Pudl velký

Nabízím psa ke krytí. Barevný ráz plavá - červená. Pejsek je světlý, oba ro...
Monidoc
XXX.XXX.8.99
Zdravím.
Zůstala nám po zemřelém bráchovi fenka. Tříletá. Byla zvyklá s páničkem jezdit kamionem. Když onemocněl, nastěhovali se k nám do RD. Byla s námi (tři chlapci, já manžel) a s mým bratrem až do jeho smrti tři měsíce. I předtím k nám s ní jezdil, znala nás. Teď ale po nás často bezdůvodně štěká. Když se někdo vrací zvenku nebo večer přijde manžel z práce, tak ho "vítá" vzteklym štěkotem.
Manžel se snažil s ní spřátelit pomocí pamlsků, tehdy je hodná. Dokonce přijal i to, že s námi spí v posteli, přesto štěká. Někdy i uprostřed noci, je to o infarkt.
Nevím, jak ji pomoci.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Neštěká bezdůvodně. Vy jen ten důvod neznáte. Třeba moje psice známou, která k nám jezdí často, vítá štěkotem. Někdo by si mohl myslet, že ji vyhání, nechce pustit....Ale tak to není. Štěká na ni "dělej, naval, to je doba, dělěj..."
Naučila si ji tak, protože hned ve dveřích, ještě než se se mnou přivítala, vítala se s psicí a honem, honem lovila dobroty z kabely.
No a když to někdy-vždycky- není dost rychle.....tak psice štěká.
V noci může pod okny chodit kočka, liška......
Monidoc
napsal(a):
Zdravím.
Zůstala nám po zemřelém bráchovi fenka. Tříletá. Byla zvyklá s páničkem jezdit kamionem. Když onemocněl, nastěhovali se k nám do RD. Byla s námi (tři chlapci, já manžel) a s mým bratrem až do jeho smrti tři měsíce. I předtím k nám s ní jezdil, znala nás. Teď ale po nás často bezdůvodně štěká. Když se někdo vrací zvenku nebo večer přijde manžel z práce, tak ho "vítá" vzteklym štěkotem.
Manžel se snažil s ní spřátelit pomocí pamlsků, tehdy je hodná. Dokonce přijal i to, že s námi spí v posteli, přesto štěká. Někdy i uprostřed noci, je to o infarkt.
Nevím, jak ji pomoci.
Je to hezké, že jste se jí ujali. Neštěká bezdůvodně, možná je zmatená, byla zvyklá na jiný režim. Vydržte.
Já bych tam začala dávat pravidla. Odeslání na místo, přivolání, prostě základní poslušnost, důslednost.
Vítání štěkotem je ovšem protivná věc a mně se to kupříkladu odstranit nepodařilo
"Vítání štěkotem je ovšem protivná věc a mně se to kupříkladu odstranit nepodařilo"
Já to ani ( ve výše uvedeném případě) odstranit nezkouším:
"Proč na mě štěká?" Protože jsi pomalá. "Udělej s ní něco, kdo to má poslouchat!"
Ani mě nenapadne, jak jsi ji naučila, tak to máš.
Ja mam podobny problem, mam starsiu fenku pitbulla ktora ma diagnostikovanu mastocytozu, cely zivot stekala minimalne takmer vobec, teraz sa nam stalo ze uz tyzden vkuse kazdu noc o tretej rano zacne stekat ako sialena, neviem ci to ma suvis so starobou, alebo co to je, ale je to neprijemne pretoze partner nieje na toto zvyknuty a dost mu to vadi, mne by to nevadilo ja ked spim tak sa nezobudim resp mi to nevadi.
Dakujem za rady alebo skusenosti. Citala som ze by to mohla byt aj starecka demencia uz.