Retrivr s PP

Prodám Labradorského retrívra - Nabízím nádherná štěňátka labradora - labra...
22000 Kč
Ahoj, prosím o radu.
Labrador 10let, tedy senior. Cca 30-35kg
Odchovaný na granulích Brit do 6let + “zbytcích” tipu těstoviny, rýže, brambor, nějaké kosti a zbytky masa (ať už syrové nebo vařené).
Od 6let věku jsem bohužel získal práci v zahraničí a pejsek zůstal u rodičů kteří ho krmili Britem zřídka. Zkratka když došel Brit dostal co zrovna bylo v regálu za přijatelnou cenu. + co dům dal. (Uznávám měl sem se více starat i ze zahraničí - bohužel čas nevratím).
Nyní sem ale doma a hodlám Pejskovi vrátit kvalitní stravu než bude pozdě. Zdravotní komplikace žádné nemá. Ale přeci jen trosku přibral a je potřeba něco málo shodit, s ohledem na věk a jeho klouby především...
Proto prosím o radu co se týká granuli pro “seniora” jaké by jste mi doporučili..?
Četl jsem zde par příspěvku a celkem se to tady pere. Co chovatel to názor. Každý má zkušenost s něčím jiným.. a každý se ptá jaké granule jsou nejlepší... vím ze nejlepší je maso! Ale
Ale já zde řeším granule... takže prosím nějaké granule pro tohoto pejska aby vydržel pytel na měsíc a cena byla cca 800-1300?
Příkladem? Můžete doporučit lepší?
Eukanuba Mature & Senior Large Breed 15 kg
Brit Care Dog Grain-free Senior Salmon & Potato
Magnusson Meat Biscuit LIGHT
Plus nějaké doplňky stravy na klouby?
Příkladem, Alavis5 nebo Alavis Kloubní výživa?
Co je lepší? Jina značka? Jiný produkt?
Díky moc za tipy a rady
Uživatel s deaktivovaným účtem
Seniorské granule nedoporučuju, mám s nimi špatné, hodně špatné zkušenosti. Mám mixlabradorku 10 let, měla problémy s vyprazdňováním análních žláz, měla lupy, po krmení barfem tyto problém zmizely. Jen teda začala kulhat na pravou přední, ale to je po úraze v mladším věku.
Předtím, než nasadíte nějaký Alavis, nechala bych psa nejdříve vyšetřit u veterináře. Pokud nějaké problémy s klouby má, doporučila by spíš Aptoflex sirup.
Já přece jen rýpnu do toho krmení granulema. Upozorňuju, že krmím taky i granulema. Jen: chcete kupovat celkem levné granule a k tomu kupovat doplňky na klouby. Kupováním levného masa...zabijete dvě mouchy jednou ranou, nemusíte řešit žádné doplňky, protože ten správný kolagen je právě v tom mase, chrupkách, vápník v kostech. Celé kuře je taková hotová konzerva se vším, co ten pes potřebuje.
Nekupujte seniorské granule a přidejte psu pohyb. Dokud může, nemá problémy, je to nejsnadnější cesta, jak ho dostat do formy.
lesnížínka
napsal(a):
Já přece jen rýpnu do toho krmení granulema. Upozorňuju, že krmím taky i granulema. Jen: chcete kupovat celkem levné granule a k tomu kupovat doplňky na klouby. Kupováním levného masa...zabijete dvě mouchy jednou ranou, nemusíte řešit žádné doplňky, protože ten správný kolagen je právě v tom mase, chrupkách, vápník v kostech. Celé kuře je taková hotová konzerva se vším, co ten pes potřebuje.
Nekupujte seniorské granule a přidejte psu pohyb. Dokud může, nemá problémy, je to nejsnadnější cesta, jak ho dostat do formy.
Taky mám granule pro strejdu příhodu. Ale ne seniorský, ty jsou fakt na houby.
Senior granule nejsou dobré. Mají hodně cukru
a z toho se nehubne. Zhubne se na rohlíku?
Starší pes by měl dostat kvalitní bílkoviny a tuky, trochu toho cukru a přiměřeně vlákniny.
Hodně vlákniny = nevyužití potravy (proto hubnutí), nevyužití ale dost hodně důležitých látek. Je to zbytečné. Kvalitní tuk je ten, co je tekutější - tedy ne lůj. Kvalitní protein = živočišný = kompletní = tělo se pak nevyčerpává tím, že mu polovina esen. aminokyselin chybí a musí je vyrábět.. a také často nemá z čeho. Ať si každý říká co chce, z Pedigree a Brita prostě pěkný pes není.. říkají to lidé, kteří nezkusili jiné, nebo nemají s čím porovnat.
Otázka je, proč psovi, který 10 let jí nějaké jídlo, je na to zvyklý,
stravu měnit.
Jestli mu sedí nějaká značka, tak to nechte být.
V případě, že se s tím nemůžete smířit, projděte tady vlákna o granulích (max rok zpět, ona se složení mění) a vyberte normální granule a
dávkujte dle tabulky na požadovanou váhu.
Cenou se vejdete do téměř čehokoli.
Normální granule jsou kolem 100kč/kg a 12kg balení máte na 36 dní.
O kloubní výživě si tady taky počtete.. ve zkratce:
pokud už je poškození, tak Celadrin,
a jestli to má být jen jako že něco dávám, tak se dívejte po doplňku, který má
hodně účinných látek v dávce a ne jen kilo želatiny.
Ale s tím masem to není špatný nápad, nebo dávat ráno to a večer tamto.
Zhubne hned a na správných místech. Na senior light hnus granulích zhubne, ale odnesou to svaly, mozek a srdce - nebudou mít dostatek stavebního/rekonstrukčního materiálu. A když nebude mít svaly, co podrží ty rozbité nohy?