Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2020 12:23
zdenula

XXX.XXX.60.233

Dobrý den, prosím o radu. Mám právě nyní 3-měsíční štěně, fenu maltézáčka. Z praktických důvodů ji chci do budoucna nechat stříhat, mám ji pro radost, ne na výstavy. Nikdy dříve jsem maltézáčka neměla a proto bych potřebovala poradit od majitelů těchto psíků nebo střihaček, kdy je vhodné tohoto psíka nechat ostříhat. Už nyní, a to bude mít za čtyři dny 3 měsíce, má poměrně dlouhou srst, což vadí hlavně na tlapkách při chůzi venku. Kdy poprve a jak často se tito psíci musí stříhat ? A stříhají se nebo se srst jen zkracuje nůžkami ? Děkuji předem za Vaše odpovědi.

9.11.2020 14:22
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ty tlapky jí s trochou trpělivosti a s ostrými nůžkami zastřihnete i sama. Celkové ostříhání tak můžete o pár týdnů/měsíců odložit. Necháte ji zkrátka ostříhat, až se Vám bude zdát, že ta srst tropí víc neplechy než užitku. Je to dost individuální i v rámci jednoho plemene, a taky každý majitel je na tu srst jinak tolerantní. Takže na četnost stříhání se nedá jednoznačně odpovědět.

A stříhají se nebo se srst jen zkracuje nůžkami ?
No, stříhání je zkracování srsti nůžkami... Takže fakt nevím, co Vám mám říci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2020 14:25

Měli jsme maltézáčka a stříhala jsem ho sama. Pokud nechcete, aby to bylo hodně vidět nebo se bojíte, že mu uděláte zuby, zkuste nůžky efilační.

9.11.2020 14:26

Varaxi napsal(a):
Ty tlapky jí s trochou trpělivosti a s ostrými nůžkami zastřihnete i sama. Celkové ostříhání tak můžete o pár týdnů/měsíců odložit. Necháte ji zkrátka ostříhat, až se Vám bude zdát, že ta srst tropí víc neplechy než užitku. Je to dost individuální i v rámci jednoho plemene, a taky každý majitel je na tu srst jinak tolerantní. Takže na četnost stříhání se nedá jednoznačně odpovědět.

A stříhají se nebo se srst jen zkracuje nůžkami ?
No, stříhání je zkracování srsti nůžkami... Takže fakt nevím, co Vám mám říci.

Asi myslela strojkem.

9.11.2020 14:34
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asi myslela strojkem.

Jo ták, tak to mě vůbec nenapadlo.
Vzhledem k tomu, že pes je mazel, nikoli výstavní šampion, tak lze obojí.

9.11.2020 15:45
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No já bych štěndo na stříhání už zvykala, alespoň ty pacinky mu oškudlejte

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík