Mops šteně

Prodám Mopse - Nabízíme k rezervaci fenečky plemene Mops s PP po špičkových...
Dohodouttlm
XXX.XXX.252.195
Hezký den všem,
jdu si sem pro radu. Mám 8-měsíční štěně mopse, které jsem hned od začátku co jej mám krmila Orijen Puppy, protože jsem měla za to, že jsou to ty nejlepší granule, které může mít. V poslední době jsem o nich ale četla pár negativních komentářů (přemíra bílkovin) a rozhodla jsem se pro změnu. Před měsícem a půl jsem koupila Canagan small breed Country game a začala přimíchávat. Ze začátku bylo všechno v pořádku, postupně přešel a tak jsem koupila 6kg balení. Najednou se mi ale zdá, že mu nesedí. Začal dost prdět (po Orijenu vůbec) a občas mívá průjmy. Není to pravidelné, vždycky se to stane jednou za pár dní, má tvrdé bobky a nakonec to "zakončí" spíše řidším exkrementem.
Je šance, že mu granule ještě sednou nebo doporučíte spíše dobrat balení a pomalu přejít na něco jiného? Mám pocit, že jsou to tak tři týdny, co tohle pozoruju. Myslím, že žádnou větší změnu v krmení nemá (stejné konzervy, kelpa), vyměnila jsem ale lososový olej za lněný a koupila kolagen od Canvitu. Myslíte, že to může být tím?
Pořád jsem doufala, že si to sedne, že to jen chvíli trvá, než si pejsek zvykne, ale tři týdny už mi příjdou dost. A rovnou se zeptám - máte nějaké doporučení místo Canaganu? Ideálně zase nějaké holistické? :)
Mockrát děkuju!
Uživatel s deaktivovaným účtem
ttlm
napsal(a):
Hezký den všem,
jdu si sem pro radu. Mám 8-měsíční štěně mopse, které jsem hned od začátku co jej mám krmila Orijen Puppy, protože jsem měla za to, že jsou to ty nejlepší granule, které může mít. V poslední době jsem o nich ale četla pár negativních komentářů (přemíra bílkovin) a rozhodla jsem se pro změnu. Před měsícem a půl jsem koupila Canagan small breed Country game a začala přimíchávat. Ze začátku bylo všechno v pořádku, postupně přešel a tak jsem koupila 6kg balení. Najednou se mi ale zdá, že mu nesedí. Začal dost prdět (po Orijenu vůbec) a občas mívá průjmy. Není to pravidelné, vždycky se to stane jednou za pár dní, má tvrdé bobky a nakonec to "zakončí" spíše řidším exkrementem.
Je šance, že mu granule ještě sednou nebo doporučíte spíše dobrat balení a pomalu přejít na něco jiného? Mám pocit, že jsou to tak tři týdny, co tohle pozoruju. Myslím, že žádnou větší změnu v krmení nemá (stejné konzervy, kelpa), vyměnila jsem ale lososový olej za lněný a koupila kolagen od Canvitu. Myslíte, že to může být tím?
Pořád jsem doufala, že si to sedne, že to jen chvíli trvá, než si pejsek zvykne, ale tři týdny už mi příjdou dost. A rovnou se zeptám - máte nějaké doporučení místo Canaganu? Ideálně zase nějaké holistické? :)
Mockrát děkuju!
Až budu mít jednou psa, budu ho krmit stejně jako své kocoury - teda skoro stejně, přidám přílohy - momentálně maso, kuřecí skelety, občas játra nebo vejce nebo vylízat kelímek od jogurtu + konzerva na chuť + starší kocour ledvinové granule - mladší si jich ani nevšimne.
No jo no, problém granulářů... Tady můžete dostat akorát pár tipů na slušné keksy, ale jestli sednou vašemu psovi, to vám nikdo neporadí. Já bych dala hned dávku nových bez míchání. Pokud se po..., tak okamžitě zpátky ke starým. Jinak se s těmi dlouhodobými přechody můžete dostat do situace, kdy psovi rozsekáte trávení v lepším případě na hodně dlouho. Vlastní zkušenost u štěněte, než jsem rozklíčovala, že mu vadí kuře. Ale jen v granulích, syrové/vařené oká.
Jeden tip - hodně lidí se psy s rozhozeným trávením je spokojeno př. s Marp Holistic jehně.
Klidně bych se vrátila k Orijenu, když psovi vyhovoval. Nebo zkusila Yoggies, jak už bylo doporučeno. Naši mladí krmí Yoggies víc jak roční fenku bišonka od toho, co si ji před rokem dovezli. A spokojenost.
"U bílkovin nejde o to, kolik jich je, ale jak jsou stravitelné. "
a krom toho, když si člověk spočítá množství bílkovin v dávce granulí a v dávce syrového tak to vyjde skoro šulnul
(jako blbé je nahánění bílkovin luštěninami.....)
Mě udivuje, že krmím něco docela kvalitního (když si teda vybírám z granulí..),
ale někdo někde na netu řekne, že je to hloupé a já ho poslechnu a jdu psovi nakázat, co má trávit a využívat lépe? Říkali to na netu, tak je to pravda a jez.
Nemohu hodnotit vhodnost granulí, když dávám ještě konzervy a olej.
Můj pes a konzerva = špatné. Můj pes a přidaný olej = špatné. Můj pes a přidané sádlo = pohoda.
Také se teď tady mohu prohlásit za odborníka a říct, že Canagan jsou nejlepší granule na světě, trapte psa dál.
Olej pryč, konzervu pryč, dva tři dny, uvidíte.
ttlm, jsem se teda koukla a ty canagan a :
bílkovin 36%
orijen puppy38%
z tohoto hlediska tedy žádná změna....
obé luštěniny...
canagan brambory, i se mi míhá pamětí, že to taky není až tak OK (ale třeba se pletu)
pokud orijen sedí, tak bych neměnila, ne hned
Mně se líbí tyto:
https://www.canagan.co.uk/canagan-scottish-salmon-for-small-breed-dogs.html
Ani tam není moc hrachového proteinu.
vždyť to jsou brambory + hrách......a pak něco dalšího
+ třetina masa. A ony jsou nějaké granule poskládané jinak? :-)
Myslela jsem zvlášť přidaný protein, samotný.
Ta čísla mě třeba matou, Orijen vypadá, že na začátku šílené množství masa /a vnitřností/... dlooooouhý seznam...a následuje dlooouhý seznam luštěnin.
Pokud si suroviny srovnám tak, že čerstvé posunu dozadu, tak mi vyjde cca,
že vše od 1200 1500 nahoru je stejné. Jiné to nebude, protože není důvod.
Akorát si vybírám, jestli psovi sedí kuře, losos, brambory, luštěniny, rýže, ten tuk a tamten,...
edit.: Zkráceně to beru tak, že když odečtu protein, tuk, popel, vodu.. tak zbydou cukry, a u těch dražších granulí jsou tak nějak podobně.
lesnížínka
napsal(a):
Když už řešíme ty granule...nevím, jak to bylo v granulových počátcích(v době, kdy jsem začínala já) ale dost mě štve, že i v těch nejdražších jsou narvané ty hrachy, cizrny atd. Bylo to vždycky?
Záleží, jak se to napsalo :-)
Dávalo se tam vždy to, čeho byl přebytek. V počátku to byla konina a obilí, zelenina, hovězí krev.
A pak v jednu chvíli přišla móda "grain free" krmiv. Myslím, že ve stejnou chvíli, kdy jim to začalo plesnivět (aflatoxin) :-)
No a to obilí se muselo něčím nahradit. A lidé docela dobře slyší na "obilí je pro psy špatné, jsou to masožrouti". Hehe.
ano, zhruba, zhruba to je stejné (viz megí)
orijen puppy má, pokud dobře koukám, o 6-7-8% živočišného zdroje více (na vajca jsem teda nekoukala) a těch luštěnin bude o facku méně, než onen canagan
rozdíl brambory x nebrambory
ony i takové rozdíly mohou u konkrétního psa rozhodovat
co se týká těch luštěnin - je to jen na úrovni dojmu, neb podklady nemám, jen co si možná vzpomínám - HW byl na orijenu, ten mu zcela seděl, složení tenkrát bylo bych řekla jednodušší a určitě ne taková přehlídka luštěnin
myslím, že i ty bramborové, batátové...se vyrojily postupně
ttlm
XXX.XXX.28.214
Moc dekuju všem za rady. Vratim se k orijen puppy (má 8 měsíců, takže na stenecich granulich ještě chvíli zustane). A v mezicase si nastuduju neco o krmeni masem :)
ttlm
napsal(a):
Moc dekuju všem za rady. Vratim se k orijen puppy (má 8 měsíců, takže na stenecich granulich ještě chvíli zustane). A v mezicase si nastuduju neco o krmeni masem :)
Dobrý postup.
Můžete mu i při granulích občas přilepšit něčím negranulovým. Tvaroh, jogurt, vajíčko, masitá kost...
ttlm
XXX.XXX.95.37
napsal(a):
Dobrý postup.
Můžete mu i při granulích občas přilepšit něčím negranulovým. Tvaroh, jogurt, vajíčko, masitá kost...
To on všechno semtam má - ovoce, zelenina, trocha bílého jogurtu, kost s trochou masa, konzervy. Jen se musím přiznat, ze se barfovani bojim, abych to nepokazila a neměl něčeho nedostatek. Jak říkám, musím to poradne nastudovat :)
Jak říkám, musím to poradne nastudovat :)
tady můžete začít čím dřív přijdete na to, že přirozené je krmit přirozeně, tím pro štěndo lépe
http://manwe.eu/index.php/jidelniek-pro-tata