Štěňata LR s PP k rezervaci

Prodám Labradorského retrívra - Nabízím k rezervaci černá štěňata po výborn...
25000 Kč
Vysvětlí mi prosím někdo proč se vlastně ve štěněčím věku snižuje denní krmná dávka?
Mám 3 měsíční štěně. Zatím stále krmíme 4x za den. Nedokáži si představit, že bych věčně tak hladovému labradorovi snížila někdy krmení na 2x za den. Sám veterinář mi řekl, že pokud na to budu mít čas, ať ho klidně celý jeho život krmím 4x denně. Že je to zdravější pro jeho žaludek než jen 2x za den.
Uživatel s deaktivovaným účtem
MarBrau
napsal(a):
Vysvětlí mi prosím někdo proč se vlastně ve štěněčím věku snižuje denní krmná dávka?
Mám 3 měsíční štěně. Zatím stále krmíme 4x za den. Nedokáži si představit, že bych věčně tak hladovému labradorovi snížila někdy krmení na 2x za den. Sám veterinář mi řekl, že pokud na to budu mít čas, ať ho klidně celý jeho život krmím 4x denně. Že je to zdravější pro jeho žaludek než jen 2x za den.
Krmná dávka se nesnižuje, jen počet porcí za den. Ty se naopak v době růstu zvětšují.
Myslím, že pokud je to ve vašich možnostech a štěněti to vyhovuje, můžete klidně krmit 4x denně až do dospělosti.
Celý život krmím psy dvakrát denně a mezitím ještě mlsky, krmila jsem x denně určitě ještě v roce, protože jsem měla berňuchu a ti trpí na torzi. Ale vůbec si nemyslím, že je to pro psy úplně správně. Krmím masem a snažila jsem se vždycky, aby se i to krmení blížilo k přirozenímu krmení šelem, tedy složením, protože jinak ztroskotalo zrovna na začátku, kdy syrové odmítnuli vzít do huby. Ale šelma psovitá je zvyklá se nažrat pořádně, třeba jednou za dva dny.
Krmnou dávku nesnižujete,snižujete četnost krmení. Malé štěně by v jedné nebo dvou dávkách všechno nesežralo, naopak když dospělému labradorovi budete rozdělovat dávku na xkrát denně, tak bude mít pokaždý v misce nula nula prd a nenažere se pořádně nikdy. A to neřeším takové věci,že by pes měl být po žrádle relativně v klidu, což nevím,jak by se při četnosti čtyřikrát denně docílilo