Jak na něj... – soužití dvou buldočků

Francouzský buldoček
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AZERET

12.12.2020 15:37
AZERET

XXX.XXX.182.8

Dobrý den..
Žádám o radu...
Mame dva francouzské buldocky..tříletou fenu a ročního kluka..v poslední době.. se stává...a to pravidelně několikrát denně.. ze on po ni kouka...následně ji zamezí kamkoliv jit..vrci..a pak po ni skočí..a je tu rvačka...stava se to kdyz vidi..ze fena jde ke mne nebo k příteli na klin...kdyz se jedna o jídlo..hračku.. ale většinou je to pri našem kontaktu s druhým psem..nemyslím si..ze bychom dělali nějaké rozdíly.. ja urcite ne..ale myslím.. ze za to může pritelovo chování vůči prvnímu psovi.. kdyz vidí ze sebk něčemu schyluje..fenku vezme odnese si ji a mazlí se s ní a utesuje ji..a druhého psa zaváže vedle v pokoji..rve na něho..a pokaždé byt se jen přiblíží pes k Fence..tak uz ho chytá za obojek a dává ho pryc..a pes začíná vrcet..klepe se..a vyjíždí..následně na nej křičí a pes je zavren do vedlejší místnosti.
Ja to ale dělám jinak...myslim si ze prave tohle chování v psovi vzbuzuje jeste větší agresi...ja kdyz vidím..ze na ni uz kouká.. nebo vrci..tak přijdu..chytnu ho..a držím ho dokud se neuklidni...s tim..ze v blízkosti u sebe mam i fenu...a hladim..ji i jeho..pokud je v klidu..většinou kdyz ho drzim...tak je..po chvilce se zklidní a třeba usne.Ale jakmile se vzbudi kde se podívat vedle do místnosti.. kde leží pritel a na něm fenka..a jakmile přijde on..tak ho hned začne odstrkovat a chytat za vodítko..v psovi.. tim akorat vyvolá jeste větší psychio...podle mne...

PROSIM PORADTE MI JAK TO JE TEDY SPRAVNE...NEBO CO MŮŽEME UDĚLAT.PREDEM DELUJI ZA ODPOVĚĎ

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2020 15:51

Zkraje příspěvku jsem chtěla napsat, že vy jste ti, kteří nastavují pravidla a je na vás vysvětlit psu, že takovéhle přivlastňování a šikanování druhého psa nebudete tolerovat.

Nevím, jak jste na tom s přítelem....pes je váš?? fena je jeho?? že jí takhle preferuje....nebo jste si je pořídili už do společné domácnosti?? Kdo měl ten nápad pořídit dalšího psa??

Nebudu radit, řeknu jediné...taky mám dva psy resp. psa a fenu a pokud by se můj partner choval takhle, tak ho pošlu víte kam.
Řekla bych, že už jste si problém vyrobili.

AZERET

12.12.2020 16:07
AZERET

XXX.XXX.182.8

Ano pes je můj a fena jeho.Mela jsem staforda 12tileteho...a ten mi pred rokem zemřel.Pritel mel fenku..byla zvyklá na mého psa...zdála se mu byt smutná.. stejne jako ja...tak přinesl domu male stene.Zvladla jsem vychovat bojového psa..coz si myslím ze je složitější než u buldocka..a tak si myslím...ze ja nedělám špatně nic..ale ze problém je přístup Partnera..s tim ze na mne neustále vyrukuje ze nikdo nebude napadat jeho pejska chudinka...ale k napadení primo nedochází..protoze tomu vždy zamezim.

12.12.2020 16:22

hele, jako to první co mi vyskočilo při čtení bylo vyrazit agresora = přítele.....

12.12.2020 16:24

AZERET napsal(a):
Ano pes je můj a fena jeho.Mela jsem staforda 12tileteho...a ten mi pred rokem zemřel.Pritel mel fenku..byla zvyklá na mého psa...zdála se mu byt smutná.. stejne jako ja...tak přinesl domu male stene.Zvladla jsem vychovat bojového psa..coz si myslím ze je složitější než u buldocka..a tak si myslím...ze ja nedělám špatně nic..ale ze problém je přístup Partnera..s tim ze na mne neustále vyrukuje ze nikdo nebude napadat jeho pejska chudinka...ale k napadení primo nedochází..protoze tomu vždy zamezim.

Upřímně, nevím zda s přístupem vašeho partnera to bude někdy ok....já vidím jako nej způsov najít pejskovi nový milující domov, ale chápu, že k pejskovi už máte citovou vazbu a že to možná nebude přijatelné řešení. Mě osobně by asi psa bylo líto.

Jediná naděje je promluvit s přítelem, zda by byl ochoten změnit přístup, jinak se z mého pohledu nehnete z místa a situace se může zhoršovat.

12.12.2020 16:26

Dokud se s přítelem nedohodnete na jednotným postupu, budete mít problém. Nejen se psy, ale především ve vztahu s přítelem.

12.12.2020 20:03
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Vždyť jste si odpověděla sama.
Sama víte, kde a v cem je problém.
Je to Vás pritel a jeho špatne chování k pejskovi 😕

Přímo ukazkove v psa ničí👎

Já bych ve vašem případě s přítelem promluvila a situaci okamzitě řesila. Pokud není hloupý , pochopí a pokud hloupý je - pryč od něj i s pejskem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík