Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jan_Havanak

18.11.2020 13:15
Jan_Havanak

XXX.XXX.52.38

Dobrý den,
máme 10 měsíční fenku havanského psíka, která každou noc budí kvůli čůrání, většinou mezi 3-5 hodinou. Přes den několikrát venčíme, dlouhé i hodinové procházky, kdy potřebu vykonává a než jdeme spát kolem 11 ještě jednu kratší jestli se nevyčůrá. Jelikož jsme pátrali, tak by už cca od 6 ti měsíců měla vydržet celou noc, stále čekáme kdy se to změní, avšak stále nic.
Jelikož musí mít neustále přístup k vodě občas se stane, že kolem 2 vypije celou misku s vodou.
V poslední naději jsme zkusili jednou ignorovat, skončilo to tak, že potřebu vykonala v obýváku na koberci.
Máte nějaké rady, jak ji naučit vydržet celou noc do ranního venčení?
Přes den problém nemá vydržet několik hodin.
Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.11.2020 15:15

Každopádně bych přes noc omezila přístup k vodě. Nebo z jakého důvodu musí mít přístup k vodě? Nějaké zdravotní důvody? V tom případě vám asi nezbude než v noci pravidelně venčit.
A ve dne pije normálně?

18.11.2020 15:27
kathey

XXX.XXX.147.18

Kdy má poslední jídlo? Dostává granule?

Jinak moje štěně pilo jen tak. Prostě hupkala kolem misky a pokaždé, když šla kolem, tak se v ní ráchala, dokud ji celou nevypila. Byla schopná čůrat co 20 minut.

Na noc se jí prostě voda sebrala. Respektive se v misce nechal cca 1 cm vody (máme velikou misku), aby si mohla cucnout, pokud by jó měla žízeň, ale nemohla to chlemtat plnou hubou. Žbrundat v prázdné misce ji nebavilo a tak nějak postupně s tím přestala.

Teď je jí 7 měsíců a už to nedělá.

Od těch cca 11-12 kdy venčíme naposledy do 5 než vstáváme žízní ani štěně fakt nepojde. Stejně má chrápat :D

18.11.2020 15:43

(1) Za týrání se považuje

a) nutit zvíře k výkonům, které neodpovídají jeho fyzickému stavu a biologickým schopnostem a prokazatelně překračují jeho síly,

b) podrobit zvíře výcviku nebo veřejnému vystoupení anebo obdobnému účelu, je-li toto pro zvíře spojeno s bolestí, utrpením, zraněním nebo jiným poškozením, jakož i vychovávat, cvičit nebo účelově používat zvíře k agresivnímu chování vůči člověku nebo jiným zvířatům,

c) z jiných než zdravotních důvodů

1. omezovat výživu zvířete včetně jeho napájení, nestanoví-li zvláštní předpis jinak,1f)

.............

Jan havanak - vypít celou misku? Zda není nemocná jste neřešili? Krmení jaké a kdy?

18.11.2020 16:59
kathey

XXX.XXX.147.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

a) nutit zvíře k výkonům, které neodpovídají jeho fyzickému stavu a biologickým schopnostem a prokazatelně překračují jeho síly,

b) podrobit zvíře výcviku nebo veřejnému vystoupení anebo obdobnému účelu, je-li toto pro zvíře spojeno s bolestí, utrpením, zraněním nebo jiným poškozením, jakož i vychovávat, cvičit nebo účelově používat zvíře k agresivnímu chování vůči člověku nebo jiným zvířatům,

1. omezovat výživu zvířete včetně jeho napájení, nestanoví-li zvláštní předpis jinak,1f)

.............

Jan havanak - vypít celou misku? Zda není nemocná jste neřešili? Krmení jaké a kdy?

Ale prdlačky, zamezit štěněti dělat ze sebe průtokáč není žádné omezení napájení. Vody bylo tolik, aby se v případě, že se uprostřed noci vzbudí a bude nutně potřebovat zrovna pít, tak aby se normálně napila, pouze jí nešlo chlemtat plnou hubou a cákat se v tom, dokud to do sebe nenaklopí všechno, voda do rána vždycky zbyla.

Tyhle výlevy jsou trochu mimo ;) A jesti píšu cenťák, co já vím jestli tam byl jeden nebo tři. Moje odhady jsou značně mimo. Kdo chce pochopit, pochopí, kdo má potřebu rýpat, tak googlí zákon proti týrání.

Obdobně také funguji s výživou. Dostane tolik, kolik JÁ určím, že potřebuje, nikoliv množství, jaké by si sama představovala.

Opatření obdobné vodě jsem též praktikovala i s jídlem. Hltala natolik, že se div nedusila, blila jako šakal. Takže protihltací mističky s několika upgrade a pomalé doplňování.

To opravdu nikdo nepotkal štěně, co horem spodem hrne do mordy vše, co tam jenom trochu narvat jde a v množství "dokud je co, tak to tam sunu?". A je fuk, jestli je to voda, nebo cokoliv, co alespoň vzdáleně připomíná něco k jídlu?

18.11.2020 20:17

.............

V 10 měsících by mě nemoc jako první nenapadla, ale není to vyloučeno. Cukrovka?

18.11.2020 20:52

Mně zase nepřijde normální, aby mi pes v noci vychlemtal plnou misku vody.....tohle neudělal nikdy žádnej můj pes.

Takže zdravotní problém by mě napadl jako první.

18.11.2020 21:02
rapotacka11

XXX.XXX.212.228

Mně zase nepřijde normální, aby mi pes v noci vychlemtal plnou misku vody.....tohle neudělal nikdy žádnej můj pes.

Takže zdravotní problém by mě napadl jako první.

Tak záleží na velikosti misky.
Můj pes si dá granule jen výjimečně
a pak tedy vypije taky hodně.
A v bytě se topí.

19.11.2020 06:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

V 10 měsících by mě nemoc jako první nenapadla, ale není to vyloučeno. Cukrovka?

Mě první napadl přetopený byt a suché granule, zdravotní důvod až pak😇

19.11.2020 09:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Přetopeno doma celkem máme - to teda ale v obývkáku, v ložnici ne. A ani když jsem krmila granulema, tak mi psi přes noc nikdy nepili. V ložnici psi mají pořád plnou misku vody, ale v noci se jí prostě ani nedotknou.

Je pravda, že po granulích pijou víc, ale tak zase já nekrmím těsně před spaním a od krmení do spaní ještě venčím, minimálně dvakrát.

Nevím, v kolik zadavatelka krmí, ale vypitá celá miska vody ve 2 ráno? To se mi zdá prostě divný.

19.11.2020 12:56

Už hárala?

Jan_Havanak

19.11.2020 20:40
Jan_Havanak

XXX.XXX.52.38

Ve dne pije normálně, dopoledne méně, pak v normě. Přístup k vodě i přes noc necháváme kvůli ledvinám, aby s nimi časem neměla problémy.

Sabca_Havanacka

19.11.2020 20:54
Sabca_Havanacka

XXX.XXX.14.150

Ahoj všem, díky moc za odpovědi, jedná se v tomto příspěvku o mého pejska (kterého máme spolu s Jan_Havanak...
Tak, a teď dát odpovědi:
Ještě nehárala, čekáme, kdy to přijde. To může souviset, myslíte?
Zdravotní problémy nemá, dopoledne nepije téměř vůbec nebo minimálně, odpoledne a večer pak pije docela dost... nebo teda takhle - je to rozhodně v normě (můžu porovnat s jinými psy) ale oproti tomu dopoledne, kdy nepije skoro vůbec nebo vůbec, tak pak jakoby si to měla potřebu vynahradit, a večer obvzlášť.
Přetopený byt nemáme, navíc kdyby jí bylo vedro, jde si lehnout na dlaždičky... ona střídá postel, pelíšek, gauč, koberec, podlahu, dlaždičky... přístup má prakticky po celém bytě i v noci.
Krmíme kvalitními granulemi, občas do toho přidáme trošku tuňáka na ovonění, konzervu nebo syrové maso, vše bez soli, která odvodňuje, nedostává ani slané pamlsky... takže tím by to být také nemělo snad.
Je pravda, že vody má vždy dostatek, nenapadlo nás to na noc trochu omezit, nechceme, aby třeba nedejbože strádala... taky se chcí napít, když mám žízeň, nicméně pokud si myslíte, že by to mohlo pomoci, tak to určitě vyzkoušíme jí tam té vody nechat zkrátka jen trochu, aby se mohla napít, ale zároveň se netopila.
Je pravda, že ona občas "šnorchluje", ponoří celou hubu do vody a udělá bordel, tak je možné, že pije tolik jenom proto, že jí to "baví"... těžko říct :-D
Nicméně třeba když jsme nejsme u mých rodičů (kde se právě často budí na venčení v noci), ale jsme spolu s přítelem u něj na bytě, tak tam vydrží celou noc a pije tam také podstatně méně... nicméně přetopený byt opravdu nemáme, znovu zdůrazňuji :-). Já si teoreticky myslím, že by to mohlo být tím, že ví, že mě ani přítele nevzbudí, tak to ani nezkouší, ale mamka, která má velmi lehké spaní, tak tu vzbudí už jenom to, když seskočí z postele nebo slyší, jak drápky ťape na podlaze, tak mě napadá, že to dělá naschvál, že ví, že jednoho člověka vzbudí a ten s ní raději půjde ven, než aby riskoval "nehodu doma"... je možné, že si tím vynucuje venčení, protože se třeba nudí? Je pravda, že je venku hrozně ráda... to je totiž věc, co napadla mě jako důvod, proč to dělá... ale těžko říct... nicméně je mi divné, že u přítele od cca 11/12 v noci vydrží klidně do 8/9 do rána, než se vzbudíme, ale doma prostě ne... a vzhledem k tomu, že vždycky vzbudí mamku, tak ta s ní pak jde ven a je pak chudák hrozně nevyspalá, což je hlavní důvod, proč to řešíme :(

19.11.2020 21:29

...asi celkem logicky se zeptam - kdyz jste s pritelem "u mamky"... zavirate dvere od pokojiku?
Kde spi pejsek?

Sabca_Havanacka

19.11.2020 23:07
Sabca_Havanacka

XXX.XXX.14.150

Nene, když jsme s přítelem u mých rodičů, tak má otevřeno všude, tudíž i k nám do pokoje... může tu být přes noc s námi, jako když jsme u přítele doma, ale většinou spí v předsíni nebo s mamkou v pokoji. Když jsme u přítele doma, tak spí s námi v posteli nebo pod postelí...

20.11.2020 08:33

Kam jste si psa jako štěně pořídily? nebo si ho do vztahu někdo přinesl?

Sabca_Havanacka

20.11.2020 21:57
Sabca_Havanacka

XXX.XXX.14.150

Pořídili jsme si ji jako rodina - já, můj přítel a moji rodiče. Je odmalička zvyklý doma u mých rodičů, ale i u přítele. Dejme tomu, že 70 % času stráví doma u mých rodičů, kde jsme také doma, a zbylých 30 % stráví v bytě mého přítele, kam si ji bereme také často. Takže tím to podle mě také nebude...

21.11.2020 09:33

Mě tak nějak přijde, že PANIČKOU je maminka...vy jste v tomhle případě "holka".
Moji psi taky v noci nechodí budit moje dospělé děti, když potřebují ven, ale přijdou vzbudit mě...

Nevím, jak je to u malých pejsků....já mám téměř osmiměsíční štěně velkého plemene a zrovna dneska jsme štrapádili ven kolem čtvrté ráno....někdy jdeme ve dvě, někdy spíme celou noc, někdy kolem páté....poslední venčení před spaním je kolem desáté večer.
Upřímně by mě nenapadlo, že bych to musela nějak řešit...furt jí beru jako štěndo a ani nemyslím, že by to bylo způsobené tím, že nevydrží celou noc, že ještě nemá tak vyvynuté svěrače...protože jsou dny, kdy mě nebudí.
Beru to spíš tak, že ona celou noc nespí, že se vzbudí...já když se v noci probudím, tak taky musím.
Navíc ještě ani ta komunikace mezi náma není na jedničku s hvězdičkou...nepoznám, když přijde a kňourne, jestli to znamená "já musim ven"...nebo jen "vzbudila jsem se, tak mi udělej malá, dej mi pusu a budeme zase spinkat".....když si v noci vleze ke mně do postele a pak za nějakou dobu sleze a odchází, tak nevím, jestli si jde jen lehnout zase na chodbu a nebo jestli mi neudělá na chodbě loužičku.
Tak se prostě raději zvednu a jdeme ven, než riskovat louži.
Prostě předpokládám, že se to časem upraví....u mých dospělých psů vím přesně, že si přišli říct, že chtějí ven...nebo se jen přišli přitulit, tak si říkám, že to časem bude s Ginou stejný.

Nevím, zda je to noční nečůrání, když jste u vašeho přítele způsobené tím, že feňule ví, že vás nevzbudí a nebo tím, že přeci jen tam "není doma" a tak tu potřebu nevykoná....doma si může být jistější v kramflecích.

21.11.2020 09:51

" tak si říkám, že to časem bude s Ginou stejný."
bude bude
až jí bude tak 7 let

21.11.2020 09:59

" tak si říkám, že to časem bude s Ginou stejný."
bude bude
až jí bude tak 7 let

No tak to jako nebylo vtipný

Je to těžký...Sára uměla mluvit, ale jakože na max, takovýho psa jsem ještě neměla, nebylo nic, čemu bych nerozumněla......a to naše "játro"?? Ona sice přijde a kňourne, ale vydolovat z ní, cože to chce, to se nedaří.....vidím to tak, že jí učíme perfektně jednu jedinou věc "kňournu a hned se kolem mě skáče"...při její inteligenci by to mohla začít pěkně zneužívat....což už si myslím, že dělá.

To je situace....za psa mluvila Sára, takže až když nebyla, tak člověk zjistí, že on říkal pouze "já taky..." a "mami..Sára mi sebrala kost...zalehla místo a pod" a Gina nemluví skoro vůbec resp. mluví, ale já jí nerozumim.....

22.11.2020 13:14
fikovnice

XXX.XXX.134.126

No tak to jako nebylo vtipný

Je to těžký...Sára uměla mluvit, ale jakože na max, takovýho psa jsem ještě neměla, nebylo nic, čemu bych nerozumněla......a to naše "játro"?? Ona sice přijde a kňourne, ale vydolovat z ní, cože to chce, to se nedaří.....vidím to tak, že jí učíme perfektně jednu jedinou věc "kňournu a hned se kolem mě skáče"...při její inteligenci by to mohla začít pěkně zneužívat....což už si myslím, že dělá.

To je situace....za psa mluvila Sára, takže až když nebyla, tak člověk zjistí, že on říkal pouze "já taky..." a "mami..Sára mi sebrala kost...zalehla místo a pod" a Gina nemluví skoro vůbec resp. mluví, ale já jí nerozumim.....

Já myslím, že se tu její řeč teprve naučíš!

Přidejte reakci

Přidat smajlík