Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anonymm

24.11.2020 20:14
Anonymm

XXX.XXX.226.229

Dobrý den,
máme doma ročního mopsika, když jsme si ho přivezli domů, tak nam všude furt čůral, pak na nějakou dobu přestal. Nedávno nám doma zase začal čůrat např. dnes přijel jsem domů z práce a vzal jsem ho na 30 minutovou procházku, potom jsme prišli domu a za 2 hodiny louže. Takhle to už tak týden dělá pravidelně, vždy ho za to pokárám a venku chválím. Přes noc mu nedělá problém vydržet klidně i 10-11 hodin to same přes den když jsem v praci vydrží 10 hodin.
Už fakt nevím co s tim, přemýšlím o kastraci, myslíte, že by to pomohlo?

25.11.2020 00:46
b.k

XXX.XXX.210.191

Ne,nemyslím si,že by kastrace pomohla.
Brala bych ho častěji ven.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.11.2020 07:26

Já vím, co s tím. Učit psa čistnotnosti od začátku, jako kdyby to vůbec neuměl. Prostě ho budete hlídat na každým kroku, a jakmile se bude chystat vykonat potřebu, bez komentářů a kárání (!) ho odvedete / odnesete ven, klidně uprostřed akce. Tam potřebu dokoná, bude pochválen a hotovo. A takhle pořád dokola. Časem pochopí, že doma na to nemá klid, kdežto venku jo.
Nějaký kárání je úplně k ničemu, nebo spíš k pokažení vztahu se psem.

Jestli udělá louži za 2h po procházce, tak ho vemte 1,5h po procházce ven a máte "vyřešeno". Samozřejmě postupně posouvat čas, odbourávat.
Jestli s ním jdete po 10h v práci na půlhodinovou procházku, připadá mi to dost krátký....

Kastrace neřeší výchovné problémy ani nefunguje jako kouzelný proutek, že by náhle pes pochopil celý systém čistotnosti. Bez vaší práce s výukou psa se to bohužel neobejde.

25.11.2020 08:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.16.252

Otázkou je, jestli pes čůrá, jakože koná potřebu, nebo jen značkuje - pokud má rok a doteď byl čistotný, tak je pravděpodobná víc ta druhá varianta.

25.11.2020 08:24

Anonymm napsal(a):
Dobrý den,
máme doma ročního mopsika, když jsme si ho přivezli domů, tak nam všude furt čůral, pak na nějakou dobu přestal. Nedávno nám doma zase začal čůrat např. dnes přijel jsem domů z práce a vzal jsem ho na 30 minutovou procházku, potom jsme prišli domu a za 2 hodiny louže. Takhle to už tak týden dělá pravidelně, vždy ho za to pokárám a venku chválím. Přes noc mu nedělá problém vydržet klidně i 10-11 hodin to same přes den když jsem v praci vydrží 10 hodin.

Když jsme si ho přivezli domů, furt všude čůral...Kolik mu bylo? Jak často jste chodili venčit?

Anonymm

25.11.2020 10:30
Anonymm

XXX.XXX.152.21

Když jsme si ho přivezli domů byly mu 3 měsíce a ven jsme spolu chodili každé 2-3 hodiny.

25.11.2020 12:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.63

Nemůže to mít souvislost s hárajícíma fenama?
U nás na sídlišti teď celkem dost fenek hárá najednou a paničky mladých psích hormonů jsou z toho celé divé, protože psi se chovají jako magoři Jeden začal ve 2,5 letech doma výt, další skoro ve 2 letech začal obskakovat paničku a další skoro nežere, olizuje kde co a pak zvrací a má průjem (tam to panička vyřešila košíkem, aby nic neolizoval).

25.11.2020 12:40

Anonymm napsal(a):
Když jsme si ho přivezli domů byly mu 3 měsíce a ven jsme spolu chodili každé 2-3 hodiny.

Zdravotní problém jste vyloučili? Nebo to hárání v okolí.

Anonymm

25.11.2020 13:24
Anonymm

XXX.XXX.236.199

Na testech jsme byli a všechno v pořádku.

25.11.2020 13:56
fikovnice

XXX.XXX.55.145

Anonymm napsal(a):
Dobrý den,

Tento týden (obzvlášť) se s těmito dotazy roztrhl pytel!!! A tady je tolik diskuzí na toto téma, vždyť jen "Keriton" si včera dala práci najít plno podobných!
Já bych se asi na tyto rady (výše) už vyprdla, když to tu vše je - tisíckrát omleté...

25.11.2020 14:00

fikovnice napsal(a):
Tento týden (obzvlášť) se s těmito dotazy roztrhl pytel!!! A tady je tolik diskuzí na toto téma, vždyť jen "Keriton" si včera dala práci najít plno podobných!
Já bych se asi na tyto rady (výše) už vyprdla, když to tu vše je - tisíckrát omleté...

No a pak je legrační, když se tu někomu poradí a obratem je celé zdejší společenství obviněno, že jsme zlí a nudíme se a nechceme doopravdy poradit...

25.11.2020 20:33

fikovnice napsal(a):

Anonymm aspoň reaguje normálně a slušně.

27.11.2020 14:06
GAELLE

XXX.XXX.66.235

jen pro zajímavost - Občas nám pravidla pravopisu povolují vyřádit se – třeba jako u slovesa čurat. Dříve slovníky uváděly pouze krátké u, ale dnes už můžeme čůrat i s kroužkem, a dokonce čúrat i s čárkou na u. (A ať se nemusíte ptát, totéž platí pro odvozené podstatné jméno.)

28.11.2020 22:43
fikovnice

XXX.XXX.134.243

GAELLE napsal(a):
jen pro zajímavost - Občas nám pravidla pravopisu povolují vyřádit se – třeba jako u slovesa čurat. Dříve slovníky uváděly pouze krátké u, ale dnes už můžeme čůrat i s kroužkem, a dokonce čúrat i s čárkou na u. (A ať se nemusíte ptát, totéž platí pro odvozené podstatné jméno.)

Tak já odjakživa čůrám s kroužkem nad "u"...

29.11.2020 04:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):

Tak teď jste to zabila😂👍

... a ta poslední věta v závorce mě rozsekala úplně 😂😂😂

2.12.2020 09:08
fikovnice

XXX.XXX.134.244

fikovnice napsal(a):

.....ale zase je pravda, že když o čůrání event. mluvím, tak jen krátce (nad "u")!

2.12.2020 09:11
fikovnice

XXX.XXX.134.244

fikovnice napsal(a):

Ještě jedno edit: "Původně jsem chtěla napsat jen, že "odjakživa čůrám s kroužkem". Ale to mi přišlo jaksi nepatřičné, proto jsem raději dopsala upřesnění, že jde o to "u".

2.12.2020 14:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.44.190

fikovnice napsal(a):
Ještě jedno edit: "Původně jsem chtěla napsat jen, že "odjakživa čůrám s kroužkem". Ale to mi přišlo jaksi nepatřičné, proto jsem raději dopsala upřesnění, že jde o to "u".

Jee, tak to bych se asi zeptala, jaký kroužek to navštěvujete🤭

3.12.2020 09:06
fikovnice

XXX.XXX.134.13

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jee, tak to bych se asi zeptala, jaký kroužek to navštěvujete🤭

No jo, je to přímo trojsmyslné!

Přidejte reakci

Přidat smajlík