čivava dlouhosrstá s PP fenka

Prodám Čivavu - Chovatelská stanice nabízí k odběru od 5.4. fenečku čivavy...
22000 KčUživatel s deaktivovaným účtem
Dzes
napsal(a):
Dobrý den,
mám čivavu a nechceme štěňátka.
Je nutná kastrace, která se doporučuje kvůli nádorům žlázek a zánětu dělohy?
Pokud to někdo řešil u čivavy, má po operaci nějaké následky?
Stále přemýšlím, zdá kastraci podstoupit.
Děkuji předem .
Zvláštní čeština. K věci, jsou 2 tábory. Jeden říká, stačí hlídat, druhý kastrovat. A oba mají v zásadě pravdu. Tak jsem vám nepomohla.
čtení na večer
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?hledat=kastrace
máte SZ
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Zvláštní čeština. K věci, jsou 2 tábory. Jeden říká, stačí hlídat, druhý kastrovat. A oba mají v zásadě pravdu. Tak jsem vám nepomohla.
No a pak jsou ti, co měli i nekastrovanou fenu i kastrovanou fenu a u té další zase nevědí kastrovat/nekastrovat.....zvažují stále pro a proti....můj případ.
bery25
napsal(a):
dobry,ma kastrovany pes zaujem o harajuce feny,mam maltezaka a ten sa ma zblaznit ked sa mi hara fenka bernaka,normalne ho lutujem,ale nebudem ho kastrovat,ked by sa nic nezmenilo,dakujem
Ano, kastrovaný pes zájem má a některý dokáže i zasunout a s fenou se svázat. Jen už se jedná o bezpečný sex
bery25
napsal(a):
tak ze mu velmi neulavim,no tak to potom nema zmysel kastrovat,mam ho v dome v noci a nevie čo robi,niekedy si označkuje gauč počital som s tym ze sa skludni
Kastrovaný pes sice může projevovat jakýsi zájem, i zkoušet fenu nakrýt, ale rozhodně z háravé feny nešílí, jako před kastrací.
napsal(a):
Kastrovaný pes sice může projevovat jakýsi zájem, i zkoušet fenu nakrýt, ale rozhodně z háravé feny nešílí, jako před kastrací.
Souhlas, měla jsem teď půl roku u psa chemickou kastraci a jeho ,,zájem" o feny se nedal srovnat. V tomto směru to byla pohodička. Teď už mu vyprchala a začíná skákat i na zrovna neháravé, což jsem si ověřila dneska u sousedovic feny, která za náma přiběhla.
lesnížínka
napsal(a):
Souhlas, měla jsem teď půl roku u psa chemickou kastraci a jeho ,,zájem" o feny se nedal srovnat. V tomto směru to byla pohodička. Teď už mu vyprchala a začíná skákat i na zrovna neháravé, což jsem si ověřila dneska u sousedovic feny, která za náma přiběhla.
A necháš mu dát další implantát??
Já jdu s Jackem v druhý půlce ůnora. Musím říct, že tomu mýmu dědkovi to fakty prospělo....
napsal(a):
dakujem velmi pekne,tak to budem musiet nejak vyriesit,lebo to mam 4krat do roka, sused ma fenku vlciaka a je to to iste,neda sa ani spat,knuči,beha,skrabe,neviem čo by pre psika bolo najlepsie,o chemickej kastraci som ani nepocul,o steniatka mi nejde,nato mam inych psov,no v lete,ho mam v takych situaciach von,tak dvakrat do roka
lesnížínka
napsal(a):
Nedávno se mne ptala sousedka s mladým hormonem, který šílí po háravkách, jestli neexistuje nějaké jiné řešení, než kastrace. Že má strach, aby se mu po kastraci nezměnila povaha. Říkala jsem jí, že existuje chemická kastrace, ale zkušenosti nemám, protože mám holky.
Můžete mi, prosím, odpovědět na pár otázek? Předala bych je své 75tileté sousedce, která je bez internetu. Třeba jí Vaše odpovědi pomůžou v rozhodování, jestli ano nebo ne.
Změnil se Worka povahově?
Změnila se mu třeba srst?
Fakt ho žádná háravka nezajímá?
Kolik chemická kastrace stojí?
Děkuji
bery25
napsal(a):
dakujem velmi pekne,tak to budem musiet nejak vyriesit,lebo to mam 4krat do roka, sused ma fenku vlciaka a je to to iste,neda sa ani spat,knuči,beha,skrabe,neviem čo by pre psika bolo najlepsie,o chemickej kastraci som ani nepocul,o steniatka mi nejde,nato mam inych psov,no v lete,ho mam v takych situaciach von,tak dvakrat do roka
Chemická kastrace je fajn v tom, že si můžete vyzkoušet "nanečisto", jestli by radikální kastrace pomohla.
Fiona.Praha
napsal(a):
Nedávno se mne ptala sousedka s mladým hormonem, který šílí po háravkách, jestli neexistuje nějaké jiné řešení, než kastrace. Že má strach, aby se mu po kastraci nezměnila povaha. Říkala jsem jí, že existuje chemická kastrace, ale zkušenosti nemám, protože mám holky.
Můžete mi, prosím, odpovědět na pár otázek? Předala bych je své 75tileté sousedce, která je bez internetu. Třeba jí Vaše odpovědi pomůžou v rozhodování, jestli ano nebo ne.
Děkuji
Než lesnížínka odpoví, tak se tak nějak s odpovědí vnutím i já, neboť jsem Jackovi nechávala chemickou kastraci implantovat v září.
Jestli můžu povahu posoudit, tak u nás žádná změna, pes funguje jako před kastrací, akorát jede nonstop v režimu "háravky přestaly existovat"
Ale je to důchodce, který už není temperamentní a většinu dne někde proleží a nebo prospí, takže nevím, co to třeba udělá s mladým temperamentním psem.
Co se týče srsti, tak těžko říct, protože Jack pravidelně před vánocema začíná línat, což předvedl i tento rok, takže je momentálně jako opelichaný kuře a nejsem schopná posoudit, jestli se srst změnila a nebo ne. Od zavedení implantátu v září až do toho línání v prosinci jsem žádnou změnu nepozorovala.
Cenu nevím přesně, protože jsem kupovala ještě tablety na odčervení a nějaké maličkosti a platila jsem dohromady, takže něco mezi 2-3 tisícema.
Výhoda asi je, že to není trvalé, na vyzkoušení asi dobrý.
Ale musím říct, že u mladého psa bych do toho šla asi jen když by to nebylo k vydržení....ale žádnýho vychylovacího hormona jsem neměla, takže mě se to asi kecá.
Už jsem tu, díky Sardullah, tu cenu jsem si nemohla vzpomenout, jestli 1700, nebo 2700. Takže asi to bude těch 1700Kč a půl roku to funguje. Změnil se v tom, že začal žrát jak protržený, chvílema úplně umanutě. Nikdy bych tomu nevěřila, ale u něj to byla obrovská změna, protože on byl někdy až extrémně nežravý a teď byl extrémně žravý. Další věc byla, že působil utlumeně a to ne jen, co se háravek týče, ale celkově. Přičítala jsem to stáří, že už to s ním jde z kopce, dokonce působil zmateně, nevěděl chvílema, co dělat. Jenže po vyprchání je zase jura. Možná u mladého psa je to jiné, to neposoudím, nezažila jsem, ale na něj to působilo moc. Takže další už nedám, snad háravky přežije Srst se mu změnila, narostla mu mnohem huňatější, než jiné roky a asi i vatovitější. Sousedé jsou nadšení, jak je teď krásný, protože předtím jeho srst nevypadla nijak moc kvalitně - myslím, že hlavně proto, že moc nežral.
Ne, háravky ho nijak moc nezajímaly, ani značky po sokách v lásce to bylo velké + protože jak jsem léta doufala, že stářím to bude snad lepší, tak vůbec, spíš tím jak stárne a už mu to ani tak nemyslí, tak to měl u háravek už totálně vygumované
Takže další už nedám, snad háravky přežije
Docela riskujete, abyste si časem něco nemusela vyčítat. Konzultovala jste to s nějakým vetem nebo jde o vaše rozhodnutí?
Jinak mladému hormonovi bych zkusila dát tu chemickou kastraci na zkoušku a když to zabere, nechala bych rovnou vykastrovat. Lepší než dlouhodobě dávat chemii.
Známí měli psa na chemické kastraci asi tři roky, seniora, báli se klasické kastrace. Pes měl cysty na prostatě, chemie pomohla na tento problém, povaha se mu nezměnila. Nicméně se u něj projevil jeden z nežádoucích účinků - nádor na cecíku, jako když má fena nádor na mléčné žláze.
napsal(a):
Takže další už nedám, snad háravky přežije
Docela riskujete, abyste si časem něco nemusela vyčítat. Konzultovala jste to s nějakým vetem nebo jde o vaše rozhodnutí?
Jinak mladému hormonovi bych zkusila dát tu chemickou kastraci na zkoušku a když to zabere, nechala bych rovnou vykastrovat. Lepší než dlouhodobě dávat chemii.
Známí měli psa na chemické kastraci asi tři roky, seniora, báli se klasické kastrace. Pes měl cysty na prostatě, chemie pomohla na tento problém, povaha se mu nezměnila. Nicméně se u něj projevil jeden z nežádoucích účinků - nádor na cecíku, jako když má fena nádor na mléčné žláze.
Když jsem se na kastraci informovala, starý pán říkal, že bez problémů, i na tu prostatu by to mělo mít dobrý vliv. Když jsem pak přišla už rozhodnutá, ať mu to tedy dají mladej, co tam taky je, se na to vůbec netvářil a že jak teda myslím atd. Takže: se kterým myslíte, že bych to měla konzultovat? Naší vetce, co k nám momentálně chodí a asi už chodit bude do konce jsem řekla, že ožil a už mu další nedám a ať popřemýšlí, co by bylo nejlíp na tu prostatu. Říkala, že se zastaví na Worku kouknout, ale ještě tu nebyla. Není to akutní nijak, tak ji neuháním, má toho moc.
Terven
napsal(a):
Nejenom zkoušet, znám kastráta, kterej se s fenou normálně sváže, opakovaně.
Viděla jsem na vlastní oči. Náš současný pejsek staroušek s fenkou, co jsme měli.
A vykulený syn v předškolním věku se přiřítil ze zahrady a nešťastně hlásil, že Beník skákal na Kikinku a on se mu v ní zasekl.
Žínko
Naší vetce, co k nám momentálně chodí a asi už chodit bude do konce jsem řekla, že ožil a už mu další nedám a ať popřemýšlí, co by bylo nejlíp na tu prostatu.
Na tu prostatu asi nic jiného než chemická nebo klasická kastrace nezabere. Krom jiného způsobuje u psů i pohybové problémy typu "nechci vstát, blbě se mi chodí".
Nerozumím zkrátka důvodu, proč jste se rozhodla tento medikament psovi vysadit. Já bych radši žravého, byť nějak utlumeného psa než trosku, která se nebude moci vyčurat, nebude žrát a spát. Kor když jste tu xykrát popisovala, jak váš pes vypadá, když to kolem hárá.
napsal(a):
Žínko
Naší vetce, co k nám momentálně chodí a asi už chodit bude do konce jsem řekla, že ožil a už mu další nedám a ať popřemýšlí, co by bylo nejlíp na tu prostatu.
Na tu prostatu asi nic jiného než chemická nebo klasická kastrace nezabere. Krom jiného způsobuje u psů i pohybové problémy typu "nechci vstát, blbě se mi chodí".
Nerozumím zkrátka důvodu, proč jste se rozhodla tento medikament psovi vysadit. Já bych radši žravého, byť nějak utlumeného psa než trosku, která se nebude moci vyčurat, nebude žrát a spát. Kor když jste tu xykrát popisovala, jak váš pes vypadá, když to kolem hárá.
Předtím, než se dávala kastrace vybral i Ypozane, tak jsem se právě ptala vetky, jestli si myslí, že kastraci nebo třeba zase tohle s tím, že tu kastraci už bych nerada. Ještě její odpověď neznám. On neměl nález nijak hrozný, ale zklidnit to chtělo a to snad ta kastrace pomohla...ještě na nějaký čas. Vidíte a o tom, že by mohl blbě chodit kvůli prostatě, nikdo vůbec nezavadil. Myslím na veterině
Díky za názory.
Vlastně ani nevím, jestli bych ji chemickou doporučila nebo ne.
Mladý hormon urputně vyhledává háravky v okolí a tahá paničku za sebou. Jak je asi "načuchaný", tak by obskakoval i neháravky. Když ho pustí, prchne a jde si po svém a paničku ignoruje. Až si obejde rajón, vrátí se k paničce, ona ho připne na vodítko a táhne ho domů. Doma obskočí polštář a je spokojený.
Až zase přijde řeč na kastraci, předám jí Vaše zkušenosti s chemickou a opakovaně jí doporučím, ať se poradí s veterinářem.
A nebylo by lepší ho vychovat ? Jenže to je "dřina", co ...takže
Něco píchnout, něco uříznout zdravému zvířeti vám přijde normální ?
A to jen proto, že jsem laxní lempl ?
Hlavně plnou hubu keců jak ho milujou a co by kdyby....
přesně platí obr.
PS. To nebylo na ty stařečky s prostatou u sardul a lžíně
Fiona.Praha
napsal(a):
Děkuji
Teta dávala ze zdravotních důvodů hormonální antikoncepci našemu kavalírovi - 2 roky.
Povaha OK, přímo změna žádná, ale opravdu z fen (hárajících) nijak nevyšiluje, spíš projevuje zdvořilý zájem. Naopak fenky ho dost přehlížejí jako odrostlé štěně.
Nějaké rozežranosti jsem si nevšimla.
Srst žádná změna.
Cenu neznám.
lupus4
napsal(a):
přesně platí obr.
Jestli jste laxní lempl a máte plnou hubu keců, jak ho milujete a co by kdyby a nepřijde Vám normální zvířeti něco píchnout nebo uříznou, vychovejte si ho, i když je to dřina.
Nikdo Vám v tom nebrání.
Ptala jsme se na zkušenosti.
Máte? Nemáte?
lupus4
napsal(a):
přesně platí obr.
a da sa maltezak vycvicit na povel,aby mi nezavijal,neskrabal,neknučal za haravou fenkou,ktoru ma pod oknami,dakujem
Nechci zakládat nové vlákno, zeptám se tady. Min. sobotu byla moje fenka na operaci, pyometra, vyndáno všechno. V úterý, tzn. 10. den, máme jít na vyndání stehů. Mám strach, neotevře se jí ta jizva, kdyby třeba uklouzla nebo nějak špatně šlápla apod.? A mazali jste někdy něčím tu jizvu, aby se to lépe hojilo?
napsal(a):
Nechci zakládat nové vlákno, zeptám se tady. Min. sobotu byla moje fenka na operaci, pyometra, vyndáno všechno. V úterý, tzn. 10. den, máme jít na vyndání stehů. Mám strach, neotevře se jí ta jizva, kdyby třeba uklouzla nebo nějak špatně šlápla apod.? A mazali jste někdy něčím tu jizvu, aby se to lépe hojilo?
Pokud se hojí hezky, je klidná, není tam vidět nějaký problém, tak neotevře, nebojte. Mamky fenka poskakovala už asi 4.den. Samozřejmě jsme ji museli krotit, ale jako by už zapomněla, že jí něco je. Od týdne jsme už ani moc nehlídali, rána vypadala čistě klidně, už skoro nebyla poznat, jen podle stehů.
bery25
napsal(a):
a da sa maltezak vycvicit na povel,aby mi nezavijal,neskrabal,neknučal za haravou fenkou,ktoru ma pod oknami,dakujem
Dá...resp. dá se to hodně vylepšit.Problém bude v tom, že s maltézáky nikdo moc cvičit nezkouší.
Mám zkušenost, že na extrémní reakce na háravky si často stěžujou právě majitelé malých společenských plemen. Vysvětluju si to tím, že lidi si tyto psy pořizujou jen jako společníky do bytu a psi mají málo zaměstnání, málo vyžití.
I s maltézákem se dá cvičit poslušnost, chodit na dlouhé výlety, dělat nějaký sport, nosework, hlavolamy. U psa, který je unavený fyzicky a psychicky, ta reakce určitě nebude taková, jako když celý den nemá nic jiného na práci než řešit pach háravé feny.
napsal(a):
Já myslím, že veterinář to adekvátně vyhodnotí podle toho, jak bude jizva aktuálně vypadat. Já u první kastrace taky byla přehnaně pečlivá, šla jsem na kontrolu, jestli se to dobře hojí, i když jsem nemusela. A byla jsem ujištěna, že je to v pořádku, i když se mně to nezdálo. A nakonec byla jizva tak krásně zhojená, že by člověk nepoznal, že je fena kastrovaná.
Nemazala jsem ničím, jen vet vždy mázl betadinou. Fena byla vzorový pacient, rány si vůbec nevšímala.
Jo, pořád jí to bříško kontroluju, je to prostě řez ze stehama, nic z toho neteče. To ona už byla sama čůrat v sobotu večer, no a 3. den už na malé krátké procházce, taky, aby se vykadila. Takže mazat ničím?
napsal(a):
Naše fena měla samovstřebatelné stehy, do těch deseti dní vypadaly. V té době už je rána srostlá. Nemazali jsme ničím.
Také se připojím s dotazem.
Máte někdo zkušenost s testosteronovým peakem u chemické kastrace?
Momentálně je to šest týdnů od aplikace a poslední týden je to s Hachim fakt k nevydržení. Dělá věci, které už přes půl roku nedělal, a začal reagovat na každého psa, byť v dálce. Prostě se chová jak naspeedovaný hovado :D
Hodně jsem četla na netu, že se objevuje mezi 5. a 6. týdnem, ale my už najíždíme na 7. týden.
lesnížínka
napsal(a):
Dobře hojí řepík, takže jestli chcete, můžete si udělat odvar a ťupkat to tamponkem.
Moc děkuju všem za odpovědi
Mě jednou "přikusovačky (feny)" otevřeli naštěstí "jen kůži" na břiše u Tomáše, bez porušení břišní stěny...vypadalo to hrozivě.
Na veterině tým "mladých vetů" rozjel akci - narkóza, kapačky atd...2 hod operace za cca 6litrů, vyndání stehů rovněž za 10 dnů přijel jsem, vyndali...při příjezdu na zahradu
koukám - prasklo to a bylo přesně jako předtím...
Dost "nasr.anej jsem jel okamžitě zpátky a kapánek je seřval - Tomáška jsem položil
a nechal zašít znova bez jakékoli meditace - trvalo to cca 8 min...
Stehy jsem vyndaval sám po min 14ti dnech a ani pak nebyla vidět jizva...
Dožil se 15+ , do důchodu šel ve 12ti
No zkoukněte tu ránu, když počkáte do Pá nic nezkazíte
PumaCZ
napsal(a):
Momentálně je to šest týdnů od aplikace a poslední týden je to s Hachim fakt k nevydržení. Dělá věci, které už přes půl roku nedělal, a začal reagovat na každého psa, byť v dálce. Prostě se chová jak naspeedovaný hovado :D
Hodně jsem četla na netu, že se objevuje mezi 5. a 6. týdnem, ale my už najíždíme na 7. týden.
U mého dědka už to asi tak poznat nebylo, nějak si neuvědomuju.
napsal(a):
Naše fena měla samovstřebatelné stehy, do těch deseti dní vypadaly. V té době už je rána srostlá. Nemazali jsme ničím.
Měli jsme to stejně.
Největší problém bylo krotit feňuli....jak se pořádně vyspala z narkózy, tak jak kdyby žádnou operaci za sebou neměla a chtěla zase řádit jak černá ruka.
PumaCZ
napsal(a):
Taky jsem to četla....ale jak píše lesnížínka....mám dědečka, který je rád, že je rád a navíc to ani za mlada nebyl žádnej akčňák, ale velice klidný pes, který navíc nikdy neměl tendence na někoho machrovat, spíš takovej troubelín.
lupus4
napsal(a):
Mě jednou "přikusovačky (feny)" otevřeli naštěstí "jen kůži" na břiše u Tomáše, bez porušení břišní stěny...vypadalo to hrozivě.
Na veterině tým "mladých vetů" rozjel akci - narkóza, kapačky atd...2 hod operace za cca 6litrů, vyndání stehů rovněž za 10 dnů přijel jsem, vyndali...při příjezdu na zahradu
koukám - prasklo to a bylo přesně jako předtím...
Dost "nasr.anej jsem jel okamžitě zpátky a kapánek je seřval - Tomáška jsem položil
a nechal zašít znova bez jakékoli meditace - trvalo to cca 8 min...
Stehy jsem vyndaval sám po min 14ti dnech a ani pak nebyla vidět jizva...
Dožil se 15+ , do důchodu šel ve 12ti
No zkoukněte tu ránu, když počkáte do Pá nic nezkazíte
To je přesně ono, z čeho mám strach. Taky jsem uvažovala, že to nechám do pátku, už než jsem se tady ptala. Jistota je jistota. A děkuju
napsal(a):
Prasknutí většinou hrozí tak do toho třetího dne od operace - to se ale rozjedou vnitřní stehy a udělá se kýla. Že by praskly i vnější - to by v tom musela mít prsty, resp. jazyk, přímo fenka.
Po vyndání stehů nic takového nehrozí.
napsal(a):
Jo, pořád jí to bříško kontroluju, je to prostě řez ze stehama, nic z toho neteče. To ona už byla sama čůrat v sobotu večer, no a 3. den už na malé krátké procházce, taky, aby se vykadila. Takže mazat ničím?
Já jsem feně promazávala jizvu domácí řepíkovou mastí. Složení jen řepík a vepřové sádlo.
napsal(a):
Dobré je vepřové sádlo (já si tak mazala pooperační jizvy), ale to u psa jaksi nejde...Jak píše žínka, řepíkem taky nic nezkazíte. He, ir.ma byla rychlejší.
napsal(a):
Dobré je vepřové sádlo (já si tak mazala pooperační jizvy), ale to u psa jaksi nejde...Jak píše žínka, řepíkem taky nic nezkazíte. He, ir.ma byla rychlejší.
Já jsem na kastraci tu řepíkovou mast, ač ji doporučuju na kde co, právě nechtěla psát proto, že by ji to určitě(to sádlo) svádělo k lízání a tady to žádoucí rozhodně není.
napsal(a):
Dokud nevyndáte stehy, nemažte ničím. Po vyndání můžete mazat hemagelem, nebo vám vet může dát alaptid. A nebojte, neotevře.
Terven
napsal(a):
Dá...resp. dá se to hodně vylepšit.Problém bude v tom, že s maltézáky nikdo moc cvičit nezkouší.
Mám zkušenost, že na extrémní reakce na háravky si často stěžujou právě majitelé malých společenských plemen. Vysvětluju si to tím, že lidi si tyto psy pořizujou jen jako společníky do bytu a psi mají málo zaměstnání, málo vyžití.
I s maltézákem se dá cvičit poslušnost, chodit na dlouhé výlety, dělat nějaký sport, nosework, hlavolamy. U psa, který je unavený fyzicky a psychicky, ta reakce určitě nebude taková, jako když celý den nemá nic jiného na práci než řešit pach háravé feny.
zo vsetkym s vami suhlasim,treba cvičit aj s maltezakom,ale to neriesi problem,neviem ako by mal byt psik unaveny aby sa rano o druhej neprebral a nerobil vsetko možne aby sa nedostal von k haravej fenke,proste harava fenka je viac ako aj celodenie cvicenie,hranie,prechadzka a este neviem čo,možno ma niekto iny nazor,skusenosti,ale moj maltezak je proste na harave fenky