Americký stafordširský teriér - štěně

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chcete výjimečného pejska? Chov...
28000 Kč
Dobrý den,
naši fence se před vánoci udělala boule v meziprstí. Zkoušela jsem mazat Ichtoxylem, ale po pár dnech bulka praskla, vytekl z ní hnis s trochou krve a zatáhla se. To samé se jí udělalo i mezi druhými prsty, vše jen na jedné tlapě.
Veterinář řekl že by se mohlo jednat o streptokoka či něco takového a dal nam injekci a atb, při další kontrole žádná změna, tak dal mast s kortikoidy a další injekci. Po té zmizela pouze jedna bulka, druhá se do týdne opět zvětšila, byla ošklivá a fialová a tak jsme jeli na veterinu jinam, tam ji to pan veterinář propichl, vyčistil a dostali jsme takovou plastovou jehličku a Betadine s tím, že mám každý den proplachnout vnitřek toho propichleho bolaku, a že to vypadá čistě a nejspíš tam žádné cizí těleso není.
Dnes jsem koukala, že ta vyčištěná a propichnutá veterinářem se skoro zahojila, a ta druhá, co původně zmizela po té masti se objevila znovu, a vypadá skoro stejně jako ta první co je nyní zahojena. Psovi očividně nijak nevadí, venku lítá i ve sněhu, ale po té co to praskne tak už jí to nejspíš bolí a snaží se to vykousavat.
Doufám že je to napsané co nejvíc srozumitelně, ale už si nevím rady...
Děkuji za odpověď.
Foto č. 1 zahojená, foto č. 2 propichnutá následně vyčištěná a poslední foto je nynější
Uživatel s deaktivovaným účtem
to je pododermatititida.
potřebujete veterináře, který se tomu trochu pověnuje, totiž pokud tam není cizí těleso ale bakterie, tak další krok je kultivace s citlivostí a pak podle toho vybraná antibiotika a to několik týdnů.
A mohu tedy požadovat testy u normálního veterináře a nebo je potřeba najít nějakého, který se tím přímo zabývá?
Není třeba možné že tam opravdu něco má, jelikož hodně hrabe, ale veterinář to nenašel? On ji to totiž pouze propíchl a vyčistil takovou jehličkou tudíž byl vlastně jenom v té bouli ale dál v noze ne.
Normální veterinář by to měl zvládnout. Prostě odebere na štětičku vzorek, uzavře ho, aby se nekontaminoval, a pak kultivuje v živném roztoku třeba na deseti různých miskách. A až se tam breberky namnoží, dává na ně různá ATB a testuje, která zaberou. Ta Vám pak předepíše.
Nic těžkého ani komplikovaného to není, Shledon Cooper to zvládl i doma v kuchyni. :) A zvládla byste to taky, jen nemáte k dispozici ta ATB a je třeba velmi dbát na hygienu.
V té noze může něco být, ale když se jí to objevuje na dvou místech, vsadila bych spíš na nákazu. Každopádně když tam infekce nebude, nakultivují se jen běžné bakterie, které záněty nezpůsobují; není to nějaká škoda nebo tak, nic špatného se nestane.
Varaxi
napsal(a):
Normální veterinář by to měl zvládnout. Prostě odebere na štětičku vzorek, uzavře ho, aby se nekontaminoval, a pak kultivuje v živném roztoku třeba na deseti různých miskách. A až se tam breberky namnoží, dává na ně různá ATB a testuje, která zaberou. Ta Vám pak předepíše.
Nic těžkého ani komplikovaného to není, Shledon Cooper to zvládl i doma v kuchyni. :) A zvládla byste to taky, jen nemáte k dispozici ta ATB a je třeba velmi dbát na hygienu.
V té noze může něco být, ale když se jí to objevuje na dvou místech, vsadila bych spíš na nákazu. Každopádně když tam infekce nebude, nakultivují se jen běžné bakterie, které záněty nezpůsobují; není to nějaká škoda nebo tak, nic špatného se nestane.
je to ještě jednodušší, normální veterinář má v šuplíku balík sterilně balených odběrovek s transportní půdou, rozbalí, pokusí se vyšťárat jen nemocné místo, aniž by na tampon sahal rukama nebo mu spadl na zem, zabalí, popíše, pošle do laboratoře a pak už jen čeká na další instrukce
Dobrá tedy. Moc děkuji.
Doufám že vet odběry udělá, ještě se chci zeptat zda zhruba nevíte jak se to cenově pohybuje... Jinak při tom posledním čištění mi bylo ještě sděleno, že ji tam může putovat zrnko z trávy ale že to nevypadá že by tam něco bylo, a že mi nezaručuje že se to za měsíc neobjeví znova. No objevilo se to hned vedle a to za týden. Takže místo toho aby se řešilo opravdu proč se jí to dělá, tak mi řekl akorát tohle.
NikolK
napsal(a):
Dobrá tedy. Moc děkuji.
Doufám že vet odběry udělá, ještě se chci zeptat zda zhruba nevíte jak se to cenově pohybuje... Jinak při tom posledním čištění mi bylo ještě sděleno, že ji tam může putovat zrnko z trávy ale že to nevypadá že by tam něco bylo, a že mi nezaručuje že se to za měsíc neobjeví znova. No objevilo se to hned vedle a to za týden. Takže místo toho aby se řešilo opravdu proč se jí to dělá, tak mi řekl akorát tohle.
Před necelými 2 lety - můj byl pár dní po vzteklině a v zájmu zachování duševního zdraví mého i jeho jsem ho vzala na trénink, což nebylo košer. Trubka. Tam si narval mezi prsty nějaký uschlý ostrý kus stébla (hned zahnisalo, po objevení vystřelilo ven a oká), na další noze si lehce sedřel jeden prst dovnitř. Holt sucho. Později v meziprstí v podstatě stejné bouličky, vet nic násilím nemačkala a nejdřív zkusila višňák, jestli to není osina. Beze změn, odběr. Ta jehlička je tak malinká, že jenom koukal, co to jako dělá... Do laborky, nějaký streptokok, cílené ATB. Za chvíli v pohodě.
bodlinka: je možné, že se tyto boule dělají i z jiných, než výše uvedených příčin? Kdysi moje první mopsle toto měla pravidelně po selhání jater. Jakmile se dala játra do kupy, tak to přestalo. Mohlo to mít souvislost nebo to byla jen náhoda?
napsal(a):
bodlinka: je možné, že se tyto boule dělají i z jiných, než výše uvedených příčin? Kdysi moje první mopsle toto měla pravidelně po selhání jater. Jakmile se dala játra do kupy, tak to přestalo. Mohlo to mít souvislost nebo to byla jen náhoda?
Nejsem "Bodlinka" , ale vůbec mě souvislost nenapadá. Snad jen veelmi široká - v důsledku těžkého onemocnění porušení imunity a opakující se infekty...??? Ale třeba se pletu, a "Bodlinka" mě opraví. Ale u selhání jater mě fakt nenapadá nějaká přímá souvislost s tvorbou boláků...
NikolK
napsal(a):
Dobrý den,
naši fence se před vánoci udělala boule v meziprstí. Zkoušela jsem mazat Ichtoxylem, ale po pár dnech bulka praskla, vytekl z ní hnis s trochou krve a zatáhla se. To samé se jí udělalo i mezi druhými prsty, vše jen na jedné tlapě.
Veterinář řekl že by se mohlo jednat o streptokoka či něco takového a dal nam injekci a atb, při další kontrole žádná změna, tak dal mast s kortikoidy a další injekci. Po té zmizela pouze jedna bulka, druhá se do týdne opět zvětšila, byla ošklivá a fialová a tak jsme jeli na veterinu jinam, tam ji to pan veterinář propichl, vyčistil a dostali jsme takovou plastovou jehličku a Betadine s tím, že mám každý den proplachnout vnitřek toho propichleho bolaku, a že to vypadá čistě a nejspíš tam žádné cizí těleso není.
Dnes jsem koukala, že ta vyčištěná a propichnutá veterinářem se skoro zahojila, a ta druhá, co původně zmizela po té masti se objevila znovu, a vypadá skoro stejně jako ta první co je nyní zahojena. Psovi očividně nijak nevadí, venku lítá i ve sněhu, ale po té co to praskne tak už jí to nejspíš bolí a snaží se to vykousavat.
Doufám že je to napsané co nejvíc srozumitelně, ale už si nevím rady...
Děkuji za odpověď.
Foto č. 1 zahojená, foto č. 2 propichnutá následně vyčištěná a poslední foto je nynější
Bulteriérka?
Děkuji za odpovědi. Fenka je AST s PP.
Už dlouho chodíme po vet, furt něco. Má citlivé zažívání, problémy se zlazkami a spoustu dalšího.. Nicméně jsem ji začala dávat před 2 týdny Imunovet od Energy, ktery nyní kapu na pamlsek, i přímo na tu bulku, dnes jsem na to koukala a je o poznání menší a už není plná vodičky. Vypadá že se ztrácí.
Právě to jak běhá na louce a opravdu hodně hrabe, mě napadlo zda to nemá z toho. První vet nám taky řekl že by to mohl byt streptokok ale bez nějakých odběru apod hned nasadil atb. Že prý se ty bakterie rády schovávají a je to trochu obtížné léčení. No ten druhý ji to pravě hned pichl vyčistil a o té první bulce není ani vidno.
Jen bych to desinfikovala, buďto betadinou nebo ředěným hypermanganem. Tuším jste psala, že z toho šel hnis, je pravděpodobné, že osina tam byla a zřejmě vyšla. Spoléhat na to, že vet tam něco najde je celkem naivní. Nám hledal trn v pacce, hledal dlouho a poctivě a stejně nenašel a to byl trn z trnky, fakt velký, přes centimetr a tloušťky cca 2mm. Našel se až to vyhnisalo a vyletěl ze středového polštářku.
Ano desinfikuji vždy když přijdeme z venku. Na noc nakapu ten Imunovet a dám na chvíli ponožku aby si to hned neumyla. Akorát mi je divné že to jsou prostě furt ty dve sama místa. Ta jedna se vyléčila fakt až po tom pichnuti a proplachnuti a ta druhá se kterou se nic nedělalo se prostě opakuje no... Jsem z toho nešťastná ale fence to očividně nijak nevadí
NikolK
napsal(a):
Ano desinfikuji vždy když přijdeme z venku. Na noc nakapu ten Imunovet a dám na chvíli ponožku aby si to hned neumyla. Akorát mi je divné že to jsou prostě furt ty dve sama místa. Ta jedna se vyléčila fakt až po tom pichnuti a proplachnuti a ta druhá se kterou se nic nedělalo se prostě opakuje no... Jsem z toho nešťastná ale fence to očividně nijak nevadí
No a proč tedy necháte věta píchnout a vyčistit i tu druhou?