Jak odnaučit psa skákat na gauč a postel?

Francouzský buldoček
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kamča050

9.11.2020 19:34
Kamča050

XXX.XXX.118.86

Dobrý večer,
za poslední měsíc jsme 2x jeli na veterinu, protoze nás pes skočil z gauče nebo postele a nejspis si udělal něco se zády, protože zaknucel a poté vždy špatně chodil na zadní packy jak ho to bolelo. Na veterině dostal injekci a druhej den je dobrej, ale mám strach aby se to neopakovalo, snažím se hlídat aby neskakal, ale samozřejmě ne vždy se to povede.
Veterinář nás upozornil že to může skončit vyhrezlou plotynkou.
Nenapadá někoho něco, jak to vyřešit? Udělat mu třeba schudky nebo tak?

9.11.2020 19:40
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Skočil na koberec?

vyřešit?
Udělat mu třeba schudky nebo tak

Já mám vysokou válendu
u ní nižší křeslo
pes chodí přes křeslo.

9.11.2020 19:51
janaa

XXX.XXX.15.166

Co je to za plemeno? Jedna věc je koupit (nebo udělat) schůdky, pro malá plemena jsou běžně v prodeji. Zrovna před chvílí jsem odklikla objednávku psích schůdků, protože mám novou úžasnou obrovskou postel,pro mrňata ale hodně vysokou Druhá věc pokud je to možní posilovat u psa svaly a koordinaci, aby to jeho tělo něco drželo. Teoreticky by seskok z gauče neměl opakovaně vyvolat takové problémy, to může venku taky na něco vyskočit, seskočit a tam to těžko ošéfujete. Bohužel zvlášť u krátkonohých plemen běžný problém

9.11.2020 21:03
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

janaa napsal(a):
Co je to za plemeno? Jedna věc je koupit (nebo udělat) schůdky, pro malá plemena jsou běžně v prodeji. Zrovna před chvílí jsem odklikla objednávku psích schůdků, protože mám novou úžasnou obrovskou postel,pro mrňata ale hodně vysokou Druhá věc pokud je to možní posilovat u psa svaly a koordinaci, aby to jeho tělo něco drželo. Teoreticky by seskok z gauče neměl opakovaně vyvolat takové problémy, to může venku taky na něco vyskočit, seskočit a tam to těžko ošéfujete. Bohužel zvlášť u krátkonohých plemen běžný problém

Pokud je tam třeba klouzavá plovka, tak ten seskok z gauče může být pro psa opravdu likvidační👎

Kamča050

9.11.2020 22:35
Kamča050

XXX.XXX.118.86

rapotacka11 napsal(a):
Skočil na koberec?

vyřešit?
Udělat mu třeba schudky nebo tak

Já mám vysokou válendu
u ní nižší křeslo
pes chodí přes křeslo.

Máme koberec u gauče i u postele. Koukala jsem na schudky na internetu, vypadaji dobře, to by mohlo být řešení.

Kamča050

9.11.2020 22:51
Kamča050

XXX.XXX.118.86

janaa napsal(a):

Jedná se o francouzského buldocka, vím že u tohoto plemene jsou tyto problémy docela časté a taky to často končí právě vyhrezlou plotynkou a operaci. Nerada bych aby to došlo až takhle daleko. Snažím se to tedy hlídat, ale občas stačí abych šla k němu a on začne utíkat a samozřejmě skočí nahoru. Koukala jsem na internetu na ty schudky, ale zase si říkám aby pochopil ze musí chodit po nich nahoru🤔 Jde mi hlavně o tu postel, u gauče stačí posunout stůl a nahoru se nedostane.

10.11.2020 06:25
janaa

XXX.XXX.15.166

Kamča050 napsal(a):
Jedná se o francouzského buldocka, vím že u tohoto plemene jsou tyto problémy docela časté a taky to často končí právě vyhrezlou plotynkou a operaci. Nerada bych aby to došlo až takhle daleko. Snažím se to tedy hlídat, ale občas stačí abych šla k němu a on začne utíkat a samozřejmě skočí nahoru. Koukala jsem na internetu na ty schudky, ale zase si říkám aby pochopil ze musí chodit po nich nahoru🤔 Jde mi hlavně o tu postel, u gauče stačí posunout stůl a nahoru se nedostane.

Musíte se ho to naučit. FB s tím mají problémy díky zkrácené páteři,stejně jako další bezocasá plemena :-(

10.11.2020 09:17
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.241

Opravdu je nutné, aby spal v posteli?
Myslíte, že schůdky jsou to pravé pro frbula s bolavými zády?
Nemůže mít pelíšek na zemi u postele v ložnici?

Být to můj pes, bude už jen na zemi. Nenechám ho nikam vyskakovat, lézt a seskakovat.

Zdenecekkk

10.11.2020 09:37
Zdenecekkk

XXX.XXX.241.149

To je sice hezky. ale tvrdohlavyho buldocka to tezko clovek odnauci. Kdyztak by tam skakal az bude sam doma a stejne by se nic nevyresilo.

Za mne spis zkusit ukazat psovi, ze kdyz poprosi a pocka u gauce/postele, je ho tam zvednete opatrne.

Buldocci nemaji chodit ani po schodech casto. Takze koupenim schudku podlem e jen oddalujete eventualni problemy.

10.11.2020 09:45
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.241

Zdenecekkk napsal(a):
To je sice hezky. ale tvrdohlavyho buldocka to tezko clovek odnauci. Kdyztak by tam skakal az bude sam doma a stejne by se nic nevyresilo.

Za mne spis zkusit ukazat psovi, ze kdyz poprosi a pocka u gauce/postele, je ho tam zvednete opatrne.

Buldocci nemaji chodit ani po schodech casto. Takze koupenim schudku podlem e jen oddalujete eventualni problemy.

Buldoček je pes jako každý jiný. Majitel jen musí být tvrdohlavější než on a důsledný, o tom to celé je.

Teď pes na postel vyskočí, podle Vašich slov ho něco těžko člověk odnaučí, ale sedět u postele, na kterou vyskočí, a čekat, ho naučí? A pak zase místo, aby skočil dolů, bude čekat, až si ho někdo všimne a sundá ho? Toho tvrdohlavýho budočka?
To jsou teda rady

Zdenecekkkkkk

10.11.2020 10:03
Zdenecekkkkkk

XXX.XXX.241.149

Fiona.Praha napsal(a):
Buldoček je pes jako každý jiný. Majitel jen musí být tvrdohlavější než on a důsledný, o tom to celé je.

Teď pes na postel vyskočí, podle Vašich slov ho něco těžko člověk odnaučí, ale sedět u postele, na kterou vyskočí, a čekat, ho naučí? A pak zase místo, aby skočil dolů, bude čekat, až si ho někdo všimne a sundá ho? Toho tvrdohlavýho budočka?
To jsou teda rady

Je videt ze buldocka nemate a nic o nich nevite :D Kdyz nemuzete poradit vy s necim co by fungovalo, radeji bych byl zticha.

Napsal jsem, co fungovalo na naseho psa. A ano, je to narocnejsi v tom, ze psa musite davat nahoru a pak sundavat. Nadruhou za predejiti zdravotnich problemu to stoji. Buldocka uz 3 frbulka a kazdy se se mnou dozil krasnych 13 let minimalne a vzdy bez potizi, ktere by souviseli s nebezpecnym a skakavym pohybem.....

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2020 10:19

Pokud už psovi dovolím vlízt na gauč, mám ho pod povelem, aby nesměl sám seskočit dolů. Pokud vidím, že se chystá dolů, povelem ho posadím a musí počkat, až ho sundám. Tak to dělám s mopslema já. Jsou to už stařenky a seskok dolů by mohl znamenat i větší průšvih, než hnutá záda.
Pokud nejsem doma, tak přístup na gauč/postel apod. samozřejmě znemožním.

10.11.2020 10:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.241

Zdenecekkkkkk napsal(a):
Je videt ze buldocka nemate a nic o nich nevite :D Kdyz nemuzete poradit vy s necim co by fungovalo, radeji bych byl zticha.

Napsal jsem, co fungovalo na naseho psa. A ano, je to narocnejsi v tom, ze psa musite davat nahoru a pak sundavat. Nadruhou za predejiti zdravotnich problemu to stoji. Buldocka uz 3 frbulka a kazdy se se mnou dozil krasnych 13 let minimalne a vzdy bez potizi, ktere by souviseli s nebezpecnym a skakavym pohybem.....

Jediná rada je, nepouštět psa vyskakovat, seskakovat ani chodit po schodech.

Laskavě mne tu neokřikujte, abych byla zticha, nejste totiž na svém profilu FB, ale na veřejné diskusi. Proto můžu radit podle svých zkušeností, jak chci a co chci. A není na Vás, ale na tazatelce, jakou radu si vybere. Chápete?

10.11.2020 10:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud už psovi dovolím vlízt na gauč, mám ho pod povelem, aby nesměl sám seskočit dolů. Pokud vidím, že se chystá dolů, povelem ho posadím a musí počkat, až ho sundám. Tak to dělám s mopslema já. Jsou to už stařenky a seskok dolů by mohl znamenat i větší průšvih, než hnutá záda.
Pokud nejsem doma, tak přístup na gauč/postel apod. samozřejmě znemožním.

Souhlasím!
Pokud je problém s ovladatelností, pejskovi bych na doma dala couračku, abych ho mohla případně zachytit včas a nezdrhnul mi.

10.11.2020 11:39
tero

XXX.XXX.236.80

Co nechci aby pes dělal, nedovolím hned od začátku.Teď jedině hlídat a zakazovat, nebo gauč přikrýt něčím co je psu nepříjemné, noviny, igelit atd.

10.11.2020 12:50

Nebo zavřít dveře.

Kamča050

10.11.2020 18:06
Kamča050

XXX.XXX.118.86

Díky za rady, holt jsme to podcenili a dovolili mu všechno. Když je doma sam, všude zavirame a je v chodbě v pelisku, ale když jsme doma tak samozřejmě běhá po bytě. Budu se snazit to nějak hlidat a jakemukoliv skoku nahoru nebo dolů předcházet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík