Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.11.2020 00:07
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

Dobrý den, prosím o zkušenost či názor.
Chceme si pořídit BŠO, odběr cca Vánoce. Já jsem doma na rodičovské dovolené z dětmi a manžel pracující. Takže já budu mít čas se věnovat psovi. ALE já a děti (snad) na jaře cca Duben odletime na měsíc klidně i měsíc a půl. To znamená ze bude doma jenom manžel a pes bude sám přes den 8 až 10 hodin. Budeme mu venku dělat i boudu a kotec.
Myslíte že to pro výchovu stěně bude špatný? Že najednou bude takhle sám přes den? Je možnost že bude přes den doma z našim malým psem. Akorát je to starší fena takže nevím jak by to tady vypadalo kdyby tady byli samy.
Já půjdu stejně za dva roky do práce a ten pes bude doma sám ale to už bude starší.. dela mi obavi že takhle to bude ještě stěně až poletime pryč.
A ještě jeden dotaz, jak to dělat když mate doma i fenu a ona se hara? Nechci ji odstrčit je to moje holka už skoro 10 let ... Máme i staršího psa který je stále venku takže to problém není. On je zavřeny když pustíme fenu ven a pak jde zase domu. Ale ten BŠO se bude pohybovat s nami jak doma tak venku takže bude furt s tou fenou...

Děkuji moc

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.11.2020 01:45

Od štěněte bych nikam nelítala, připravíte se o hodně krásné období. Jestli musíte odletět, tak štěňátko začněte zvykat na samotu po chvilinkách včas, t.j. vlastně hned, ať to pak není šok.
"Ale ten BŠO se bude pohybovat s nami jak doma tak venku takže bude furt s tou fenou"...

Tak v tom případě budete mít malá bílá štěňátka.

14.11.2020 02:06

Je nutné pořizovat dalšího - třetího - psa? Nějak to nechápu. Dva psi, děti, plánovaný odlet na docela dlouhou dobu, nevyřešenå logistika při hárání, váš výhledový návrat do práce ...

14.11.2020 07:59
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je nutné pořizovat dalšího - třetího - psa? Nějak to nechápu. Dva psi, děti, plánovaný odlet na docela dlouhou dobu, nevyřešenå logistika při hárání, váš výhledový návrat do práce ...

Odletam každý rok. Rodiče bydli v Kanadě, od kud vlastně jsem. Letos kvůli covidu jsem to nechtěla riskovat. Žít s fenkou a psem to taky jde, snad nebudu jediná která tak žije 😅 chtěla jsem jenom typ jak to lidi zvládají. Moje fenka je malé plameno takže štěňátka s toho neeee.
A ano, budu se vracet do práce. Co pak lidi co chodi do práce nemůžou mít psy? 😏 Mě jen zajímalo ten odlet když bude stěně ještě malý, jestli spis letět o trochu déle.
A nevím zda to potřebujete chápat 🤨 já své rozhodnutí nemusím nikomu vysvětlovat, ptala jsem se jenom na názor.

14.11.2020 08:02
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

Od štěněte bych nikam nelítala, připravíte se o hodně krásné období. Jestli musíte odletět, tak štěňátko začněte zvykat na samotu po chvilinkách včas, t.j. vlastně hned, ať to pak není šok.
"Ale ten BŠO se bude pohybovat s nami jak doma tak venku takže bude furt s tou fenou"...

Tak v tom případě budete mít malá bílá štěňátka.

Děkuji za názor.

Malá štěňátka nemohu být, moje fenka je stará babička Shih-tzu 😁

14.11.2020 08:06

A nechcete se spis nekde domluvit v psim hotelu na hlidani, zacit tam stene davat do skolky a pak ho tam -po dobu vasi dovolene nechat hlidat?
V dobe Vasi dovolene mu bude pul roku, potrebuje nejake vyziti a zabavu. A je to dlouha doba na to, aby ho jen nekdo pohlidal bez dalsi cinnosti

14.11.2020 08:12

m.jiraskova napsal(a):
Děkuji za názor.

Malá štěňátka nemohu být, moje fenka je stará babička Shih-tzu 😁

Tak pak je musíte v době hárání důsledně oddělovat. O nechtěném nakrytí fenek už tu bylo příkladů hodně. A pro vaši fenu by to bylo fatální.

14.11.2020 08:17
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

A nechcete se spis nekde domluvit v psim hotelu na hlidani, zacit tam stene davat do skolky a pak ho tam -po dobu vasi dovolene nechat hlidat?
V dobe Vasi dovolene mu bude pul roku, potrebuje nejake vyziti a zabavu. A je to dlouha doba na to, aby ho jen nekdo pohlidal bez dalsi cinnosti

Taky mě to napadlo no ... jako manžel by se mu věnoval po práci, a kdyby zrovna pracoval blíž k domu tak by na oběd jezdil i domu...
Ten psi hotel není špatný nápad. Děkuji.

14.11.2020 08:19

Podle mě je hraniční 9-10 hodin i pro dospělého psa. Štěně vám za tu dobu může udělat z bytu kůlničku na dříví. Psí hotel není špatný nápad, ale já bych dala přednost "opatrovníkovi" u vás doma.
Druhá babička, někdo další z rodiny ? Aby vzal štěně přes den ven vyvenčit, poběhat, pohrát, ideálně pocvičit.

14.11.2020 08:20
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

Tak pak je musíte v době hárání důsledně oddělovat. O nechtěném nakrytí fenek už tu bylo příkladů hodně. A pro vaši fenu by to bylo fatální.

Přesně, vím že by to bylo fatální. Proto mě to děla trochu starost. Náš pes venku je taky velký ale on je venkovní a ona domácí, takže při období harani se fenka poušti jen čurat a zase domu. Jinak šílí psy i u sousedů 🤪
Proste bych musela fenku oddělit. Ona by možná byla i rada, ze bude mít svůj klid 😏

14.11.2020 08:24
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

Podle mě je hraniční 9-10 hodin i pro dospělého psa. Štěně vám za tu dobu může udělat z bytu kůlničku na dříví. Psí hotel není špatný nápad, ale já bych dala přednost "opatrovníkovi" u vás doma.
Druhá babička, někdo další z rodiny ? Aby vzal štěně přes den ven vyvenčit, poběhat, pohrát, ideálně pocvičit.

Stěně by nejspíš mělo uděláno bydlení i venku, právě aby u baráku nebyla ta kulnicka na dříví.
Nějaký opatrovník mě také napadl... jen všichni kolem nás chodi taky do práce 😏 Ale případně by se asi někdo našel.

14.11.2020 08:26

Druhá babička, někdo další z rodiny ? Aby vzal štěně přes den ven vyvenčit, poběhat, pohrát, ideálně pocvičit

by me fakt zajimalo, kolik najdete rodin, kde by se nekdo takovy nasel
pro dospeleho, maleho a hodneho psa je nekdy problem zaridit hlidani v rodine, natoz hlidani se zabavou a vychovou pro pubertalni stene ovcaka....

14.11.2020 08:33

Znáte to "podle sebe soudím tebe". Soudím podle sebe, měla jsem to tak. Chodila jsem do práce na 8 hodin. V poledne přišel za psy otec, vzal je vyvenčit, přinesl jim ňamky, někdy poleželi na kanapi, někdy šli na velkou procházku. Někdy je pak zavřel doma a šel si po svém, někdy je vzal k sobě a já si je vyzvedla. Prospívalo jim to oběma (všem). Kdyby musel být pes denně doma sám 9-10 hodin, tak bych ho neměla.
Nemusí to být nutně důchodce, mladší ségra, neteř, slečna ze sousedství........už se to tu párkrát řešilo.

14.11.2020 09:15

m.jiraskova napsal(a):
Odletam každý rok. Rodiče bydli v Kanadě, od kud vlastně jsem. Letos kvůli covidu jsem to nechtěla riskovat. Žít s fenkou a psem to taky jde, snad nebudu jediná která tak žije 😅 chtěla jsem jenom typ jak to lidi zvládají. Moje fenka je malé plameno takže štěňátka s toho neeee.
A ano, budu se vracet do práce. Co pak lidi co chodi do práce nemůžou mít psy? 😏 Mě jen zajímalo ten odlet když bude stěně ještě malý, jestli spis letět o trochu déle.
A nevím zda to potřebujete chápat 🤨 já své rozhodnutí nemusím nikomu vysvětlovat, ptala jsem se jenom na názor.

Chtěla jste názor, tak jsem vám napsala názor.

Odlétáte každý rok... podívejte se na věc ne jen z hlediska zajištění nutné péče - tedy nakrmení a vyvenčení poměrně věkem malého štěněte, což je možné zajistit pomocí umístění v nějaké psí "školce", hotelu, nebo někým, kdo za štěnětem jednou denně zajde. Ale co váš vzájemný vztah? Odletíte v době, kdy byste ho měla intenzivně budovat. U psa se možná budou střídat různí lidé, aby pokryli to venčení a nakrmení. Každý z nich bude mít jiný způsob komunikace, přístupu k psovi, atd. Je to samozřejmě vaše věc, ale já bych to tak nechtěla. Posunula bych, kdybych už jo musela mít třetího psa, jeho pořízení na dobu po příletu, abych se mu mohla věnovat kontinuálně, a aby byl při mém dalším odletu co nejstarší.

14.11.2020 09:34

"Myslíte že to pro výchovu stěně bude špatný?"

ano
pokud psovodem, tedy tím, kdo psa vede, učí ho, není manžel

14.11.2020 09:35
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

Chtěla jste názor, tak jsem vám napsala názor.

Odlétáte každý rok... podívejte se na věc ne jen z hlediska zajištění nutné péče - tedy nakrmení a vyvenčení poměrně věkem malého štěněte, což je možné zajistit pomocí umístění v nějaké psí "školce", hotelu, nebo někým, kdo za štěnětem jednou denně zajde. Ale co váš vzájemný vztah? Odletíte v době, kdy byste ho měla intenzivně budovat. U psa se možná budou střídat různí lidé, aby pokryli to venčení a nakrmení. Každý z nich bude mít jiný způsob komunikace, přístupu k psovi, atd. Je to samozřejmě vaše věc, ale já bych to tak nechtěla. Posunula bych, kdybych už jo musela mít třetího psa, jeho pořízení na dobu po příletu, abych se mu mohla věnovat kontinuálně, a aby byl při mém dalším odletu co nejstarší.

Děkuji. Původně jsme chtěly stěně až na jaře, vyskytla se situace že je pejsek volný teď. Tak jen uvažujeme a chtěla jsem vědět jak je to z povahou BŠO protože vím že u nich je to trosku jinak s tou výchovou. Třeba moje malá shih-zu nebyl problém ji nechat cely den doma od štěňátka když jsem chodila do práce. Do konce jako stěně byla na hlídání u mých rodičů když jsem letěla do Čech na dovolenou (než jsem se přestěhovala sem) a nebyl to vůbec problém. Ale každý plameno je jiný.
Manžel by mohl jezdit domu na oběd možná aby se chvíli psovi věnoval, a pak samozřejmě po práci by byl sním.
Jinak děkuji, máme stále nad čím přemýšlet.

14.11.2020 09:36
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

"Myslíte že to pro výchovu stěně bude špatný?"

ano
pokud psovodem, tedy tím, kdo psa vede, učí ho, není manžel

No budeme se o nej starat oba, ale tím že já jsem momentálně doma tak to nejspíš budu já 😏

14.11.2020 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak já bych od malého štěnda nikdy neodjela, ale to já ani od staršího psa...potažmo na tak dlouhou dobu.

14.11.2020 11:24

Nebo to bude tak, že si zadavatelka po návratu bude se psem budovat nový vztah. Podobně, jako by si vzala půlročního psa. Mám psici od jejího roku, její výchova má své mouchy, ale vztah máme od první chvíle pohodový. Ale možná je to tím, že mě ani nenapadlo, že by to mohlo být jinak. Přijela jsem si pro ni, vzala do ruky vodítko, šly jsme na vlak a jely 300 km. Předpokládám, že do té doby nikdy v žádném dopravním prostř. nebyla - kromě auta :-))

14.11.2020 11:52
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

Nebo to bude tak, že si zadavatelka po návratu bude se psem budovat nový vztah. Podobně, jako by si vzala půlročního psa. Mám psici od jejího roku, její výchova má své mouchy, ale vztah máme od první chvíle pohodový. Ale možná je to tím, že mě ani nenapadlo, že by to mohlo být jinak. Přijela jsem si pro ni, vzala do ruky vodítko, šly jsme na vlak a jely 300 km. Předpokládám, že do té doby nikdy v žádném dopravním prostř. nebyla - kromě auta :-))

Děkuji za pozitivní odpověď 😁
Je to těžké rozhodnutí. Litame ročně do Kanady, mám tam rodiče a teď kvůli covidu jsme se dlouho neviděli. Vztah s pejskem je pro mě taky důležitý ale moje mamka, jako jediná babička mých děti by taky chtěla vidět vnoučata. Napadlo mě vzít psa i sebou, ale letět sama 2 dětmi a psa ... to by pro mě bylo asi na prášky 😂

14.11.2020 12:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ono je to taky o tom, jakový vztah se psem chce člověk mít. Zadavatelka už má dva, má děti, takže pes, tam asi bude zase jen další pes. Pro mě jsou psi moje rodina, když něco plánuju řeším, jak se to dotkne jich.
Zadavatelko, neberte to jako útok na vás, každý to má prostě jinak.

14.11.2020 12:12
Andrýsek3

XXX.XXX.63.129

Já taky nejsk nevím k čemu tam bude ten třetí pes. Chápu, že si tři psy pořizuje někdo, kdo je má jako koníček, náplň, psi mají stejný režim. Tady je jeden pes domácí, druhý venkovní (kolik mu je?) a třetí bude napůl. Co když se nesnese venkovní s novým, proč neděláte s venkovním to, co plánujete s novým? Podle mě si to celé dost komplikujete. Pro mě by byl každý pes členem domácnosti, tím pádem bych nezvládla skloubit 3 psi (senior, štěně, dospělec), děti a cesty do Kanady. Už jen to společné venčení - 3 psi, děti, do toho zaměstnání pro štěně, naopak dát čas a prostor seniorce a vlastně nic nevíme o tom velkém psovi, no je to na vás.

14.11.2020 12:14
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

lesnížínka napsal(a):
Ono je to taky o tom, jakový vztah se psem chce člověk mít. Zadavatelka už má dva, má děti, takže pes, tam asi bude zase jen další pes. Pro mě jsou psi moje rodina, když něco plánuju řeším, jak se to dotkne jich.
Zadavatelko, neberte to jako útok na vás, každý to má prostě jinak.

Pro mě jsou psy taky jako rodina ;) proto to vše neberem na lehkou váhu.

14.11.2020 12:22
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

Andrýsek3 napsal(a):
Já taky nejsk nevím k čemu tam bude ten třetí pes. Chápu, že si tři psy pořizuje někdo, kdo je má jako koníček, náplň, psi mají stejný režim. Tady je jeden pes domácí, druhý venkovní (kolik mu je?) a třetí bude napůl. Co když se nesnese venkovní s novým, proč neděláte s venkovním to, co plánujete s novým? Podle mě si to celé dost komplikujete. Pro mě by byl každý pes členem domácnosti, tím pádem bych nezvládla skloubit 3 psi (senior, štěně, dospělec), děti a cesty do Kanady. Už jen to společné venčení - 3 psi, děti, do toho zaměstnání pro štěně, naopak dát čas a prostor seniorce a vlastně nic nevíme o tom velkém psovi, no je to na vás.

Náš starší pes je už opravdu starší pan. Delší procházky nedává. Pes domácí, je sice už taky starší dáma ale povahové je furt jako mladá.
Nevím zda potrebuji všichni vědět proč chceme dalšího psa a co sním budem dělat 😁 i moje mamka má 3 psy a zvlada práci, cvicak atd. Ano já mám do toho ještě dvě malý děti to je fakt. Ale to bych si psa nemohla koupit už nikdy, leda tak v důchodu. Momentálně jsem doma a měla bych na stěně čas.
Jako “další” pes tady rozhodne nebude.
A vůbec, toto vše je úplně mimo téma 😏

14.11.2020 13:48
bobina65

XXX.XXX.124.148

Jestli máte pro štěně místo a jste nyní doma , pořídila bych ho klidně. Tuším, že je to váš vysněný pes a je k mání. Já měla doma také dva velké a kluci malého. Když manžel doma obstará dva psy zvládne i štěně. Až se vrátíte tak vás pozná , vzpomene si. A když ne o nic nejde, zvykne si. Není to pastevec aby to vadilo. Oni to lidi přehání s tím ,že mu bude po vás smutno. Bude doma a vy se prostě vrátíte o něco později.

14.11.2020 13:53

bobina65 napsal(a):
Jestli máte pro štěně místo a jste nyní doma , pořídila bych ho klidně. Tuším, že je to váš vysněný pes a je k mání. Já měla doma také dva velké a kluci malého. Když manžel doma obstará dva psy zvládne i štěně. Až se vrátíte tak vás pozná , vzpomene si. A když ne o nic nejde, zvykne si. Není to pastevec aby to vadilo. Oni to lidi přehání s tím ,že mu bude po vás smutno. Bude doma a vy se prostě vrátíte o něco později.

...tak nějak si nedokážu představit, že bych odjela od svého vysněného štěněte....nevidím v tom smysl, poridit si štěně a odejet....

14.11.2020 13:56

"Oni to lidi přehání s tím ,že mu bude po vás smutno. "

ale to tady snad ani nepadlo

je to o tom, že se u štěněte budují základy, pes se "dělá", půjde do puberty a může se nanovo....prostě to je období práce, ne jen venčení a udržování něčeho

a psovod prý bude zadavatelka....

14.11.2020 14:04
bobina65

XXX.XXX.124.148

Jestli paní jezdí každý rok , tak asi lepší odjet od menšího. A psovodi mají být oba.

14.11.2020 14:07
bobina65

XXX.XXX.124.148

Tak k mání je nyní a paní jede na dva měsíce a pes bude na světě asi 13 let.

14.11.2020 14:13

bobino, nějak nechápeš........
rozdíl štěně x dospělý

"A psovodi mají být oba."
a asi ani ne obsah slova "psovod"
i když to slovo výše rozvádím
psovod není jen ten, kdo vede psa procházce, to může být opravdu kdokoliv jen trošku soudný a schopný psa udržet

14.11.2020 14:15
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

bobina65 napsal(a):

Děkuji moc za pozitivní názor :)
Znám spoustu lidi co musí nechat pejska hned od štěňátka doma protože pracuji. Já jsem momentálně doma a budu mít na to čas, kromě toho měsíce co odletim. Rodinu potrebuji taky vidět. Manžel by to zvládl. Je zvyklý, litam takhle ročně od té doby co jsem na mateřský.
Ještě jednou děkuji!

14.11.2020 14:17
bobina65

XXX.XXX.124.148

Ale jo, ale paní s ním nechce jít na na MS.

14.11.2020 14:17
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

...tak nějak si nedokážu představit, že bych odjela od svého vysněného štěněte....nevidím v tom smysl, poridit si štěně a odejet....

Odletim na měsíc, a pak budu zase zpátky. Mám rodinu v Kanadě, litam tam ročně, a rodiče lítají i sem a taky nechávají v Kanadě svoje 3 psy. Bohužel to tak máme ze bydlíme daleko od sebe.
Manžel tu zůstane a bude se o nej starat. Do práce proste musí, nemáme se tak luxusně aby nikdo z nás nechodil do práce :D

14.11.2020 14:19
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

bobina65 napsal(a):
Jestli paní jezdí každý rok , tak asi lepší odjet od menšího. A psovodi mají být oba.

Přesně budeme oba 😁 neletim jen tak pryč úplně na “dovolenou”. Mám k tomu důvody a litam mezi ČR a Kanadou už přes 20 let ročně. Patří to k mému životu.

14.11.2020 14:27

m.jiraskova napsal(a):
Odletim na měsíc, a pak budu zase zpátky. Mám rodinu v Kanadě, litam tam ročně, a rodiče lítají i sem a taky nechávají v Kanadě svoje 3 psy. Bohužel to tak máme ze bydlíme daleko od sebe.
Manžel tu zůstane a bude se o nej starat. Do práce proste musí, nemáme se tak luxusně aby nikdo z nás nechodil do práce :D

...pak prostě nechápu pořízení štěněte....pockala bych až po přiletu domů....starši pes ten měsic ustoji...připravujete se o to nejhezčí....

14.11.2020 14:30
Andrýsek3

XXX.XXX.63.129

Tak hlavně psa zvykejte na samotu už když si ho přivezete domů, protože pokud bude pes pořád s vámi doma, a vy pak odjedete, a místo každodenní práce a lítání kolem vás a dětí (to myslím takového psa krásně unaví) bude najednou bez práce zavřený 10 hodin, tak by vám taky mohl z domu udělat kulnicku na dříví, a dát ho ven to taky moc nevyřeší. Je to diskuze, tak diskutujeme, samozřejmě si to uděláte jak potřebujete. Myslím, že ten pes to zvládne, ale budete muset začít úplně odznova až se vrátíte, možná napravovat chyby po manželovi (co mi víme jak bude štěně vychovávat). Pokud by to šlo, vzala bych si psa až po návratu.

14.11.2020 14:41

Asi se to tu moc hrotí. Přece jen pes není středobodem . Jsou situace, kdy pes musí změnit prostředí, majitele.....Když majitel onemocní, může také strávit měsíc v nemocnici a pes to zvládne.
Tahle cesta zadavatelky není rozmar ( nutně musím na Kanáry...).
S sebou bych psa nebrala, musel by letět se zavazadly a to je vždycky riziko. On to zvládne, buď si vzpomene a bude vítat, nebo se znovu seznámíte a půlroční pes vás přijme.

14.11.2020 17:25
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

...pak prostě nechápu pořízení štěněte....pockala bych až po přiletu domů....starši pes ten měsic ustoji...připravujete se o to nejhezčí....

To nic nevyřeší protože nevím zda poletim na jaře, případně poletim v létě a pak ten další rok.
Nic méně problém máme vyřešen, pes sám nebude. Proste život není nikdy podle predstav a tak se to musí všechno nejako zvládnout.

14.11.2020 17:29
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

Asi se to tu moc hrotí. Přece jen pes není středobodem . Jsou situace, kdy pes musí změnit prostředí, majitele.....Když majitel onemocní, může také strávit měsíc v nemocnici a pes to zvládne.
Tahle cesta zadavatelky není rozmar ( nutně musím na Kanáry...).
S sebou bych psa nebrala, musel by letět se zavazadly a to je vždycky riziko. On to zvládne, buď si vzpomene a bude vítat, nebo se znovu seznámíte a půlroční pes vás přijme.

Děkuji moc :) ano moc se to hrotí. To by člověk nemohl dělat vůbec nic v tom životě.

14.11.2020 17:32

m.jiraskova napsal(a):
Děkuji moc :) ano moc se to hrotí. To by člověk nemohl dělat vůbec nic v tom životě.

Tak k čemu ty úvodní dotazy?
K čemu celé toto téma?

14.11.2020 17:33
Andrýsek3

XXX.XXX.63.129

V létě zase? Já myslela, že zas až za rok na jaře. Tak pokud 1,5 měsíce v dubnu, pak 1,5 měsíce třeba v červenci. To nevím no, jestli je úplně moudré do takového režimu přivést nové štěně.
Edit: jo pardon, buď na jaře nebo v létě.

14.11.2020 17:47

m.jiraskova napsal(a):
To nic nevyřeší protože nevím zda poletim na jaře, případně poletim v létě a pak ten další rok.
Nic méně problém máme vyřešen, pes sám nebude. Proste život není nikdy podle predstav a tak se to musí všechno nejako zvládnout.

....pravda, ale v tom pripadě je to celé nesmyslné....

14.11.2020 19:05
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

Tak k čemu ty úvodní dotazy?
K čemu celé toto téma?

Chtěla jsem vědět jestli někdo má takovou zkušenost a názor na to když část rodiny odjede pryč na nějaký čas od štěněte jaký to muže mít vliv. A ne že se tady bude řešit, proč chci psa, a co sním budu dělat atd. Když jsem četla jak to všichni strašně řeší tak jsem si asi uvědomila že to nemá cenu řešit protože bych psa nemohla mít nikdy. Ano pes je část rodiny, ale ne vždy jde všemu vyhovět tak jak by si člověk představoval. My se snažíme co nejlépe aby se všichni členy naši rodiny měly dobře.

14.11.2020 19:06
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

Andrýsek3 napsal(a):
V létě zase? Já myslela, že zas až za rok na jaře. Tak pokud 1,5 měsíce v dubnu, pak 1,5 měsíce třeba v červenci. To nevím no, jestli je úplně moudré do takového režimu přivést nové štěně.
Edit: jo pardon, buď na jaře nebo v létě.

Ne ne já to asi blbě napsala. Nevím jaká bude situace z cestováním na jaře takže kdyby to nebylo lepší tak bych zkusila letět až v létě třeba ;)

14.11.2020 19:19
juhaj

XXX.XXX.164.121

Koupě psa je vaše věc, ale já bych počkala, až se vrátíte a budete se moci štěněti věnovat. Manžel, co budete pryč, toho bude mít dost a na psí hotel bych asi zapomněla. Nepřijde mi dobré dát tam štěně v době, kdy se má socializovat, sžívat a učit se se svou rodinou.
Jinak BŠO několik znám. Venku jim být nevadí, ale, ti, kteří mají páníky, kteří se jim věnují, jsou dobří psí, ale znám dva, kteří měli zanedbanou výchovu a nikdy už to nedohnali.

14.11.2020 21:09

m.jiraskova napsal(a):
Ne ne já to asi blbě napsala. Nevím jaká bude situace z cestováním na jaře takže kdyby to nebylo lepší tak bych zkusila letět až v létě třeba ;)

A co kdybyste si to rovnou naplánovala tak, že poletíte až v létě? Do toho by vám covid neměl zasáhnout, štěně bude zase o pár měsíců starší a mamka pejskařka to snad pochopí, ne?

A s tou starší fenkou doma - já bych zvážila kastraci. Vyřešilo by vám to nejen psa v domě, ale i případné riziko akutní operace pyometry ve vysokém věku. (osobní zkušenost se starší fenou, operace ve 14 letech pro ni byla vysoce riziková)

14.11.2020 21:23
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

A co kdybyste si to rovnou naplánovala tak, že poletíte až v létě? Do toho by vám covid neměl zasáhnout, štěně bude zase o pár měsíců starší a mamka pejskařka to snad pochopí, ne?

A s tou starší fenkou doma - já bych zvážila kastraci. Vyřešilo by vám to nejen psa v domě, ale i případné riziko akutní operace pyometry ve vysokém věku. (osobní zkušenost se starší fenou, operace ve 14 letech pro ni byla vysoce riziková)

Jasně že mamka to pochopí ale mám tam zařizování a jiné povinnosti co je potřeba udělat nejlépe dřív ;) ale to je jedno.

Taky mě napadla kastrace ale zase se bojím ze ji je už 10 let ... a mi měly fenku která šla na kastraci ve vyšším věku a pak měla samy zdravotní problémy :(

14.11.2020 21:34

Já myslím, že to tak složitý není. Odjet je "riziko" pro vztah se psem a neodjet pro vás není řešení. I kdybyste psa pořídila až po příjezdu, stejně mu dřív nebo později na ten měsíc budete odjíždět. Je to prostě na vás, jestli to s manželem takto risknete nebo ne. Nikdo nedokáže dopředu říct, jak se to u vás a vašeho psa bude vyvíjet. Každej pes je individuál a i kdyby to něčí pes prožíval nějak, u vás to může být úplně jiné.

14.11.2020 21:37
m.jiraskova

XXX.XXX.98.25

Já myslím, že to tak složitý není. Odjet je "riziko" pro vztah se psem a neodjet pro vás není řešení. I kdybyste psa pořídila až po příjezdu, stejně mu dřív nebo později na ten měsíc budete odjíždět. Je to prostě na vás, jestli to s manželem takto risknete nebo ne. Nikdo nedokáže dopředu říct, jak se to u vás a vašeho psa bude vyvíjet. Každej pes je individuál a i kdyby to něčí pes prožíval nějak, u vás to může být úplně jiné.

To mate pravdu ;)

Přidejte reakci

Přidat smajlík