Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Veronika19911

9.11.2020 15:34
Veronika19911

XXX.XXX.240.39

Dobrý mám, mám ročního minibulíka a poslední dobou začínám doma cítit intenzivní pach moči. Dnes jsem přišla domů z práce, vcera bylo vše uklizeno, a zase to cítím a jde to z jeho deky, kterou dostal včera taky vypranou (Bez vůně). Ale moc dobře vim, že to bylo čisté. Deka není mokrá. Ale šíleně smrdí. Nikdy doma neznačkoval, a čurat venku se naučil velice brzy. Mám nového přítele a označil v poslední době místo, kdy byli jeho věci, přítel má doma kočku, tak jsem myslela, že to je tím. Ale dělá to i tam, kde má pelech a místo, a tak žádné přítele věci nejsou. Ještě dodam, že přítele má moc rád, až mám někdy pocit, že ho má radši, než mě. Ne bydlíme spolu. Co mám dělat, aby to přestalo? Když jsem ho minule u toho chytla, dostal vynadáno. Tohle mi, ale nepřijde, jakoby zvedl nohu, to by podle mě někde musela být tekutina. 🤔 vzdycky jsme doma měli fenky, nevím, jestli pes dokáže něco "vypouštět"? Takže zase dokolečka, vyprat, vydezinfikovat plochy. Poradíte mi? Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2020 16:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nerozumím tomu, co ten pes dělá - v jedné větě uvádíte, že jste ho u toho nachytala a ve druhé zase píšete, že Vám to nepřipadá jako kdyby zvedal nožičku, že nikde není tekutina. Tak nevím. Ale jestli učůrává do pelíšku (může to třeba uschnout než se vrátíte z práce?), zamyslela bych se, jestli to nemůže ukazovat na zdravotní problém.

9.11.2020 16:54
balisek

XXX.XXX.208.139

V první řadě je potřeba vyloučit zdravotní problém - nechte vyšetřit moč, příp.krev. Bude-li výsledek negativní, zaměřte se na psychiku psa.

Psi si potrpí na rutinu a stabilitu. Labilnější jedinec může značkováním reagovat na sebemenší změnu v domácnosti. Můj pes značkoval, když se událo něco, co zahýbalo jeho světem - když se syn po delších pomaturitiních prázdninách vrátil do školy, když jsem byla v nemocnici, když jsem se zdržela v práci (přestože další členové rodiny byli doma a pes byl vyvenčený), když se balilo na dovolenou...

Pokud s vámi partner nebydlí, přináší s sebou do Vaší domácnosti cizí pachy, které může vnímat jako narušení teritoria. A nic na tom němění fakt, že přítele má velice rád. Své může dělat i to, že při jeho návštěvě mu věnujete méně pozornosti, než na kolik je normálně zvyklý.

Řešením je posilovat sebevědomí a samostatnost psa (různými cvičeními, úkoly apod.) a současně ho hlídat ostřížím zrakem. Při prvním náznaku značkování musí ihned následovat pokárání (jde o vyjádření nespokojenosti, ne fyzický trest). Kromě toho je dobré dát psovi dostatek možností ke značkování venku, kolem domu.

V nejhorším případě lze použít protiznačkovací pás (https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=p%C3%A1s+proti+zna%C4%8Dkov%C3%A1n%C3%AD) - ten už však pouze řeší následek, ne příčinu.

PS: U nás nakonec stačilo psa jednou přistihnout a vyhubovat mu. Od té doby je klid.

9.11.2020 17:00
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Třeba smrdí psovinou - anální žlázy?
Když pes značkuje, tak ne pelech.

9.11.2020 17:54
balisek

XXX.XXX.241.31

rapotacka11 napsal(a):
Třeba smrdí psovinou - anální žlázy?
Když pes značkuje, tak ne pelech.

Nevěřte tomu, náš si klidně označoval vlastní deku.

Veronika19911

9.11.2020 18:28
Veronika19911

XXX.XXX.240.39

Super, děkuji za cenné info, jdeme tomu postupně přijít na kloub. Děkuji 😊

Přidejte reakci

Přidat smajlík