Pražský krysařík s PP FCI

Prodám Pražského krysaříka - Pro naše tři nádherné kluky hledáme tu nejlepš...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Bývají uštěkaný.
Krmit bych doporučila.
Vychovávat taky.
Jestli si myslíte, že je to tak specifické plemeno, které se krmí, vychovává a cvičí jinak, než ostatní psi, oslovte nějakou CHS krysaříků.
To jste si vybrala na obrázku plemeno, údajně vše načetla a teď se ptáte cizích anonymních lidí? Vy neznáte žádného krysaříka osobně?
Já si myslím, že je to pes jako každý jiný a tak je k němu třeba přistupovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já nevím proč by se tady zadavatelka nemohla zeptat, zda tady někdo nevlastní krysaříka, jestli by se nepodělil o zkušenosti, jak se s ním žije...dokonce i to krmení...bože, vždyt i my tady neustále nějaké krmení probíráme a vzájemně si sdělujeme, jak kdo krmí, kdo má jakou zkušenost....a výchova??
Tak o to bych se u tohodle plemene kurňa zajímala, abych neměla ušňafaný a uječený zviřátko, přijde mi, že krysaříka potkám jednou za čas a vždycky je to podobný.
Můj dojem s krysaříků je, že jsou to uječená stvoření....znám jen jednoho jedniného, který mi přijde, že je "normální pes"
Znala jsem dva osobně a byli to příjemní
panelákoví psi.
Jeden patřil klukovi, dostal ho asi ve dvanácti letech,
nedali bez sebe ránu, pes byl povahově skvělý a moc pěkný.
Dožil se vysokého věku.
Ten druhý byl takový věčný mimino (nesamostatný),
ale nikoho neobtěžoval. Toho měla matka s dcerou.
Dobře vychovaní byli oba.
Samozrejme sa každý opýtať môže,od toho toto forum je..ale ruku na srdce,99% zadávateľov dá len dotaz,ostatní tu píšu,radia,posielajú linky,články,fotky a dotyčný sa už viac neozve. A ked sa ozve,tak je tak pobúrený,že ostatní mu nedali za pravdu,že tu spochybňuje každú odpoveď. Výsledok je taký,že my sme tí najhorší,lebo ved nepoznáme ani jeho,ani jeho psa,tak ako môžeme na dialku súdiť. Okrem včerajšej témy,kde zadávatelka pochybuje,či psíka mať alebo nemať a reagovala na všetky príspevky a ďakovala,som naozaj za poslednú dobu nezažila nikoho z "nových", kto by sa slušne choval.
Takže ak to zadávatel tejto témy myslí vážne,tak beriem späť a držím palce pri výchove a spolužití s malým ušiakom
Oproti obecným přestavám není krysařík z podstaty žádný uječený kabelkový pes. Pokud je zdravý a ne extrémní miniatura, dá se s ním i skutečně sportovat. Jednoho máme na coursingu, je to největší drak a lovec ze všech a s malým zpožděním stíhá i malou italačku.
napsal(a):
Oproti obecným přestavám není krysařík z podstaty žádný uječený kabelkový pes. Pokud je zdravý a ne extrémní miniatura, dá se s ním i skutečně sportovat. Jednoho máme na coursingu, je to největší drak a lovec ze všech a s malým zpožděním stíhá i malou italačku.
Děkuju za tento příspěvek, už jsem asi stará a nerudná , ale vždycky mě nadzvedne ze židle, když někdo u malých plemen (čivava, krysařík, jork, pinč) zdůrazňuje uječenost.
Není to znak plemene, je to vina majitelů, kteří hřeší na to, že pes je kapesní a naprosto zanedbali výchovu a socializaci.
Znám sportovní čivavy i jorky, naprosto v pohodě a neštěkavé. I zdejší stálice Conie, pokud se nepletu, má sportovní čivavu i pinče, určitě neječí.
Moje pinčová štěkne výjimečně, socializovaná je skvěle (ne mojí zásluhou, spíš se bezprizorně pohybovala po vsi).
Terven
napsal(a):
Děkuju za tento příspěvek, už jsem asi stará a nerudná , ale vždycky mě nadzvedne ze židle, když někdo u malých plemen (čivava, krysařík, jork, pinč) zdůrazňuje uječenost.
Není to znak plemene, je to vina majitelů, kteří hřeší na to, že pes je kapesní a naprosto zanedbali výchovu a socializaci.
Znám sportovní čivavy i jorky, naprosto v pohodě a neštěkavé. I zdejší stálice Conie, pokud se nepletu, má sportovní čivavu i pinče, určitě neječí.
Moje pinčová štěkne výjimečně, socializovaná je skvěle (ne mojí zásluhou, spíš se bezprizorně pohybovala po vsi).
Naprosto souhlasím. Bohužel jsem se snad nikdy nesetkala se situací, kdy by majitel štěnětě mini-psa stál o socializaci s velkým psem. Vždycky šup s pejskem do náruče. Výsledek je pochopitelný, uřvaný agresivní jorkové, čivavy a další zástupci malých plemen....
Zato přátelé s brabantíkem si dodnes pochvalují, že byl můj pes jedním z prvních, se kterým se štěně důkladně seznamovalo, a tak má dnes už dospělá "opice" (podle mě to zvíře vypadá jako opice) velký pejsky ráda.
Terven
napsal(a):
To máte pravdu....bohužel těch uječených je z mého pohledu velká většina. Jak jsem psala znám jednoho krysaříka, který je fakt v poho a ten je mi sympatický.
Myslím, že to je dáno obecně přístupem majitelů k těmto malým plemenům.
Třeba dneska jsme byly s Ginou ve městě na socializační procházce a jedna paní poté, co jsem jí sdělila, že je Gina defakto ještě štěně a že bude větší, tak mi řekla, ale to vás pak odtáhne, kam si vzpomene...já mám jorka a ten tahá tak, že si neumím představit, kdyby byl takhle velkej.
A o tom to je....zatímco ona si s nějakým pejsem do pěti kil (nebo kolik jorci váží) může v uvozovkách dovolit, aby pes táhnul jak lokomotiva, tak u mě s pesanama přes padesát kilo něco takovýho možný není.
Myslím, že často je to dáno strachem majitelů o to křehké stvořeníčko, tak tu nervózu přenesou na psa....nechovají se k nim jako k normálním psům.
A nevím, jak by na mě lidi koukali, kdybych šla po městě s dvěma medvědama a ty řvali na všechno a na všechny, zatímco u malých psů tu uječenost nikdo...tedy hodně majitelů" neřeší.
Pak se ale nedivme, že ten obrázek pidi plemen je "malé nervózní uječené stvoření"
Myslím, že pro takové plemeno je nejhorší když si ho pořídí úzkostlivá panička, která psa pomalu nepostaví na zem...to je potom vymalováno.
Terven
napsal(a):
Jj, u nás běhají jorkové a i čivavy jsem potkala. A zmíněná kryska je doslova hvězda mezi nechrty, fakt největší srdcař ze všech. A hlavně moje držka držkatá ho na první dobrou jako konkurenci nežere. Jednou ho běžel přivítat a prcek na něj v loveckém ajfru prskul při otočce kontinuálně jak na střapec a můj výraz jako promiň, maximální respekt.
domi.t
napsal(a):
Samozrejme sa každý opýtať môže,od toho toto forum je..ale ruku na srdce,99% zadávateľov dá len dotaz,ostatní tu píšu,radia,posielajú linky,články,fotky a dotyčný sa už viac neozve. A ked sa ozve,tak je tak pobúrený,že ostatní mu nedali za pravdu,že tu spochybňuje každú odpoveď. Výsledok je taký,že my sme tí najhorší,lebo ved nepoznáme ani jeho,ani jeho psa,tak ako môžeme na dialku súdiť. Okrem včerajšej témy,kde zadávatelka pochybuje,či psíka mať alebo nemať a reagovala na všetky príspevky a ďakovala,som naozaj za poslednú dobu nezažila nikoho z "nových", kto by sa slušne choval.
Takže ak to zadávatel tejto témy myslí vážne,tak beriem späť a držím palce pri výchove a spolužití s malým ušiakom
Moc děkuji,protože to bude moje první štěně,tak nechci nic zanedbat,aby se u nás mělo co nejlíp.
napsal(a):
Je to pravda,všichni si myslí že malí psi jsou uštěkaný a vzteklí,ale je to vždy na mejtelovi a výchově ale taky podle mě dost záleží i na povaze psa.Jinak děkuji za odpověd
Vorlice
XXX.XXX.48.58
Dobrý den,sama chovám toto plemeno už od mládí a sama teď chlapečka sháním, protože chceme mít rodinku. Sama na toto plemeno nedám dopustit,jsou téměř bezúdržboví, milí,mazliví, miluji je,jsou věrní jednomu páníčkovi. Teď máme 5letou fenku a ještě jsme nebyli u veterináře s jakoukoliv nemocí. Kromě očkování,jen se jim musí stříhat drápky. Stačí pelíšek, někde blízko Vás a menší granulky a občas kapsička pro pejsky nebo jiné masíčko pro malé pejsky.