Francouzský buldoček spp

Prodám Francouzského buldočka - CHS V. I. Puppy z nejlepší adresy Matka: Fa...
DohodouKamča050
XXX.XXX.118.86
Dobrý den, máme 2leteho buldocka(pejska) a posledni rok si neustále cura na pelisek a ještě na 2 určitá místa v chodbě bytu. Už si s ním nevím rady, jde ven a za hodinu od toho co přijdeme si pocura pelech😒 dřív to nedělal, nevím co s tím. Koukala jsem, že jsou nějaké spreje a psa by to mělo pak odpudit, ma s tím někdo pozitivní zkušenost? Nebo nenapadá někoho něco? Vždycky když ho pristihnu, tak mu vynadam, ale to evidentně moc nezabírá. Nepomohlo ani dát jiný pelisek.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vynadání nefunguje, tak to nedělejte - je to zbytečné.
Důkladně vyprat pelechy.
Vyloučit zdravotní problém.
Začít učit čistotnost jako od nuly, jako malé štěňátko (psa sledujete, a jakmile se chystá k akci, co nejrychleji a beze slova ho vezmete ven).
Vsadím se, že v jiném prostředí a po výměně páníka, to dělat nebude.
vetřelec
napsal(a):
balu: Mohla byste prosím vysvětlit jakto? Logika věci by jistě dopomohla k řešení problému...
Nedopomohla. Za ten rok, co to úspěšně dělá, má pes tento zlozvyk upevněn a paničku na háku.
Kamča050
XXX.XXX.118.86
napsal(a):
Vsadím se, že v jiném prostředí a po výměně páníka, to dělat nebude.
Jo tak to díky za radu...
Kamča050
XXX.XXX.118.86
napsal(a):
Vynadání nefunguje, tak to nedělejte - je to zbytečné.
Důkladně vyprat pelechy.
Vyloučit zdravotní problém.
Začít učit čistotnost jako od nuly, jako malé štěňátko (psa sledujete, a jakmile se chystá k akci, co nejrychleji a beze slova ho vezmete ven).
Já se nemůžu kdykoliv během dne sebrat a jít s ním ven, mám malé miminko takže to není úplně jednoduché.
Kamča050
napsal(a):
Jo tak to díky za radu...
Tak může to být rada a nemusí... Tady jste na diskuzi, ne v poradně, a tak se tu diskutuje a píšou názory. Rady jsou bonusem. Chápu, že se vám můj názor nelíbí. Já si zase nedovedu představit, že mi dospělý pes bude doma čurat, notabene rok! Nevím, jak byste měla postupovat, protože žádný z mých psů to nedělal.
Kamča050
napsal(a):
Já se nemůžu kdykoliv během dne sebrat a jít s ním ven, mám malé miminko takže to není úplně jednoduché.
jenže to je jediný způsob, jak toho hajzlíka zkusit převychovat.
žádný jednoduchý řešení, jako nějaký sprej nebo kastrace nebo prostě něco takového prostě není.
ale klidně ho nechte ochcávat pelech dál a počkejte, až bude miminku rok a půl a bude všude lézt po zemi a všechno strkat do pusy, to pak bude žůžo a už vidím ten inzerát zmiňující náhle objevivší se alergii
Kamča050
napsal(a):
A co se změnilo, když to začal pesan dělat....byla jste těhotná, narodilo se mimi...
Připojím se k tomu, co píše Lupus, zkusila bych psa "zapojit" do péče o miminko.
Mimino pláče ..."Punťo, mimi pláče..pojď, musíme se honem podívat, co potřebuje"...pes se musí zvednout a jít s vámi..."no podívej Punťo, malej je počůranej...ty jsi ale taky počůránek, víš to, že jo??...tak ho přebalíme"...."no a vezmeme ho z postýlky a jdeme ....dopňte cokoliv...nakrmit, jdeme do obýváku, jdeme připravovat oběd"
"no ty jsi šikovný, ještě že tě mám, bez tebe bych to nezvládla...teď hezky lehni a hlídej mimi, já jdu pro čistou plínku........a pod."
Prostě žvatlat nesmysly a pesana "nutit" aby pěkně chodil se mnou a "pomáhal"
Pokusit se o to, aby měl pejsek pocit, že vy dva jste tým a spolu se staráte o mimčo.
Pokud to tak děláte, tak se zamyslet nad dalším....psu zavést opravdu režim, jak u štěnda....teď se papá, teď se jde ven, teď se odpočívá, teď si hrajeme.
A ještě mě napadlo....pes čůrá a nebo značkuje??
Kamča050
napsal(a):
To chápu, ale v tom případě to bude opravdu oříšek.