně se těm dotazům, které se tady neustále opakují ani nedivím, mě už se asi 4 známí ptali na co jsem kupovala štěně s papírama, když nechci jezdit po výstavách...a upřímně ani poté, co jsem jim to vysvětlila to nevypadalo, že by změnili názor...takže asi tak...

Ono totiž je to taková loterie....když se zadaří a koupíte opravdu čistokrevné štěně, které je zdravé a povahový standard, tak si můžete gratulovat, protože jste vyhráli a ušetřili penízky a když se nezadaří, tak má člověk za 15 litránků doma křížence.
A jako v loterii je těch šťastných výherců minimum, než těch, kteří o svou sázku přišli.

7.11.2020 09:42

Vy nevíte??

Mě jenom zajímalo, jestli zadavatelka patří do této kategorie nebo měla ještě jiný důvod. Kromě finančního.

7.11.2020 09:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

No to není, ale ta úspora oproti štěněti s PP určitě bude....nevím kolik se pohybují štěňata retrívrů s PP, tak ale určo 20-25 tisíc to dle mého bude, jestli ne víc a pak třeba deset tisíc mít a nemít?

No já si prostě myslím, že to je obecně rozšířené, že defakto čistokrevné štěně bez PP je to samé jako s PP, akorát u toho štěněte s PP připlácíte za ten rodokmen, aby pes mohl na výstavu....

Vlastně se těm dotazům, které se tady neustále opakují ani nedivím, mě už se asi 4 známí ptali na co jsem kupovala štěně s papírama, když nechci jezdit po výstavách...a upřímně ani poté, co jsem jim to vysvětlila to nevypadalo, že by změnili názor...takže asi tak...

Ono totiž je to taková loterie....když se zadaří a koupíte opravdu čistokrevné štěně, které je zdravé a povahový standard, tak si můžete gratulovat, protože jste vyhráli a ušetřili penízky a když se nezadaří, tak má člověk za 15 litránků doma křížence.
A jako v loterii je těch šťastných výherců minimum, než těch, kteří o svou sázku přišli.

Jako na rovinu - ty ceny štěňat s PP úplně obyčejných plemen, která mají navíc početné vrhy, takže se chovatel zatraceně zahojí, jsou teď tak přestřelené, že se těm lidem ani nedivím, že to nechtějí kupovat.
Já bych si taky raději vzala psa z utulku, než dát 45 tis. za psa jen tak do rodiny, ale bezpapíráka bych si NIKDY nekoupila.

7.11.2020 09:45

45 tisíc, úplně běžně. Dá se sehnat za míň, člověk musí i mezi chovkama hodně vybírat.

7.11.2020 09:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo, mám stejné zkušenosti, lidi to prostě nechápou.

Mě se třeba teď hodně známých ptalo, proč jsem zakládala chs, když jejich známí normálně chovají čistokrevná štěňata (bez PP) a žádnou chs nepotřebují. Nevím už jak to těm lidem vysvětlit, už jsem to vzdala. Nějaký standard vůbec netuší, že existuje. Že děláte zdravotní vyšetření jim taky nic neříká. Na všechno vám řeknou, že ti psy bez PP jsou taky krásní a zdraví, jen nemohou na výstavy no... O výběru krycího psa ani nemluvím, přece stačí, když vypadá podobně.

7.11.2020 09:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

45 tisíc, úplně běžně. Dá se sehnat za míň, člověk musí i mezi chovkama hodně vybírat.

To už bych si za ty peníze raději štěně importovala.

7.11.2020 10:11

To už bych si za ty peníze raději štěně importovala.

Taky bych to nedala. Zvlášť když máte se psem nějaký plány a ty kvůli nějaké vadě nevyjdou a chovatel se k tomu staví tak, že si to máte dát k soudu.

Z GR se bohužel stává pes na gauč, pak je samozřejmě jedno, za jakých podmínek byla fena uchovněna. Stačí 2xVD na výstavě, OVVR s odřenýma ušima, kyčle můžou být C, lokty jakékoliv, genetické testy nepovinné, proto se s nimi většina ani neobtěžuje. Když má někdo snahu podmínky zpřísnit, tak se vždycky někteří ozvou, že oni teda nic navíc dělat nebudou a nikdo jim do toho nemá co kecat. A zvlášť ti, kteří nepraskaji štěňata jak Baťa cvičky a tudíž tedy chovu vůbec nerozumí.

7.11.2020 10:14

Koukám, že o ceně štěněte GR s PP jsem měla zkreslené představy.....
45 tisíc je teda fakt raketa za štěně na mazla.....na druhou stranu, pokud opravdu budu chtít dané plemeno a chci a chci a chci, tak si prostě našetřím.

Jako taky se mi nechtělo dávat 42 tisíc za štěně leonbergera, ale asi bych to i zaplatila, kdyby to byla česká chovka, pro mě byl spíš problém, že štěně bylo z německa, já neumím žblebtnout německy ani anglicky a takže to, co je u štěněte s PP jako bonus...chovatelský servis, že se člověk může s chovatelem poradit...tímto odpadá.

7.11.2020 10:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Taky bych to nedala. Zvlášť když máte se psem nějaký plány a ty kvůli nějaké vadě nevyjdou a chovatel se k tomu staví tak, že si to máte dát k soudu.

Z GR se bohužel stává pes na gauč, pak je samozřejmě jedno, za jakých podmínek byla fena uchovněna. Stačí 2xVD na výstavě, OVVR s odřenýma ušima, kyčle můžou být C, lokty jakékoliv, genetické testy nepovinné, proto se s nimi většina ani neobtěžuje. Když má někdo snahu podmínky zpřísnit, tak se vždycky někteří ozvou, že oni teda nic navíc dělat nebudou a nikdo jim do toho nemá co kecat. A zvlášť ti, kteří nepraskaji štěňata jak Baťa cvičky a tudíž tedy chovu vůbec nerozumí.

Ta nechuť k provádění zdravotních testů je asi napříč všemi plemeny, a všude je stejný scénář - poctiví chovatelé to chtějí, ale potopí to velkomnožitelé🙄

... a paradoxně ti, co chovají na největších shitkách, co mají splněný jen základ do chovu, a kryli svým psem na dvorku, mají ceny, jak kdyby měli TOP fenu, a zahraniční krytí - to by fakt jeden blil🤮

7.11.2020 10:19

Mě jenom zajímalo, jestli zadavatelka patří do této kategorie nebo měla ještě jiný důvod. Kromě finančního.

Vždycky jsou to finance. Oni to vždycky různě okecávají, že ten bez PP je taky hezkej, že si zaslouží lásku a blabla, že peněz mají dost, ale nakonec z nich vyleze, že tolik se jim dávat nechtělo.

7.11.2020 10:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Vždycky jsou to finance. Oni to vždycky různě okecávají, že ten bez PP je taky hezkej, že si zaslouží lásku a blabla, že peněz mají dost, ale nakonec z nich vyleze, že tolik se jim dávat nechtělo.

Jako, mně by se taky nechtělo, když ty ceny vidím, ale když už teda psa s nejistým původem, zdravím i povahou, tak už fakt radši nějakýho adopťáka - ušetřím, a dám nějakému psovi šanci na lepší život.

7.11.2020 10:26

Ta nechuť k provádění zdravotních testů je asi napříč všemi plemeny, a všude je stejný scénář - poctiví chovatelé to chtějí, ale potopí to velkomnožitelé🙄

... a paradoxně ti, co chovají na největších shitkách, co mají splněný jen základ do chovu, a kryli svým psem na dvorku, mají ceny, jak kdyby měli TOP fenu, a zahraniční krytí - to by fakt jeden blil🤮

Přesně tak. Mezi chovateli jsem poznala spoustu bezvadných lidí, kteří rádi pomůžou, poradí. Ale taky několik bezpáteřních lidí, kteří se neštítí kvůli penězům ničeho. A svým přístupem paradoxně ten chov bezpapíraku podporují.

7.11.2020 10:28

Jako, mně by se taky nechtělo, když ty ceny vidím, ale když už teda psa s nejistým původem, zdravím i povahou, tak už fakt radši nějakýho adopťáka - ušetřím, a dám nějakému psovi šanci na lepší život.

Jo, to bez debaty. Taky si na starý kolena, az nebudu moct běhat po loukách, vezmu nějakýho dědouše z útulku.

7.11.2020 10:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

U nás to třeba tenkrát finance nebyly. Já byla dítě, takže to bylo na rodičích. Chtěla jsem psa s PP, rodičům to bylo tak nějak jedno, klidně by i do toho šli. Štěně s PP tenkrát stálo cca 8000, bez PP 3500. Ale nebylo těch štěňat tolik. Já jsem jako dítě chtěla štěně hned - no a obvolávali jsme inzeráty. ta paní, od které jsme si nakonec štěně vzali, byla hrozně sympatická už v telefonu, a ptala se i kam štěně půjde, a že nám poradí do začátku, a že můžeme klidně na nezávaznou návštěvu atd, prostě byla fajn. Další telefonát byl na štěně s PP, paní taková odměřená, proběhl výslech a začala diktovat, co se štěnětem budeme muset a co naopak nebudeme moci... Já to chápu, ale táta tohle nechápal a bylo mu to vyloženě prosit srsti. Zastává ten názor, že pokud si koupí psa, tak si s ním bude dělat co chce. Tohle se mu prostě nelíbilo a tak hned rozhodnul pro to druhé štěně. Já měla obrovskou radost, že vůbec nějaké štěně bude.

Ale ve většině případů to je opravdu o těch penězích.

7.11.2020 10:36

Koukám, že o ceně štěněte GR s PP jsem měla zkreslené představy.....
45 tisíc je teda fakt raketa za štěně na mazla.....na druhou stranu, pokud opravdu budu chtít dané plemeno a chci a chci a chci, tak si prostě našetřím.

Jako taky se mi nechtělo dávat 42 tisíc za štěně leonbergera, ale asi bych to i zaplatila, kdyby to byla česká chovka, pro mě byl spíš problém, že štěně bylo z německa, já neumím žblebtnout německy ani anglicky a takže to, co je u štěněte s PP jako bonus...chovatelský servis, že se člověk může s chovatelem poradit...tímto odpadá.

A vzít si tlumočníka? Vzpomněla jsem si na kamarádku, která jela do Holandska "jenom připustit fenu" a vezl ji tam kamarád jazykově vybavený (navíc si sama netroufla na tak dlouhou cestu). + mu samozřejmě platila hotel a tak.

7.11.2020 10:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A vzít si tlumočníka? Vzpomněla jsem si na kamarádku, která jela do Holandska "jenom připustit fenu" a vezl ji tam kamarád jazykově vybavený (navíc si sama netroufla na tak dlouhou cestu). + mu samozřejmě platila hotel a tak.

Jj, takto se to dělává běžně - pokud mi třeba přijedou pro štěně z Rakouska, tak si taky povolám kamarády, co vládnou dobře němčinou, protože se mnou by si moc nepokecali - já se v němčině zmůžu tak na komunikaci s rozhodčím na výstavě, a na to abych si koupila jídlo v bufetu😂

7.11.2020 10:47

Jo tak to nebyl problém, jela by s náma pro štěně švagrová, ta mluví perfektně v německu i žila......ale prostě jsem ráda, když se s chovatelkou domluvím bez tlumočníka, že není problém zvednout telefon, když se potřebuju zeptat na něco, co by chovatelka mohla vědět nebo prostě já napíšu, jak se moje štěndo má, na oplátku mám info, jak prospívají ostatní sourozenci, jestli jsou zdraví, jak rostou, jakou mají povahu........
ono i všechno tohle přes tlumočníka jde, ale napřímo je prostě napřímo.

Psa ze zahraničí...resp. z ciziny, kde se nedomluvím, bych brala pouze v případě, že bych měla chovatelské ambice a chtěla si dovézt určitou "krev" a nebo pokud bych chtěla pracovního psa a štěňata z dané chovky by byla pracovně úspěšná a pod.

7.11.2020 11:07
fikovnice

XXX.XXX.134.125

conie napsal(a):

"Conie" moc Tě zdravím aspoň takto přes diskuzi!
Já si nicméně k tomuto zadání myslím, že jde OPĚT o snahu vyvolat flame... Vždyť je to tu imrvére, končí to někdy rozhádáním se a o to dotyčnému jde. Jen můj názor...

7.11.2020 11:44

..tak mně tak napadlo kdyz to tak ctu, ze si naježim k Vánocům nějakou pěknou keramickou pokladnicku a zacnu měsícně odkladat aby mně to nebolelo, motylovi jsou na jaře 4 roky a ceny jsou astronomické...ja měla štěstí nestandardní štěně s PP, za tehdejších 11 tisic...dneska jdou pomalu za hednou tolik a to stěsti nemusim mit....

7.11.2020 12:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.241

Dost pochybuji, nejspíš už se neozve, jako mnoho a mnoho jiných podobných tazatelů.

7.11.2020 13:09

marcelaamax napsal(a):
U nás to třeba tenkrát finance nebyly. Já byla dítě, takže to bylo na rodičích. Chtěla jsem psa s PP, rodičům to bylo tak nějak jedno, klidně by i do toho šli. Štěně s PP tenkrát stálo cca 8000, bez PP 3500. Ale nebylo těch štěňat tolik. Já jsem jako dítě chtěla štěně hned - no a obvolávali jsme inzeráty. ta paní, od které jsme si nakonec štěně vzali, byla hrozně sympatická už v telefonu, a ptala se i kam štěně půjde, a že nám poradí do začátku, a že můžeme klidně na nezávaznou návštěvu atd, prostě byla fajn. Další telefonát byl na štěně s PP, paní taková odměřená, proběhl výslech a začala diktovat, co se štěnětem budeme muset a co naopak nebudeme moci... Já to chápu, ale táta tohle nechápal a bylo mu to vyloženě prosit srsti. Zastává ten názor, že pokud si koupí psa, tak si s ním bude dělat co chce. Tohle se mu prostě nelíbilo a tak hned rozhodnul pro to druhé štěně. Já měla obrovskou radost, že vůbec nějaké štěně bude.

Ale ve většině případů to je opravdu o těch penězích.

U nás to s první fenkou bylo podobně. Ale tenkrát ani nebylo tolik osvěty a hlavně nemusel mít každej psa za každou cenu, hlavně ten, kdo by ho mít neměl. Lidi byli tak nějak víc střízliví nebo jak to říct, prostě nemuseli mít všechno. Dnes jsou s prominutím rozežrani. Pamatuju se, jak to dřív bylo na dědině. Označení pséčkař přináleželo pár vymykajícím se jedincům a ještě si z nich lidi dělali srandu, že psa cvičí. Hodně lidí mělo jen voříška na řetězu u boudy, který žil ze zbytků od stolu. Pokud nebylo v domácnosti prase.

7.11.2020 13:14

Jo tak to nebyl problém, jela by s náma pro štěně švagrová, ta mluví perfektně v německu i žila......ale prostě jsem ráda, když se s chovatelkou domluvím bez tlumočníka, že není problém zvednout telefon, když se potřebuju zeptat na něco, co by chovatelka mohla vědět nebo prostě já napíšu, jak se moje štěndo má, na oplátku mám info, jak prospívají ostatní sourozenci, jestli jsou zdraví, jak rostou, jakou mají povahu........
ono i všechno tohle přes tlumočníka jde, ale napřímo je prostě napřímo.

Psa ze zahraničí...resp. z ciziny, kde se nedomluvím, bych brala pouze v případě, že bych měla chovatelské ambice a chtěla si dovézt určitou "krev" a nebo pokud bych chtěla pracovního psa a štěňata z dané chovky by byla pracovně úspěšná a pod.

Rozumím.

7.11.2020 13:20
domi.t

XXX.XXX.188.183

9-tyzdnova Nefret(INDEPENDENT WOMAN Dagchells) 😊

Tak môžte aspoň trochu porovnať so šteniatkom bez PP,čo máte doma.

Sory,ale ja už nemám silu ďalej sa k tomu vyjadrovať. To je boj s veternými mlynmi. Bludný kruh. Hádzanie hrachu o stenu. Ľudská hlúposť je nekonečná .

7.11.2020 13:22

domi.t napsal(a):
9-tyzdnova Nefret(INDEPENDENT WOMAN Dagchells) 😊

Tak môžte aspoň trochu porovnať so šteniatkom bez PP,čo máte doma.

Sory,ale ja už nemám silu ďalej sa k tomu vyjadrovať. To je boj s veternými mlynmi. Bludný kruh. Hádzanie hrachu o stenu. Ľudská hlúposť je nekonečná .

Lidská blbost a vesmír - říkám já.

7.11.2020 13:23
domi.t

XXX.XXX.188.183

Práve o jednej "pani chovateľke" v Čechách viem,čo to robí presne tak,ako píšete...samozrejme je ich takých viac,ale túto jednu sledujem na Instagrame aj na Youtube a teda plány má velkolepé,feny ledva uchovnené, jedná má céčkové lakte,ale pohodička,na ja bude vrh "B", na ktorý sú už prípravy v plnom prúde...Ach!

7.11.2020 14:01
fikovnice

XXX.XXX.134.125

domi.t napsal(a):
Práve o jednej "pani chovateľke" v Čechách viem,čo to robí presne tak,ako píšete...samozrejme je ich takých viac,ale túto jednu sledujem na Instagrame aj na Youtube a teda plány má velkolepé,feny ledva uchovnené, jedná má céčkové lakte,ale pohodička,na ja bude vrh "B", na ktorý sú už prípravy v plnom prúde...Ach!

Tak písněte jméno...nebo aspoň nějaké bližší indicie. Ať je to varováním pro případné zájemce o štěně.

7.11.2020 14:11

fikovnice napsal(a):
Tak písněte jméno...nebo aspoň nějaké bližší indicie. Ať je to varováním pro případné zájemce o štěně.

Nedivím se, že někdo uvést veřejně nechce. Když nemá přímou zkušenost. Já ji mám, proto se nebojím a může na mě dotyčná paní poslat, koho chce. Jo, je to trochu nepříjemný, ale já jsem na tyto metody právě už zvyklá, což dotyčná asi neví. A vím, že se může třeba stavět hlavu, ale stejně si nepomůže. Pro mně je to nešťastná chudinka.

7.11.2020 14:16
domi.t

XXX.XXX.188.183

Nedivím se, že někdo uvést veřejně nechce. Když nemá přímou zkušenost. Já ji mám, proto se nebojím a může na mě dotyčná paní poslat, koho chce. Jo, je to trochu nepříjemný, ale já jsem na tyto metody právě už zvyklá, což dotyčná asi neví. A vím, že se může třeba stavět hlavu, ale stejně si nepomůže. Pro mně je to nešťastná chudinka.

Presne tak Ale v tomto prípade som len a len rada,že nemám priamu skúsenosť s touto CHS.

Po skúsenostiach,aká nepríjemná debata až hádka sa tu strhla s CHS Nice Friend, web spomínanej CHS písať nebudem. Napíšem len,že majú iniciály MR sa nachádzajú v Lounách a majú dve už chovné feny a jedného psa. Kto chce, si ich určite lahko nájde. Alebo pošlem celý názov v správe.

7.11.2020 14:33

domi.t napsal(a):
Presne tak Ale v tomto prípade som len a len rada,že nemám priamu skúsenosť s touto CHS.

Po skúsenostiach,aká nepríjemná debata až hádka sa tu strhla s CHS Nice Friend, web spomínanej CHS písať nebudem. Napíšem len,že majú iniciály MR sa nachádzajú v Lounách a majú dve už chovné feny a jedného psa. Kto chce, si ich určite lahko nájde. Alebo pošlem celý názov v správe.

Je to úplně stejné.... vždy si už dopředu zjišťovat, kde štěně kupuju. Hledat a prověřovat, jak kdybych kupovala auto nebo mobil. A radši se poradit s někým, kdo tomu rozumí, pokud si nevím rady. Rozhodně nedat na vlastní pocity a emoce.

7.11.2020 18:01
arosek

XXX.XXX.60.11

domi.t napsal(a):

V CR je podobnych rozhodne vic, bohuzel :(
Vsak na Slovensku jich je taky vic ... ja vim o dvou :(

Jinak k tem cenam v CR - nektere jsou vazne nesmyslne.

Daji se tu sehnat stenata ze zahranicniho kryti, po fenach sampionkach prace a/nebo/i krasy v rozpeti 20-25 000.
Stejne tak se daji sehnat stenata po fene 2x VD a OVVR, kryte "oblibenym plemenikem) za 35 a vic.

Otazka poptavky, stejne jako u mnoziren :(

Bohuzel lidi nejsou oshotni cekat treba pul roku. Kazdy chce stenet hned a je mu jedno odkud a koho tim podpori :(

Přidejte reakci

Přidat smajlík