Americky stafordširsky terier

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chov. stanice přijímá rezervace...
15000 Kčastfunn
XXX.XXX.227.10
Ahoj,
hrozí majiteli psa nějaký postih či problémy, když nechal zkupírovat uši, ať už mu to udělali v zahraničí či v ČR? Prostě "obyčejný" :D člověk, co má psa jen jako miláčka rodiny, žádné výstavy ani nic podobného? Může mě někdo nahlásit, zažalovat, prostě řešit to? Pokud ano a je to časté, jak se můžu bránit? Někde jsem slyšel, že veterináři dokonce odmítají ošetřit a mít něco společného se psy, kteří mají již zkupírované uši... ale nevím, zda to není jen blábol.. prosím pište Vaše zkušenosti či jestli něco víte.. zkrátka bych chtěl kupírovaného psa, a ano, z estetického důvodu, proto se zajímám, zda by mě za to někdo mohl napadnout, a když se tak náhodou stane, jak se mohu bránit. Vidím čím dál více lidí, ať už naživo či na FB atd, že svým pejskům uši kupírují, takže předpokládám, že jen tak se do toho nikdo cpát nemůže...
každopádně děkuji za každou radu či informaci
Uživatel s deaktivovaným účtem
Je to trestné.
Zákon na ochranu zvířat!
"g) provádět chirurgické zákroky za účelem změny vzhledu nebo jiných vlastností zvířete, a to i v případě, že by uvedené zákroky byly provedeny za použití prostředků pro celkové nebo místní znecitlivění, prostředků snižujících bolest nebo jiných metod, nejde-li o případy uvedené v § 7 odst. 3 a 4, zejména
1. kupírovat uši, ničit hlasivky nebo používat jiných prostředků k omezení hlasitých projevů zvířat anebo z jiných než zdravotních důvodů amputovat drápy, zuby, jedové nebo pachové žlázy,
2. z jiných než zdravotních důvodů řezat paroží nebo jeho části ve vývojové fázi živé tkáně,
3. poškozovat kosti, svaly nebo nervy křídel ptáků starších 3 dnů tak, aby bylo zabráněn......................."
Propagace je totéž
"§ 4a
Za propagaci týrání se považuje zejména
a) vystavování, jiné demonstrace nebo předvádění zvířete, na kterém byl proveden zákrok uvedený v § 4 odst. 1 písm. g), na veřejném vystoupení,
b) zveřejnění popisu, vyobrazení nebo audiovizuálního záznamu, které navádí k postupům, praktikám chovu nebo výcviku, odchytu nebo usmrcování, úpravám vzhledu zvířete a zásahům do jeho zdravotního stavu spojeným s týráním zvířete tak, jak je vymezeno tímto zákonem, pokud v doprovodné informaci není uvedeno, nebo to jinak nevyplývá, že se jedná o činnosti zakázané tímto zákonem........."
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-246
Trest... od ČÁST SEDMÁ
PŘESTUPKY
§ 27
Přestupky fyzických osob
to máte.. pokuta, odebrání zvířete, zákaz chovu a tak.
no, jako majiteli vám nic nehrozí, ale hodně štěstí s hledáním toho šílence, co vám to okupíruje. jednak pro tomu veterináři postih hrozí, takže náhodnýmu člověku z ulice o tom vyprávět nebude, jednak už je to zakázaný opravdu dlouho, takže moc lidí, co to umělo, už není.
a ano, veterinář není povinen, vyjma život ohrožujících stavů, s vámi uzavírat smlouvu o ošetřování zvířete a znám i takové, co prostě s idioty, co potřebují mít okrájené psy, nechtějí nic mít.
astfunn
XXX.XXX.227.10
Jak je tedy možné, že lidé dále mají kupírované psy? A že jich není málo? ;-) Pejska propagovat, vystavovat a předvádět nikde nehodlám, nebudu žádným způsobem navádět ani ostatní lidi aby své psy kupírovali :-D tudíž vaše reakce o propagování se mě netýká. Článek o přestupku je také úsměvný, týrání zvířete si představuji celkem jinak, a že je těch zm*ů plno, co zvířata týrají, a nic se s němi neděje.
Chci ho milovat, venčit, chodit s ním po světě a semtam si ho vyfotit a pochlubit se :-D
Např. v Polsku to dělají legálně, takže nepotřebuji hledat šílence, který mi to udělá v ČR. Takže když nechám zkupírovat uši v zemi, kde je to legální, nebo si ho rovnou koupím se zkupírovanýma, nikdo mi přeci nemůže nic zazlívat, ne?
i v Polsku je to zakázané.
astfunn
napsal(a):
Jak je tedy možné, že lidé dále mají kupírované psy? A že jich není málo? ;-) Pejska propagovat, vystavovat a předvádět nikde nehodlám, nebudu žádným způsobem navádět ani ostatní lidi aby své psy kupírovali :-D tudíž vaše reakce o propagování se mě netýká. Článek o přestupku je také úsměvný, týrání zvířete si představuji celkem jinak, a že je těch zm*ů plno, co zvířata týrají, a nic se s němi neděje.
Chci ho milovat, venčit, chodit s ním po světě a semtam si ho vyfotit a pochlubit se :-D
Např. v Polsku to dělají legálně, takže nepotřebuji hledat šílence, který mi to udělá v ČR. Takže když nechám zkupírovat uši v zemi, kde je to legální, nebo si ho rovnou koupím se zkupírovanýma, nikdo mi přeci nemůže nic zazlívat, ne?
Dělejte si co chcete, když všechno tak dobře víte.
astfunn
napsal(a):
Jak si co představujete, je tomu zákonu jedno. Neumíte číst nebo co?
Je tam jasně uvedeno, že jakýkoli zákrok, který upravuje VZHLED!!!!!
Chudák pes. Jste debull? Ptám se vážně. Až vystavíte toho AST bezpapíráka s cereb. ataxií na infant a tvykr, tak nezapomenout uvést "kupírování je ... si to zkopírujte nebo zkupírujte".
astfunn
XXX.XXX.227.10
Samozřejmě, že budu dělat, co chci, já se ale neptal, zda to mohu udělat. Zajímaly mě následky z praxe lidí, kteří mají kupírované psy, což nikdo z odpovídajících asi teda nemá...
Za debulla se nepovažuji, a AST bez papírů si pořizovat nebudu, to už by nebyl AST.
Zdravotní testy si hlídám, takže ataxie a vše ostatní bude určitě v pořádku.
astfunn
napsal(a):
Samozřejmě, že budu dělat, co chci, já se ale neptal, zda to mohu udělat. Zajímaly mě následky z praxe lidí, kteří mají kupírované psy, což nikdo z odpovídajících asi teda nemá...
Za debulla se nepovažuji, a AST bez papírů si pořizovat nebudu, to už by nebyl AST.
Zdravotní testy si hlídám, takže ataxie a vše ostatní bude určitě v pořádku.
Tak ať Vám chovatel uřízne i ty uši přece.
Příklad z praxe... žádné omezení ze strany veterinářů, žádné omezení na našem cvičáku, co se socilaizace základního výcviku - na kurzech týká. Žádné omezování na procházkách, v bežném životě... Tak snad vám to bude stačit
astfunn
XXX.XXX.227.10
Moc díky. To je Bandog? Nebo Cane Corso? Až tak se nevyznám, ale jsou nádherní
Dneska - vlastneni kupirovaneho psa neni v soucastne dobe v CR nijak omezovano.
Ani jsem neslysela o tom, ze by takoveho psa vet neosetril.
Omezene je vyuzivani takoveho psa.
A psa si porizujete na par let a co je dnes platne nemusi platit po cely zivot psa.
vendul
napsal(a):
Příklad z praxe... žádné omezení ze strany veterinářů, žádné omezení na našem cvičáku, co se socilaizace základního výcviku - na kurzech týká. Žádné omezování na procházkách, v bežném životě... Tak snad vám to bude stačit
Proti gustu žádný dišputát. Ale krásného psa si opravdu představuji jinak. Nevím jestli má cane corso vypadat tak, jako světlý pes na první fotce. Mě by se líbil rozhodně víc nasvalený, plece a přední nohy...nic moc.
A pak by bylo dobré vidět u mladšího zvířete na 3.fotce hlavu tak, aby nesplývala s druhým psem. Není náhodou "ucho sem, ucho tam" ? Také to ucho, které je vidět....není zjizvené víc, než je dobře?
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/3109/americky-stafordsirsky-terier/
Admine, admine ! Není to propagace týrání? Neměla by být jiná fotka? I když uznávám, že to tomu psu sluší.
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/3109/americky-stafordsirsky-terier/
Admine, admine ! Není to propagace týrání? Neměla by být jiná fotka? I když uznávám, že to tomu psu sluší.
Uznávám, že to tomu psovi velmi nesluší. To jsou tak ošklivé uši, skoro nic z nich nezbylo a je to nějaké zubaté.
S obsahem článku také moc nesouhlasím. Stafford bodyguard, ostraha, hehehe.
V tom roce 2009 se to ještě tak nebralo... třeba to smažou :-)
rapotacka11
napsal(a):
Proč by to mazali?
Vadí mi popírání(?) historie, ať je to
bourání soch nebo utajování fotografií.
jo, ale v českém článku by takové ilustrační foto mělo být, podle zákona, doprovázeno popiskem, že vyobrazená úprava je podle platných norem týráním zvířete.
vendul
napsal(a):
Ačkoliv jsem příznivcem kupírování, tak zrovna tady jsou ti psi okupirovaní vyloženě hnusně, a hyzdí je to.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ačkoliv jsem příznivcem kupírování, tak zrovna tady jsou ti psi okupirovaní vyloženě hnusně, a hyzdí je to.
Mám to stejně. I když spíš než příznivcem, já nejsem odpůrcem. Bylo lepší, když se psi kupírovali legálně, dělali to veterináři, kteří to uměli, dělali to dobře a hezky. Nedělal to každý. Měla jsem kupírované 3 psy - legálně. A třeba náš pečující veterinář mi štěňata nekupíroval, poslal je tam, kde to umí. Ti cane corso jsou kupírovaní divně. Rovný veterinář to nedělá, nějaký jouda tajně a divně.
napsal(a):
Mám to stejně. I když spíš než příznivcem, já nejsem odpůrcem. Bylo lepší, když se psi kupírovali legálně, dělali to veterináři, kteří to uměli, dělali to dobře a hezky. Nedělal to každý. Měla jsem kupírované 3 psy - legálně. A třeba náš pečující veterinář mi štěňata nekupíroval, poslal je tam, kde to umí. Ti cane corso jsou kupírovaní divně. Rovný veterinář to nedělá, nějaký jouda tajně a divně.
Ano, napsala jste to lépe - nejsem příznivcem kupírování v tom smyslu, že bych tomu v dnešní době fandila (právě z důvodu, ze to dneska dělají pokoutní rezníci, co to opravdu neumí), ale na dobře okupírovaného psa se vždycky ráda podívám.
astfunn
napsal(a):
Máte pravdu. Treba sa pochváliť. Vlastnou spros.tosťou. Treba.
astfunn
napsal(a):
Jestli musíte mít nutně kupírovaného psa, kupte si hotového. Nikde nemáte záruku, že vám to ten "šikovný" polský veterinář okupíruje dobře, že se uši dobře zahojí, také můžou spadnout, nebo být každé jinak - a to je potom paráda. Ještě : kupíruje se v celkové anestezii. Také se vám štěně nemusí probrat. A počítejte s tím, že musí jít o štěně mezi druhým a třetím měsícem.
Vidím úplně živě, kde sebere kupírovaného psa :-)
1400 eur
http://dognikbulls.com/dognik-bulls-victor-x-dognik-bulls-godena/
btw. Polsko je jednou ze zemi, kde se temer ze dne na den zmenili pro kupiraky podminky.
Viz. stranky polskeho kennel klubu:
2. The Main Board of the Polish Kennel Club at the meeting on 16.09.2015 decided that from 01.01.2016 any cropped/docked dog born in Poland after 01.01.2012 would be banned from Polish dog shows.
to v praxi treba znamenalo, ze najednou mate doma 4.leteho psa, ktereho uz v Polsku nikde neukazete, ač do te doby to šlo. ..nejen na vystavach, ale zakaz zacal platit i pro sportovni souteze.
Ale jako verim, ze tam porad psa okupiruji ..
Varaxi
napsal(a):
To plavé modrooké štěňátko s oranžovým obojkem vypadá strašidelně. Asi ty modré oči, nevím, ale děsí mě. :D
:-) Se mi nelíbí ty vyblité barvy, pardon ten výraz :-) Mě tam děsí, že mají už i American bully a ta očička budou od nich. Asi jsem zlá, ale jak mají někde dvě a více plemen, se jim to pomíchá.. to tu také běhal Thajský ridgeback s hřívou od Malin :-)
Oranžový obojek - to je chybějící pigment? Víčka, nos, oči,... ? Se bude muset v létě mazat OF50 :-)
Mně se líbí tenhle knedlík
http://dognikbulls.com/wp-content/uploads/2020/07/IMG_20201009_092307.jpg
To bude hrozně klidný pes. Ale světlého už mám, tak nic.
napsal(a):
Jestli musíte mít nutně kupírovaného psa, kupte si hotového. Nikde nemáte záruku, že vám to ten "šikovný" polský veterinář okupíruje dobře, že se uši dobře zahojí, také můžou spadnout, nebo být každé jinak - a to je potom paráda. Ještě : kupíruje se v celkové anestezii. Také se vám štěně nemusí probrat. A počítejte s tím, že musí jít o štěně mezi druhým a třetím měsícem.
U amstafa je uši nepadají - je to na krátko, tam to drží v pohodě, ale ve zbytku máte pravdu.
napsal(a):
btw. Polsko je jednou ze zemi, kde se temer ze dne na den zmenili pro kupiraky podminky.
Viz. stranky polskeho kennel klubu:
2. The Main Board of the Polish Kennel Club at the meeting on 16.09.2015 decided that from 01.01.2016 any cropped/docked dog born in Poland after 01.01.2012 would be banned from Polish dog shows.
to v praxi treba znamenalo, ze najednou mate doma 4.leteho psa, ktereho uz v Polsku nikde neukazete, ač do te doby to šlo. ..nejen na vystavach, ale zakaz zacal platit i pro sportovni souteze.
Ale jako verim, ze tam porad psa okupiruji ..
Však stejně to bylo i u nás (já měla v té době 2 létého psa😳)
... ale zadavatel ho chce jen na machrování, tam mu to neva.
napsal(a):
:-) Se mi nelíbí ty vyblité barvy, pardon ten výraz :-) Mě tam děsí, že mají už i American bully a ta očička budou od nich. Asi jsem zlá, ale jak mají někde dvě a více plemen, se jim to pomíchá.. to tu také běhal Thajský ridgeback s hřívou od Malin :-)
Oranžový obojek - to je chybějící pigment? Víčka, nos, oči,... ? Se bude muset v létě mazat OF50 :-)
Dejte pokoj.
Dost na tom, že se mažu já, ještě mazat psa. :)
Mně světlá nevadí, pokud má tmavé sliznice - třeba ten knedlík od Vás je opravdu krásný, i když je blond. Vypadá jako Axík, když měl pět týdnů. :D
Ale štěně s tmavě modrým obojkem, no, dobrý pes nemá špatnou barvu, ale můj šálek psa to není.
Prostě tmavonosá štěňata jsou hezčí.