Maltézský psík - štěňátka

Prodám Maltézského psíka - Hledáme skvělé páníčky pro krásná štěňátka,pejsk...
30000 KčDobrý den, prosím o radu. Mám právě nyní 3-měsíční štěně, fenu maltézáčka. Z praktických důvodů ji chci do budoucna nechat stříhat, mám ji pro radost, ne na výstavy. Nikdy dříve jsem maltézáčka neměla a proto bych potřebovala poradit od majitelů těchto psíků nebo střihaček, kdy je vhodné tohoto psíka nechat ostříhat. Už nyní, a to bude mít za čtyři dny 3 měsíce, má poměrně dlouhou srst, což vadí hlavně na tlapkách při chůzi venku. Kdy poprve a jak často se tito psíci musí stříhat ? A stříhají se nebo se srst jen zkracuje nůžkami ? Děkuji předem za Vaše odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Najděte kvalitní salon a informujte se tam.
https://www.charming-elite.com/maltese-standard/maltezacek-pece-o-srst/
Ty tlapky jí s trochou trpělivosti a s ostrými nůžkami zastřihnete i sama. Celkové ostříhání tak můžete o pár týdnů/měsíců odložit. Necháte ji zkrátka ostříhat, až se Vám bude zdát, že ta srst tropí víc neplechy než užitku. Je to dost individuální i v rámci jednoho plemene, a taky každý majitel je na tu srst jinak tolerantní. Takže na četnost stříhání se nedá jednoznačně odpovědět.
A stříhají se nebo se srst jen zkracuje nůžkami ?
No, stříhání je zkracování srsti nůžkami... Takže fakt nevím, co Vám mám říci.
Měli jsme maltézáčka a stříhala jsem ho sama. Pokud nechcete, aby to bylo hodně vidět nebo se bojíte, že mu uděláte zuby, zkuste nůžky efilační.
Varaxi
napsal(a):
Ty tlapky jí s trochou trpělivosti a s ostrými nůžkami zastřihnete i sama. Celkové ostříhání tak můžete o pár týdnů/měsíců odložit. Necháte ji zkrátka ostříhat, až se Vám bude zdát, že ta srst tropí víc neplechy než užitku. Je to dost individuální i v rámci jednoho plemene, a taky každý majitel je na tu srst jinak tolerantní. Takže na četnost stříhání se nedá jednoznačně odpovědět.
A stříhají se nebo se srst jen zkracuje nůžkami ?
No, stříhání je zkracování srsti nůžkami... Takže fakt nevím, co Vám mám říci.
Asi myslela strojkem.
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!