Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2021 18:55
Kikol

XXX.XXX.178.142

Dobrý den, ráda bych se zeptala na zvláštní chování. Mám tří měsíční fenku a psi mají neustálou potřebu ji obskakovat. První jsme de setkali s devítiměsíčním a potom s dvouletým. Nebylo to pouze skákání, ale neustále mu vylézal, jednou ji svalil na zem a začal a nebýt mé rychlé reakce, už by ho měla snad v sobě, protože měl opravdu dobře namířeno! Moc to nechápu, vždyt je to ještě mimino, nemohla mu přece ani nijak vonět. Nemám z toho dobrý pocit a jsem hodně znechucená. Chci ji seznamovat se psy, ale vubec to nejde. S fenama problem není.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2021 19:13

To by mě také zajímalo, jednou jsme potkali tříměsíční fenečku, ke které měl můj dospělý pes podobné tendence. Asi může nějaká fena už v tomhle věku zajímavě vonět?

Rada pro vás je rozhodně tomu předcházet už v prvním okamžiku, kdy vidíte, že pes pojal úmysl. Stačí úplně ten první výraz v xichtu. Pak tam okamžitě jsem u té feny a psovi bráním na ni vůbec skočit (nejlépe se to dělá tak, když psovi bráníte čelem k němu, proti jeho čumáku - často stačí jen dát ruku na čumák nebo hrudník psa, zatlačit zpátky).

3.1.2021 19:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

Kikol napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala na zvláštní chování. Mám tří měsíční fenku a psi mají neustálou potřebu ji obskakovat. První jsme de setkali s devítiměsíčním a potom s dvouletým. Nebylo to pouze skákání, ale neustále mu vylézal, jednou ji svalil na zem a začal a nebýt mé rychlé reakce, už by ho měla snad v sobě, protože měl opravdu dobře namířeno! Moc to nechápu, vždyt je to ještě mimino, nemohla mu přece ani nijak vonět. Nemám z toho dobrý pocit a jsem hodně znechucená. Chci ji seznamovat se psy, ale vubec to nejde. S fenama problem není.

Malé fenky někdy mívají juvenilní vaginitidu, a to pak na ně opravdu ti psi takhle blbě reagují.

3.1.2021 19:21

Psům často mladé fenky voní. Hormonální dozrávání + juvenilní vaginitida, asi to vnímají samci podobně jako háravku. V okolí může i něco hárat a 9měsíční psí puboš to v zatmění mysli nerozliší.
Fenku bych před otravnými psy bránila tělem, jak psala Keriton. Nebo najít klidnější parťáky na hraní, ne mladé, rozjívené jedince.
Edit - Pišišvorka byla o minutu rychlejší. :)

3.1.2021 19:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mému starému psovi jednu dobu vonělo i štěně mého druhého psa 😀. Taky měl tendence na něho naskakovat a šílel, jen ho viděl. Striktně jsem to zakazovala, nenechávala dělat a postupem času to odeznelo.

3.1.2021 19:52
Kikol

XXX.XXX.178.142

Děkuji moc za vysvětlení, jen mě možná trochu vyděsila ta juvenilní vaginitida. Výtok nemá, oblast slabin má čistou, ani se nějak moc neolizuje. Je to nějak závažný zánět, nebo to odezní samo, jak někde na internetu píší?

3.1.2021 20:08
Kikol

XXX.XXX.178.142

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Psům často mladé fenky voní. Hormonální dozrávání + juvenilní vaginitida, asi to vnímají samci podobně jako háravku. V okolí může i něco hárat a 9měsíční psí puboš to v zatmění mysli nerozliší.
Fenku bych před otravnými psy bránila tělem, jak psala Keriton. Nebo najít klidnější parťáky na hraní, ne mladé, rozjívené jedince.
Edit - Pišišvorka byla o minutu rychlejší. :)

Bránila jsem ji, bránila se i malá, párkrát zavrčela a štípala ho. Ale potom jsme stejně museli odejít, protože to už nebylo k vydržení. Zná se i s pár fenkama a ty byly fajn. Hezky si hrály :) je to moje princezna a nikdo na ní nic nebude vystrkovat !! :D

3.1.2021 21:32
impact

XXX.XXX.0.64

Kikol napsal(a):

Musíte ji holt seznamovat se slušně vychovanými psy a ne s takovými spratky. A to majitelé psů nijak nereagovali? Kdyby můj pes takto obtěžoval nějakou fenku, dostal by lepáka, až by mu uši pleskly.

3.1.2021 22:02
Kikol

XXX.XXX.178.142

impact napsal(a):
Musíte ji holt seznamovat se slušně vychovanými psy a ne s takovými spratky. A to majitelé psů nijak nereagovali? Kdyby můj pes takto obtěžoval nějakou fenku, dostal by lepáka, až by mu uši pleskly.

Majitelé prvního psa reagovali, pokaždé ho zarazili a postupem casu se to zlepsilo, ale u druheho nic, kamarad se tomu spise smal, tam jsem psa pokazde musela zarazit ja a potom si ji vzit k sobe na klin, aby ji pes neotravoval.

3.1.2021 22:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

impact napsal(a):

Bohužel mám hodně blízkou zkušenost s tím, že někteří lidí to fakt neřeší.

Kamarádka má psa, který ojizdi snad všechno - feny, psy štěňata. Když byl můj pes štěně, tak si spolu hráli, to bylo v pohodě, protože můj pes si hrál stylem že lítal, a tomu druhému vždy utekl, byl dost hbitej a nedal mu sanci na něho vůbec naskočit.

Pak jsme je seznamovali i s mojí fenou, v té době cca půl roční. Byla to první a zároveň poslední společná procházka. Pes na ni naskakoval nonstop a ona nebyla schopná to vyřešit. Takže jsem to neustále řešila já, a pak už to začala řešit i fena. Kamarádka na psa jen řvala, ale to nemělo smysl. Nakonec to dopadlo tak, že jsem fenu vzala do náruče a po zbytek procházky ji nesla... Víckrát už jsme na procházku nesli, a ani nepůjdeme. Vypravela mi pak o dalších stenatech, se kterými to dopadlo stejně, no a ještě z toho má srandu, že je pes deb*il a úchy.l.

4.1.2021 12:09

Kikol napsal(a):
Majitelé prvního psa reagovali, pokaždé ho zarazili a postupem casu se to zlepsilo, ale u druheho nic, kamarad se tomu spise smal, tam jsem psa pokazde musela zarazit ja a potom si ji vzit k sobe na klin, aby ji pes neotravoval.

Tak kamarád má prostě nevychovance a ještě z toho má srandu. Můj pes by si tohle nedovolil, dnes už stačí jen zařvat, když má tendence nějakou fenu otravovat.

4.1.2021 20:34
Labradorskej piškot

XXX.XXX.215.213

Můj osmiletý labrador má tendenci obskakovat psy, s kterými se seznámí. Začali jsme chodit na procházky s jezevčíkem, který je poslušný moc si se psy nechce hrát :D Zatímco ten můj - neustále ho prohání, baví ho jak ho jezevčík ignoruje - spíš ho to flustruje. Jenže jezevčík si to líbit nenechá a tak se ožene - což je pro labroše větší sranda. Taky jsme byli nedávno s fenkou yorka - fenka vykastrovaná, můj chlapec se hned kamarádil ( moc rád si se psy hraje). Kamarádil a zkoušel naskakovat. Jenže to se fence moc nelíbilo. Žádné moje oslovení nepomohlo, tak vážně nevim :( Vždy se s tím snažím něco dělat, nepřehlížím to.

4.1.2021 20:37

Labradorskej piškot napsal(a):
Můj osmiletý labrador má tendenci obskakovat psy, s kterými se seznámí. Začali jsme chodit na procházky s jezevčíkem, který je poslušný moc si se psy nechce hrát :D Zatímco ten můj - neustále ho prohání, baví ho jak ho jezevčík ignoruje - spíš ho to flustruje. Jenže jezevčík si to líbit nenechá a tak se ožene - což je pro labroše větší sranda. Taky jsme byli nedávno s fenkou yorka - fenka vykastrovaná, můj chlapec se hned kamarádil ( moc rád si se psy hraje). Kamarádil a zkoušel naskakovat. Jenže to se fence moc nelíbilo. Žádné moje oslovení nepomohlo, tak vážně nevim :( Vždy se s tím snažím něco dělat, nepřehlížím to.

Psi totiž nedají na nějaké pohádky, které jim vykládáme, ale mnohem víc na činy. Mechanicky psovi zabránit v tom, co nechci, aby dělal. Jednodušší už to být nemůže :)

Můj pes měl nakrývání jako jednu z hlavních věcí, co na psy zkoušel. I dnes v 13 letech si na to někdy ještě vzpomene. Prostě to očekávám a hned zatrhnu.

4.1.2021 20:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

Některý pes holt potrebuje místo oslovení před použitím trochu protřepat🤫

Jako majitel feny bych takto nevychovaného psa ke své feně nepustila. Nebo pustila, ale jen k dospělé, a ta by mu to vysvětlila raz-dva (ale to by se asi majiteli moc nelíbilo, kdyby jeho pejsánek dostal na budku... )

4.1.2021 20:50
Labradorskej piškot

XXX.XXX.215.213

Chlapec zkoušel co mohl, vždy byl ale odstrčen i slovně osloven. Držela jsem si ho u sebe, vím moc dobře jak je to nepříjemné :/

4.1.2021 21:57

Chlapec zkoušel co mohl, vždy byl ale odstrčen i slovně osloven. Držela jsem si ho u sebe, vím moc dobře jak je to nepříjemné :/

Žádné moje oslovení nepomohlo, tak vážně nevim

Co to znamená "oslovení"??
"Punťo, prosím nech toho"??

To musí bejt oslovení, že si to pes za rámeček nedá.....

Když můj pes naskakoval na mojí fenu tesp. se snažil...když v okolí hárala nějaká fena, tak jsem to řešily s fenou společně, co jsem neuhlídala já, tak mu vysvětlila fena.....bych řekla, že dost rázně...

Když to samý zkoušel na Ginu, když byla štěndo, tak tam jsem to nemohla nechat na ní, takže jsme hlídali víc a úplně stačí, když zařvu "HÉÉJ, CO DĚLÁŠ", že pes okamžitě začne dělat jakože nic, ani to nezkusí a dokud ví, že ho mám v merku, tak se o nic dalšího ani nepokusí...

Upřímně mít psa, kde bych to nezvládla výchovně...a přesto, že psy fyzicky netrestám, tak v tomhle případě i ten lepanec bych zkusila a přestože se se psy dost crcám, tak v tomhle případě je "ráznější" slabý slovo.....takže pokud by naskakoval na všechno, tak bych ho buď nechala vykastrovat a nebo implantát-chemickou kastraci...

Můj důchodce má implantát od září, protože v létě, když háraly feny, tak už jsem o něj měla strach a to přesto, že celý život s tím nebyl nějaký zásadní problém, v létě jsem měla strach, že to nerozdejchá........od té doby..musím zaťukat...je to normální spokojený psí kluk, který nemusí háravky řešit a je v poho...

Přidejte reakci

Přidat smajlík