Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2020 18:12
snailsmile

XXX.XXX.223.249

Dobrý den, uvažuji o koupi štěňátka fenečky...
Mám domek s menší zahrádkou, ale byla by většinou uvnitř. Chtěla bych se zeptat/poradit... vím, že toto plemeno potřebuje dostatek pohybu a počítám s tím, po návratu z práce dlouhé procházky..pole/lesy/příroda... Ale pracuji trochu dál a pryč bývá od 5:00 do 15:30, je to v pohodě? Zvládne to? V domečku jsem sama a po tomto plemeni moc toužím, ale hlavní je, aby se měla dobře...

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.12.2020 18:24

10,5 hodiny malé štěně samo doma? Ne, nebude se mít dobře. Z domečku udělá kůlničku na dříví a wc.
Chce to najít někoho, kdo by vám štěně aspoň 2x denně vyvenčil a nakrmil (malé štěně žere třeba 5x denně). A přivstat si, takže vstávačka třeba už před čtvrtou, aby se štěně náležitě na vycházce před vaší pracovní směnou unavilo. A nakrmilo.
Ne, nebude se mít dobře. A vy také ne.
Ale můžete si to zkusit nanečisto, když o koupi teprve uvažujete. Budík na 4. hodinu, řádná vycházka v jakémkoliv počasí aspoň přes půl hodiny, pak hajdy do práce. Po příjezdu převléci a šup ven na tu dlouhou procházku do pole, lesů, přírody. Bez psa, s baterkou, v dešti, větru, mrazu. Uvidíte po týdnu, zda vám nadšení a uvažování o štěněti ještě vydrží.

27.12.2020 18:30
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

snailsmile napsal(a):
Mám domek s menší zahrádkou, ale byla by většinou uvnitř. Chtěla bych se zeptat/poradit... vím, že toto plemeno potřebuje dostatek pohybu a počítám s tím, po návratu z práce dlouhé procházky..pole/lesy/příroda... Ale pracuji trochu dál a pryč bývá od 5:00 do 15:30, je to v pohodě? Zvládne to? V domečku jsem sama a po tomto plemeni moc toužím, ale hlavní je, aby se měla dobře...

Tak pokud si k malému štěndu naplánujete alespoň 14 dovču, naučíte ho být na zahradě(v boudičce) pokud nejste doma, tak by to zvládnout mohlo. Jen si uvědomte, že o, co pipsujete, budete se psem dělat denně, pátek či svátek, v zimě za tmy, v létě když je horko taky až večer. Co když si najdete přítele, co bude chtít hodně cestovat? Chápejte...když je to pes rodinný, najde se někdo jiný, kdo vás může zastoupit - rodiče, sourozenec, prarodiče...Takto je to všechno jen na vás, cca 12let.

27.12.2020 18:33

tak tragicky bych to neviděla. jo, u štěněte to bude potíž, chce to opravdu tu dovolenou a pak počítat s tím, že toho spoustu zničí. ale dospělák pes, bez problémů.

co s chlapem, co "chce hodně cestovat?" k čemu je taková entita dobrá?

27.12.2020 18:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tak tragicky bych to neviděla. jo, u štěněte to bude potíž, chce to opravdu tu dovolenou a pak počítat s tím, že toho spoustu zničí. ale dospělák pes, bez problémů.

co s chlapem, co "chce hodně cestovat?" k čemu je taková entita dobrá?

Tak můj by taky rád, ale ten už je ,,zpracovanej" Ale mám ve vzdálené rodině, kde si příbuzný našel slečnu(jsou spolu už celkem hodně let) a ta chce cestovat tím víc. On je o něco starší, už by se i usadil, má rád děti - ona když on nechce zase jet...se sbalí a jede i sama....i na několik měsíců má prostě ,,toulavý boty". Takže vím, že jsou takoví lidi no a dneska i možnosti. Teda dneska zrovna ne I když...včera odjížděli na několik týdnů do Švýcarska

27.12.2020 18:43

no tak prostě někdo rád cestuje a někdo má zvířata. pravděpodobně tyto dva koníčky nejsou kompatibilní.

27.12.2020 18:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no tak prostě někdo rád cestuje a někdo má zvířata. pravděpodobně tyto dva koníčky nejsou kompatibilní.

No...koupili si labradora! Teď má...možná 4-5let? Byla jsem vzteky bez sebe, protože jsem jim to rozmlouvala, ale slečna ho moc chtěla, chtěla nějaké to ,,dítě" - ale obětovat tomu nic, takže pes se šoupne ke slečny rodičům. Nevadí jí, že s ním měsíce není...ale moc ho chtěla

27.12.2020 19:34
Zoia

XXX.XXX.194.83

Já bych si do režimu, kdy jsem z domova 10 hodin pryč a jsem na péči o psa sama, žádného psa nepořizovala. Labrador je navíc pracovní plemeno a je šlechtěnej na práci a celkově kooperaci s lidma,, aby byl spokojenej, musela byste to praktikovat fakt tak, jak píše Plaka hned v první reakci, a to bych ještě tu ranní vycházku natáhla minimálně na hodinu.

27.12.2020 21:26
fikovnice

XXX.XXX.134.96

snailsmile napsal(a):

Mám lepší výchozí situaci než Vy. Délka pracovní doby je různá, pracoviště mám blízko bydliště, takže místo oběda bych mohla zajet domů a vyvenčit, atd. Ale jsem sama, a i když bych si psa strašně moc přála, tak nee, nepořídím si jej. Je to nejen radost, ale i obrovská zodpovědnost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík