Americký Stafordšírský Teriér štěňata s PP

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice nabízí štěň...
15000 KčKristyna29
XXX.XXX.23.66
Dobrý den,
prosím o radu. Máme psa Amstaffa a pokaždé co mu vyperu pelíšek si ho musí 1-2x počůrat. Myslím,že si ho značkuje. Jak ho to odnaučit? Jde mi o to,že pelech potom doma smrdí a je to nepříjemné.
Předem děkuji za odpovědi 😊
Kristyna29
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu. Máme psa Amstaffa a pokaždé co mu vyperu pelíšek si ho musí 1-2x počůrat. Myslím,že si ho značkuje. Jak ho to odnaučit? Jde mi o to,že pelech potom doma smrdí a je to nepříjemné.
Předem děkuji za odpovědi 😊
Jak často btw ten pelech perete? Proč? Čím?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zkoušeli jste ho vyprat v nějakém neparfemovaném pracím prostředku a dát do něj po vyprání použitou deku?
napsal(a):
Zkoušeli jste ho vyprat v nějakém neparfemovaném pracím prostředku a dát do něj po vyprání použitou deku?
A jak to děláte Vy? Já totiž jak mám víkenďáka, tedy jen chalupového psa, tak tam má svůj pelech a ten jsem prala snad jen, když se mu tam ze zlomyslnosti vymočil kocour. Já vím, zvířata se nemají polidšťovat - já si přesto myslím, že to tehdy od kocoura byl naschvál!
No, ale jinak je pelech tmavé barvy a v podstatě jej fakt neperu...
Kristyna29
XXX.XXX.23.66
Fikovnice: To nevím,já napsa jen tento příspěvek 😀
Pelech mu teď peru cca jednou za 14 dní,jelikož potom začne už být tou močí opravdu cítit a vyperu ho klasický práškem. Když měl dříve však jen deku na zemi, tak na tu se nikdy nevyčůral.
Olllie: To jsme nezkoušeli,zkusíme a uvidíme,jestli to pomůže 🙂
Šarina: Doma se vyčural jen občas,když byl ještě malé štěndo. Poté když se mu občas stala nehoda cca 1x za 14 dní,když jsme se například vrátili déle z práce a už nevydržel. S hygienou nemá jinak problém. Je mu teď 7 měsíců.
Pelech bych vyprala s octem. Zbaví ho úplně veškerých pachů, i těch zbytků po tom značkování z minula, které tam i po vyprání pes může pořád cítit.
Nebála bych se množství (teda podle materiálu asi :D) a nalila to na něj. Pak pořádně vymáchat, vysušit a třeba to pomůže.
Mám kolem sebe pár kočkařů, co tohle dělá s dekama, když se jim nějaká debilka pomátne. Ony jsou na tohle kočky profíci.
A nebojte se, octový smrad z toho cítit nebude.
posypat sodou, na to nalít tunu octa, nechat
pak normálně vyprat, do praní přidat ocet
nenechávat mu pelech počuraný, ne že až "začne být cítit"
případně pelech rovnou zrušit
Kristyna29
XXX.XXX.23.66
Děkuji,to bychom mohli zkusit 🙂 já teď právě dělám to,že když si pelech počůrá,tak mám rozředěný ocet s vodou a tím to postříkám, aby to moč trochu zneutralizovalo 😀 napadla mě teď ještě jedna informace, má ještě jeden pelech v obýváku, ve kterém spí jen když jsme doma a do toho nečůrá, jinak spí v chodbě, kde má pelíšek, který si počůrá u dveří máme i koberec a toho si také nevšímá.
Momentálně bych sebrala pelech a zkusila třeba jen nějakou podložku...složenou deku, nejlépe na střídačku a prala bych to furt...resp. jakmile by si ho počůral, tak okamžitě vyměnit a počůrané ihned vyprat.
Kristyna29
napsal(a):
Děkuji,to bychom mohli zkusit 🙂 já teď právě dělám to,že když si pelech počůrá,tak mám rozředěný ocet s vodou a tím to postříkám, aby to moč trochu zneutralizovalo 😀 napadla mě teď ještě jedna informace, má ještě jeden pelech v obýváku, ve kterém spí jen když jsme doma a do toho nečůrá, jinak spí v chodbě, kde má pelíšek, který si počůrá u dveří máme i koberec a toho si také nevšímá.
Nezkusila jste dát vypraný pelíšek z chodby do obýváku? Jestli ho počůrá?
Opačně bych to asi radši nezkoušela.
Jestli jde o pelíšek nebo místo, kde leží.
Kdyby šlo jen o pelíšek jako takový, koupíte nový a je po starostech. Jestli jde místo, tak bude třeba vysledovat, co se v chodbě děje, že se musí čůrat do pelechu.
fikovnice
napsal(a):
Holky, a jak je to teda s praním pelechů? Perete? A jak často? Čím už tu někdo popsal.
Neperu.
Samozřejmě kdyby si to počůral, tak jo. Ale to nedělá.
Jednou za dlouhý čas se pelech vymění (v rámci několika let, třeba když si ho pes doničí nebo tak, nedávno jsem řešila blechy, tak jsem taky něco z pelechů vyměnila).
napsal(a):
Neperu.
Samozřejmě kdyby si to počůral, tak jo. Ale to nedělá.
Jednou za dlouhý čas se pelech vymění (v rámci několika let, třeba když si ho pes doničí nebo tak, nedávno jsem řešila blechy, tak jsem taky něco z pelechů vyměnila).
Jo, tak to děláme úplně stejně!
fikovnice
napsal(a):
Jo, tak to děláme úplně stejně!
Já jsem schopná neprat ani moje "psí oblečení" Prostě když v tom furt chodím jen se psem, tak proč bych to měla prát? Bláto na tom bude tak jako tak. A navíc některý kusy oblečení mám tak oblíbený, že nevím, jak bych ten jeden den bez nich fungovala... a tak ....
fikovnice
napsal(a):
Holky, a jak je to teda s praním pelechů? Perete? A jak často? Čím už tu někdo popsal.
Já dávám přes pelíšek potahy nebo teplejší deky (dle sezóny). Ty peru každých cca 10-14 dní, podle potřeby. Samotný pelíšek neperu, nevejde se ani do pračky. Ale pes na pelíšcích opravdu jen spí, žádná “bonusová” činnost se nekoná.
fikovnice
napsal(a):
Tak já teda peru poměrně často....ale zase na druhou stranu mám jeden pelech a zbytek deky...Jackulíneček má rád voňavý poleženíčko a jako bonus mi pesani skoro furt voňánkujou jako kdybych prala je
Neperu, jen vysaju. Vypadá čistej, jen je plnej chlupů. Máme jen tento polštář, půlka osazenstva stejně spí na posteli.
https://www.spokojenypes.cz/podlozka-se-obdelnik-nylon-sychrov-podzimni-listi-150-cm/
Obal na matraci (v našem případě plyšová deka) peru tak cca 1x za 2 týdny, protože začíná "smrdět psem". To je pelech, kde mopsle spí a tráví většinu času. Ostatní pelechy, rozmístěný různě po baráku, peru tak 1x za půl roku.
Tak já jsem asi blázen, ale pelechy peru pravidelně . Máme tři takové klasické kulaté pelechy, jeden z nich je chlupatý, dva obyč. Ty úplně v pohodě dám do pračky, takže cca jednou za 14 dní je peru. Pak neustále dokola peru deky, které máme na gauči, na křesle, na velkém pelechu a na lehátku. Ty peru jednou týdně určitě, někdy i dvakrát. No a z velkého pelechu peru potah, který je na zip a jde sundat, ten peru taky cca jednou za 14 dní. Je to takový obří vysoký polštář, ten do pračky nenarvu ani náhodou, ale párkrát do roka ho dovezu do čistírny a nechám vyprat tam.
Ale já jsem na to praní ujetá , i naše deky (kterýma se přikrýváme, všichni, i psi) peru dost často, přítel se vždycky diví, že už je jdu zase prát . Já mám hrozně ráda jak je to voňavé, heboučeké a nadýchané ze sušičky, a psi to taky mají rádi
Jediné co neperu jsou pelechy venku - tam kupuji takové ty obyč u vietnamce a na zimu je prostě vyhodím a na jaře koupím nové.
A k dotazu - nemůže být z toho pelechu pořád cítit moč? Asi dost záleží na materiálu, ale pamatuji si když byla fena štěně, jak nám počůrala malý kobereček v obýváku. Já jsem ho vyprala a ona ho počůrala znovu... Za prvé to teda bylo tím, že byla od chovatelky zvyklá na vetbed a tohle jí ho připomínalo, ale taky to bylo tím, že ta moč z toho byla pořád cítit. A zkoušela jsem i ocet a sodu, stejně mi přišlo, že jsem to cítili, ale spíš z té gumy. Vyhodila jsem ho, koupila nový a dobrý.
Případně co vyzkoušet takový ten plastový pelech? A do toho dávat jen nějaké deky, hadry?
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Mám úplně stejný problém, také mám Amstafku 16 měsíců a pokazde když vyperu pelech tak ho pocura. Jinak je cistotna a umí si říct a nejedna se jen o jeden ale hned 3. Napadlo mě jestli ji nevadí vůně praciho prášku prala jsem klasickým nebo na sportovní oblečení. Tak chci ještě zkusit pořídit jestli existuje nějaký pro psy. Ale jinak tomu naprosto nerozumím proč to děla 🤷♀️
rapotacka11
napsal(a):
Pro psy?
Zkuste pro mimina nebo mýdlový.
Já používám obecně tekuté přípravky.
Taky používám na deky, ručníky a pelechy (bělouš má 3, s interierovou boudou 4 😇) na důchod bych totiž ráda rozšířila smečku.... tekutý gel pro mimina Lovela a opravdu vyhovuje, no a namísto aviváže dám do nádržky pračky ocet-ten neutralizuje. Teď akorát v pátek mi přišel spešl koncentrovaný gel pro praní pelechů atd. pro pejsky, chci ho ozkoušet ze zvědavosti...viz obrázek
angelinagsxr
napsal(a):
Mám úplně stejný problém, také mám Amstafku 16 měsíců a pokazde když vyperu pelech tak ho pocura. Jinak je cistotna a umí si říct a nejedna se jen o jeden ale hned 3. Napadlo mě jestli ji nevadí vůně praciho prášku prala jsem klasickým nebo na sportovní oblečení. Tak chci ještě zkusit pořídit jestli existuje nějaký pro psy. Ale jinak tomu naprosto nerozumím proč to děla 🤷♀️
Puberta a značkování-tady je to moje? Jinak prostředek na praní budu teprve zkoušet viz obrázek a příspěvek výše