čivava dlouhosrstá s PP fenka

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice nabízí k odběru od 5.4. fenečku čivavy...
22000 KčMalaika1234
XXX.XXX.21.145
Dobrý den,
chci se zeptat. Od včerejška má naše čivava problémy. Ještě v pátek normálně běhala a byla veselá a tak, od včerejšího rána ale je jako vyměněná. Celou dobu spíše spí, nechce na procházky, spíše se bráni pohybu, nechce se ji moc chodit. Jí a pí normálně, vyměšuje se normálně, tam žádný problem nepozoruji. Spíše ale v te náhle neaktivite. Nijak ale neknuci, nenarika, když se ji nekde dotknu. Je jí 10,5 roku, takže už je starší. Máme doma ještě kočku a ta na naši civavu doráží, skáče po ní, různě se s ní prohání a tak me napadá, zda v noci z pátku na sobotu proste po ni nějak neskočila nebo naše civava nějak spatne nespadla, když se proháněly. Takže se teď bojím, aby to nebylo nic vážného nebo tak. Ještě me napadlo prochladnutí, je fakt, že ji občas mladší sestra zapomene dát oblecek pri venceni. Zkoušeli jsme volat na pohotovosti tady u nás, ale dnes snad nikdo neordinuje, naše veterinarka bydli až za městem a aktuálně máme problémy s autem, takže se tam dostaneme až zítra. Někdo nějaké nápady, co by to mohlo byt? Na internetu čtu same “hororové příběhy” a děsím se tak, snad zbytečně 😞
Děkuji moc a pěkný den!
Radeji na tu veterinu zajdete co mozna nejdriv.
Nekteri pejsci nedaji bolest znat az do posledni chvile.
Ja zrovna resim se svou malou krizenkou jork-civ. jednu takovou peripetii.
V lete harala a zacatkem zari mela falesnou brezost.
Min.tyden zacala opet harat. Byla hodne spava a nejedla. Vzhledem k tomu, ze je ji 15let, myslela jsem, ze to je hormonama a vekem a ze se to po harani srovna.
Ve stredu uz nas ani nevitala a bylo videt, ze je ji hodne zle. Mela nafoukly brisko.
Poslala jsem s ni pritele na pohotovost, protoze mame male deti a nemohla jsem jet ja. A do rana uz jsem cekat nechtela.
Jo prd harani. Hnisavy zanet delohy, kdy misto delohy 3cm male, mela cca 5-6cm a plnou hnisu. Hrozilo, ze praskne.
Napichali ji injekci na roztazeni delozniho krcku, aby slo neco ven a uvolnoval se tlak a dostala injekci na bolest a antibiotika.
Hned rano akutni operace.
Ted ma za sebou tri kriticke dny. Uz docela pekne ji a pije, ale radeji ji denne davaji kapacky s vyzivou a antibiotiky a analgetiky
Dovezli jsme ji za pet 12 a nejradeji bych si nafackovala, ze jsme nejeli driv, kdyz jsem si zpetne vybavila ty signaly..
No ale vypada to, ze to zvladne a bude nam jeste nejakych par let delat radost.
Krom hluchoty je to jinak zdravy cily pejsek. Hodnoty krevnich testu jako stene a srdicko ok.
Muze to byt opravdu cokoliv. Od skripnuteho nerviku az po neco zavazneho.
Vam drzim palce at to neni nic vazneho.
lesnížínka
napsal(a):
Tak to mě u staré feny, nekastrované napadlo jako první, ale zadavatelka píše, že normálně žere a pije. Zadavatelko ještě - pokud jste neměřili teplotu(což bych udělala jako první) změřte, to by vám napovědělo.
Tak zrovna u nas byla teplota naopak nizka.
Nechapu z jakeho duvodu, ale byla podchlazena.
Ale teplota urcite napovi hodne.
Malaika1234
XXX.XXX.236.241
lesnížínka
napsal(a):
Ale troufnu si říct, že na pohotovost to nebude, zítra normálně zajít na veterinu.
Děkuji, volali jsme naši veterinarce a popsali ji všechno, teplotu naše neměla, veterinarka rekla, at ji zkusíme zabalit dl nějaké teple deky a necháme v klidu odpočívat, že to vidí na narazena zada nebo i ťapku, máme počkat do večera a zkusit vzít na procházku, pokud nebude chtit a bude porad tak stávkovat, tak máme přijet hned zítra ráno, pokud se to zlepší, tak klidně zítra odpoledne nebo pozítří - tak jsme nechali přes den vyspat, teď večer jsem ji chtela vzít ven a to už se normálně těšila, tak jsem ji vzala na krátkou procházku a i po venku behala stejne jako predtim, i když bylo vidět, že ji to asi zmohlo a teď zase spi - ale i teď si tady hraje vesele s plysakem a pobihala tady během večeře kolem stolu, teď zase spi, ale asi se to zlepšilo, potřebuje asi fakt klid, každopádně zítra ji stejne radši vezmeme k veterinarce, aby se nic nezanedbalo
Malaika1234
XXX.XXX.236.241
Krutak1FlE
napsal(a):
Radeji na tu veterinu zajdete co mozna nejdriv.
Nekteri pejsci nedaji bolest znat az do posledni chvile.
Ja zrovna resim se svou malou krizenkou jork-civ. jednu takovou peripetii.
V lete harala a zacatkem zari mela falesnou brezost.
Min.tyden zacala opet harat. Byla hodne spava a nejedla. Vzhledem k tomu, ze je ji 15let, myslela jsem, ze to je hormonama a vekem a ze se to po harani srovna.
Ve stredu uz nas ani nevitala a bylo videt, ze je ji hodne zle. Mela nafoukly brisko.
Poslala jsem s ni pritele na pohotovost, protoze mame male deti a nemohla jsem jet ja. A do rana uz jsem cekat nechtela.
Jo prd harani. Hnisavy zanet delohy, kdy misto delohy 3cm male, mela cca 5-6cm a plnou hnisu. Hrozilo, ze praskne.
Napichali ji injekci na roztazeni delozniho krcku, aby slo neco ven a uvolnoval se tlak a dostala injekci na bolest a antibiotika.
Hned rano akutni operace.
Ted ma za sebou tri kriticke dny. Uz docela pekne ji a pije, ale radeji ji denne davaji kapacky s vyzivou a antibiotiky a analgetiky
Dovezli jsme ji za pet 12 a nejradeji bych si nafackovala, ze jsme nejeli driv, kdyz jsem si zpetne vybavila ty signaly..
No ale vypada to, ze to zvladne a bude nam jeste nejakych par let delat radost.
Krom hluchoty je to jinak zdravy cily pejsek. Hodnoty krevnich testu jako stene a srdicko ok.
Muze to byt opravdu cokoliv. Od skripnuteho nerviku az po neco zavazneho.
Vam drzim palce at to neni nic vazneho.
Jejda, to mě mrzi - ta naše prave jedla, pila a i na záchod normálně šla, spíše tam byla ta neochota proste chodit a nějak se pohybovat, ale přes dopoledne a odpoledne spala zabalena v teple dece, kočka byla zavrena, aby na ni nedorážela a teď večer už normálně šla ven a i tady behala po bytě s plysakem - teď tedy zase spi, ale asi se to lepší - stejne ji vezmeme radši k veterinarce zítra, ale trochu se mi ulevilo