Maremmansko-abruzzský pastevecký pes
Maremmansko-abruzský pastevecký pesUživatel s deaktivovaným účtem

Tak máme okolí nového "miláčka" - naštěstí dost širokém. Znáte toto plemeno ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Osobně ne.

napsal(a):
Tak máme okolí nového "miláčka" - naštěstí dost širokém. Znáte toto plemeno ?
Znáte lidi, co si jej pořídili? Na co?
To už čuvač netáhne? :-)
Vypadá moc pěkně. Takový Bella.
edit.: zde píší, že by neměl být tak ostrý jako ostatní, má strašit velikostí,
a že jeho srst není cítit psinou, ale ovcí :-) tj. zajímavé
http://maremmana.cz/maremmansko-abruzsky-pastevecky-pes/

napsal(a):
Znáte lidi, co si jej pořídili? Na co?
To už čuvač netáhne? :-)
Vypadá moc pěkně. Takový Bella.
edit.: zde píší, že by neměl být tak ostrý jako ostatní, má strašit velikostí,
a že jeho srst není cítit psinou, ale ovcí :-) tj. zajímavé
http://maremmana.cz/maremmansko-abruzsky-pastevecky-pes/
Ještě mu nejsou dva roky. Už pokousal 2 lidi, jednoho dvakrát. A otočil se docela tvrdě proti majiteli.
Majitel doufal, že to bude taková Bella.

"Znáte lidi, co si jej pořídili? Na co?"
Znám. Na parádu, na hlídání, na zahradu. Velký, klidný pes, kterému bude stačit kopeček na zahradě, z kterého se bude rozhlížet. Cosi jako sfinga.....A každý, kdo půjde okolo....Wow !!!

napsal(a):
"Znáte lidi, co si jej pořídili? Na co?"
Znám. Na parádu, na hlídání, na zahradu. Velký, klidný pes, kterému bude stačit kopeček na zahradě, z kterého se bude rozhlížet. Cosi jako sfinga.....A každý, kdo půjde okolo....Wow !!!
Když jsou lidi blbí... Tak zkazí každého psa, každé plemeno.

napsal(a):
Když jsou lidi blbí... Tak zkazí každého psa, každé plemeno.
Ba ne, měli před tím bobtaily a ti byli príma.

napsal(a):
Ba ne, měli před tím bobtaily a ti byli príma.
Nepochopení povahy pastevce?

No jo no, skok z ovčáka na pastevce bývá dost často s tvrdým nárazem...

lesnížínka
napsal(a):
Asi tak. Ono se to totiž lidem plete
Jinak...koukaje na psa...rozdíl mezi tímto a čuvačem bych já nepoznala.
Snad právě v povaze. Čuvači už jsou přece jen chováni v civilizaci delší dobu.
napsal(a):
Snad právě v povaze. Čuvači už jsou přece jen chováni v civilizaci delší dobu.
Už jsem to kdysi psala. Když jsem byla dítě, byla u nás ve vsi velká móda čuvačů, přišlo to nejspíš přes kopec ze slovenských Kopanic. Všichni psi byli zlí, uvázaní na řetězech nebo v kotcích a báli se jich i domácí. Snad se povaha posunula a tohle samozřejmě nebyli ani PP psi.

Když jsme jezdili na Slovensko do hor, tak čuvači tam byli taky hodně ostří. Tak nemohli být žádná ořezávátka, když museli uhájit salaš před vlky a medvědy. Před lety muselo mít dost lidí čuvače podle Belly.( Nejpodobnější a nejdostupnější pes )

Jo jo, v dětství mě kousl mimo jiné i čuvač. Ale byla to jen moje chyba, majitel mi říkal, abych na něho nesahala, protože to od cizích nemá rád. Holt pastevec. Doma jsem to raději neřekla, pes si nedal moc záležet .

Na pastevce se kouká dost zkresleně....myslím, že dost početná skupina lidí, kteří mají tucha o tom, že existuje něco jako pastevecký pes, má představu a vlastně je to i pravda, že se jedná o nekompromisního hlídače, který se k tomuto účelu nemusí cvičit, psa který miluje svojí rodinu až za hrob, kteří milují a ochraňují děti, že jde většinou o klidné psy...no samozřejmě, pastevec šetří energií, takže pokud to jde, tak se povaluje....
No nekupte to....navíc ještě pastevčí štěňátka jsou štěňátka medvědoidní a tudíž maximálně roztomiloučká a štěňátka bílých pasteveckých psů vypadají navíc jako hodní andílci.....no a tak jim z toho např. roste dobře naladěné, neustále se usmívající sluníčko, až tak hodné, že si páneček říká...bože, co jsem to koupil, to snad ještě pomůže zlodějům vynášet lup".....no a jednoho krásného dne.....přijde soused na kafe, řekne "čau Franto, tak jsem tady" a plácne pana domácího po zádech a ....naštěstí to dobře dopadlo, je z toho jen pár štychů...
No a kapitola sama o sobě jsou lidi, kteří si myslí, že tu poslušnost vydupou ze psa "tvrdou rukou"...popř. že opakování je matka moudrosti a že když to zvládne očšoun, tak musí i pastevec........
Vážení zájemci o hlídacího psa...pastevce si nekupujte neboť je to spíš kočka, co si dělá co chce, poslechne jen když chce a jestli budete mít kliku na jedince, tak vám překope zahradu a všechno, co není strom, vyrve.... ....
a ještě je telepat, kouknu vedle na gauč, kde leží ta moje pastevecká katastrofa, co jsem si dobrovolně pořídila a ona na mě upřeně kouká....tak to bylo trochu strašidelný , protože naposled, když jsem na ní koukla, tak hluboce spala, ale to bylo na začátku příspěvku, kdy jsem popisovala, jak jsou pastevci nej nej...
Před devíti lety v naší rodině, kde byl tradičně jako hlídač a člen rodiny NO. Jsem rodičům tradici pokazila a pořídila čuvače. Díky mému manželovi, kde zase měli rodinnou tradici s čuvačem. Ano je to každé jiné plemeno.NO už jsem nechtěla ten poslední měl problémy s klouby. Ale čuvač nám sedl, bezva společník, hlídač, mazel a milují procházky. U nás většinou psi čuvači věční štěňata, kteří si dovedou hrát i v dospělosti. U nás má na hlídání i ty ovce. A vydrží to se smečkou dvou jagů, jedné lajky, munsterlanda a kraťase. Kdo k nám přijde na návštěvu tak má většinou strach z těch malých nebo z lajky. Ale to jsou lidi, kteří neznají potenciál čuvače. A úplně první čuvač, byl prý zachráněný dospělý pes naším pradědou, který prý žil na řetězu a každého pokousal. A praděda si odvedl domů a měl ho rád. A tak další štěně bylo zase čuvač. A já v této tradici budu ráda pokračovat.