Chovatel pomeranianů Nikolaj Dinkov

Pomeranian
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2021 12:06
lucass

XXX.XXX.90.204

Dobrý den,

zakoupil jsem psa rasy pomeranian za 50000,- od Nikolaje Dinkova že Souňova (u Kutné Hory).
Dostal jsem rodokmen a smlouvu, ve které bylo uvedeno, že psa nesmím vodit na výstavy a nesmím jej množit.
Nyní je psovi rok a zdá se, že pes je spíš německý trpasličí špic než pomeranian.
Máte někdo s tímto zkušenosti nebo poznáte co je pejsek za rasu? Viz fotky.

Děkuji Lukáš

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2021 12:08

Naskenujte rodokmen

12.1.2021 12:26
assil

XXX.XXX.122.3

Tak ono rok je málo na konečné nasrstění a hlavně pokud chcete mít pomeraniana jako na webových fotkách, tak se musí stříhat a to JEN! tam kde to umí, ve většině sřihacích salónů ostříhat pomeraniana neumí a výsledek je hrůza. Navíc tím, že jste ho koupil na mazla a ne na chov a výstavy, je dáno, že tak úplně špičkový nebude, čemuž ostatně odpovídá i ta cena. Být vámi, počkám ještě tak rok než nasrstí úplně a mezitím se pídím kde ho nechat stříhat, i chovatel by vám měl poradit.

Nenene

13.1.2021 01:36
Nenene

XXX.XXX.240.234

lucass napsal(a):
Dobrý den,

zakoupil jsem psa rasy pomeranian za 50000,- od Nikolaje Dinkova že Souňova (u Kutné Hory).
Dostal jsem rodokmen a smlouvu, ve které bylo uvedeno, že psa nesmím vodit na výstavy a nesmím jej množit.
Nyní je psovi rok a zdá se, že pes je spíš německý trpasličí špic než pomeranian.
Máte někdo s tímto zkušenosti nebo poznáte co je pejsek za rasu? Viz fotky.

Děkuji Lukáš

Nie, toto pomerian nikdy nebude!!!!!!!!!! Co chces za 50.000? My sme dali za nase 5000e a za druhu 6000e

13.1.2021 09:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nenene napsal(a):
Nie, toto pomerian nikdy nebude!!!!!!!!!! Co chces za 50.000? My sme dali za nase 5000e a za druhu 6000e

Nevim, ale muj kamarád ma fenu pomíka za 55 tis., a je výstavně docela úspěšná👍

13.1.2021 10:22
keissa

XXX.XXX.155.174

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Nevim, ale muj kamarád ma fenu pomíka za 55 tis., a je výstavně docela úspěšná👍

..jako at je uspěšná jak chce tolik peněz bych za tohle mini plemeno na gauč nikdy nedala ...

13.1.2021 10:41

Nenene napsal(a):

Tolik peněz a máte místo pomeraniana pomeriana??

13.1.2021 10:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.1

keissa napsal(a):
..jako at je uspěšná jak chce tolik peněz bych za tohle mini plemeno na gauč nikdy nedala ...

Ani já ne

13.1.2021 12:31
janaa

XXX.XXX.2.34

Hele pokud se nemýlím,tak vzhledem k tomu, jak plemeno "vzniklo", tak v jednom vrhu bývají jak trpaslíci,tak pomíci, takže ono je to normální,ne? Možná i proto nemá být na chov a s tím se prodával, že to typickej pomík nebude (kdyžtak mě opravte)

13.1.2021 14:34
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nenene napsal(a):

Napsal odborník, co se stydí za své jméno, ale vytahuje se, že má peníze.

13.1.2021 14:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

keissa napsal(a):

Proč ne? Když si může někdo koupit kabelku, či boty za kolik tisíc a za pár let mu vyjdou z módy, tak proč ne pejska, co mi bude kamarádem?

13.1.2021 20:43

janaa napsal(a):
Hele pokud se nemýlím,tak vzhledem k tomu, jak plemeno "vzniklo", tak v jednom vrhu bývají jak trpaslíci,tak pomíci, takže ono je to normální,ne? Možná i proto nemá být na chov a s tím se prodával, že to typickej pomík nebude (kdyžtak mě opravte)

Jj, vrhy jsou nevyrovnané a všechno není vždycky pomík. Ale zajímaly by mě ty rozdíly u tak malých štěňat, když už to má zadavatel vlastně ve smlouvě.

13.1.2021 21:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jj, vrhy jsou nevyrovnané a všechno není vždycky pomík. Ale zajímaly by mě ty rozdíly u tak malých štěňat, když už to má zadavatel vlastně ve smlouvě.

Hm, tak vidět je to hned.
http://www.pomeranian.cz/stenata.htm

Ale tak zadavatel asi věděl, že kupuje nestandard.

13.1.2021 21:23

No, tak mě by to nenapadlo. Když chci poma, tak jdu do chovky pro poma, vůbec by mě nenapadlo, že nestandardní pom je jiný. Tak jiný, že se jmenuje i jinak. Prostě je to divné. Jdu koupit pomeranč a dostanu mandarinku. Chápu nestandard, nechápu tohle - jiný pes. Jestli mi rozumíte. Myslela jsem, že pomeranč je pomeranč. A ono ne :-)

13.1.2021 21:42

No, tak mě by to nenapadlo. Když chci poma, tak jdu do chovky pro poma, vůbec by mě nenapadlo, že nestandardní pom je jiný. Tak jiný, že se jmenuje i jinak. Prostě je to divné. Jdu koupit pomeranč a dostanu mandarinku. Chápu nestandard, nechápu tohle - jiný pes. Jestli mi rozumíte. Myslela jsem, že pomeranč je pomeranč. A ono ne :-)

No asi mu to měl vysvětlit, to je pravda. Ale pokud mám ve smlouvě nevystavovat a nechovat, tak bych se ptala do bezvědomí, proč jako... ;) Ale tak ta hlava je oproti typickým normální, tj. asi nebude mít zuby v háji v první třetině života, kolaps trachey a další problémy těchhle rychlých miniatur...

13.1.2021 21:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

No asi mu to měl vysvětlit, to je pravda. Ale pokud mám ve smlouvě nevystavovat a nechovat, tak bych se ptala do bezvědomí, proč jako... ;) Ale tak ta hlava je oproti typickým normální, tj. asi nebude mít zuby v háji v první třetině života, kolaps trachey a další problémy těchhle rychlých miniatur...

Za mě je to krásný pejsek👍

13.1.2021 21:58

Jdu koupit pomeranč a dostanu mandarinku

13.1.2021 22:02
assil

XXX.XXX.122.3

Ale to není nestandard, neboť pom a trpasličí špic jedno jsou. Ten pes akorát není špičkový pom, ale až nasrstí a ostříhá se, bude vypadat jako 90% pomů.

JozoPozo

13.1.2021 23:23
JozoPozo

XXX.XXX.240.234

sisi58 napsal(a):

Napisala sprostana, co ma meno Sisi...aj s r.c! Ty si dobre a presne udreta!

JozoPozo

13.1.2021 23:40
JozoPozo

XXX.XXX.240.234

assil napsal(a):
Ale to není nestandard, neboť pom a trpasličí špic jedno jsou. Ten pes akorát není špičkový pom, ale až nasrstí a ostříhá se, bude vypadat jako 90% pomů.

Nie,nebude na 90%, staci pozriet odkaz vyššie.

Nenene

14.1.2021 00:07
Nenene

XXX.XXX.240.234

sisi58 napsal(a):

Uz si skoncila pri vyrobnom pase za minimalku? Meno? Kolko ze ty mas iq? Ty mas tu meno blbecka? Ok, som Radka321. Ked sa najde somar, co da 55.000czk za psa, ci nikdy nebude to, co kupoval, kolko asi stoja kvalitni psy? 2x?3x? Cize cena 5000e je uplne v pohodke. Prisli z Azie a su to spicka.
Ale ked uz, aj toy pudel pre dceru je zo Syngapuru ma 3r a vsetci sa pytaju kolko mesacne to je šteniatko! U nas je toy aj 10kg pudel..! A len prevteba, 8000e za to stalo. Este mas nieco?

14.1.2021 03:07
fikovnice

XXX.XXX.134.39

Nenene napsal(a):
Uz si skoncila pri vyrobnom pase za minimalku? Meno? Kolko ze ty mas iq? Ty mas tu meno blbecka? Ok, som Radka321. Ked sa najde somar, co da 55.000czk za psa, ci nikdy nebude to, co kupoval, kolko asi stoja kvalitni psy? 2x?3x? Cize cena 5000e je uplne v pohodke. Prisli z Azie a su to spicka.
Ale ked uz, aj toy pudel pre dceru je zo Syngapuru ma 3r a vsetci sa pytaju kolko mesacne to je šteniatko! U nas je toy aj 10kg pudel..! A len prevteba, 8000e za to stalo. Este mas nieco?

Jakým právem tady tak urážíte "Sisi"? To se ani trochu nestydíte za ty urážky, co jste napsal(a)?!?

14.1.2021 06:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

JozoPozo napsal(a):
Napisala sprostana, co ma meno Sisi...aj s r.c! Ty si dobre a presne udreta!

Pokud byste se obtěžoval/a podívat do vizitky, pokud to při své inteligenci zvládnete, jméno tam mám, já se za ně nestydím. Jako nějaký hulvát, co si jde na slušné diskuze honit ego. A vyprošuji si, aby mi taková nula tykala.
O vás bych si ani kolo neopřela, aby se mi od těch vašich zblitek nezašpinilo.

14.1.2021 06:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nenene napsal(a):

Nerozumím řeči vašeho kmene.To je nějaké nářečí?
Slovensky rozumím a i čtu knihy psané ve slovenštině. Těm vašim blábolům ale nerozumím.
Zdá se že máte více peněz než slušnosti, vychování a rozumu.

14.1.2021 06:45
Varaxi

XXX.XXX.1.226

JozoPozo a Nenene jsou jedna a táž osoba.
Nějaký strááášně důležitý majitel toy pudla ze Singapuru nebo co. Jediný pes, co za to stojí, je drahý pes.
No, má co chtěl(a), my máme, co chceme, krásně na tom světě je. :)

14.1.2021 08:49

Varaxi napsal(a):
Nějaký strááášně důležitý majitel toy pudla ze Singapuru nebo co. Jediný pes, co za to stojí, je drahý pes.

A když si uvědomím, že nám včera EU povolila konzumaci červů, to si snad ani nezasloužíme.

14.1.2021 08:56

Varaxi napsal(a):

Nene, ten pudl je ze SYngapuru!!! To je echt supr čupr specialita!

14.1.2021 09:03
Varaxi

XXX.XXX.1.226

A když si uvědomím, že nám včera EU povolila konzumaci červů, to si snad ani nezasloužíme.

Počkat, to jsme doteď měli zakázané?

14.1.2021 09:04

Varaxi napsal(a):
Počkat, to jsme doteď měli zakázané?

Nemáte se ptát, máte být šťastná!
:-)

14.1.2021 09:31
impact

XXX.XXX.17.113

Nenene napsal(a):

Fuj, další chlap, kterýmu smrdí z huby jak z kanálu. 🤮🤮🤮🤮🤮

14.1.2021 09:32
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.112

Nenene napsal(a):

Můžete přidat fotky svých pomeranianů pro srovnání s fotkou psa zadavatele?

14.1.2021 09:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):
Fuj, další chlap, kterýmu smrdí z huby jak z kanálu. 🤮🤮🤮🤮🤮

No, chlap - to nevím, vzhledem k tomu, co na výstavách vídám s trpasličími plemeny, tak o chlapech by se dalo dlouze diskutovat🤔

... to je vám v té hale najednou teplo 😂

14.1.2021 09:44

Tady je názorně vidět, že je chybou, že tu mohou diskutovat neregistrovaní.

14.1.2021 09:47
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já si myslím, že je dobře, že tu mohou diskutovat neregistrovaní; koneckonců většina stávajících diskutérů začínala jako neregistrovaný uživatel.
Toto je o lidech, no. Jeden hlupák by to neměl kazit všem ostatním.

14.1.2021 09:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dyť je s nima sranda 👻

14.1.2021 13:28
fikovnice

XXX.XXX.135.93

Nemáte se ptát, máte být šťastná!
:-)

No, tak to teda už hodně připomíná můj milovaný film Bílá paní! "Drž hubu a plav!"

Přidejte reakci

Přidat smajlík