Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Universe

29.12.2020 15:17
Universe

XXX.XXX.209.83

Potřebuji poradit. Naše shiba má asi přes 4 měsíce. Když byl menší (2 měsíce), tak jedl sám z misky jako normální psi. On si pak ale nedopatřením zlomil nožku. Vzali jsme ho k veterinářovi a pak musel na operaci. Teď už je zdravý jako rybička, ale během prvního týdne po operaci musel nosit límeček. S tím límečkem nemohl ani sám jíst. Vet mu dal moc krátký, takže s tím si mohl lízat ránu, tak nám dali větší. Nemohl jíst, takže jsme mu jídlo dávali k puse (krmili jsme ho z ruky). Jinak by hladověl. Teď límeček pár týdnů už nemá, ale nedokáže sám jíst. Možná je to kvůli tomu, že si zvykl že ho krmíme. Teď odmítá sám jíst. Opět ho tedy musíme krmit. Než mi vyčtete, že je to celé špatně, tak já vím. Vím to. Jenom pochopte, že jednou jsme si řekli ,,dost”, že teď bude jíst sám. Tak jsme ho skoro celý den nekrmili, nechali jsme mu k dispozici misku s jídlem a na konci dne jsme zjistili, že celý den nejedl. Té misky se sám ani nedotkl, i když měl hlad. Prostě se rozhodl, že bude radši hladovět, než aby jedl sám. Mrzí mě to. Po tom límečku je prostě ohledně jezení úplně jiný.
Nemáte nějakou radu, jak ho znovu dokopat k tomu, aby jedl sám? Děkuji.

29.12.2020 15:22
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Čím krmíte?

Zkuste mu su misku zvednou k tlamě abyste mu to nemuseli dávat z ruky.

Zkuste změnit krmivo, třeba to pomůže protože je zvyklí že tím minulým ho krmíte ručně

Poraďte se s vaší chovatelskou stanicí nebo s vetem

Přeji hodně štěstí

Nám pomohla změna krmiva - podobný případ

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2020 15:26

...no asi budu hnusná, ale pes má vice trpělivosti než vy.....a ze by zdravý pes dobrovolně posel hlady, to asi ne....prostě vytrvat....dat misku s porci, pokud v urcitem časovém useku nepozre, odstranit a tak to zkouset....zkuseni ať mně opravi a poradi....

29.12.2020 15:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...no asi budu hnusná, ale pes má vice trpělivosti než vy.....a ze by zdravý pes dobrovolně posel hlady, to asi ne....prostě vytrvat....dat misku s porci, pokud v urcitem časovém useku nepozre, odstranit a tak to zkouset....zkuseni ať mně opravi a poradi....

Se štěnětem bych to nedělala, i když si myslím, že prcek dlouho hladovět nebude. Pokud se ovšem nedojídá pamlskama, třeba v rámci výcviku.

Zadavatel: to vás nenapadlo mu na krmení límec sundávat? Na krmení znamená co? Granule? Jak se píše nahoře, zkuste mu do misky dát něco lepšího...

Universe

29.12.2020 15:41
Universe

XXX.XXX.209.83

Ne, nesměli jsme ho sundat. Přemýšleli jsme nad tím, ale naše štěně je hodně hyperaktivní, takže by klidně zdrhl a začal by si to třeba hned kousat a tak. Pochopte mě, nechtěla jsem riskovat, že by si něco udělal. Chovatelka nám řekla, ať ho nekrmíme granulemi, ale domácí stravou (maso, těstoviny, zelenina) a granule ať mu dáme vždycky stranou do misky. Má to jako vedlejší zdroj přijmu. Granule si může čistě teoreticky dát kdy chce, ale on je jí jenom občas (shiba je velmi vybíravé plemeno a nepřežírá se), ale granulky z misky dokáže jíst sám. I vodu dokáže pít.

29.12.2020 16:07

Asi bych vzala nějaký dobrý krmení (maso, něco, co má pejsek rád), dala mu to do misky, dala mu třeba jedno dvě sousta z ruky, ukázala, že zbytek je v misce - abych si byla jistá, že to ví a chápe. A pak ho nechala, ať si s tím poradí. A další jídlo by dostal zase až při příštím pravidelným krmení.

29.12.2020 16:27

Nechápu.
Granule má někde mimo, si může dát kdykoli,
a nechce jiné jídlo z misky nebo co? Žádné granule a žádné ležící jídlo přes den, žádné pamlsky. A dodrží to všichni, nebo to bude "chudák vybíravá shiba"?
Dejte jinou misku, jiné jídlo, jiné místo. Pár kousků nabrat v misce, podat psovi, zbytek sám, jdu pryč. Co nedojí, dostane na další krmení.

29.12.2020 17:40
impact

XXX.XXX.34.58

Universe napsal(a):
Ne, nesměli jsme ho sundat. Přemýšleli jsme nad tím, ale naše štěně je hodně hyperaktivní, takže by klidně zdrhl a začal by si to třeba hned kousat a tak. Pochopte mě, nechtěla jsem riskovat, že by si něco udělal. Chovatelka nám řekla, ať ho nekrmíme granulemi, ale domácí stravou (maso, těstoviny, zelenina) a granule ať mu dáme vždycky stranou do misky. Má to jako vedlejší zdroj přijmu. Granule si může čistě teoreticky dát kdy chce, ale on je jí jenom občas (shiba je velmi vybíravé plemeno a nepřežírá se), ale granulky z misky dokáže jíst sám. I vodu dokáže pít.

Proti zdrhání existuje taková šikovná věc. Jmenuje se vodítko.

29.12.2020 17:45
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Myslím, že čtyřměsíční " štěňátko už není chudáček, který by nemohl 2 dny hladovět. Zkuste to, budete trpět Vy, ale uvidíte, jak mu bude chutnat.

29.12.2020 20:46

No já mám jinej názor....štěně bych hladovět nenechala..
nenechala bych mu k dispozici žádné jídlo ve stylu "tady máš nonstop nasypaný grancle a vem si co chceš", ale jídlo 5x denně třeba vařený nebo syrový maso s nějakou přílohou, k tomu zeleninku dušenou na másle...to by mělo i pejsovi vonět...i kdyby měl sníst jen to maso a zbytek nechat i kdybych měla upéct kuře a obrat mu z něho maso nebo i kdybych mu měla dát jako jednu z krmných dávek piškoty s jogurtem a medíkem, nastříkat do misky šlehačku a pod. a pokud bych mu chtěla dát pamlsek, tak bych mu ho nedávala z ruky, ale dala bych ho do misky....

Prostě priorita číslo jedna, aby se štěně najedlo a aby měl zájem to jídlo sníst z misky, aby mu to chutnalo, vonělo....a až by se rozkrmil, tak bych teprve řešila nějakou vyváženost stravy.

PS: a ještě jedna technická...když má pes límec, tak je to proto, aby si nelízal ránu, není to jakože sundám límec=popraskaj stehy, pes omdlí a pod. a tu chvilku než se pes nají to jde v poho ohlídat...ať už jak bylo výše uváděno jistit vodítkem, aby někam štěndo neuteklo....i když nevím, kam může utéct na druhou stranu kuchyně a než já tam dojdu, tak stihne co???

29.12.2020 21:03

A štěně frfňá obecně s jídlem, nebo třeba nechce jen zeleninu? Normální pes dá přednost samozřejmě masu, tak bych mu do misky pár dní dala jen živočišnou složku, tj. maso, vnitřnosti a kosti, to se mu nic nestane.

29.12.2020 22:58
impact

XXX.XXX.34.58

U vás je to teď už pasé. Ale kdyby si to četl kdokoliv, kdo se chystá se psem na nějaký zákrok, tak vřele doporučuji nafukovací límce značky KRUUSE.

30.12.2020 09:50

Taky naše buli musela nosit límec, ale v podstatě jen když nebyla pod dohledem, tj. když nikdo nebyl doma a v noci. Nechápu proč ho lidé psůn , když jdou ven, nesundají nebo na to žrádlo.....že by se pes okamžitě vrhl na ránu a trhal by jako zběsilý?

Přidejte reakci

Přidat smajlík