Německý ovčák štěňata s PP FCI

Prodám Německého ovčáka - Chovatelská stanice Moravská Kometa. Tmavě vlkoše...
Dohodou
Dobré dopoledne,
dnes jsem byla na očkování s fenkou No. Pro zajímavost jsme ji zvážili. Zjistilo se, že má jen 10,5 kg, je jí 1 rok a 5 měsíců, vet řekl, že je to pro psí puberťáky normální váha, ale mně to moc normální váha nepřijde. Je dost aktivní a papká ráno i večer, kvalitní granule přímo pro No.
Jaký na to máte názor vy? Mám feně dávat více jídla, nebo omezit pohyb?
Velká žena
napsal(a):
Dobré dopoledne,
dnes jsem byla na očkování s fenkou No. Pro zajímavost jsme ji zvážili. Zjistilo se, že má jen 10,5 kg, je jí 1 rok a 5 měsíců, vet řekl, že je to pro psí puberťáky normální váha, ale mně to moc normální váha nepřijde. Je dost aktivní a papká ráno i večer, kvalitní granule přímo pro No.
Jaký na to máte názor vy? Mám feně dávat více jídla, nebo omezit pohyb?
Můžete sem dát fotku feny? Předpokládám, že jde o fenu bez PP? Tudíž to pravděpodobně bude kříženka NO, menšího vzrůstu. NO opravdu v roce a půl 10 kg vážit nebude, ani kdyby byl na spodní hranici a spíš menší typ.
A k tomu zda přidat jídlo nebo omezit pohyb - nesoustřeďte se na váhu, ale na celkovou kondici psa, aby prostě vypadala tak akorát ,ani ne tlustá, ani je vychrtlá.
Velká žena
napsal(a):
Ano, klidně pošlu foto z očkovacího průkazu. Možná má vet špatnou váhu.
No to nejspíš má. Tak ji zvažte doma, ne? Pro orientační váhu stačí vzít psa do náruče a stoupnout si na váhu, a pak se zvážit sama.
Ale tak snad člověk pozná, jestli má pes zhruba 10 nebo zhruba 30 kg .
Velká žena
napsal(a):
Ano, klidně pošlu foto z očkovacího průkazu. Možná má vet špatnou váhu.
To je úplný nesmysl - 10 kg má 3 měsíční štěně NO.
Ta fena má jen podle fotky přes 20 kg.
Jestli má vet takové voko z kašparovy krávy, tak si urychleně najděte jiného, protože tohle patrně nebude jeho jediný odborný nedostatek!
Uživatel s deaktivovaným účtem
krásná
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To je úplný nesmysl - 10 kg má 3 měsíční štěně NO.
Ta fena má jen podle fotky přes 20 kg.
Jestli má vet takové voko z kašparovy krávy, tak si urychleně najděte jiného, protože tohle patrně nebude jeho jediný odborný nedostatek!
Přesně! Tahle krasavice nemá 10 kg ani náhodou. Leda by to byl hobit.
Zdá se mi to docela vtipné, když si uvědomím, že můj ohařík měl při odběru (ve dvou měsících) osm kilo. :-) Takové miminko to bylo. :-))
Třeba si jen spletl jedničku s dvojkou. Ta rouška a omezený příjem kyslíku dělá divy, zvlášť když jí má člověk na sobě celý den. Mně stačí hodina na poradě a už pomalu nevím, jak se jmenuji.
napsal(a):
Třeba si jen spletl jedničku s dvojkou. Ta rouška a omezený příjem kyslíku dělá divy, zvlášť když jí má člověk na sobě celý den. Mně stačí hodina na poradě a už pomalu nevím, jak se jmenuji.
Pokud to byl jen překlep, tak to se stane.
Ale jestli tu váhu myslel vážně - což asi myslel, když tvrdil, že je to v tom věku normální, tak už je jedinou "polehčující okolností" silná opilost!
Jako Tady se tomu zasmějeme, a o nic nejde, ale pomyšlení, že na základě údajů z této váhy dávkuje jiným psům léky a sedativa, ve mně vzbuzuje hrůzu!
OD TAKOVÉHO VETA RYCHLE PRYČ!!!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pokud to byl jen překlep, tak to se stane.
Ale jestli tu váhu myslel vážně - což asi myslel, když tvrdil, že je to v tom věku normální, tak už je jedinou "polehčující okolností" silná opilost!
Jako Tady se tomu zasmějeme, a o nic nejde, ale pomyšlení, že na základě údajů z této váhy dávkuje jiným psům léky a sedativa, ve mně vzbuzuje hrůzu!
OD TAKOVÉHO VETA RYCHLE PRYČ!!!
Běžné je, že majitelům miniatur říkají vets, že skákání po třech je normální, ať se tím netrápí. Stejně tak lapání po dechu u brachycefaliků apod. Už mi to přijde jako rezignace na mengelovské chovatele, pragmatici nabízí operace. Nemohla bych být veterinářem, asi by mi z toho hráblo. Ale tvrdit, že čistá NO puberťačka může vážit jako můj pes t. č. ve stejném věku, ale jednou tak velká, musel být opravdu omyl.
napsal(a):
Běžné je, že majitelům miniatur říkají vets, že skákání po třech je normální, ať se tím netrápí. Stejně tak lapání po dechu u brachycefaliků apod. Už mi to přijde jako rezignace na mengelovské chovatele, pragmatici nabízí operace. Nemohla bych být veterinářem, asi by mi z toho hráblo. Ale tvrdit, že čistá NO puberťačka může vážit jako můj pes t. č. ve stejném věku, ale jednou tak velká, musel být opravdu omyl.
Ona ale není čistá.., ne, že by tedy vážila oněch 10kg.
Varaxi
napsal(a):
Upřímně - mě to napadlo taky. Jednak je ta fenka na obrázku taková krátkonohá (což je asi tou fotkou) a jednak na běžného NO je až příliš pěkná. Tak jsem si taky v koutku duše myslela, že je bez PP.
Ta fena na obrázku vypadá úplně normálně - stojí ve sněhu, takže ji to zkracuje nohy.
Pokud má standardní velokost, tak bych si podle této fotky netroufla říct, že je bez PP.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ta fena na obrázku vypadá úplně normálně - stojí ve sněhu, takže ji to zkracuje nohy.
Pokud má standardní velokost, tak bych si podle této fotky netroufla říct, že je bez PP.
Však jo. Netvrdím, že nemá PP. Jen že jsem si to tak trochu myslela. :) Věřím, že papíry má, nemám důvod nevěřit.
Mně přijdou přední nohy normální, to ty zadní mi přijdou krátké. Jako že je to úhlem té fotky, ne sněhem.
Ta fenka má hrozně krásný výraz, ostražitý a přitom jemný. :)
Varaxi
napsal(a):
Však jo. Netvrdím, že nemá PP. Jen že jsem si to tak trochu myslela. :) Věřím, že papíry má, nemám důvod nevěřit.
Mně přijdou přední nohy normální, to ty zadní mi přijdou krátké. Jako že je to úhlem té fotky, ne sněhem.
Ta fenka má hrozně krásný výraz, ostražitý a přitom jemný. :)
PP mít nemusí, ale vzhledově určitě nikam neujíždí (pokud má výšku). Podle této fotky nepoznáme jestli ma 53 nebo 59 v kohoutku.
Mám devítiměsíční fenu a má 35 kilo, není tlustá, ale mohutná (NOxAST), kamarádka má o pár týdnů mladší čistokrevnou a ta má 23- taky bych řekla v ideální kondici.
Fenka je pěkná, váha bude asi nějaký omyl.
Viděla bych to na podobnou příhodu, jaká se stala u mého pracovního doktora. Jako pracovník v nebezpečných podmínkách chodím pravidelně na prohlídky a při jedné mě doktor vážil, zapisuje váhu, kouklá do počítače, na mě, do počítače a pak přiškrceně povídá " vy jste za rok přibrala dvacet kilo?". Koukám na něj taky vyděšeně.... nakonec jsme se dobrali k tomu, že před rokem se uklepl a těch dvacet kilo mi "ubral"....
Vaše krásná fenečka rozhodně 10kg nemá😉, to má naše štěně 😂. Vašemu vet asi nefunguje váha, nebo ať zkusí brýle 😂. Máte krásného urostlého pesana👍