Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.1.2021 13:49
lupus4

XXX.XXX.205.61

plemeno má xxx, problémů, tak proč mu nepřidat další

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2021 14:02

Vždyť je to tak roztomilý. Skoro jako Glum.

23.1.2021 14:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lupus4 napsal(a):
nemám slov...

https://www.facebook.com/photo?fbid=10217800587518616&set=a.1339088169493

No, paní bez obalu popsala skutečný stav věci...

23.1.2021 14:13

Ale to zdaleka neni jen buldocek.videl jsem kresby, kdy jeste pred par desítkami let mel boxer cenich a tvar hlavy jako nemecka doga, v Polsku ted jedou zkracene rotvajlery, asi je to sexy, kdyz se pri obranach zhrouti na figuranta misto zakusu 😵

23.1.2021 14:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.28.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale to zdaleka neni jen buldocek.videl jsem kresby, kdy jeste pred par desítkami let mel boxer cenich a tvar hlavy jako nemecka doga, v Polsku ted jedou zkracene rotvajlery, asi je to sexy, kdyz se pri obranach zhrouti na figuranta misto zakusu 😵

Tak ona polovina dnešních RTW udělá všechno, aby se s tím figurantem nemusela potkat, takže tam už se to ztratí 🤫

Neregistrovaný uživatel

23.1.2021 16:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.211

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tak ona polovina dnešních RTW udělá všechno, aby se s tím figurantem nemusela potkat, takže tam už se to ztratí 🤫

A vypada jak stafbul

23.1.2021 18:03

https://nezny-barbar.wbs.cz/Neco-o-vzniku-plemene-Nemecky-boxer.html

23.1.2021 18:28

Kvuli agresi se osvědčil jen jako plemenik?? To jsou ty zadouci znaky?

23.1.2021 22:25

Dávala jsem odkaz hlavně kvůli historickým fotkám, jak boxer vypadal dřív. Text jsem ani nečetla.

23.1.2021 22:54

Ono je to mozna lepsi 🤔🙂

24.1.2021 12:29
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Není napsáno kvůli jaké agresi. Vytrháváte věty z kontextu a na jejich základě děláte vlastní závěry, neberete v úvahu dobu, kdy se tyto „příšernosti“ děly... Nelze se dnešním pohledem dívat na dění před sto lety!

24.1.2021 12:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dasvo napsal(a):
Není napsáno kvůli jaké agresi. Vytrháváte věty z kontextu a na jejich základě děláte vlastní závěry, neberete v úvahu dobu, kdy se tyto „příšernosti“ děly... Nelze se dnešním pohledem dívat na dění před sto lety!

Tak, ono vzhledem k tomu, že se u boxerů v kruhu záměrně hecovali a stavěli psi proti sobě, ještě nedávno, tak si tu situaci docela umím představit - tam fakt pes nemusel být vyloženě magor na to, aby začal být v kruhu zlý na psy.

24.1.2021 13:24

Díky za odkaz. Miluji historii, tak jsem si to všechno pročetla. A pročetla jsem si celé jejich webovky. Ten miniboxer, to je zase blbost!

24.1.2021 18:15

Dasvo napsal(a):

Pisou, ze kvuli agresi nejezdil na vystavy, tak ho pouzivali jako plemenika - jiste zadouci zpusob vyuziti agresivniho psa

24.1.2021 18:21

Pisou, ze kvuli agresi nejezdil na vystavy, tak ho pouzivali jako plemenika - jiste zadouci zpusob vyuziti agresivniho psa

Vy vůbec nic nechápete. Škoda.

24.1.2021 18:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Věřte, že při tehdejším způsobu handlingu nemusel být ten pes primárně agresivní - stavěli se proti sobě, aby se navzájem provokovali, a tak se líp postavili a "vyprsili". To pro dominantního samce musela být velká výzva, když mu tam takto naservírovali soka...

25.1.2021 14:45
ainu

XXX.XXX.152.226

Jaký pán, takový pes. Zdeformované ke zdeformovanému.

Ať žijí přírodní vořeši!

4.2.2021 00:42
lupus4

XXX.XXX.205.61

4.2.2021 01:57

lupus4 napsal(a):
nadpis tématu sedí

https://www.facebook.com/dez.ding.3/videos/118569906749102

šílený

Fuj

4.2.2021 02:42
tero

XXX.XXX.237.203

Třeba má demodikozu...

4.2.2021 05:02

tero napsal(a):
Třeba má demodikozu...

A ta mu sežrala 3/4 nohou

4.2.2021 10:08

lupus4 napsal(a):
nadpis tématu sedí

šílený

To je hrozný, hned stačilo prvních pár záběrů a musela jsem to vypnout....
K čemu tohle je??

4.2.2021 10:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lupus4 napsal(a):
nadpis tématu sedí

šílený

Nejsou nekde i fotky lidí, co tohle vyprodukovali, a těch si něco takovýho koupí?

Opravdu, a bez rýpání by mě zajímalo, jak takový člověk vypadá.

4.2.2021 10:25

Jednoduše - mají je lidé, co chcou něco výjimečného.
Všecko by to měli zakázat, je to týrání.
Ale je naděje, že když se začnou rodit úplně bez noh a nosu, tak s tím paka přestanou.

4.2.2021 10:27
Rajana

XXX.XXX.11.239

Zase na druhou stranu, tenhle pes vám minizoo nezlikviduje.

4.2.2021 10:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

"radostně" se na to dívat může jen idiot

5.2.2021 11:33
fikovnice

XXX.XXX.134.90

Netuším oč jde...ale stačí mi příspěvky vás, které znám. Nějak, obzvlášť teď, se vůbec nemůžu ani koutkem oka podívat na zvíře, které někdo zmrzačil (v jakémkoli úmyslu)! Možná jsem srab, ale jakékoli trápení zvířat nejsem schopná vidět, ba ani číst o něm. Dělá mi to strašně zle. Hůř než v případě lidí...což není moje dobrá vizitka. Ale mám to tak.

neverend

5.2.2021 13:26
neverend

XXX.XXX.231.71

fikovnice napsal(a):
Netuším oč jde...ale stačí mi příspěvky vás, které znám. Nějak, obzvlášť teď, se vůbec nemůžu ani koutkem oka podívat na zvíře, které někdo zmrzačil (v jakémkoli úmyslu)! Možná jsem srab, ale jakékoli trápení zvířat nejsem schopná vidět, ba ani číst o něm. Dělá mi to strašně zle. Hůř než v případě lidí...což není moje dobrá vizitka. Ale mám to tak.

To není nic za co bych se měl stydět, to je pochopitelné. Bolest je stejná jak ta lidská, tak ta zvířecí. A ten kdo ji působí bezbranému je srab a ne ten kdo to odmítá.🙂

5.2.2021 14:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):

Mám to stejně

5.2.2021 14:12
aluska

XXX.XXX.197.205

fikovnice napsal(a):

To já taky nemůžu. A i když mám někomu povídat, nebo psát, v jakém stavu ke mě přišla lidožravá slovena z útulku, nebo nechtěný papírák, derou se mi slzy do očí při představě, co asi museli zažít...

5.2.2021 14:54

fikovnice napsal(a):

Mám to stejně. Takovým článkům a videům se vyhýbám. A vlastně se nekoukám ani na válečné filmy - jako třeba Habermanův mlýn nebo Nabarvené ptáče.

3.5.2021 09:24
lupus4

XXX.XXX.205.61

a další "zvláštnost" rozdělený nos
plemena
1. Pachón Navarro dalla Spagna
2. Catalburun

3.5.2021 10:05

Kde na to chodíte? To je strašný, chudák pes.

3.5.2021 10:07

Kde na to chodíte? To je strašný, chudák pes.

Hříčka přírody? Malinko siamská dvojčata? Na funkci by to nemělo mít vliv.

3.5.2021 10:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Je to genetická vada - rozštěp, takže se dá předpokládat, že se ve vrhu rodí i štěňata, která to mají víc a utrácí se...

Vzhledem k tomu, že se při šlechtění na konkrétní znak používá přibuzenská (bez ní to v tomto případě neuděláte, protože neseženete víc stejných nepříbuzných psů s touto vadou), tak na to musí mít chovatelé hodně dobrý žaludek 🤔

3.5.2021 10:40

Já jsem to pochopila tak, že to bylo záměrně vyšlechtěno. Na googlu jsem našla, že původ Pachóna Navaro údajně sahá do středověku, Catalburun je turecký domácí pes, někde uvádějí, že jich je jen cca 200. Údajně rozštěp nosu, který vznikl křížením příbuzných jedinců. Věřili tomu, že ten pes má lepší čich.
A teď koukám, že těch plemen s takovým nosem je víc, ještě Double-nosed Andean tiger hound z Bolívie.

Edit: už to napsala všechno Inspektor, zatímco já musela všechno hledat. A ten poslední pes z Bolívie má místo nosu jen dvě ruličky.

3.5.2021 11:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Fuj, zvedá se mi z toho kufr

3.5.2021 12:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Fuj, zvedá se mi z toho kufr

Ta představa, že se mi narodí konečně ten vymodlený vrh štěňátek a já hned vzápětí škrábnu třeba se 3 štěňatama o zem, protože mají rozštěp patra, je opravdu k zblití (v zemích odkud tato plemena pochází se na nějaké humanní euthanazie u veterináře nehraje).

3.5.2021 14:31

lupus4 napsal(a):
a další "zvláštnost" rozdělený nos
plemena
1. Pachón Navarro dalla Spagna
2. Catalburun

..to je hnus....chudák psisko...k čemu to je.. ach jo....

4.5.2021 11:50
Mí

XXX.XXX.71.81

Nebude to spíš nemocný a olezlý buldoček ? Taková demodikoza by to možná dokázala taky....

4.5.2021 15:12
GAELLE

XXX.XXX.66.235

magda_v napsal(a):
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/407614/novy-trend-mnoziren-muze-dopadnout-tragicky-rosie-uz-nemela-s-pejskem-nic-spolecneho.html?foto=1
Lidská blbost...fakt strašné

hrůza

5.5.2021 11:31

GAELLE napsal(a):
hrůza

Mám k tomu otázku. Je poptávka po merle zbarvení tak vysoká, protože se to lidem líbí, nebo jen proto, že je to módní?

Já si nějak nemůžu pomoct, ale většina takhle zbarvených psů mi připadá až ošklivá, možná u pár AUO se mi to jakžtakž líbilo, ale jinak nic moc.

5.5.2021 11:33
magda_v

XXX.XXX.243.226

Mám k tomu otázku. Je poptávka po merle zbarvení tak vysoká, protože se to lidem líbí, nebo jen proto, že je to módní?

Já si nějak nemůžu pomoct, ale většina takhle zbarvených psů mi připadá až ošklivá, možná u pár AUO se mi to jakžtakž líbilo, ale jinak nic moc.

Těžko říct, obávám se že někteří chtějí merle jako módní doplněk. Ale neříkám všichni , znám pár lidí kterým se Merle fakt líbí

5.5.2021 11:38
janaa

XXX.XXX.10.173

Já myslím,že merle se buď hodně líbí nebo fakt nelíbí,nic mezi tím mě se třeba hrozně nelíbí, stejně jako modré oči u jakéhokoli plemene (zvířete). A merle má navíc punc toho, že je to něco "extra"

5.5.2021 11:38

Ani já merle nemusím, říkám jim plísňáci :-)). Dle mého je to potřeba mít něco extra.
Blacktri AUO je takový obyčejný, stejně jako zlatý jezevčík. To merle - to už je něco !
A ještě když má pak bordera jedno oko modré !

5.5.2021 11:41
magda_v

XXX.XXX.243.226

K tomu Merle, je pravda že jsou náchylnější k nemocem? Četla jsem o tomto zbarvení něco málo na více stránkách i v knihách a dost často je psáno že obzvlášť Blue Merle je náchylné na nemoci

5.5.2021 11:45

Ani já merle nemusím, říkám jim plísňáci :-)). Dle mého je to potřeba mít něco extra.
Blacktri AUO je takový obyčejný, stejně jako zlatý jezevčík. To merle - to už je něco !

To je přesné. Plísňáci.
Já když jsem prvně viděla Merle zbarvení, přemýšlela jsem, co má ten chudák pes za kožní nemoc. Naštěstí (pro mě) jsem se paničky nezeptala nahlas.

Teď už jsem si zvykla, ale líbit se mi to moc nezačalo. Asi jsem konzerva.

5.5.2021 12:05
Varaxi

XXX.XXX.1.226

V USA je ta poptávka asi větší a povědomost o rizikách menší.

5.5.2021 14:42

Tak já jsem u merle něco mezi....některý pes se prostě zbarvením povedl...je pro moje oko líbivý a další se mi prostě nelíbí.

Když jsem kdysi dávno viděla naživo první merle dlouhosrstou kólii, tak jsem byla ohromená a moc se mi to líbilo....a to jsem ani netušila, že to je nějaká merle varianta....jsem si říkala, že asi nějaká nová barva...bĺo-šedá??....Ale kdybych si já osobně měla pořídit kólii, tak klasiku asi zlatou....i když i trikolóra se mi líbí.

5.5.2021 14:55
Sonnic

XXX.XXX.189.7

Nevím proč ale mě merle AUO přijdou obyčejní ty jsou všude a vždy. Ale třeba blacktri nebo cernobily ty teda jentak nevidím a přijdou mi hezčí.

5.5.2021 15:03
Varaxi

XXX.XXX.1.226

magda_v napsal(a):
K tomu Merle, je pravda že jsou náchylnější k nemocem? Četla jsem o tomto zbarvení něco málo na více stránkách i v knihách a dost často je psáno že obzvlášť Blue Merle je náchylné na nemoci

U merle je hlavně problém double merle, tj. homozygot. Na to se pojí mnoho zdravotních problémů.

5.5.2021 15:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.24.32

Tak já jsem u merle něco mezi....některý pes se prostě zbarvením povedl...je pro moje oko líbivý a další se mi prostě nelíbí.

Když jsem kdysi dávno viděla naživo první merle dlouhosrstou kólii, tak jsem byla ohromená a moc se mi to líbilo....a to jsem ani netušila, že to je nějaká merle varianta....jsem si říkala, že asi nějaká nová barva...bĺo-šedá??....Ale kdybych si já osobně měla pořídit kólii, tak klasiku asi zlatou....i když i trikolóra se mi líbí.

Mně se líbí dlouhosrstí blue merle (když je pes povedený celkově), ale u krátkosrstých mi to přijde, jak kdyby byli nemocní.

Miriam33

5.5.2021 15:34
Miriam33

XXX.XXX.210.31

Mně zase od doby, co jsem merlinku měla, přišly ty ostatní barvy takové obyčejné. Byla krásná, taková modrobílá Sněhurečka. Líbila se hodně lidem, jen ty nestejné oči je někdy udivovaly.

5.5.2021 15:37

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Mně se líbí dlouhosrstí blue merle (když je pes povedený celkově), ale u krátkosrstých mi to přijde, jak kdyby byli nemocní.

Jo to jsem zapomněla dodat....u těch krátkosrstých psů se mi to taky nelíbí.....merle jenom povedené na dlouhosrstém psu.

Jinak myslím, že to je prostě otázka vkusu, je to stejný jako třeba modrý oči u haskounů. Většina lidí, co znám, tak jsou naprosto unešený, když má SH modrý oči, já nemůžu říct, že pes s modrýma očima je hnusanec, jen to na mě působí prostě divně a modroočku bych nechtěla....u koček se mi naopak modrý oči líbí ...i když mám pocit, že třeba bílý peršanky, co mají obě oči modrý, tak jsou snad hluchý.

5.5.2021 16:31
elisak

XXX.XXX.194.232

Taky se mi merle líbí na dlouhosrstých psech, ale hodně tam záleži na konkrétním rozložení barvy. Oči mi modrý nevadí, ale jen pokud jsou modrý obě.

5.5.2021 16:35
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Nelíbí se mi merle vybarvení a ani světlé oči u psa.

5.5.2021 17:31
Atheira

XXX.XXX.209.8

To je přesné. Plísňáci.
Já když jsem prvně viděla Merle zbarvení, přemýšlela jsem, co má ten chudák pes za kožní nemoc. Naštěstí (pro mě) jsem se paničky nezeptala nahlas.

Teď už jsem si zvykla, ale líbit se mi to moc nezačalo. Asi jsem konzerva.

Kdysi jsem někde potkala vtip, kde na první fotce byly dvě bordery, z nichž jedna byla merle.
Na druhé fotce přifotošopované savo... Na té třetí už byla jen ta druhá bocka a savo s hláškou - a plíseň je pryč.

Kdybych to našla, tak to dám sem, ale bohužel, už je to ztracené asi někde v hlubinách internetu.

5.5.2021 17:33
Ouško4

XXX.XXX.225.15

A to zase já se do merle úplně nekriticky zbláznila, přijde mi to neobvyklý, nádherný a úplně nejvíc krásný. ❤️

Samozřejmě ne za cenu zdravotních problémů, jen potřeba jít po psovi z prověřeného spojení, z vyšetřených rodičů...a tam pak riziko jakékoli nemoci není o nic vyšší než třeba u sable nebo tricolor.

5.5.2021 17:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ouško4 napsal(a):
A to zase já se do merle úplně nekriticky zbláznila, přijde mi to neobvyklý, nádherný a úplně nejvíc krásný. ❤️

Samozřejmě ne za cenu zdravotních problémů, jen potřeba jít po psovi z prověřeného spojení, z vyšetřených rodičů...a tam pak riziko jakékoli nemoci není o nic vyšší než třeba u sable nebo tricolor.

Tak však proč ne. Já když už bych si musela vybrat plísňáka, tak jedině "červenýho"... tuhle nivu nikdy.
Jen moc nerozumím tomu, jak vám to i dneska může přijít neobvyklý. Mně se zdá, že některý plemena už se pomalu jiný než plesnivý snad nevyráběj.
Třeba zrovna krátkosrstou kolii jsem naživo jinou ještě neviděla.

5.5.2021 17:39
Fiona.Praha

XXX.XXX.69.210

janaa napsal(a):
Já myslím,že merle se buď hodně líbí nebo fakt nelíbí,nic mezi tím mě se třeba hrozně nelíbí, stejně jako modré oči u jakéhokoli plemene (zvířete). A merle má navíc punc toho, že je to něco "extra"

Mně se merle líbí, ale nelíbí se mi žádný pes (plemeno), který je plesnivý oficiálně s posvěcením FCI.
Takže mám smolíčka

5.5.2021 17:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mě se z merle psů moc líbí leopard. Úplně nejvíc se mi líbí v takové té hnědé merle, nevím, jak se oficiálně ta barva jmenuje, a k tomu zelené oči. Ale to je jeden ze psů, který je pro mě sice úchvatný, ale nikdy si ho nepořídím.

5.5.2021 20:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak já taky merle spíš nemusím než musím, ale uznávám, že někteří merle jedinci jsou povedení.
Co mi ale esteticky vadí mnohem víc - teď doufám, že se nikoho místního nedotknu - jsou AUO bez ocasu.
Ti psi mají tak nádherný chvosty...já teda obecně jsem proti kupírování ocasů, ale u AUO mi to přijde úplně nejvíc jako pěst na oko. A účel nechápu.

5.5.2021 20:37

Terven napsal(a):
Tak já taky merle spíš nemusím než musím, ale uznávám, že někteří merle jedinci jsou povedení.
Co mi ale esteticky vadí mnohem víc - teď doufám, že se nikoho místního nedotknu - jsou AUO bez ocasu.
Ti psi mají tak nádherný chvosty...já teda obecně jsem proti kupírování ocasů, ale u AUO mi to přijde úplně nejvíc jako pěst na oko. A účel nechápu.

No a já myslela, že někteří AUO se bez toho ocasu rodí.

5.5.2021 20:44

Když jsme náhle přišli o Betu, tak nebyli k sehnání žlutí či žíhaní štěníci. Já nad "tygrem" i přemýšlela - pochopitelně z dobrého chovu s PP. U dog je to "odpad" - donedávna nevýstavní a nechovný. V posledních pár letech už můžou na výstavy (ale nesmí dostat lepší hodnocení než VD) i do chovu (pouze pro krytí s černou). A musí se jednat o šedé tygry. Žlutí a porcelánoví mají nadále smůlu.
Ale nakonec vyhrál Night se standardní černou barvou.
Jediné, co mi na psech opravdu vadí je světlý nos. Dogátko může být klidně "fialové se zelenými puntíky" ale nos (a pysky) musí mít černé.

5.5.2021 20:55
Terven

XXX.XXX.110.191

No a já myslela, že někteří AUO se bez toho ocasu rodí.

Někteří asi jo, ale myslím, že se dlouhoocasí i kupírujou.

http://www.aussiesworld.cz/index.php/vzhled/kratkoocasost/ocas

5.5.2021 20:57
elisak

XXX.XXX.194.232

Jediné, co mi na psech opravdu vadí je světlý nos. Dogátko může být klidně "fialové se zelenými puntíky" ale nos (a pysky) musí mít černé.

Souhlas. Taky mi to na psech vadí. Proto se mi nikdy nelíbili faraoni, i když mamka nad nima na výstavě vždy slintala. Jinak pěkný psi, jen ten čumák...

5.5.2021 21:02

elisak napsal(a):

Souhlas. Taky mi to na psech vadí. Proto se mi nikdy nelíbili faraoni, i když mamka nad nima na výstavě vždy slintala. Jinak pěkný psi, jen ten čumák...

u faraonů (a podobných) mi hnědé nosy až tak nevadí, jako ty růžové "rypáčky" u některých hárlekýnů.

5.5.2021 22:15

Terven napsal(a):
Někteří asi jo, ale myslím, že se dlouhoocasí i kupírujou.

http://www.aussiesworld.cz/index.php/vzhled/kratkoocasost/ocas

Čím starší AUO, tím spíš s krátkým ocasem - ať už přirozeně, nebo kupírovaným. Mám psici kupírovanou, nevadí mi to, měla jsem i před ní psy kupírované, jsem na psy bez ocasu zvyklá.
Jinak mi přijde kupírování ocasů horší než kupírování uší, pes je připraven o důležitý komunikační prostředek.

Neregistrovaný uživatel

7.5.2021 10:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.120

magda_v napsal(a):
Těžko říct, obávám se že někteří chtějí merle jako módní doplněk. Ale neříkám všichni , znám pár lidí kterým se Merle fakt líbí

Jsou boží. Náš biewer Merlinek (Ethien of Alexandria) v domacím střihu.

10.3.2022 16:59
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak minibuldok - další ukázka týrání chovem

10.3.2022 17:16
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lupus4 napsal(a):

To je fakt hnus. Přečetla jsem si úvodní příspěvek a ta paní to napsala naprosto skvěle. Ostatně není první veterinář, který to takhle vidí. Je to prostě pro mě naprosto škaredý pes a fakt mi přijde strašný, když se trochu rozběhne a vypadá, že to s ním švihne. A to, co tu dáváte dnes? Proboha, to by se mělo zakázat. Vždyť ten pes dá všechnu energii na to, aby nějak unesl tu mega hlavu.
Takový psy snad může "vyrábět" jen uchýl. Pardon.

10.3.2022 17:46

To už fakt vypadá jak ty kreslený parodie z Toma a Jerryho

10.3.2022 17:46

To je micro exotic bully. Výška 33 cm a méně. Cca výška jezevčíka?

10.3.2022 17:48

lupus4 napsal(a):

Opravdu tohle někdo chce?? Chudáci psi

10.3.2022 18:02
10.3.2022 18:45
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Musíte vidět "v pohybu" pro lepší představu :-/
https://www.youtube.com/watch?v=GPYFvnUDYNo&list=RDCMUCbch_177QqMDEura-VRoFHw&index=4&ab_channel=TWTBulls

Kupodivu padá dopředu na hlavu mnohem míň než jsem čekala . Hele, já už pár štěňat a psů viděla a takhle se pes nepohybuje . Dívám se na to video a fakt mám o toho psa starosti, jestli to dá. To bych měla mít u psa starého minimálně 14 let a výš, ne u štěněte.

17.3.2022 20:21

Nevíte někdo, co je tohle za plemeno? Přijde mi to teda děsně ošklivý.
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=4905499266198488&set=a.4905493302865751&type=3

17.3.2022 20:28
Terven

XXX.XXX.110.191

Nevíte někdo, co je tohle za plemeno? Přijde mi to teda děsně ošklivý.
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=4905499266198488&set=a.4905493302865751&type=3

Chudák pes

17.3.2022 20:29
janaa

XXX.XXX.174.216

American bully. Jsou od těch pidi verze až po verze xxl

17.3.2022 21:32
arosek

XXX.XXX.60.11

Jako ja se na kazdym zvireti snazim najit neco hezkeho. Doted se mi to darilo vsude, jen u pavouku a svabu ne. No a ted tihle .... "psi" ... des :(

18.3.2022 10:22

arosek napsal(a):
Jako ja se na kazdym zvireti snazim najit neco hezkeho. Doted se mi to darilo vsude, jen u pavouku a svabu ne. No a ted tihle .... "psi" ... des :(

Mně často kolega v práci ukazuje video a fotky psů, co někde našel a přišlo mu to zajímavý a nebo se mu to líbí a minule mi právě obdivně ukazoval tohle plemeno...to jsou svaly.....prostě některým lidem se to líbí, což teda já nechápu.

18.3.2022 22:17

Mně často kolega v práci ukazuje video a fotky psů, co někde našel a přišlo mu to zajímavý a nebo se mu to líbí a minule mi právě obdivně ukazoval tohle plemeno...to jsou svaly.....prostě některým lidem se to líbí, což teda já nechápu.

To samé, že se některým lidem líbí ti nejhůře postižení brachcefalici jako sbírka těžkých defektů na hranici žití.

23.3.2022 15:49

Varaxi napsal(a):
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/americane-se-zrekli-psa-mysleli-si-ze-je-gay-40391232#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=pOkr8i2Nrwz-202203231435&dop_id=40391232
WTF???

:-) :-) tak hlavně není nejmladší, moderní také ne a prošlapy jak prase, dobře, že se dostane k někomu normálnímu...snad

9.4.2022 12:16
fikovnice

XXX.XXX.135.87

https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/stenata-podvod-cizina-penize-psi-koupe-inzerat-policie-cena.A220408_103815_liberec-zpravy_jape

Tak paní chtěla udělat manželovi radost a za 150tis. Kč "koupila" na internetu dvě (neexistující) štěňata...

Zaujaly mě některé reakce v diskuzi :

"Já si stejně myslím že manžel dostal nejlepší dárek. Konečně zjistil koho si vzal..."

"Tak pán má doma místo pejska krávu ;-D"

"Já myslím, že ti podvodníci museli být nakonec nepříjemně překvapení, že paní tu devátou platbu už nezaplatila a nenechala se zviklat ani nápaditou výhrůžkou smluvní pokutou. Takovou chladnokrevnost od ní určitě nečekali."

"Škoda, že to nevyšlo a že oba pejsci nedorazili. Průměr IQ rodinky mohl poskočit směrem vzhůru. Pejsci jistě prominou."

"Být těmi podvodníky, tak jí ty psy nakonec pošlu, zasloužila si je:)"

9.4.2022 13:03

fikovnice napsal(a):
https://www.idnes.cz/liberec/zpravy/stenata-podvod-cizina-penize-psi-koupe-inzerat-policie-cena.A220408_103815_liberec-zpravy_jape

Tak paní chtěla udělat manželovi radost a za 150tis. Kč "koupila" na internetu dvě (neexistující) štěňata...

"Já si stejně myslím že manžel dostal nejlepší dárek. Konečně zjistil koho si vzal..."

"Já myslím, že ti podvodníci museli být nakonec nepříjemně překvapení, že paní tu devátou platbu už nezaplatila a nenechala se zviklat ani nápaditou výhrůžkou smluvní pokutou. Takovou chladnokrevnost od ní určitě nečekali."

"Škoda, že to nevyšlo a že oba pejsci nedorazili. Průměr IQ rodinky mohl poskočit směrem vzhůru. Pejsci jistě prominou."

no z 8500,- na pomalu 150 tis.....to se fakty vyplatí.

Já fakt nevím, proč chodím do práce. Stačí dřepět doma a prodávat fiktivní štěňata Ve své podstatě by mi stačily dva vrhy ročně, třeba jen po šesti štěňatech a jsem za vodou.

10.4.2022 13:10

fikovnice napsal(a):

Já nechápu, jak v dnešní době může být někdo tak blbej. 🤦

10.4.2022 13:12

Já nechápu, jak v dnešní době může být někdo tak blbej. 🤦

Jak vidíte, je. Spíš bych řekla, že bude hůř.

10.4.2022 13:21

Jak vidíte, je. Spíš bych řekla, že bude hůř.

Jj, lidstvo blbne. Kdyby si ženská našla nějakou CHS, tak by dala zlomek ceny a štěně by dávno měla. Ale asi by to bylo moc práce hledat. Takhle jen narazila na inzerát a posílala peníze, ani nemusela zvednout zadek od PC.

10.4.2022 13:53

Jj, lidstvo blbne. Kdyby si ženská našla nějakou CHS, tak by dala zlomek ceny a štěně by dávno měla. Ale asi by to bylo moc práce hledat. Takhle jen narazila na inzerát a posílala peníze, ani nemusela zvednout zadek od PC.

Jenomže z CHS by neměla dvě štěňata za 8500,-...to dá rozum

10.4.2022 14:55

Jenomže z CHS by neměla dvě štěňata za 8500,-...to dá rozum

Takhle je nemá ani za 150tis.🙈🙊

10.4.2022 15:23

Takhle je nemá ani za 150tis.🙈🙊

Ale s tím holka na tom začátku, kdy odpověděla na inzerát, určitě nepočítala.

10.4.2022 19:44

A hlavně nezapnula mozek. Kolik poslala ta ženská "válečnému" americkému veteránu? Mně se to naštěstí stát nemůže, protože nemám na účtu zbytečné peníze Ty spolyká kůň. Fyzicky existující.

10.4.2022 20:01

A hlavně nezapnula mozek. Kolik poslala ta ženská "válečnému" americkému veteránu? Mně se to naštěstí stát nemůže, protože nemám na účtu zbytečné peníze Ty spolyká kůň. Fyzicky existující.

Ony si ty ženské někdy vezmou i půjčku. 🤦

3.5.2022 23:10
fikovnice

XXX.XXX.135.161

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/mnozirna-pribramsko-obzaloba-manzele-jorksiri-smrt.A220503_105112_praha-zpravy_baky

Ach jo...
Akorát toto není ani tak lidská blbost, jako lidský sadismus!!!

4.5.2022 05:50
impact

XXX.XXX.47.145

fikovnice napsal(a):
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/mnozirna-pribramsko-obzaloba-manzele-jorksiri-smrt.A220503_105112_praha-zpravy_baky

Ach jo...

Aspoň ten jedinej, co přežil, se má královsky... Sice to chvíli vypadalo, že bude slepý a ještě mít epilepsii, ale bylo to pouze způsobeno údery, kterými se ho snažili zabít a postupem času vše odeznělo.

4.5.2022 08:07

Já takové zprávy prostě nemůžu číst. Palec nahoru pro impact

4.5.2022 08:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

impact napsal(a):
Aspoň ten jedinej, co přežil, se má královsky... Sice to chvíli vypadalo, že bude slepý a ještě mít epilepsii, ale bylo to pouze způsobeno údery, kterými se ho snažili zabít a postupem času vše odeznělo.

s..á....i! s..á....i! hnusný, všivý!!! Já bych je....... - admine prostě pro tentokrát prosím promiňte.
Žouželka malá! Aspoň, že se dal do pořádku.
Moc, hrozně moc bych si přála, aby soudce byl někdo, komu na zvířatech záleží a nasolil těm šmejdům tu nejvyšší sazbu co může.

4.5.2022 08:53

fikovnice napsal(a):

Ach jo...

Jako doufám, že tohle neskončí nějakým "ty ty ty" a podmínkou, že je zavřou až zčernaj.

4.5.2022 09:12

Já taky. Cíleně je nečtu.

4.5.2022 10:17
lesnížínka

XXX.XXX.10.252

Já taky. Cíleně je nečtu.

Taky ne.

4.5.2022 11:01

Tady v tom případě ani nesedí název diskuze "Lidská blbost je fakt nekonečná"....tady už je to "Lidská krutost je fáááááákt nekonečná"

4.5.2022 12:10

Tady v tom případě ani nesedí název diskuze "Lidská blbost je fakt nekonečná"....tady už je to "Lidská krutost je fáááááákt nekonečná"

Přesně to mě taky napadlo...

4.5.2022 12:26

Jako doufám, že tohle neskončí nějakým "ty ty ty" a podmínkou, že je zavřou až zčernaj.

Nezavřou. Skončí to přesně jen tou podmínkou. Možná. Naše soudy jsou v tomto odporně benevolentní, utrpení zvířat je našemu právnímu systému lhostejné.

Já osobně bych v těchto případech brala návrat útrpného práva, aby kat provedl těm zrůdám to, co oni provedli těm zvířatům.

A to jsem článek nečetla, pouze nadpis a to, co sem napsala Impact.

4.5.2022 12:52

Nezavřou. Skončí to přesně jen tou podmínkou. Možná. Naše soudy jsou v tomto odporně benevolentní, utrpení zvířat je našemu právnímu systému lhostejné.

Já osobně bych v těchto případech brala návrat útrpného práva, aby kat provedl těm zrůdám to, co oni provedli těm zvířatům.

A to jsem článek nečetla, pouze nadpis a to, co sem napsala Impact.

Já to fakty nechápu......na co ten zákon máme, když stejně tresty padají spíše symbolické. Jakože heleďte, mi jsme ho potrestali za to, jak brutálně týral psa (jiné zvíře), teď má podmínku...

No tak to vám děkujeme, to jste mu to nandali, to vůbec není signál pro ostatní, že si můžou dělat co chtějí a nic se jim nestane.

A co už vůbec nechápu, jak je možný, že je někdo tak necitelnej, že podobný zrůdnosti dělá a může s tím pak s klidným svědomím normálně žít. V podobných případech se za nás...pány tvorstva...fakt stydím. Co jsme to za živočišný druh, když jsme schopni utýrat zvíře, když jsme schopni utýrat jiného člověka??? Ach jo

4.5.2022 13:44
Fatia

XXX.XXX.134.127

Já tedy doufám, že to dostanou na tvrdo. A k tomu doplatit státu daně, předpokládám, že zisky nedanili. Tohle mi přijde jako daleko větší kalibr, než nezvládnutí chovu, kdy vinou lhostejnosti, nedostatku sil či peněz a dalších okolností hladoví krávy (koně, psi, ovce...) na vypaseném plácku. Nekrmit a zavřít oči je hrozné a zaslouží potrestat, ale ubít štěňata... Sakra jak to někdo může udělat?

4.5.2022 22:00

fikovnice napsal(a):

Ach jo...

Článek jsem četla, ale přijde mi to celé poněkud divné....budiž, měli množírnu, je na státu, aby zasáhl a konal, to je samozřejmě v pořádku a je dobře, že to policie neodflákla, ale.....:
Zbavovat se poměrně dobře prodejných štěňat nebo dospělých psů (tam bych tedy pochopila, že se jich zbavili, když jim třeba už k ničemu nebyli z hlediska dalšího užitku) jen kvůli tomu, že očekávali nebo předpokládali nějakou kontrolu nebo nesoulad s počtem evidovaných fen?
Jednodušší je přece zvířata k někomu uklidit a následně prodat, za takové vořechy jim na bazoši utrhají lidé ruce.....
Než je tedy hrůzně rozvěsit do keřů .....je to celé trochu zvláštní.

Jen OT - ten, co ty hrůzy přežil a má se nyní tedy královsky, se má královsky včetně svých varlat nebo mu bylo přitíženo ještě kastrací?

Neregistrovaný uživatel

5.5.2022 05:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.182

Článek jsem četla, ale přijde mi to celé poněkud divné....budiž, měli množírnu, je na státu, aby zasáhl a konal, to je samozřejmě v pořádku a je dobře, že to policie neodflákla, ale.....:
Zbavovat se poměrně dobře prodejných štěňat nebo dospělých psů (tam bych tedy pochopila, že se jich zbavili, když jim třeba už k ničemu nebyli z hlediska dalšího užitku) jen kvůli tomu, že očekávali nebo předpokládali nějakou kontrolu nebo nesoulad s počtem evidovaných fen?
Jednodušší je přece zvířata k někomu uklidit a následně prodat, za takové vořechy jim na bazoši utrhají lidé ruce.....
Než je tedy hrůzně rozvěsit do keřů .....je to celé trochu zvláštní.

Jen OT - ten, co ty hrůzy přežil a má se nyní tedy královsky, se má královsky včetně svých varlat nebo mu bylo přitíženo ještě kastrací?

Impact kastruje vsecko tak co myslite? Hned jak se zmatoril prisel o ne.

5.5.2022 06:48
impact

XXX.XXX.47.145

Všichni naši svěřenci podstupují kastraci, pokud veterinář zhodnotí, že ji podstoupit mohou. Vždyť to říkám pořád dokola a všude.

A to je všechno, co jste si na tom holky našly? Hmmm, to nic moc dneska. Měly byste trochu přitlačit. Bohužel to nic nedělá.

5.5.2022 10:58
fikovnice

XXX.XXX.132.127

On je zachráněný od "Impact"?

5.5.2022 11:00
fikovnice

XXX.XXX.132.127

lesnížínka napsal(a):
Taky ne.

Narovinu - obvykle u těchto článků přečtu titulek, záhlaví a pak jdu obvykle do diskuze - tam se dozvím obsah článku a zanadávám si na ty lidské bestie - a aspoň trošičku se mi uleví.

5.5.2022 11:01
fikovnice

XXX.XXX.132.127

Já to k tomu napsala...že název vlákna nesedí, že jde o lidský sadismus...
Nechtěla jsem zakládat novou diskuzi a nemohla jsem si vzpomenout, zda tu máme nějaké vlákno o týrání...

5.5.2022 11:03
impact

XXX.XXX.47.145

fikovnice napsal(a):
On je zachráněný od "Impact"?

Poté, co se dostal z nejhoršího v útulku Příbram, jsme ho převzali pod křídla naší organizace, ale pečovala o něj a doma ho měla kolegyně.

5.5.2022 11:04
fikovnice

XXX.XXX.132.127

Já to fakty nechápu......na co ten zákon máme, když stejně tresty padají spíše symbolické. Jakože heleďte, mi jsme ho potrestali za to, jak brutálně týral psa (jiné zvíře), teď má podmínku...

No tak to vám děkujeme, to jste mu to nandali, to vůbec není signál pro ostatní, že si můžou dělat co chtějí a nic se jim nestane.

A co už vůbec nechápu, jak je možný, že je někdo tak necitelnej, že podobný zrůdnosti dělá a může s tím pak s klidným svědomím normálně žít. V podobných případech se za nás...pány tvorstva...fakt stydím. Co jsme to za živočišný druh, když jsme schopni utýrat zvíře, když jsme schopni utýrat jiného člověka??? Ach jo

No Jani, jsme živočišný druh, který způsobí zkázu této planety . Myslím, že o tom snad ani nikdo nepochybuje. Když čtu o zvěrstvech na Ukrajině (např. včerejší článek o mučení UA zajatců), tak...to sem ani nechci psát.

5.5.2022 11:04
fikovnice

XXX.XXX.132.127

impact napsal(a):
Poté, co se dostal z nejhoršího v útulku Příbram, jsme ho převzali pod křídla naší organizace, ale pečovala o něj a doma ho měla kolegyně.

Děkuji za něj!

5.5.2022 11:07
fikovnice

XXX.XXX.132.127

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Impact kastruje vsecko tak co myslite? Hned jak se zmatoril prisel o ne.

Já také nejsem pro kastrace všech psů, i zdravých.
Ale Jani, "Impact" má pravdu - měli bychom si z toho případu vzít něco úplně jiného, než že přišel o varlata.

9.6.2022 20:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak úplně nevím, kam to dát...včera se mi udělalo šoufl a musím na to furt myslet.
Dva důchodci, příbuzní mý kolegyně, si po smrti starýho tuším labradora, kterýho mimochodem špatně zvládali, pořídili štěňátko. Bohužel je to prý flat
Čeká ho kotec, zahrada a občasná procházka na vodítku se starou paní.
Jestli s pp, to netuším, ale zřejmě ne...normální chovatel by snad flata neprodal důchodcům do takových podmínek.

9.6.2022 21:04

Terven napsal(a):
Tak úplně nevím, kam to dát...včera se mi udělalo šoufl a musím na to furt myslet.
Dva důchodci, příbuzní mý kolegyně, si po smrti starýho tuším labradora, kterýho mimochodem špatně zvládali, pořídili štěňátko. Bohužel je to prý flat
Jestli s pp, to netuším, ale zřejmě ne...normální chovatel by snad flata neprodal důchodcům do takových podmínek.

Už jsem to sem kdysi psala. Nedaleko bydlí důchodce, celý život měl NO a po odchodu posledního si pořídil štěně dalšího. Nutno říct, že s ním denně několikrát chodil na procházku. Jinak byl pes na dvorku na prostoru cca 6 m2. U plotu, kde začal z nudy rotovat a řvát na všechno a všechny. Velmi nepříjemné, opravdu věřím, žeby byl agresivní, dostat se ven. Vždycky chodil jen na vodítku, velmi pomalu, protože pán rychleji nemohl. Nikdy se neproběhl po louce, nulová socializace se psy.

Po čtyřech letech je z něj obří krásný pes, který zkejsnul na tom dvorku. Pán už nechodí, není ho vůbec vidět. Vidím jen psa magořit na malém prostoru, řvát jak na lesy a už ani ty šouravé procházky nemá. Je mi ho fakt líto. Protože starý milovník psů si prostě musel v 75 letech pořídit štěně velkého psa a ten za to teď platí.

9.6.2022 23:06
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Záleží kolik let je těm důchodcům a jak moc jsou nebo nejsou aktivní.
Taky zda mají děti nebo vnoučata a co plánují se psem dělat.
Znám lidi kteří v 80 lítají na běžkách, restaurují ze žebříku šumavské křížky apod.

9.6.2022 23:26
Trickyvoo

XXX.XXX.141.165

GAELLE napsal(a):
Znám lidi kteří v 80 lítají na běžkách, restaurují ze žebříku šumavské křížky apod.

Můj táta ještě loni v 82 letech jezdil na kole a pes běhal vedle kola. Letos párkrát z kola spadnul a nakonec měl problém se dostat na záchod. Prostě u starých lidí člověk nikdy neví, zdraví si nikdo nekoupí. Nutno říct, že Timíka už právě z toho důvodu nechtěl, nakonec ho zvládl do konce jeho života, do Maliny mě už uprosil, potřeboval občas podrbat psí kožíšek bez závazků.

9.6.2022 23:28
Terven

XXX.XXX.110.191

GAELLE napsal(a):

Tak určitě, ale píšu toto

Aktivní důchodce, kteří chtějí parťáka na aktivity, bych nekomentovala. Taky plánuju psa na důchod.

10.6.2022 08:08

Už jsem to sem kdysi psala. Nedaleko bydlí důchodce, celý život měl NO a po odchodu posledního si pořídil štěně dalšího. Nutno říct, že s ním denně několikrát chodil na procházku. Jinak byl pes na dvorku na prostoru cca 6 m2. U plotu, kde začal z nudy rotovat a řvát na všechno a všechny. Velmi nepříjemné, opravdu věřím, žeby byl agresivní, dostat se ven. Vždycky chodil jen na vodítku, velmi pomalu, protože pán rychleji nemohl. Nikdy se neproběhl po louce, nulová socializace se psy.

Po čtyřech letech je z něj obří krásný pes, který zkejsnul na tom dvorku. Pán už nechodí, není ho vůbec vidět. Vidím jen psa magořit na malém prostoru, řvát jak na lesy a už ani ty šouravé procházky nemá. Je mi ho fakt líto. Protože starý milovník psů si prostě musel v 75 letech pořídit štěně velkého psa a ten za to teď platí.

Tohle se fakt blbě čte. Lidi jsou hrozní sobci.
Já to vidím i u nás, už několikrát mnou zde zmíněná doktorka, NO a GR běhají jen kolem plotu a vyštěkávají na kolemjdoucí. Pokud jdete se psem, jsou i za plotem dost agresívní a občas se pustí i do sebe navzájem. Venku na procházce jsem je nikdy neviděla. Vždycky si říkám, na co ta osoba ty psy vlastně má. Možná jako malí byli roztomilí, tak se hodili dětem na mazlení.

10.6.2022 10:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Bohužel tohle není jen o starých lidech, důchodcích, který už z nějakého důvodu nemohou... Mám v okolí na vesnici dost případů, kdy mladý akční pes taky skejsnul na zahradě, a to ho vlastní mladí lidé, ale prostě se jim s nim nikam nechce...Někteří z nich se psy jako se štěňaty chodili, jiní ani to - prostě si pořídili psa na zahradu....

A myslím, že v tomhle případě nehraje vždycky roli ani velikost... Ob barák si důchodci pořídli malého pejska (nějaký mix), jo je doma, takže je většinu dne s páníčky, není sám... A několikrát za den ho pustí na zahradu - kde ten pes jenom lítá a štěká... Takže už taková rutina - pes začne venku štěkat, přijde páníček a na psa řve, aby šel domů, což trvá třeba 5 minut, než ho přesvědčí... a třeba za dvě hodiny se to opakuje, a takhle průběžně celej den. Pes je uřvanej a znuděnej, sice to je malej pes, údajně koupený jako kříženec čivavy, ale zrovna vypadá dost na akčňáka... Zatímco třeba znám obry pastevce, kteří se mimo zahradu taky nepodívají, ale jsou spokojení, v klidu, stačí jim přítomnost pána a hlídat... To jen k tomu, že malý pes automaticky neznamená méně akční a klidnější... Jo je fakt, že na druhou stranu by takto malého psa zvládli venku, na procházce, ale nechodí... Plus ten malej pes se prostě zavře doma a není to o průser, ale nešťastnej bude úplně stejně jako ten velkej...

10.6.2022 11:06
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
Bohužel tohle není jen o starých lidech, důchodcích, který už z nějakého důvodu nemohou... Mám v okolí na vesnici dost případů, kdy mladý akční pes taky skejsnul na zahradě, a to ho vlastní mladí lidé, ale prostě se jim s nim nikam nechce...Někteří z nich se psy jako se štěňaty chodili, jiní ani to - prostě si pořídili psa na zahradu....

A myslím, že v tomhle případě nehraje vždycky roli ani velikost... Ob barák si důchodci pořídli malého pejska (nějaký mix), jo je doma, takže je většinu dne s páníčky, není sám... A několikrát za den ho pustí na zahradu - kde ten pes jenom lítá a štěká... Takže už taková rutina - pes začne venku štěkat, přijde páníček a na psa řve, aby šel domů, což trvá třeba 5 minut, než ho přesvědčí... a třeba za dvě hodiny se to opakuje, a takhle průběžně celej den. Pes je uřvanej a znuděnej, sice to je malej pes, údajně koupený jako kříženec čivavy, ale zrovna vypadá dost na akčňáka... Zatímco třeba znám obry pastevce, kteří se mimo zahradu taky nepodívají, ale jsou spokojení, v klidu, stačí jim přítomnost pána a hlídat... To jen k tomu, že malý pes automaticky neznamená méně akční a klidnější... Jo je fakt, že na druhou stranu by takto malého psa zvládli venku, na procházce, ale nechodí... Plus ten malej pes se prostě zavře doma a není to o průser, ale nešťastnej bude úplně stejně jako ten velkej...

Jo, jasně. Ale tenhle konkrétní případ bude ještě umocněnej tím, že stará paní nebude mladýho rozdováděnýho flata na vodítku zvládat. Ten pes prostě bude zlobit a nebude to jeho vina. Volba plemene mi do takových podmínek přijde úplně katastrofální. Zvláště, když fyzicky nezvládali ani labíka - a nemládnou, žejo.
Jinak samozřejmě, v takových podmínkách drží často psy i mladší lidi.

10.6.2022 12:16

No nevěřili byste kolik lidí se podivuje, když se zmíním, že jsme byli procházkovat tam a tam, že se po práci seberu a jdeme to alespoň obejít "kolem komína"....jakože "ty chodíš se psy na procházky a proč, když máš zahradu.

Tak mi přijde, že někteří lidi to ani nemyslí ve zlém, ale že je ani nenapadne, že by pes na zahradě bez procházek, mohl být problém.

10.6.2022 13:15
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

Troufám si říct, že na vesnicích chodí na pravidelné (každý den) procházky 10% psů. Na nepravidelné procházky (párkrát do týdne ) 20% psů. Zbylých 70% hnije na zahradě, v horším případě v kotci nebo na řetězu.

Ve městě / v bytě to nijak odrbat nejde, tam prostě 3x za den musíte ven, pokud nemáte mikropsa co vám vykonává potřebu na hadru nebo na noviny.

10.6.2022 14:10

Měli na řetězu haskyho. Sousedi si stěžovali, že je pes na řetězu. Tak ho dali do kotce. Řetěz třímetrový, kotec 2x2 metry (jestli vůbec). Mňo. Ale pes i kotec dělají na zahradě skutečně velkou parádu, pes je mladý krásný, ani moc neštěká, je trochu zastrčený, kotec je nový, natřený na přírodno do tmavých odstínů, mříže na černo. Perfektní doplněk. Jen ten pes... by stačil plyšový....

Já moc často kolem nechodím, tak nevím, ale prý s ním jednou denně chodí na stopovačce.

10.6.2022 18:54
Trickyvoo

XXX.XXX.141.165

No nevěřili byste kolik lidí se podivuje, když se zmíním, že jsme byli procházkovat tam a tam, že se po práci seberu a jdeme to alespoň obejít "kolem komína"....jakože "ty chodíš se psy na procházky a proč, když máš zahradu.

Tak mi přijde, že někteří lidi to ani nemyslí ve zlém, ale že je ani nenapadne, že by pes na zahradě bez procházek, mohl být problém.

A obráceně, nikdy jsem nechápala, proč je k psovi výhra mít zahradu. U žádného psa mi nepřišlo, že by to něco řešilo. Žádného nebavilo zahrada bez nás. Vždycky "vy jste si pořídili psa? A jo vlastně, vy máte zahradu" . Pointu tohoto sdělení dodnes nechápu.

10.6.2022 19:46

Trickyvoo napsal(a):
A obráceně, nikdy jsem nechápala, proč je k psovi výhra mít zahradu. U žádného psa mi nepřišlo, že by to něco řešilo. Žádného nebavilo zahrada bez nás. Vždycky "vy jste si pořídili psa? A jo vlastně, vy máte zahradu" . Pointu tohoto sdělení dodnes nechápu.

je výhra mít k psovi zahradu. U štěněte snadno řeším čistotu, můžu bezstarostně řešit první poslušnost na volno a když nemůžu z jakéhokoli důvodu se psem ven - nemusím se stresovat. A myslím, že svobodná volba přesunu na venkovní pelech u otevřených dveří či kanapátko uvnitř je k nezaplacení. A pravidelná obhlídka teritoria, zahánění hrdliček a kosů, stopování ježka,... to jsou body, které se taky počítají...
Ne - nemusí mít pes zahradu. Ale když ji má, je to prostě fajn

10.6.2022 20:11
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Trickyvoo napsal(a):

Tak já tu přiznám, že s Flokáčem se na procházky chodilo nepravidelně... Prostě dle tetiných zdr. možností.
Ale barák byl v podstatě průchozí - od jara do podzimu otevřené dveře a Floky mohl být doma nebo na zahradě - dle jeho libosti. Vůbec si nedovedu představit, že by neměl přístup na zahradu (a naopak). A na zahradě se fakt vyřádil - vždy kolem plotu byly sprinterské závody se sousedovic psem (ať už měli jakéhokoli), děti z nedaleké MŠ vždy si vynutily "vycházku k Fločkovi" - nechal se hladit přes plot, jindy jen ležel ve stínu a pozoroval venkovní cvrkot. Prostě Floky si tu zahradu fakt užíval!

10.6.2022 20:16

Trickyvoo napsal(a):

No to já docela jo......mám psy přílepky, když zalezu do baráku, tak je mám povětšinou za zadelí, ale na druhou stranu, kdybych zahradu neměla, tak bych si nikdy nemohla pořídit čubu pasteveckou......a když nebudu brát vůbec v potaz nějaké pohodlí pro majitele, ono už jenom u těch štěňat je zahrada výhoda, tak zase existují psi, které nelze vypustit z vodítka...opět moje Ginuš a kde ta by se chudák vylítala.
A pak teda vidím ještě jednu nespornou výhodu.....povětšinou, když je hezké počasí, tak spousta lidí přesouvá své aktivity...a to i když je tou aktivitou třeba pití kafe...tak prostě pes, i když není aktuálně na procházce může majiteli asistovat venku.

A co teprv, když má majitel třeba zlomenou nohu....nebo jiný zdravotní problém, kvůli kterým nemůže aktuálně procházkovat.

10.6.2022 21:01
Trickyvoo

XXX.XXX.141.165

My máme malou zahradu, ještě navíc ve městě, takže ani v pyžamu se na ní moc nedá jít a ještě kolem nechodí žádný kolemjdoucí ve větší blízkosti. Štěkání si užijou naši psi jen na sousedy a to moc nejsme rádi. Drobné výhody tam jsou, když má pes průjem. Na začátku každého psa baví zahradničení, ale v průběhu sezóny se nadšení vytrácí, tak krom zahrady musíme stihnout normální venčení. Jenže většina lidí, která vidí tu výhodu v té zahradě, to právě myslí tak, že není třeba venčit, že zahrada tu zábavu nějak obstará sama, což se mi ani u jednoho psa nijak nepotvrdilo. Obvykle je zahrada zábavná, když jsme tam my. Stejně tak obývák.

10.6.2022 21:09

Trickyvoo napsal(a):
My máme malou zahradu, ještě navíc ve městě, takže ani v pyžamu se na ní moc nedá jít a ještě kolem nechodí žádný kolemjdoucí ve větší blízkosti. Štěkání si užijou naši psi jen na sousedy a to moc nejsme rádi. Drobné výhody tam jsou, když má pes průjem. Na začátku každého psa baví zahradničení, ale v průběhu sezóny se nadšení vytrácí, tak krom zahrady musíme stihnout normální venčení. Jenže většina lidí, která vidí tu výhodu v té zahradě, to právě myslí tak, že není třeba venčit, že zahrada tu zábavu nějak obstará sama, což se mi ani u jednoho psa nijak nepotvrdilo. Obvykle je zahrada zábavná, když jsme tam my. Stejně tak obývák.

Jo tak to máte pravdu......ale vysvětlujte někomu, když jsem ještě měla berbery, že na jednu dvě prochajdy denně prostě musím, i když jsem v práci mimo dům pomalu 12 hodin....prostě proto, že pesani jsou schopný se celej den válet a pak se plynule přesunout na gauč a pak plynule do postele....že i když mám dva, tak mimo nějaký vyběhnutí k brance na hlídání a mimo nějakého obejití zahrady z důvodu vyprázdnění, tak prostě žádný extra pohyb se nekoná a prostě alespoň nějaký pohyb je potřeba.

10.6.2022 21:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Výhody zahrady vidím přesně tak, jak píše xerxová. Zahrada není podmínkou, ale je fajn.
Na druhou stranu - než varianta, která je na vesnicích běžně k vidění- viz příspěvky výše -tj. pes na zahradě prakticky odloženej a venčen sporadicky - určitě je pro psa lepší žít v bytě a být venčen 4x denně s maximem dlouhých procházek.
Například na Vikině vidím, že by byla šťastnej zahradní pes. Miluje sednout si za barákem, nikam nechodit, monitorovat okolí, schroupat si oříšky pod lískou a zase sedět a čumět. V létě jim to dopřávám, je to fajn způsob venčení.
Obě milujou balkón, když je teplo, mají ho otevřenej nonstop, pokud je někdo doma. Mají tam polštáře, chodí se tam vyvalit na sluníčko (pinčová) a kontrolovat, kdo se zrovna dole venčí (Vikina).

10.6.2022 21:29

Terven napsal(a):
Výhody zahrady vidím přesně tak, jak píše xerxová. Zahrada není podmínkou, ale je fajn.
Na druhou stranu - než varianta, která je na vesnicích běžně k vidění- viz příspěvky výše -tj. pes na zahradě prakticky odloženej a venčen sporadicky - určitě je pro psa lepší žít v bytě a být venčen 4x denně s maximem dlouhých procházek.
Například na Vikině vidím, že by byla šťastnej zahradní pes. Miluje sednout si za barákem, nikam nechodit, monitorovat okolí, schroupat si oříšky pod lískou a zase sedět a čumět. V létě jim to dopřávám, je to fajn způsob venčení.
Obě milujou balkón, když je teplo, mají ho otevřenej nonstop, pokud je někdo doma. Mají tam polštáře, chodí se tam vyvalit na sluníčko (pinčová) a kontrolovat, kdo se zrovna dole venčí (Vikina).

No zase znám i lidi z bytů, kteří psa vezmou před barák, počkaj až vykoná potřebu a trafá domů....to teda zase zlatá zahrada.

Ono je to všechno jen a jen o lidech....jak má pes smůlu na páníčka, tak může být oboje špatně.

11.6.2022 08:53
whasabi

XXX.XXX.167.87

Terven napsal(a):

Taky jsem se včera večer nasr... Sousedka mě zastavila, jestli by jim prý můj pes nenakryl čubu. Pětiletá fena, prý zaručeně čistokrevný německý ovčák, z mého pohledu něco vzdáleně podobného ovčákovi. Fena tráví 90% svého života ve voliéře. A to doslova ve voliéře, protože bývalý majitel domu tam choval papoušky. Nikdy nebyla venku na procházce, ani jsem tedy neviděla, že by se jí někdo věnoval na zahradě. Důvod krytí, že prý loni jim ji nakryl vořech a letos tomu chtějí předejít tím, že ji nakryjí ovčákem, aby štěňata byla čistokrevná a neprznila se rasa a tak. No tak jako jestli jim ji ten můj pes nakryje. Perlička na závěr... nemám a nikdy jsem neměla NO, mám malinoise.

11.6.2022 10:48
Terven

XXX.XXX.110.191

whasabi napsal(a):
Taky jsem se včera večer nasr... Sousedka mě zastavila, jestli by jim prý můj pes nenakryl čubu. Pětiletá fena, prý zaručeně čistokrevný německý ovčák, z mého pohledu něco vzdáleně podobného ovčákovi. Fena tráví 90% svého života ve voliéře. A to doslova ve voliéře, protože bývalý majitel domu tam choval papoušky. Nikdy nebyla venku na procházce, ani jsem tedy neviděla, že by se jí někdo věnoval na zahradě. Důvod krytí, že prý loni jim ji nakryl vořech a letos tomu chtějí předejít tím, že ji nakryjí ovčákem, aby štěňata byla čistokrevná a neprznila se rasa a tak. No tak jako jestli jim ji ten můj pes nakryje. Perlička na závěr... nemám a nikdy jsem neměla NO, mám malinoise.

Co jste jí řekla?

11.6.2022 12:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Mně se zase dodnes lidi diví, proč psem pro fenu SBT hledala a platila krycího psa, když jsem ji mohla nakrýt mým vořechem xAST (navíc s ne úplně jednoduchou povahou), a prostě jim to nevysvětlíte... Nějaká čistokrevnost, rodokmeny, zdraví - nic, je to marné. Nevysvětlíte jim dokonce ani to, že jsou to rozdílná plemena, navíc jeden kříženec, a co, že fena má 14 kg a pes 30 kg - oba mají velké hlavy a široké huby, tak je to přece jedno ne . Plus můj pes je navíc hezčí než ten krycí, mají se rádi, a kdybych nakryla jím, tak by se určitě nestalo to, co se stalo - že se fena nejdřív o štěňata nechtěla starat, protože by to bylo z lásky . Jo a pes je chudák, že se musel doma dívat na "cizí" štěňata .

11.6.2022 12:51
elisak

XXX.XXX.194.232

Sousedi se nedávno rozpovídali o původu jejich feny zlaťáka. Zaručeně čistokrevná fena GR, je z 9. vrhu feny matky. Oba rodiče viděli, no chlap má na zahradě psa a fenu, samozřejmně bez PP, a nijak neřeší hárání, neodděluje je. Tak má fena 2x do roka štěňata, snad od 1. hárání. A přijde jim to v pořádku a normální. Asi nemusím psát , že s GR to má společný akorát delší chlupy a barvu...

11.6.2022 14:17
whasabi

XXX.XXX.167.87

Terven napsal(a):
Co jste jí řekla?

Měla jsem takový monolog o výhodách kastrace, vysokých nákladech na odchov štěňat, mimo jiné povinnosti čipovat, o rizicích porodu... Nicméně myslím si, že to bylo mlácení prázdné slámy, a jediný výsledek je, že si o mně myslí, že jsem ještě divnější a nafrněnější než si doposud myslela .
Jinak můj pes ji krýt rozhodně nebude. A k chovu její feny se nemá cenu vyjadřovat, tady na dědině je to bohužel normální, tady chodí venčit jen pár vyvrhelů...

11.6.2022 14:29

whasabi napsal(a):
Měla jsem takový monolog o výhodách kastrace, vysokých nákladech na odchov štěňat, mimo jiné povinnosti čipovat, o rizicích porodu... Nicméně myslím si, že to bylo mlácení prázdné slámy, a jediný výsledek je, že si o mně myslí, že jsem ještě divnější a nafrněnější než si doposud myslela .
Jinak můj pes ji krýt rozhodně nebude. A k chovu její feny se nemá cenu vyjadřovat, tady na dědině je to bohužel normální, tady chodí venčit jen pár vyvrhelů...

to já kdysi dávno - v časech Xerína na žádost paní s podivnou tlustou velkou kříženkou (myslím že ovčák x nějaký bull) jsem na prosbu o nakrytí (aby měla pořádná obří štěňátka) poznamenala, že jelikož je to krycí pes s vysokým podílem zahraniční krve, očekávám cenu za krytí asi tak 25 tisíc...

Přidejte reakci

Přidat smajlík