Německý ovčák štěňata s PP FCI

Prodám Německého ovčáka - Chovatelská stanice Moravská Kometa. Tmavě vlkoše...
Dohodou
Dobrý den,
máme skoro 5ti měsičního pejska NO a je to povahově zatím naprosto skvělé štěně (hravé, vnímavé, kontaktní). Od začátku si hodně zakládáme na kvalitní socializaci - bereme ho s sebou na výlety, k různým ostatním psům, lidem, poznává různé dopravní prostředky). Je to náš společník každým coulem :). Poslední dobou se často setkáváme s názorem, že náš Němčour je až moc přátelský a že to není dobré. Prý Německý ovčák musí být hlavně pořádný hlídač, který bude agresivně reagovat na všechny kolemjdoucí, návštěvy a jiné psy, protože jinak je to NO na hovno. Podle řady lidí je styl, jakým ho zatím vychováme naprosto nevyhovující pro toto plemeno a děláme z něj bačkoru. Jaký je na to prosím Váš názor?
Já si teda myslím, že pes nebezpečí vycítí a pozná, kdy má zakročit a ochránit svojí smečku. A není nutné u něj u agresivitu nějak budovat.
Děkuji za odpovědi :)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dle standardu: “Německý ovčák musí být povahově vyrovnaný, pevných nervů, sebevědomý, absolutně přirozený (s výjimkou vydráždění), zcela dobromyslný, ale pozorný a ovladatelný. Musí mít odvahu, bojovnost a tvrdost, aby byl vhodný jako doprovodný, strážní, služební, pastevecký pes a pes k obraně.”
Zdroj: https://www.cmku.cz/data/plemena_popisy/189_nemecky_ovcak.docx
Můj osobní názor je, že bych u pětiměsíčního štěňátka nedělala závěry (ať už tak či onak).
pes, co reaguje na všechno okolo agresivně, je pes na hovno v běžným životě.
Oreo_GS
napsal(a):
Dobrý den,
máme skoro 5ti měsičního pejska NO a je to povahově zatím naprosto skvělé štěně (hravé, vnímavé, kontaktní). Od začátku si hodně zakládáme na kvalitní socializaci - bereme ho s sebou na výlety, k různým ostatním psům, lidem, poznává různé dopravní prostředky). Je to náš společník každým coulem :). Poslední dobou se často setkáváme s názorem, že náš Němčour je až moc přátelský a že to není dobré. Prý Německý ovčák musí být hlavně pořádný hlídač, který bude agresivně reagovat na všechny kolemjdoucí, návštěvy a jiné psy, protože jinak je to NO na hovno. Podle řady lidí je styl, jakým ho zatím vychováme naprosto nevyhovující pro toto plemeno a děláme z něj bačkoru. Jaký je na to prosím Váš názor?
Já si teda myslím, že pes nebezpečí vycítí a pozná, kdy má zakročit a ochránit svojí smečku. A není nutné u něj u agresivitu nějak budovat.
Děkuji za odpovědi :)
Tu řadu lidí neposlouchejte. Děláte to dobře.
Ti lidi, co vám to říkají, jsou úplně mimo. Děláte to fajn. Já, když jsem si v 9 týdnech přivezla štěndo, brala jsem si prvních 14 dní dovču, se štěndem jsme si denně hráli, zprvu doma na zahradě na dvoře, no a asi po týdnu jsme vyrazili mimo domov ven. První krátké procházky okolo baráku , pak dále a dále, do města do méně frekventovaných míst, pak do více, mezi lidi, do autobusu, do vlaku, no a taky jsme vyšli na procházku třeba za světla a vrátili se za tmy, kvůli návyku den, tma. Pak jsme chodili i v noci. Nechávala jsem ho hladit od lidí, pokámošit na procházce s jinými psy atd..plus teda cvičák i když to bohužel, není pracovní N.O. Vyrostla naprosto bezproblémová fena, která nic neničí, s ostatními psy se nerve, všady ji můžeme vzít i když je to pes venkovní, není to byťák, jsou situace, kdy bývá doma, je úplně v pohodě, byla s námi na dovče v horách v penzionu s náma spala vedle naší postele a vše OK. Když jsme venku, chodí na volno, pokud potkáme nebo míjíme psa naproti, má k noze, pes přejde, míjíme ho, má opět volno.
Přátelský neznamená nespolehlivý hlídač. Měla jsem kříženku NO, milovala všechny lidi bez rozdílu. Děti mých přátel na ní jezdily. Přesto, 3x jsem byla v situaci, kterou ona vyhodnotila že mi hrozí nebezpečí. A velice razantně a nekompromisně zasáhla. A pak dál milovala zbytek lidstva.
Oreo_GS
napsal(a):
Děkuji všem za reakce, mám radost, že jsou lidé, kteří vnímají psa podobně jako já a mají stejný názor :). A zároveň mě mrzí, že existují i takoví, kteří mají psa jenom na hlídání a měří jeho "hodnotu" podle vrčení na přátele a ostatní nerodinné příslušníky...
Oni ti co vrčí a dělají bordel na všechno okolo, to právě nedělají proto, že by byli takoví kingové, ale z nejistoty.
Sebevědomý pes nemá potřebu budit hrůzu "preventivně" - on zasáhne, až když je to potřeba.
neverend
XXX.XXX.213.247
No, s tím vrčením to tak jisté taky není. Pamatuji u babičky jako dítě ovčáka vlkošeďáka, který byl takový ten klasický hlídač. Dělal takový bordel na okolojdoucí, že si dokázal točením se u vrátek omlátit ocas o sloupky. To byl janek a bohužel to byl king a kousl tehdy nějakého známého dědy z elektrárny kde spolu pracovali.🙂 Vlezl holt za vrátka kde mu pes jasně zděloval že nemá co dělat právě tím vrčením či štěkotem. Přitom jinak když s ním tam byl děda nebo babička, tak bez problémů věděl že toho tam jako vzali vědomně a tím pádem tenhle objekt se nekouše.😀 Psi jsou chytří tvorové a když s nimi člověk i tak jedná, odmění se mu nebývalou věrností a ochotou spolupracovat na všem možném.
neverend
napsal(a):
No, s tím vrčením to tak jisté taky není. Pamatuji u babičky jako dítě ovčáka vlkošeďáka, který byl takový ten klasický hlídač. Dělal takový bordel na okolojdoucí, že si dokázal točením se u vrátek omlátit ocas o sloupky. To byl janek a bohužel to byl king a kousl tehdy nějakého známého dědy z elektrárny kde spolu pracovali.🙂 Vlezl holt za vrátka kde mu pes jasně zděloval že nemá co dělat právě tím vrčením či štěkotem. Přitom jinak když s ním tam byl děda nebo babička, tak bez problémů věděl že toho tam jako vzali vědomně a tím pádem tenhle objekt se nekouše.😀 Psi jsou chytří tvorové a když s nimi člověk i tak jedná, odmění se mu nebývalou věrností a ochotou spolupracovat na všem možném.
To, že ovčák dělá bordel na svém dvoře je normální - to k jejich projevu při hájení teritoria patří, ale venku k tomu nemá vůbec žádný důvod.
neverend
XXX.XXX.213.247
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To, že ovčák dělá bordel na svém dvoře je normální - to k jejich projevu při hájení teritoria patří, ale venku k tomu nemá vůbec žádný důvod.
O tom jsme zatím s Belinkou nějak nemluvili.😀😀