Australský ovčák

Prodám Australského ovčáka - CHS Magic Passoa zadá štěňátka australského ov...
DohodouKačkaka
XXX.XXX.66.41
Dobry den
chtěla bych se zeptat chceme si pořídit psa, ale doma už dva máme a pejsci mají za pána matku a já bych chtěla, aby nový pejsek bral za pána mě.
Šlo by to nebo se přidá do smečky?
Kačkaka
XXX.XXX.66.41
A bude mít za pána mě nebo smečka má jen jednoho pána?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kačkaka
napsal(a):
A bude mít za pána mě nebo smečka má jen jednoho pána?
Předpokládám, že jsi dítě...pubescent??...Kolik je ti let??
Když jsem byla "holka" a moje máma panička....psa jsme neměli, ale ve vztahu ke kocourovi, k andulkám...přišla jsem domů a "hele Filípku...Mikeši...holka přišla" a to samé bylo u nás, když už jsem bala dospělá a měla vlastní děti....já jsem panička a moje dcera je holka.
Chápu, že i když v domácnosti psi jsou, tak toužíš po svém vlastním, kde ty budeš panička a neříkám, že to není možné, pár holčin jsem znala.....všechny s německýma vlčákama, ale ty teda měly už od třinácti komplet servis psa na svém triku...krmení, venčení, cvičák....samozřejmě rodiče to platili, když bylo potřeba tak pomohli.
V domácnosti, kde už dva psi jsou bude tohle o dost těžší....určitě nového psa nebudete držet odděleně, takže se dle mého zařadí do smečky a obávám se, že paničkou nakonec bude zase maminka....ale za zkoušku nic nedáš, o "svého" pejska se starej, dělej s ním co nejvíc aktivit.......a uvdíš
Kačkakačkalo
XXX.XXX.66.41
Rozhodně ho odděleně držet nebudem ale chtěla bych aby pelíšek a misky měl u mě v pokoji, samozřejmě mu budu věnovat všechen čas..
Kačkakalo
XXX.XXX.66.41
Já se jim věnuji chodím s nimi třikrát denně ven ale nemají mě rádi jako mámu chtěla bych svého pejska ale jak už jsme řekla bojím se že by se zase upl na mámu ale misku a jídlo by měl u mě v pokoji..
lesnížínka
napsal(a):
A proč nevěnuješ ten čas psům, co už doma máte? Jistě by to ocenili.
Protože s dospělým psem to selfie ťutuňunu s miláčkem není tak roztomilé?
Místo, aby byla ráda, že doma psy mají a věnovala se některému nebo oběma (zvlášť, v koroně, když děti do školy nechodily skoro vůbec), tak vymýšlí blbosti.
Kačkakalo
napsal(a):
Já se jim věnuji chodím s nimi třikrát denně ven ale nemají mě rádi jako mámu chtěla bych svého pejska ale jak už jsme řekla bojím se že by se zase upl na mámu ale misku a jídlo by měl u mě v pokoji..
Upne se na mámu 100%.
Ti dva dospělí se upnuli na mámu z nějakého důvodu. Proč by se štěně chovalo jinak než dospělí psi v domácnosti?
Podle tvého psaní bych řekla, že žárlíš na mámu a myslíš si, že když budeš psa "věznit" ve svém pokoji (nevím, jak jinak to nazvat), upne se na tebe. Neupne, bude se domáhat za ostatními, takže bude kňučet, štěkat a zničí dveře.
Kačkakalo
XXX.XXX.66.41
Já ho nechci věznic v pokoji dveře budou vždy otevřené a když bude chtít jít pryč tak půjde jen bych chtěla aby pejsek byl můj a abych sním mohla chodit všude byl by to můj parťák
Ono to krmení a umístění pelechu až tak moc nerozhoduje, je to mnohem složitější, někdy ani není nejvíc oblíbený ten, kdo jako jediný venčí. Psi to neberou takhle rozumově, a jestli se víc upnuli na tvoji matku, tak k tomu mají vlastní důvod (třeba že v ní cítí větší oporu a víc jistoty). Nový pes s největší pravděpodobností udělá to samé, zvlášť když tam má další dva psy, kteří mu budou z celé lidsko-psí smečky nejblíž a které prostě instinktivně napodobí.
Kačkakalo
napsal(a):
Já ho nechci věznic v pokoji dveře budou vždy otevřené a když bude chtít jít pryč tak půjde jen bych chtěla aby pejsek byl můj a abych sním mohla chodit všude byl by to můj parťák
A jak to doma máte zařízeno? Kdo se psům nejvíc věnuje, kdo je cvičí, kdo je venčí, kdo jim dává nažrat? A jak často a jak dlouho se jim dotyčný věnuje?
Kačkakalo
XXX.XXX.66.41
No jídlo jim většinou dává máma a venčíme je s bráchou společně..Nejčastěji se jim věnuji já
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tím spíš nechápu, na co potřebujete dalšího psa... 🤔
Taky nechápu, protože to dopadne úplně stejně.
Kačkakalo
napsal(a):
No jídlo jim většinou dává máma a venčíme je s bráchou společně..Nejčastěji se jim věnuji já
Je tady spousta dalších otazníků. Proč jsi se nevěnovala víc už dříve některému ze starších pejsků? Kolik je ti let a jak to bude dál se školou a vůbec? Co všechno s těmi staršími pejsky dnes děláš?
Podle mě není zrovna dobrý nápad pořizovat do domácnosti třetího psa. Co na to říkají rodiče, ti souhlasí? Moc jsi nám toho o sobě neprozradila.
Na tvém místě bych počkala, až budu mít zařízený svůj život, svoji domácnost, do té doby můžeš pomáhat s péčí o ty dva starší pejsky. Měla jsem to v tvém věku, i když teda nevím, kolik ti vlastně je, podobně. Starala jsem se o staršího NO, na kterého rodiče neměli moc času. Opravdu svého psa jsem si mohla pořídit až do svého bytu. Ani u tchánovců, když jsme tam 2 roky bydleli, to nešlo a musela jsem se s tím smířit, jakkoliv se mi to nelíbilo.
Kačkakalo
napsal(a):
Vůdce je ten, kdo je sebevědomý, je si jistý, je ochránce a umí vše řídit.
Nejlepší je skočit do nějakého kroužku, kde se dá postupovat -
1. level, 2. level... mít cíl, jít výš.. člověku to dá tu potřebnou jistotu, sílu, víru, sebevědomí. Taková osoba je pro psa víc vůdce. Chápete?
Kačkakao
XXX.XXX.66.41
Jen chci mít vlastního pejska,vlastního,,,,a svým psům se vjenuji
Kačkakao
napsal(a):
Vlastní můžeš mít mobil, ale ne psa. Pes si v rodině vybírá pána sám a nikdy to není dítě. Nějak mi tedy nedochází, v čem pro tebe spočívá to ,,vlastního"? Psům jak tvrdíš se věnuješ, venčíš, snad je máš i ráda, můžeš s nima cokoliv cvičit...V čem by byl rozdíl ,,vlastní"? Napíšeš mu to na záda?
Kačkakao
napsal(a):
To chápeme. Ale na toto prostě zjevně nejsou podmínky. Je velmi pravděpodobné, že každý další pes bude vzhlížet spíš k mamince než k tobě.
Věnuj se psům, které již v domácnosti máš. Jsou to zkušenosti, které jednou zúročíš na tom svém psovi, až ho budeš mít.
Kačkakao
napsal(a):
Naprosto chápu.....na jaře jsem si koupila nové štěně.....a doufala, že nahradí mojí dokonalou fenu, co mě opustila......no a hleďme madam si nevybrala jako nej člena rodiny mě, ale vybrala si mého dospělého syna.....feňulka miluje celou rodinu, ale vidím, že syna prostě nejvíc.....takže Gina je momentálně "jeho holka"
Tím chci říct., že někdy se člověk může stavět na hlavu a pes si stejně vybere někoho jiného...co když i další pejsek bude mít nejraději maminku??...koupíte dalšího jako další pokus??
Ono to může být tak i tak. Taky jsme v rodině mívali více psů a teda ne všichni nutně vždycky brali jako svého člověka jen jednoho stejného. Každý měl toho svého člověka a bylo to hodně znát. Přitom se jim věnovali všichni.
Největší problém bych ale viděla v tom, že když se třetí pes do rodiny pořídí s tím, že bude zadavatelky, aby nedošlo na to, že za pár let přijde stěhování od rodičů a pes půjde se zadavatelkou jako jedináček od psů pryč.
Jestli je máma pro třetího psa, jsou na ně podmínky, je o ně postaráno, nechápu, proč by ten třetí být nemohl. Ale asi bych hned nastavila nějaká "pravidla" do budoucna... Že pes, byť tak jako víc její, holt žije, kde žije a s ostatními psy a tedy i matkou, bude žít i nadále.
Hele, my jsme doma měli vždycky dva až tři psy.
Před skoro 2 a půl lety nám odešla labradorka, pořídili jsme německou ovčandu a její člověk je má sestra, která s ní chodila na cvičák a nejvíc se ji věnovala. Já jsem se ji také věnovala, naučila jsem ji všechny triky, co teď umí, ale sestra je prostě její.
Pak máme už 12ti letou jezevčici a ta je celé rodiny, i když poslouchá nejvíc mě, protože zase.. věnuji se ji nejvíc, jsem na ni laskavá a snažím se co nejlépe porozumět jejím potřebám.
Na jaře jsme pořídili štěně australského ovčáka. Můj vysněný pes a to už se od začátku vědělo, že její člověk budu já, i když jsem se bála, že si vybere třeba sestru a "přidá se" k němce.
Já jsem se ji od začátku věnovala, vychovávám ji, trénuji s ní, hraju si s ní a snažím se vztah mezi námi budovat.
Musíš si uvědomit, že pes není hračka. Pokud bude "tvůj", je to tvá zodpovědnost. Ty budeš vstávat a dávat krmení, venčit, ty z toho štěněte musíš vychovat poslušného a vyrovnaného psa pro život, aby ses s ním později mohla odstěhovat.
To, že ho budeš mít v pokoji je úplně jedno. A hlavně, pokud pes v pokoji chtít být nebude, přece ho tam nebudeš nutit zůstávat.
Hlavní je si něco nastudovat o komunikaci, tréningu, věnovat se mu a být jeho ochránce a podpora. Pes v tobě musí mít jistotu.
Pokud budeš chtít poradit, můžeš mi napsat na e-mail: MichaelaRoskova@post.cz a můžeme se pobavit. Ráda ti poradím a vysvětlím, co budeš potřebovat.
No asi takhle ..
Mame v soucasnosti 7 psu. Cast narozena u nas, cast pridana do smecky poruznu z utulku a nalezencu. Vekova skladba 7 mesicu, 2 roky, 3 roky, 6 let, 8 a pul, 9 a 10 a pul.
Sest velkych (GR a krizenci GR - utulkaci) jsou moji. Ja primarne vecnim, ja primarne krmim, ja cvicim.
Mala dvouleta cuza je dcery. Ona si ji krmi, ona si s ni cvici ... prcek ji posloucha a ma rada, presne do te doby, nez prijdu ja.
Nevidim jediny duvod, proc by nemel treti pes u vas v domacnosti kopirovat chovani dvou starsich. Protoze on to delat bude a i on se (stejne jako prvni dva), nafixuje vic na maminku.
Spis bych se zamyslela proc je pro ne mamka lepsi vudce nez ty. Co dela jinak? Je to cas ktery jim venuje? Jak se jim venuje? Co po nich chce, jak u toho vystupuje, ... a dalsi a dalsi veci.
A mozna se proste smirit s tim, ze existuji lide s prirozenou autoritou, ke kterym zvirata proste podvedomne tihnou ...
arosek
napsal(a):
No asi takhle ..
Mame v soucasnosti 7 psu. Cast narozena u nas, cast pridana do smecky poruznu z utulku a nalezencu. Vekova skladba 7 mesicu, 2 roky, 3 roky, 6 let, 8 a pul, 9 a 10 a pul.
Sest velkych (GR a krizenci GR - utulkaci) jsou moji. Ja primarne vecnim, ja primarne krmim, ja cvicim.
Mala dvouleta cuza je dcery. Ona si ji krmi, ona si s ni cvici ... prcek ji posloucha a ma rada, presne do te doby, nez prijdu ja.
Nevidim jediny duvod, proc by nemel treti pes u vas v domacnosti kopirovat chovani dvou starsich. Protoze on to delat bude a i on se (stejne jako prvni dva), nafixuje vic na maminku.
Spis bych se zamyslela proc je pro ne mamka lepsi vudce nez ty. Co dela jinak? Je to cas ktery jim venuje? Jak se jim venuje? Co po nich chce, jak u toho vystupuje, ... a dalsi a dalsi veci.
A mozna se proste smirit s tim, ze existuji lide s prirozenou autoritou, ke kterym zvirata proste podvedomne tihnou ...
Je to dítě!
Tak já asi jako jediná znám i případy, kde bylo v rodině víc psů, páníčci byli rodiče a pak se pořídil další pes vyloženě dítěti a páníček bylo dítě, pes se navázal na něj. To byly ale vesměs děti, které se psovi intenzivně věnovali a cvičili s ním. Třeba u moji jedné kamarádky to takhle bylo - maminka měla psy odjakživa a cvičili, kdyz bylo kamarádce cca 10 (možná ani ne), tak dostala prvního svého psa a později s ním skládala zkoušky , pes s ní fungoval a miloval ji. Ostatní psi byli navázání na maminku. Ale to je zas trošku jiné, protože je to pejskarska rodina a hlavně i ta holčina to v sobě má.
Ale znám třeba i rodiny, kde si rodiče pořídili několikátého psa a ten se upnul na dítě, i přes to, že dítě o to zpočátku ani nestálo a i přes to, že ostatní psi brali jako paničky jen rodiče.
Máme taky smečku. Lovečtí psi milují hlavně páníčka, protože s nimi cvičí, chodí na zkoušky a do lesa. Já o sobě říkám, že jen krmím, češu a obyčejně chodím na procházky. Psi poslouchají i mě i syna. Jen ten starší jag miluje mě, protože tentokrát, jsem s ním na nácviky chodila já a pán jen složil norovačky. Když jdeme spolu a on ho má na vodítku pes chtěl být se mnou. Čuvač ten je univerzální miluje všechny i domácí návštěvy by nejraději obalil chlupy.
U nás jsou feny moje. Manžela sice poslechnou, ale většinou jen, když jde s nimi ven sám. V jiných případech se jim nechce, hlavně prckovi. Ta starší poslechne, ale pak přijde pro pochvalu ještě ke mně. Když byly štěňátka, tak jsem s nimi oběma byla doma cca měsíc, to udělalo hodně. Pes poslouchá oba, ale koho má raději, bych asi nedokázala říct. Tím, že ho máme až od roku a půl, visí na nás hrozně moc a na obou.
Nejstarší babča z útulku je manželova, za něho by položila život.
U nás je to tak, že psi, které jsme si do vztahu přivedli poslouchají/li oba cca stejně, radši mají asi tak o 0.1 % původního pána. Poslední pes, kterého jsme si pořídili už společně, je fakt společný, myslím, že nás má rád fakt úplně stejně. Poslouchá asi podobně, občas možná nepatrně víc muže, když na něj houkne, ale se mnou zase dělá všechno s hrozným nadšením, takže to houkání ani nepotřebuju.
lesnížínka
napsal(a):
Je to dítě!
To jsem ja byla taky kdyz jsme si poridila prvniho psa ;)
Znam decka co maji takovou vrozenou autoritu, ze zamackavam slzu v oku a tise zavidim.
Znam decka/pubose, co se postupne vypracovaly na uzasne psovody/majitele psu.
To neni o veku, ale o chuti premyslet a ucit se.
arosek
napsal(a):
To jsem ja byla taky kdyz jsme si poridila prvniho psa ;)
Znam decka co maji takovou vrozenou autoritu, ze zamackavam slzu v oku a tise zavidim.
Znam decka/pubose, co se postupne vypracovaly na uzasne psovody/majitele psu.
To neni o veku, ale o chuti premyslet a ucit se.
Velmi s Vámi souhlasím! Jen si nejsem jistá, zda je to zadavatelčin případ, když to u dvou psů neklaplo.
"To neni o veku, ale o chuti premyslet a ucit se."
s tím ne zcela souhlasím
ono to je o věku
a o tom tento "handicap" přebít, ať už tím vrozeným, nebo/a naučeným
Někdo to v sobě má a někdo ne. Věk samozřejmě hraje roli. Většinou se to ukáže kolem dvanácti, třinácti let (podle mého pozorování a zkušeností). Je totiž nutná určitá mentální vyspělost.
Kdyby to v sobě měla zadavatelka, tak se to asi už ukáže na stávajících psech.
Však ani nevíte, jak to u nich je. Já třeba megí s dcerou do civilizace nepustím. Také měla nápad, že chce nějakého svého psa, čivavu, jsem řekla něco za něco a čivavu nemáme :-) A velmi mě mohlo naštvat, když mi bylo 16 a otec řekl, že tamtoho psa vzít ven nesmím, protože by mě sežral. Tss. Asi k tomu byl důvod. No podle mě byl úplně blbý.
Nevíme, jestli má dovoleno to a to, někteří rodičové jsou pěkně hnusní.
Nevím, jak staré dítě je schopné tohle vymyslet, spíše si myslím, že mu něco chybí a jako řešení vidí vlastního psa. Plyšový medvídek asi nepomohl, jestli to teda vůbec někoho zajímalo, nebo nejde o psy..
Tipuji šestou sedmou třídu, ale tak je to fuk..
Nevime, ale pokud nekde funguji min. tri lide a dva psi "pod matkou"...tak i dalsi pes - za predpokladu ze ho "Mati " dovoli - bude fungovat uplne stejne... Matka ridi vsechny a vse. Tak to proste obcas byva.
napsal(a):
Však ani nevíte, jak to u nich je. Já třeba megí s dcerou do civilizace nepustím. Také měla nápad, že chce nějakého svého psa, čivavu, jsem řekla něco za něco a čivavu nemáme :-) A velmi mě mohlo naštvat, když mi bylo 16 a otec řekl, že tamtoho psa vzít ven nesmím, protože by mě sežral. Tss. Asi k tomu byl důvod. No podle mě byl úplně blbý.
Nevíme, jestli má dovoleno to a to, někteří rodičové jsou pěkně hnusní.
Nevím, jak staré dítě je schopné tohle vymyslet, spíše si myslím, že mu něco chybí a jako řešení vidí vlastního psa. Plyšový medvídek asi nepomohl, jestli to teda vůbec někoho zajímalo, nebo nejde o psy..
Tipuji šestou sedmou třídu, ale tak je to fuk..
Vždy “víme” jen to, co zadavatelé prozradí... V tomto směru se toto vlákno nikterak nevymyká.