Mops s PP.

Prodám Mopse - Mops-Chovatelská stanica ponúka pekné šteniatka.Ešte volné...
DohodouNikca95
XXX.XXX.43.58
Dobrý den, máme s přítelem 4 leteho mopsika krizeneho s maltezackem.
Začal být velice agresivní dokonce i pokouše mě jako svého druhého pana.
Přítel je nemocný a když se v noci něco stane v žádném případě mě k němu nepustí, leží mi na prsou a agresivně mi vrčí do obličeje, když se pohnu vystartuje.
Vůbec nevíme co s ním, mlátit nemá cenu, akorát by měl strac. Zavřít ho někam, aby se uklidnil taky nejde, když je v tom svém agresivním stavu nemůžu se ho ani dotknout. Cháp,u že si brání svého pána "přítele" ale nesmí tohle dělat.
Co s ním?
Děkuji, s pozdravem Nikca
Nikca95
XXX.XXX.43.58
To jsme zkoušeli ale celou noc knuci a nikdo se nevyspi
Uživatel s deaktivovaným účtem
- naučit povel "na místo"
- nechat mu doma tahat připnutý vodítko, za který ho v případě potřeby kamkoliv odvedete
- učit samostatnosti, aby vydržel sám v místnosti
- atd., prostě zavést nějaká pravidla
Trestání nechte být, spíš ho nejdřív něco naučte a pak to po něm důsledně a v klidu chtějte.
Já se jenom zeptám....psa jste si pořizovali spolu a nebo ho už přítel měl a vy jte se přistěhovala.
Reague agresivně i v jiných situacích?? A jak reaguje přítel, když ho pes "brání".
Já jsem teda hodně rozmazlovací a benevolentní a psi mají hóódně volný režim...jsem hodná, mazlící, chválící, psy netrestám, neřvu na ně, ale upřímně dělat mi pes tohle..
v žádném případě mě k němu nepustí, leží mi na prsou a agresivně mi vrčí do obličeje, když se pohnu vystartuje
tak bych se teda pohnula a pes by šel smykem na chodbu nebo minimálně z postele....a mohl by kousat, jak by chtěl....a to jak bych se u toho tvářila, to by si teda za rámeček nedal.....jakože takovej pinďa mě bude bu.zerovat v mojí vlastní posteli???
Nikca95
XXX.XXX.43.58
Pořídili jsme si ho spolu máme ho úplně od štěňátka a taky je dost rozmazleny.. Každý den dostává vařené maso jezdí vsude s námi prostě je to jak naše dítě má vazne všechno..
Je to i v jiných situacích třeba když odcházím z bytu pryč nebo když se mu prostě něco nelíbí tak si třeba zavrci zle ale nevystartuje. Poprvé mě takhle pokousal mám na ruce 2 stehy.
A přítel ten sám nevi co dělat nejhorší na tom je ze on o tom přítel v dané situaci neví až ráno když se probudí a to už mu vynadat pak nemůže když pes nevi proč.
Nikca95
napsal(a):
To si necháte od cca 8 kg psa vrčet do obličeje?
Máte něco s rukama nebo proč to dopustíte? Drapněte ho a sundejte ho ze sebe i z postele. Na to stačí jeden rychlý pohyb.
Rozmazlovali jste ho a tady máte "plody své (ne)výchovy".
Vypakujte ho z postele, radši rovnou z ložnice.
Jestli bude celou noc kňučet, nedá se nic dělat, připravte si špunty do uší, abyste se vyspali a druhý den ho nenechte ani na chvilku lehnout a zavřít oko. Další noc bude rád, že má klid v pelíšku a může se vyspat
A začněte se k němu chovat jako psovi a vychovávat. Ať z něj není za pár měsíců darovací pes kvůli příchodu dítěte do rodiny.
Svatá prostoto... Ale co se divím, mám něco podobného v rodině
Psu nastavit pravidla, všechno bude dělat na povel, bez povelu se ani nevys... Naučit ho místo a tam pošvihá, pokud se nebude chovat slušně. Za mě: jednou by na mě takhle vystartoval a letěl by tam přes celou místnost. Měla a mám psy velmi rozmazlené, jsou to moje mimina, dětičky, ale tohle by zkusili jen jednou. Řeknu vám, že by dostali takovou, že by jim bylo okamžitě jasné, že takhle teda ne. Kdyby vystartoval na jiného psa, jednal by s ním stejně, dostal by jasné hranice.
Nikca95
napsal(a):
Pořídili jsme si ho spolu máme ho úplně od štěňátka a taky je dost rozmazleny.. Každý den dostává vařené maso jezdí vsude s námi prostě je to jak naše dítě má vazne všechno..
Je to i v jiných situacích třeba když odcházím z bytu pryč nebo když se mu prostě něco nelíbí tak si třeba zavrci zle ale nevystartuje. Poprvé mě takhle pokousal mám na ruce 2 stehy.
A přítel ten sám nevi co dělat nejhorší na tom je ze on o tom přítel v dané situaci neví až ráno když se probudí a to už mu vynadat pak nemůže když pes nevi proč.
Moje rada zní...přestaňte se ke psu chovat jako k dítěti......ono i cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly.
Bez urážky, asi v dobré víře se vám povedlo si vyrobit nevychovanýho fracka a dacana..co je zvyklý dělat si co chce a že mu panička ustoupí.
Začněte se k němu chovat jako ke psu...zaveďte mu denní režim a pravidla, nebuďte zlí, ale opravdu laskavě důslední. Tresty bych volila spíš ve stylu...neumíš se chovat, tak vypadni. Naopak správné chování chvalte a odměňujte.
Začněte prostě od začátku jako se štěnětem. S přítelem se dohodněte, ajk byste si představovali, aby pes fungoval a pak oba postupujte stejně.
Nevím, jak to má váš pes se zábavou, ale naložila bych mu nějakou práci...prochajdy, plnění úkolů něco, aby se mu zabavila i hlavinka...hledání schovaných předmětů.
Prostě ať maká...většinou unavený pes´hodný pes.
Nedovolte mu vy ani přítel, aby si něco usurboval...všechno doma je vaše a on si nemá, co bránit.
Momentálně bych psa nechala striktně spát na pelechu...žádná postel neexistuje.
Nemusíte čekat až zasáhne přítel, je to i váš pes....nechte mu doma couračku, abyste měla možnost psa korigovat aniž byste na něj musela sáhnout.
Nevím, jak to u vás doma funguje, ale prostě někde soudruzi z NDR udělali chybu
Ještě bych dodala, že základní pravidlo číslo jedna je vzájemná důvěra...alespoň dle mého...já nikdy neublížím psovi a pes mě...
Já se prostě nepřestanu divit tomu, kolik malých psů...protože tohle není zdaleka první a určitě ne ani poslední případ, o kterém jsem slyšela.....se doma chová jako malej terorista a kolik páníčků se následně takového psa bojí a tak mu defakto neustále ustupuje.........
být zadavatelkou, tak se opravdu zamyslím nad chováním k pejskovi na způsob komunikace...asi v tom to je, protože kupodivu majitelé velkých a kolikrát ostrých psů takové problémy většinou nemají....a teď nemyslím lidi, co praktikují výchovu ala "tvrdá ruka", ale psi mají minimálně nastaveno "vocamcaď pocamcaď.....
Myslím, že je to prostě tím, že malým psům se toleruje podstatně víc než velkým....už když často vidím, jak na prochajdě malý psík "vleče" za sebou paničku...a panička místo toho, aby s tím něco dělala, tak říká..."ty jsi hroznej, jak taháš...koukni támhle na ty dva velký psy, jak jsou hodní a jak jdou hezky a netahají"....tak jasně, protože kdyby moji psi táhli takhle mě, tak venčí oni mě a ne já je........a o tom to celé je.
Já mam psy taky rozmazlené, a na hrudníku v posteli se mi taky rozvalují i když mají každý skoro 30 kg, ale kdyby mi při tom některý zavrčel do ksichtu, tak to by letěl vzduchem, a viděl by facek, jak potlesku v Národním divadle!
A v tu chvíli by mi bylo úplně jedno, jestli mě pokouše.
... naštěstí u nás nic takového nehrozí
Nikca95
napsal(a):
Njn, tak to budete muset pár dní vydržet, když jste to nechali dojít až sem.
Nebo nevím, co čekáte za radu - na to neexistuje žádné kouzlo, které by Vám pohodlně a bezpracně udělalo z nevychovaného zmetka pohodového pejska🤔
vy žádnej druhej pán nejste. v očích toho psa jste nula. proto se k vám chová tak, jak se chová. pán je on.
napsal(a):
vy žádnej druhej pán nejste. v očích toho psa jste nula. proto se k vám chová tak, jak se chová. pán je on.
Takže zadavatelka má za domácí úkol to změnit a stát se postupně z nuly jedničkou
Nikca95
napsal(a):
No já si na vás vzpomenu, až někde uvidíme inzerát na křížence maltézáka s mopsem, co musí z domu "kvůli alergii miminka".. 😏 Jste na to úplně typičtí adepti. Napřed si pořídí psa, rozmazlí ho, udělají z něj málem boha a pak si pořídí mimino a nevychovance kopnou do pr dele. 😏 Skvělý...
Měli byste si uvědomit, že u vás doma přece nemůže velet pětikilovej pes. Jak si může vykňučet spaní v posteli? Fofrem, ale fofrem mu doma nastavte jasné hranice - sepište si klidně seznam, co chce a nechcete, aby dělal a ty začnete důsledně dodržovat. DŮSLEDNĚ. To znamená vždy a za všech okolností.
Mě spí x psů v posteli a tohle by si teda nedovolili nikdo. A kdo by si to dovolil, ten prostě v posteli nespí. Bohužel jsou to právě takoví psi, co máte Vy - někdo je rozmazlil, nevychoval a pak odkopl do útulku. 🤦🏻♀️
Nikca95
napsal(a):
Uhodila jste hřebík na hlavičku - je rozmazlený. Zapomněli jste mu nastavit mantinely.
Já pořád přemýšlím, jak může kříženec mopse s maltézákem vyrobit někomu ránu na ruce na dva stehy. Nebylo by foto toho "zabijáka"?
napsal(a):
Já pořád přemýšlím, jak může kříženec mopse s maltézákem vyrobit někomu ránu na ruce na dva stehy. Nebylo by foto toho "zabijáka"?
To ani neřešte Někdo jde k doktorovi fakt s každou hovadinou a pokud teče krev...je to na umření Co může doktor? Kdyby tam jen lípnul náplast, mohlo by to být na stížnost, no tak tam pro klid duše zadavatelky ten steh dá... Bratránek má buldočka. Něco podobného, nevychovaného, jak je tohle. Když jsem zazvonila, otevřel dveře a ten mě hned šel kousnout do lýtka. No s tou hubou to nějak nezvládal, tak mi alespoň poškrábal stehno drápama
Tak psí hlodanec je nebezpečný, rád si hnije. Z toho bych si legraci nedělala nikdy. A někdo nechodí k doktorovi vůbec, žeáno.
Ale přesně, placatá huba se spíš od cíle odrazí, než by stiskla do krve. Třeba křižovatka mopse s maltézem je krokodýl, chtěla bych to vidět.
napsal(a):
Hele stačí, když secvakne, člověk se lekne a v ten moment škubne rukou.
Já mám tak jizvu mezi kloubama na hřbetě ruky. Prostě jen cvakla předníma zubama, jak se lekla. Já cukla, páč jsem se taky lekla jak sviňa a už se na mě smála díra jak do zadele. 🤣
Tak já myslím, že by se zadavatelka mohla po téhle diskuzi chytit za nos, že se prostě k pejskovi přestanou chovat jako k miminku a i když je tak malý a určitě roztomiloučký, tak prostě začnou být důslední, nastaví pejskovi jasná pravidla a mantinely, pejska víc zaměstnají......
Prostě pokud si to lidští páníčci srovnají v hlavinkách, tak ono to půjde a myslím, že i pes, který bude mít řád a pravidla, bude spokojenější než je nyní.
Sice to bude chvíli trvat, ale jak praví přísloví...trpělivost růže přináší..
A já osobně budu pejskovi držet palce, aby to páníčci zvládli a aby se z pejska stal ten nej psí kámoš a společník na světě
tihle malí bílí pejsci jsou od štěněte děsně roztomilí a přitom to nejsou hlupáci, takže svýho majitele zblbýho tím vzhledem nadýchané bílé kuličky prostě úplně převálcujou.
a majitelé od maltézáků jsou ti, kteří netolerují u fifinky žádnou fixaci. prostě takoví ti majitelé na facku.
napsal(a):
tihle malí bílí pejsci jsou od štěněte děsně roztomilí a přitom to nejsou hlupáci, takže svýho majitele zblbýho tím vzhledem nadýchané bílé kuličky prostě úplně převálcujou.
a majitelé od maltézáků jsou ti, kteří netolerují u fifinky žádnou fixaci. prostě takoví ti majitelé na facku.
Malá, bílá , nadýchaná a roztomilá kulička s vizáží andílka....co mi to jen říká
A pak to vyroste a pak....
impact
napsal(a):
Hele stačí, když secvakne, člověk se lekne a v ten moment škubne rukou.
Já mám tak jizvu mezi kloubama na hřbetě ruky. Prostě jen cvakla předníma zubama, jak se lekla. Já cukla, páč jsem se taky lekla jak sviňa a už se na mě smála díra jak do zadele. 🤣
Takže sešívačka kancelářská. :) U mopse, pěkně stlačit hlavu zeshora, aby ten podkus cvaknul? A shora to vzal čelistí maltézák. Už chápu.
Ale jo, věřím, že škubnutí ruky nebo zásek špičákem do tkáně a díra je na světě.
Jinak také držím páníčkům palce, ať netvora zvládnou uřídit. Když si neví rady, porada od někoho zkušenějšího v okolí by neuškodila. Kdo by psa viděl naživo. A hlavně jim poradil, co dělat, jak se chovat.
Nebo mrknout, co se děje s čivavkou zde.
https://www.youtube.com/watch?v=4DHgQzWuGmw
napsal(a):
Malá, bílá , nadýchaná a roztomilá kulička s vizáží andílka....co mi to jen říká
Ta je nádherná!
napsal(a):
Chybí tady smajlík se srdíčkem!
napsal(a):
Ta je nádherná!
No a to je přesně ono, copak se na takovýhle nadpozemský stvoření člověk může zlobit.
Na fotce se zrovna vyvaluje u dcery, co tady byla na vánoce na návštěvě, v posteli...já nesu dceři čaj a říkám "já myslela, že už jsi si šla lehnout"..."no to jsem chtěla, ale ona mi do postele hupsla Gina" a já.."tak jí prostě z tý postele vyhoď nebo jestli nechce, tak jí vyhodim já" a dcera říká.."prosim tě nech jí, podívej jak je hezká a roztomiloučká a hodná a jak kouká a ty bys jí chudinku vyhodila"....
Jo jo...roztomilý bílý pejsci...
Nikca95
XXX.XXX.43.58
Doufám že to nějak zvládneme v žádným případě nechci dát maxika pryč jen jsem chtěla nějaký rady jak na něj aby nebyl takhle zlý. Přemýšleli jsme i o kastraci jestli by mohla pomoci máte někdo zkušenosti?
Jinak nudu doma určitě nemá máme ještě štěňátko stafordika a stou si pořád hraje a vyvádí blbosti.
napsal(a):
Nooo, mě škaredě tesnul tuším psoun či co to tehdy kámoška měla. Do dlaně. Krve bylo jak na zabíjačce, tak jsem fakt radši zajela na chirdu. V podstatě jsem se víc bála nějaké infekce než že vykrvácím! Nešili ti, jen řádně vyčistili, tuším mi dali pro jistotu tetanovku, ale jizvu tam mám dodnes.
Nikca95
napsal(a):
Doufám že to nějak zvládneme v žádným případě nechci dát maxika pryč jen jsem chtěla nějaký rady jak na něj aby nebyl takhle zlý. Přemýšleli jsme i o kastraci jestli by mohla pomoci máte někdo zkušenosti?
Jinak nudu doma určitě nemá máme ještě štěňátko stafordika a stou si pořád hraje a vyvádí blbosti.
Ježiš, Vy máte ještě stafa?!?
A nejste to Vy, co řeší, že se mu nepostavilo ucho???
Nikca95
napsal(a):
Přemýšleli jsme i o kastraci ...
To tady někdo radil?
Né?
A copak že tu padlo za rady?
Mocinky náročné?
Nikca95
napsal(a):
Počkat, takže vám doma vrčí do obličeje zašprcatělej střapatej smetáček, a pořídíte si ještě stafa?
Ne, kastrace vám psa nevychová. Rad tu už padlo nespočet, kastrace mezi nimi fakt nebyla. Je to nesmysl. Kastrace leda v souvislosti s tím, že máte doma ještě fenu (pokud jsem dobře pochopila).
Jinak ten pes není zlý, holt se k vám chová tak, jak jste si to sami zařídili, jako k té nejposlednější a nejzbytečnější záležitosti na celém světe. Protože středobodem je on.
Nikca95
XXX.XXX.43.58
Veterinář nám to pravé poradil že by se mohl uklidnit.
Nee žádný ucho neřešíme..
Nikca95
XXX.XXX.43.58
To nee je jasný že ho nechceme nechat jentak vykastrovat. Proto se ptám na zkušenosti nepíšu sem aby mě někdo ponizoval ale poradil..
Nikdo nezná jeho povahu.. Je to paličak nikdo s ním nehne a navíc přítel je úplně to samý a prostě já nic nemůžu.. Každopádně jsem chtěla najít nějaký rozumný řešení aby nemusel pryč..
A to že máme ještě křížence stafa nebyl úmysl ale je to záchranna fenka.. Kterou jsme si rozhodli nechat mají se rádi a hlavně Jess je pes kterého jsem si vychovala sama a poslouchá na slovo.
Uh.. A co, že přesně budete dělat až to staf odkouka a bude pravděpodobně po stejne výchově dělat to samé?
Nejprve si vychovám jednoho psa a pak teprve druhého, no ne? A je fuk, že je zachráněný.
Chápu, že ty rady nejsou tak jednoduché jak jste si představovala, ale jinak to asi nepůjde. Kastrace není řešením.
Jeho zaměstnání tkví v tom, že má ještě štěně? A to i tomu druhému bude stačit? Začnete ty psy vychovávat, nastavte jim pravidla, učte povely a dejte jim pořádnou zábavu (i zvlášť) nebo to nedopadne dobře. Ono až dospěje ta fena, tak to vám možná dva stehy stačit nebudou. Rady tu byly a velmi dobré, tak přestaňte vymyslet, jak to obejít a řiďte se jimi.
Já mám tedy s kastrací psů značné zkušenosti. Troufám si tvrdit o mnoho stovek psů větší, než většina diskutujících a na rovinu Vám říkám, že kastrace není lobotomie - tam se seká na opačném konci a opravdu Vám to na výchovu Vašeho rozmazelného psa nepomůže.
Ovšem dočkejte času, až ta Vaše xstaffice začne hárat a ten mops si na ni začne dělat nároky. To bude dost možná ještě velká sranda a to, co se dělo doteď, byl jen slabej čajíček. Takže jo, já bych ho toho outěžku fofrem zbavila.
To, že si k nevychovanýmu psovi pořídíte štěně, nechám úplně bez poznámek.. Na to prostě není žadný rozumný komentář.
Je to troll
Nikca95
napsal(a):
Kastrace nenahradí výchovu!
Nikca95
napsal(a):
Veterinář nám to pravé poradil že by se mohl uklidnit.
Nee žádný ucho neřešíme..
Blb ost! Jsem se neudržela. A k takovému veterináři bych už nepáchla.
Nikca95
napsal(a):
To nee je jasný že ho nechceme nechat jentak vykastrovat. Proto se ptám na zkušenosti nepíšu sem aby mě někdo ponizoval ale poradil..
Nikdo nezná jeho povahu.. Je to paličak nikdo s ním nehne a navíc přítel je úplně to samý a prostě já nic nemůžu.. Každopádně jsem chtěla najít nějaký rozumný řešení aby nemusel pryč..
A to že máme ještě křížence stafa nebyl úmysl ale je to záchranna fenka.. Kterou jsme si rozhodli nechat mají se rádi a hlavně Jess je pes kterého jsem si vychovala sama a poslouchá na slovo.
Vychovala jste staforda a necháte si vrčet mopsem do obličeje?
Tomu o té výchově stafordky fakt věříte? Za pár měsíců se bude chovat úplně stejně jako mops, jen to kousání od ní bude asi urputnější a bude víc bolet.
Začněte mopse vychovávat, jako by to bylo štěně. Není zlý, jen nevychovaný a sám je z toho nespokojený. Kastrace to nezachrání.
Jestli jsem správně pochopila, že pes je paličák a nic s ním nehne a přítel je to samé, tak nějak nechápu, proč s takovým člověkem a psem jste a proč jste do takové atmosféry přivedla dalšího psa. Když se nad tím zamyslím, zřejmě se k Vám oba (člověk i pes) chovají dost podobně a zřejmě se časem přidá i fenka.
Není čas se zamyslet a něco s tím vším udělat?
(Vím, nic mi do toho není. Proto to byla jen řečnická otázka, na kterou nečekám odpověď).
Díky za foto. Ten přerostlý mops je křižovatka mopse s maltézákem?? Tak toho tam teda fakt nevidím, vlastně jo, má bílý hrudníček? To vám někdo řekl, že s maltézákem, nebo je to pes od rodiny, nebo jak jste přišla na tu kombinaci? Možná fotka klame, ale mě se prostě ten mops zdá moc velký..
Nikca95
napsal(a):
Chce se mi pousmát, když čtu...štěně jsem si vychovala sama a poslouchá na slovo...
Tak vám přeju, aby ta výchova vydržela až bude holka v pubertě a nebo až dospěje a to myslím upřímně....
Čemu teda nerozumím..
Je to paličak nikdo s ním nehne a navíc přítel je úplně to samý a prostě já nic nemůžu.
Psa jste si pořídili spolu a vy se tedy vůbec nepodílela...nesměla podílet...na jeho výchově??
Takže pokud na vás pes vrčí, kousne...tak nemůžete nic?? Nemůžete ho učit sedni, lehni, na místo a pod.
Nějak si neumím představit, jak to u vás doma funguje.....a jak v tom funguje to štěně....to jakože poslouchat musí a pes ne??
A přiznám se, že vidím ještě jeden možný průšvih....může se stát, že fena dospěje a pokud to bude vážně "vaše holka" a ten malej pinďa si na vás dovolí, tak ho půjde srovnat do latě, protože na "mojí paničku" si nikdo dovolovat nebude a pak se může stát, že už žádný problém s Maxíkem mít nebudete, tak max, kde vykopat hrobeček.
Vím, že to zní asi tvrdě, ale začněte s tím psem opravdu něco dělat...viz rady výše...když už vám nevadí, že jste pokousaná od vlastního psa, tak ale v zájmu toho prcka, který nemůže za to, co jste z něj udělali.
Pokud uvažujete o kastraci jako o jednoduchén řešení, tak zkuste chemickou a uvidíte sami, jestli to bude mít nějaký vliv....já bych tipla, že nee.
Stafíci mají tyhle malé kouličky hrozně rádi. Chytí za krkem, zaklepou, a jaký byl mop.
Už jsem to viděla.. přítel má rozcapeného psa, co si může dělat co chce, tak si pořídím jiného psa, svého vlastního, a ten bude úžasný.
Kolik je tomu bojovému psovi? Ale tak přinejhorším se také vykastruje.
No, Lomikare, Lomikare..
Kde má ten mops maltézaka? Vypadá jak bullmastif na krátkých nožičkách. Nicméně, díky za fotku a pánbůh s vámi. Maxíka dejte možná radši vykastrovat, nebo radši tu zachráněnou fenku, ať nejsou časem štěňátka. Nebo oba.
Trollům zdar.
napsal(a):
Stafíci mají tyhle malé kouličky hrozně rádi. Chytí za krkem, zaklepou, a jaký byl mop.
Už jsem to viděla.. přítel má rozcapeného psa, co si může dělat co chce, tak si pořídím jiného psa, svého vlastního, a ten bude úžasný.
Kolik je tomu bojovému psovi? Ale tak přinejhorším se také vykastruje.
No, Lomikare, Lomikare..
No, Lomikare, Lomikare..
No z toho mám pomalu husí kůži........ona to byla taková hodná fenečka a s pejsem se měli moc rádi, vůbec nechápeme, co se stalo, asi jí hráblo......
Kolikrát už jsme to slyšeli?? Četli??....lidi si myslí, že mají doma hodnýho troubu a pak nadejde čas a hodnýmu troubíkovi to v kebulce blikne a řekne si "a dost" a je vymalováno......
Tak ja vam to polopate shrnu, at nemusite moc premyslet, jo?
1 - mate pravdu ze vas pes neni zly. Je jen rozmazleny a absolutne nevychovany. Ale uprimne - je mnohem, mnohem chytrejsi nez vy, protoze presne pochopil, kdo u vas doma vladne. Napovim vam - vy to nejste. A pokud nezmenite sve chovani ke psovi, nic se nezmeni samo od sebe.
2 - kastrace neni kouzelna hulka, ktera udela "simsalabim" a z nevycvalaneho bastarda se stane nunututu mazlik. Jedine v cem vam kastrace pomuze je, ze za par mesicu nebudete resit, co s nechtene namnozenyma vorechama. Ze byste zvladla psa presvedcit ze na fenu nema skakat na to rovnou zapomente - to by mel praci i clovek co ma se psem dobry vztah a ma ho v ruce. Natoz nekdo, koho jeho milacek v klidu prezvejkne, jen proto, ze se na nej blbe podival. Osobne bych si vsadila, ze pokud ho z cuby zkusite sundat, skoncite vyrazne hur nez se dvema stehy na ruce.
3 - to ze stene posloucha na slovo konci zpravidla kolem osmeho mesice, plus minus autobus. Pak nastupuje puberta. I u slusne vedeneho jedinacka je to obdobi "na masli", natoz kdyz ma dotycna fenecka vzor chovani ve starsim brachovi. Neverte tomu, ze by to neodkoukala - hovadiny se vzdycky jeden od druheho uci nejrychleji.
Pak mate nekolik moznych scenaru, co se bude dit ... bud dotycna staffordka prezvejkne maleho otrapu a zaujme jeho misto ve smecce, nebo si hezky podaji tlapku a pujdou do vas oba. Tak nebo tak vas to bude sakra bolet.
Tak prosim prestante resit hovadiny a vymluvy proc neco nejde a zacnete delat to jedine a rozumne - nastavte tomu psovi rozumne mantinely a vychovejte ho. Jde to, jen to chce praci, cas a trpelivost.
arosek
napsal(a):
Tak ja vam to polopate shrnu, at nemusite moc premyslet, jo?
1 - mate pravdu ze vas pes neni zly. Je jen rozmazleny a absolutne nevychovany. Ale uprimne - je mnohem, mnohem chytrejsi nez vy, protoze presne pochopil, kdo u vas doma vladne. Napovim vam - vy to nejste. A pokud nezmenite sve chovani ke psovi, nic se nezmeni samo od sebe.
2 - kastrace neni kouzelna hulka, ktera udela "simsalabim" a z nevycvalaneho bastarda se stane nunututu mazlik. Jedine v cem vam kastrace pomuze je, ze za par mesicu nebudete resit, co s nechtene namnozenyma vorechama. Ze byste zvladla psa presvedcit ze na fenu nema skakat na to rovnou zapomente - to by mel praci i clovek co ma se psem dobry vztah a ma ho v ruce. Natoz nekdo, koho jeho milacek v klidu prezvejkne, jen proto, ze se na nej blbe podival. Osobne bych si vsadila, ze pokud ho z cuby zkusite sundat, skoncite vyrazne hur nez se dvema stehy na ruce.
3 - to ze stene posloucha na slovo konci zpravidla kolem osmeho mesice, plus minus autobus. Pak nastupuje puberta. I u slusne vedeneho jedinacka je to obdobi "na masli", natoz kdyz ma dotycna fenecka vzor chovani ve starsim brachovi. Neverte tomu, ze by to neodkoukala - hovadiny se vzdycky jeden od druheho uci nejrychleji.
Pak mate nekolik moznych scenaru, co se bude dit ... bud dotycna staffordka prezvejkne maleho otrapu a zaujme jeho misto ve smecce, nebo si hezky podaji tlapku a pujdou do vas oba. Tak nebo tak vas to bude sakra bolet.
Tak prosim prestante resit hovadiny a vymluvy proc neco nejde a zacnete delat to jedine a rozumne - nastavte tomu psovi rozumne mantinely a vychovejte ho. Jde to, jen to chce praci, cas a trpelivost.
Bohužel, práce se zvířetem (a na sobě) začíná být pro některé majitele sprosté slovo. Nejen u psů. Mají pocit, že existuje to kouzelné "simsalabim".
Zdravím Nikčo,
1/Nevšímejte si narážek a útoků na Vaši osobu, to je takový místní kolorit, bez toho by se to holt neobešlo.
2/Když odfiltrujete sekce s "ad hominem", naleznete v diskuzi mnohé dobré rady, jak na malého uzurpátora. Co by ještě stálo za zvážení je vztah mezi Vámi a Vaším partnerem. Není úplně jasné, jak se chová malý uzurpátor k Vašemu partnerovi a jak se chová Váš partner před psem k Vám. Mám dojem, že psík bojuje s Vámi o postavení druhého člena smečky po veliteli a proč Vás považuje za podřadnějšího člena, může být skryto i ve Vašem partnerském vztahu. Sama to rozhodně nezvládnete, musí se přičinit především Váš partner.