Mops

Prodám Mopse - Chs Z Poličné a Na Podcestí prodá štěňátka plemene Mops s PP...
35000 KčAnonymm
XXX.XXX.226.229
Dobrý den,
máme doma ročního mopsika, když jsme si ho přivezli domů, tak nam všude furt čůral, pak na nějakou dobu přestal. Nedávno nám doma zase začal čůrat např. dnes přijel jsem domů z práce a vzal jsem ho na 30 minutovou procházku, potom jsme prišli domu a za 2 hodiny louže. Takhle to už tak týden dělá pravidelně, vždy ho za to pokárám a venku chválím. Přes noc mu nedělá problém vydržet klidně i 10-11 hodin to same přes den když jsem v praci vydrží 10 hodin.
Už fakt nevím co s tim, přemýšlím o kastraci, myslíte, že by to pomohlo?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já vím, co s tím. Učit psa čistnotnosti od začátku, jako kdyby to vůbec neuměl. Prostě ho budete hlídat na každým kroku, a jakmile se bude chystat vykonat potřebu, bez komentářů a kárání (!) ho odvedete / odnesete ven, klidně uprostřed akce. Tam potřebu dokoná, bude pochválen a hotovo. A takhle pořád dokola. Časem pochopí, že doma na to nemá klid, kdežto venku jo.
Nějaký kárání je úplně k ničemu, nebo spíš k pokažení vztahu se psem.
Jestli udělá louži za 2h po procházce, tak ho vemte 1,5h po procházce ven a máte "vyřešeno". Samozřejmě postupně posouvat čas, odbourávat.
Jestli s ním jdete po 10h v práci na půlhodinovou procházku, připadá mi to dost krátký....
Kastrace neřeší výchovné problémy ani nefunguje jako kouzelný proutek, že by náhle pes pochopil celý systém čistotnosti. Bez vaší práce s výukou psa se to bohužel neobejde.
Anonymm
napsal(a):
Dobrý den,
máme doma ročního mopsika, když jsme si ho přivezli domů, tak nam všude furt čůral, pak na nějakou dobu přestal. Nedávno nám doma zase začal čůrat např. dnes přijel jsem domů z práce a vzal jsem ho na 30 minutovou procházku, potom jsme prišli domu a za 2 hodiny louže. Takhle to už tak týden dělá pravidelně, vždy ho za to pokárám a venku chválím. Přes noc mu nedělá problém vydržet klidně i 10-11 hodin to same přes den když jsem v praci vydrží 10 hodin.
Když jsme si ho přivezli domů, furt všude čůral...Kolik mu bylo? Jak často jste chodili venčit?
Anonymm
XXX.XXX.152.21
Když jsme si ho přivezli domů byly mu 3 měsíce a ven jsme spolu chodili každé 2-3 hodiny.
Nemůže to mít souvislost s hárajícíma fenama?
U nás na sídlišti teď celkem dost fenek hárá najednou a paničky mladých psích hormonů jsou z toho celé divé, protože psi se chovají jako magoři Jeden začal ve 2,5 letech doma výt, další skoro ve 2 letech začal obskakovat paničku a další skoro nežere, olizuje kde co a pak zvrací a má průjem (tam to panička vyřešila košíkem, aby nic neolizoval).
Anonymm
napsal(a):
Když jsme si ho přivezli domů byly mu 3 měsíce a ven jsme spolu chodili každé 2-3 hodiny.
Zdravotní problém jste vyloučili? Nebo to hárání v okolí.
Anonymm
XXX.XXX.236.199
Na testech jsme byli a všechno v pořádku.
Anonymm
napsal(a):
Dobrý den,
Tento týden (obzvlášť) se s těmito dotazy roztrhl pytel!!! A tady je tolik diskuzí na toto téma, vždyť jen "Keriton" si včera dala práci najít plno podobných!
Já bych se asi na tyto rady (výše) už vyprdla, když to tu vše je - tisíckrát omleté...
fikovnice
napsal(a):
Tento týden (obzvlášť) se s těmito dotazy roztrhl pytel!!! A tady je tolik diskuzí na toto téma, vždyť jen "Keriton" si včera dala práci najít plno podobných!
Já bych se asi na tyto rady (výše) už vyprdla, když to tu vše je - tisíckrát omleté...
No a pak je legrační, když se tu někomu poradí a obratem je celé zdejší společenství obviněno, že jsme zlí a nudíme se a nechceme doopravdy poradit...
fikovnice
napsal(a):
Anonymm aspoň reaguje normálně a slušně.
GAELLE
napsal(a):
jen pro zajímavost - Občas nám pravidla pravopisu povolují vyřádit se – třeba jako u slovesa čurat. Dříve slovníky uváděly pouze krátké u, ale dnes už můžeme čůrat i s kroužkem, a dokonce čúrat i s čárkou na u. (A ať se nemusíte ptát, totéž platí pro odvozené podstatné jméno.)
Tak já odjakživa čůrám s kroužkem nad "u"...
GAELLE
napsal(a):
jen pro zajímavost - Občas nám pravidla pravopisu povolují vyřádit se – třeba jako u slovesa čurat. Dříve slovníky uváděly pouze krátké u, ale dnes už můžeme čůrat i s kroužkem, a dokonce čúrat i s čárkou na u. (A ať se nemusíte ptát, totéž platí pro odvozené podstatné jméno.)
Tak teď jste to zabila😂👍
... a ta poslední věta v závorce mě rozsekala úplně 😂😂😂