Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2021 16:15
Jasnule

XXX.XXX.140.131

Ahoj,
pořídili jsme si 9tydenni štěně německého ovčáka, má tendenci jako každé štěňátko kousat, jak ho to odnaučit?
Ani au, ani nesmíš nezabírá. K fyzickým trestům přistupovat nechceme.
Nějaká rada?
Předem děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2021 16:21

Je jich tu plná diskuze, stačí použít vyhledávání.

28.1.2021 16:24

Trpělivost, trpělivost a zase trpělivost, jinak vše bylo řečeno výše. A užívejte si to, rychle to uteče. :-)

28.1.2021 18:53
JoPe

XXX.XXX.82.6

Jasnule napsal(a):
Ahoj,
pořídili jsme si 9tydenni štěně německého ovčáka, má tendenci jako každé štěňátko kousat, jak ho to odnaučit?
Ani au, ani nesmíš nezabírá. K fyzickým trestům přistupovat nechceme.
Nějaká rada?
Předem děkuji.

Asi se vám to nebude líbit, ale vyměňte ho za pomalé a klidné s někým, než si na něj zvyknete, za přibližně stejně staré. S někým, kdo to na rozdíl od vás ocení, že je takové aktivní a kouše, při troše šikovnosti bude tyto vlastnosti dál rozvíjet formou "lovu kořisti", bez rozvíjení agrese a nasměruje kousání do nácvikových pomůcek. Vy to nezvládnete a pes až vyroste, tak vás "obere" víc a půjde z domu, začnete se ho třeba bát, nebo se po špatné výchově začne bát on vás... tak to často chodí, je to cesta nejmenšího odporu. A teď vás tady budou všichni teoreticky na dálku do podrobna školit, jak máte vychovávat , cvičit a co máte a nemáte dělat, což většinou nikam nevede. Pokud nemáte po ruce někoho zkušeného, kdo by vám něco ukázal a vysvětlil v blízkosti, tak to jde dost špatně.

28.1.2021 19:34
Jasnule

XXX.XXX.140.131

Děkuji za radu, ale tuto radu určitě nevyužiji. Před smrtí naší fenky jsem taky měla od štěněte No, a určitě mě nenapadlo při menší komplikaci vyměnit, a rozhodně si nemyslím že byla špatně vychovaná, jen tolik jako štěně nekousala. Budeme se to snažit naší fenecku odnaučit aby nekousala do rukou, do lidí. Na to má spoustu kousacích hraček se kterýma si s ní hrajeme.

28.1.2021 19:58

Jasnule napsal(a):
Děkuji za radu, ale tuto radu určitě nevyužiji. Před smrtí naší fenky jsem taky měla od štěněte No, a určitě mě nenapadlo při menší komplikaci vyměnit, a rozhodně si nemyslím že byla špatně vychovaná, jen tolik jako štěně nekousala. Budeme se to snažit naší fenecku odnaučit aby nekousala do rukou, do lidí. Na to má spoustu kousacích hraček se kterýma si s ní hrajeme.

Tahle prostě kouše. Příspěvku na téma "agresívní" štěně je tady na několik mnoho zimních večerů. Nedivte se, že se zdejším přispěvatelům nechce psát dokola pořád totéž.

28.1.2021 20:02
JoPe

XXX.XXX.82.6

Jasnule napsal(a):

V rámci jednoho plemene můžou být povahy velmi rozdílné a u NO obzlášť mezi výstavní a pracovní linií. Váš dotaz ale nebyl jako od člověka, který už NO měl. Když už jste ovčáka měli, tak bych čekal, že jste už něco zažili, proč se ptáte takto začátečnicky ? To co jsem vám před tím popsal spoustu lidí potkalo a pak včasná výměna nebo vrácení byla jedna z možností. Tak ať se vám to povede k vaší spokojenosti znovu.

28.1.2021 20:05
Jasnule

XXX.XXX.140.131

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tahle prostě kouše. Příspěvku na téma "agresívní" štěně je tady na několik mnoho zimních večerů. Nedivte se, že se zdejším přispěvatelům nechce psát dokola pořád totéž.

Děkuji chápu to. Příspěvky jsem samozřejmě četla. A nepřijde mi že naše fenka je oproti ostatním štěňatům agresivní. Prostě při hře kousne. Hrajeme si s ní aktivně s hračkami. Začínáme ji hrou učit základním povelum, a pouze ji chceme naučit nekousat do lidí dokud je štěně, a přesměrovat to na ty hračky. Není to můj první pes, jen si úplně za těch 14 let co jsme měli předchozí fenku nepamatuji jak jsem ji kousání odnaučila. Chtěla jsem pouze radu, netusila jsem že tím někoho nastvu. Každopádně všem děkuji za nazory

28.1.2021 20:17

Jasnule napsal(a):
Děkuji chápu to. Příspěvky jsem samozřejmě četla. A nepřijde mi že naše fenka je oproti ostatním štěňatům agresivní. Prostě při hře kousne. Hrajeme si s ní aktivně s hračkami. Začínáme ji hrou učit základním povelum, a pouze ji chceme naučit nekousat do lidí dokud je štěně, a přesměrovat to na ty hračky. Není to můj první pes, jen si úplně za těch 14 let co jsme měli předchozí fenku nepamatuji jak jsem ji kousání odnaučila. Chtěla jsem pouze radu, netusila jsem že tím někoho nastvu. Každopádně všem děkuji za nazory

Já radit nebudu, protože mi přijde, že ať jsem zkoušela to nebo ono, tak nakonec z toho štěně prostě vyrostlo....přezubilo a postupně ta frekvence z bodu -koušu 24/7 klesla na třeba -koušu 2x denně.
Nyní vychovávám páté štěně. Měla jsem dva kluky a ti byli zlatí, vůbec jako štěňata nekousali a dvě feny...teď mám třetí a to byly kousavky všechny.

Takže mi přijde, že nej postup je...modlit se, ať to co nejdřív přejde a mezitím se snažit zacpat tlamajznu plyšákem, mít všude hromady velkých hovězích kostí na okus a když je úplně nejhůř, tak vzít štěně a mazat ven, protože tam je většinou zajímavější zábava než kousání a unavené štěně= hodné a většinou spící štěně.

Pokud by se vám feňule zaměřila i na nohy při chůzi, tak je super za sebou něco tahat...takový koště je kolikrát k nezaplacení

28.1.2021 20:36
Jasnule

XXX.XXX.140.131

Já radit nebudu, protože mi přijde, že ať jsem zkoušela to nebo ono, tak nakonec z toho štěně prostě vyrostlo....přezubilo a postupně ta frekvence z bodu -koušu 24/7 klesla na třeba -koušu 2x denně.
Nyní vychovávám páté štěně. Měla jsem dva kluky a ti byli zlatí, vůbec jako štěňata nekousali a dvě feny...teď mám třetí a to byly kousavky všechny.

Takže mi přijde, že nej postup je...modlit se, ať to co nejdřív přejde a mezitím se snažit zacpat tlamajznu plyšákem, mít všude hromady velkých hovězích kostí na okus a když je úplně nejhůř, tak vzít štěně a mazat ven, protože tam je většinou zajímavější zábava než kousání a unavené štěně= hodné a většinou spící štěně.

Pokud by se vám feňule zaměřila i na nohy při chůzi, tak je super za sebou něco tahat...takový koště je kolikrát k nezaplacení

Děkuji moc za odpověď 😉. Naštěstí na nohy se fenečka nezaměřuje, opravdu jen ruce když si hrajeme. Ven chodíme a v pohodě, s ostatními pejsky taky.

28.1.2021 20:54
rapotacka11

XXX.XXX.232.141

A nepřijde mi že naše fenka je oproti ostatním štěňatům agresivní.
---- Devítitýdenní štěně opravdu agresívní není.

- tak nakonec z toho štěně prostě vyrostlo....přezubilo
Takže čekat až přezubí .

28.1.2021 21:01

Jasnule napsal(a):

Agresívní bylo v uvozovkách, protože si to spousta majitelů myslí. Nikoho jste nenaštvala. A všimla jste si příspěvků od lidí, kteří měli místo štěňat "piraně"? Která kousala zásadně jenom do lidí? Namátkou od belly.pokorne, moc hezké. A všechna z toho vyrostla.

28.1.2021 21:04

Agresívní bylo v uvozovkách, protože si to spousta majitelů myslí. Nikoho jste nenaštvala. A všimla jste si příspěvků od lidí, kteří měli místo štěňat "piraně"? Která kousala zásadně jenom do lidí? Namátkou od belly.pokorne, moc hezké. A všechna z toho vyrostla.

+ příspěvek od sardullah, v psaní jsme se minuly.

28.1.2021 21:23
Jasnule

XXX.XXX.140.131

Ano myslím že jsem to viděla. Já si samozřejmě nemyslím že je naše fenečka agresivní. Naštěstí má spoustu hraček do kterých kouše, ale jak jsem výše psala při hrátkách kousne i nás. .. děkuji za rady, vím že je to u štěňat přirozené a že se koušou se sourozenci, taky vím že když při stenecich hrátkách jedno z nich zaknuci že přestanou. Tak počkáme až z toho vyroste a budeme se snažit jí to nějak naučit

28.1.2021 21:36

Tak moje Sára to byla teda číslo.....opravdu žádné hravé kousání, ale se vší štěněcí vážností prováděné útoky. Takové štěně jsem ještě neměla, opravdu malý "agresor", stačilo kolikrát jen navázat oční kontakt a myslím, že ani pes baskervillský by se nemusel stydět za takového potomka.
Veškeré pokusy zacpat jí tlamajznu plyšákem nebo jinou hračkou...samozřejmě za aktivní činnosti člověka...vycházely v niveč, protože chtěla kousat ruce.
Naprosto klidně o ní napíšu, že to nebylo malé nynané roztomilé štěňátko, ale ďábel, který jen jako štěně vypadal, vrhající se na nás se zřejmým úmyslem urvat člověku pazouru.
Myslím, že si tohle klidně můžu dovolit napsat, protože moje ovčanda a ani nyní pyrenejka se takhle nechovaly a to přestože kousaly nonstop a sakra bolestivě...štěněcí zoubky jsou pěkně ostrý vynález.

No a co z ní vyrostlo??...Ta nejmazlivější, nejněžnější a nejopatrnější psí holka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík