Australský ovčák – jak dlouhé vycházky?

Australský ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hsjs

28.12.2020 23:08
Hsjs

XXX.XXX.128.46

Dobrý den,
chtěla bych si pořídit australského ovčáka a zajímalo by mě jak dlouhé vycházky by s ním měly být? Dívala jsem se všude na internet a nikde jsem to nenašla.

Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2020 23:22

čárka bych mě, á měly ......
třeba.. tady:
(někde se rozdávají?)
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3762536/border-kolie?from-list=1#a3763011

28.12.2020 23:49
Latifah

XXX.XXX.248.151

Minimálně tři hodiny denně,10km, a k tomu stádo ovcí,aby se pejsek zabavil ,až zůstane sám.Potřebuje práci.

29.12.2020 08:15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
čárka bych mě, á měly ......
třeba.. tady:
(někde se rozdávají?)
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3762536/border-kolie?from-list=1#a3763011

Děti se nudí. A budou, škola zatím nepoběží.

29.12.2020 08:59
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.240

Hsjs napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych si pořídit australského ovčáka a zajímalo by mě jak dlouhé vycházky by s ním měly být? Dívala jsem se všude na internet a nikde jsem to nenašla.

Děkuji za odpověď.

Máte dojem, že k nějakému štěněti existuje návod?

13.1.2021 15:09
Skye

XXX.XXX.211.162

3 hodiny denně a k tomu stádo ovcí? To myslíte vážně? 😂 mám doma 2 AUO, ovce nemám a 3 hodiny každý den taky netravime na procházkách. Každý den alespoň hodina nebo hodina a půl (+dvůr). Pak sem tam nějaká ta delší prochazka, jak píšete 10 km. Když jsem v práci, oba psi v klidu celou pracovní dobu prospí a jsou spokojení.

Lukyjj

27.3.2023 21:02
Lukyjj

XXX.XXX.244.216

Tři hodiny denně a k tomu 10km? Plus stádo?
To asi nechodíte do práce ne?
Mi přijde kapku přehnané

28.3.2023 11:16

Nevím co je špatného na tom, že někdo napíše že pro tak aktivního psa musí být procházky alespoň 3-hodinové. Mám maličkou fenku z útulku (jsemjakopomerain) a každý den s ní jdu aspoň na hodinu a půl ven a to ujdeme tak 4 a víc km. Šlapeme pomalejším tempem to je pravda, ale zvládne i obtížnější terén. Mám rodinu a práci kolem domu a v pohodě vše stíhám.

28.3.2023 14:23

Jen teda mě zaskočila rada "stádo ovcí, když nejste doma, aby se zabavil". To jako necháte psa pást ovce bez dozoru? Aby se zabavil?

A v zimě?

28.3.2023 15:38
Michaelaaa03

XXX.XXX.57.46

Mám fenku aussie (3 roky) a zvládne několik dní proležet, ale zároven je vždy připravená něco dělat.
Důležité je takto aktivní plemeno naučit odpočívat. Je to jedna z věcí, na kterou jsem se hodně zaměřila a jsem za to vděčná.
Hodně se nám to hodilo nedávno, kdy byla nemocná, byla zima a na žádné velké procházky jsme nemohly. 2 týdny strávila u mě v pokoji, vyvenčila se na zahradě a jednou za pár dní jsme šly na 15 minutovou procházku, ale pouze na vodítku, takže žádná šílená lítačka nebyla. Jo, ten druhý týden už byla dost nevrlá, ale nic hrozného. Každý den při tomto (ne)režimu měla trénink shapingu a čichání, takže se to dalo zvládnout.
Záleží zkrátka na tom, jak si psa naučíte. Když s ním odmala budete chodit každý den na 10-15km procházky a stále ho budete něčím zaměstnávat, bude mít vysokou kondici a potřebu stále něco dělat.
Osobně jsem si fenu naučila tak, že máme jednou za týden (o víkendu, kdy nemám práci) velký, často celodenní trip a následující den (většinou neděle) maká spíše hlavou, trénujeme a hrajeme si na zahradě.
Zbytek dní je to různé (podle času, počasí, mojí náladě). Snažím se dodržovat takové minimum, které jsem si stanovila. Aspon 1x denně trénink a hodinová procházka (máme takový hezký okruh tady na vesnici, kde se proběhne). Během zimy a hnusného počasí úplně dostačující a na jaře a v létě je to samozřejmě o něčem jiném. To jsme často venku už brzo ráno, trénujeme, po práci máme kupu času, než zapadne slunce, takže to chodíme na procházky do města k řece klidně i v 19h večer a vracíme se kolem 21-22h.
Hlavní teda je taky počítat s tím, že to není jen o pohybu, ale hlavně o zaměstnání hlavy. Takže hlavolamy, čichání, triky apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík