Uživatel s deaktivovaným účtem

cibulka78
napsal(a):
divali jste se na jednonze zdejsich temat: misto cistokrevneho psa krizenec?
Vy máte nějaké zábrany používat na začátku věty velké písmeno, a čárky a háčky?
cibulka78
napsal(a):
jeste k te cene: uvazuji o steneti labradora, flat coated retrievera, novofunlandskeho psa, nabizim za papirove stenatko 25 000,-, vzhledem k tomu, ze nechci pejska na chov, ale chci kamarada, cena mi nizka nepripada, nekterym chovatelum ano...
Tak flata si pořádně promyslete, jestli je to dobrá volba a máte psu co nabídnout, když chcete kamaráda a neplánujete se věnovat myslivosti.
Jinak prostě cenu určuje chovatel ovlivněný jednak náklady na odchov, jednak poměrem nabídky a poptávky. Můžeme na to nadávat, můžeme se zlobit a rozčilovat, ale to je tak všechno, co můžeme dělat.
Zdravím, jak píše Varaxi, cena záleží hodně na nákladech. Já mám například zamluvená dvě šťenda, která se snad narodí během 20ti dnů a když chce vědět zájemce cenu, řeknu že ještě nevím, nevím, jestli nebude komplikace při porodu a bude nutný zákrok, nevím, co po porodu, jak to bude s fenkou a další věci, co se mohu stát. To všechno se pak musí odrazit v ceněn štěněte.

cibulka78
napsal(a):
jeste k te cene: uvazuji o steneti labradora, flat coated retrievera, novofunlandskeho psa, nabizim za papirove stenatko 25 000,-, vzhledem k tomu, ze nechci pejska na chov, ale chci kamarada, cena mi nizka nepripada, nekterym chovatelum ano...
cena mi nizka nepripada, nekterym chovatelum ano
jinymi slovy - hledate nejlevnejsi stene.
na jednu stranu chapu, ze vas to rozciluje.
ale to stene proste neni zbozi, co si date do porovnavace na heurece.

cibulka78
napsal(a):
Ono je úplně fuk, jestli vám nepřipadá nízká vaše nabídka 25000,--. Buď se podíváte po plemenu, na jehož štěně s PP vám bude zmíněná částka stačit, nebo musíte vyčlenit více peněz.

"To všechno se pak musí odrazit v ceněn štěněte."
nemusí
eli22
napsal(a):
Zdravím, jak píše Varaxi, cena záleží hodně na nákladech. Já mám například zamluvená dvě šťenda, která se snad narodí během 20ti dnů a když chce vědět zájemce cenu, řeknu že ještě nevím, nevím, jestli nebude komplikace při porodu a bude nutný zákrok, nevím, co po porodu, jak to bude s fenkou a další věci, co se mohu stát. To všechno se pak musí odrazit v ceněn štěněte.
No já teda nevím, cenu štěňat jsem měla určenou ještě před narozením vrhu, prostě cenu běžnou... Komplikace nějaké byly, jak tady většina z vás ví, a dopadlo to tak, že jsem skončila v práci, dva měsíce jsem doma a tím pádem samozřejmě přijdu o příjem... Ale ani by mě nenapadlo kvůli tomu nějak navyšovat cenu štěněte... Myslím, že i o tom ten chov je, a každý kdo chce chovat, tak s tím musí počítat. Ale jako že bych si svůj dvouměsíční příjem vydělila 5 štěňaty a každé štěně o to zdražila? No tak to fakt ne ...

Zase lepší s kalkulací ceny počkat, pokud už chci napočítat případné komplikace, než dát cenu a tu pak navýšit, protože byl například císař. Jak tady onehdá řešila jedna přispěvatelka u štěněte knírače. To bylo extra hloupé.
Marcelin přístup se mi zdá rozumný a tak nějak logický. Pokud bych totiž viděla dvě štěnata, srovnatelná, a jedno by bylo o 10 tisíc dražší, protože došlo na císaře a řekněme další prodražení odchovu, pak hádejte, po kterém bych sáhla?

Já mám poslední fenku po císaři, chovatelka cenu nenavyšovala. Cena byla známá už před krytím a byla vyšší z toho důvodu, že se jelo krýt do zahraničí. V podstatě ale ve srovnání s mnohými krytími tady na dvorku, kdy cena dnes převyšuje 40 tis., byla i tak nízká. Ale pro mě byla cena v tomto případě až na posledním místě.
Mě přijde prostě zvláštní zohledňovat v ceně štěněte nějaké komplikace během porodu, nebo po něm. Ten zájemce za to přece nemůže, a pokud má na výběr srovnatelné štěně za podstatně nižší cenu, tak proč by měl připlácet... Jenže zase když má člověk vybrané spojení, těší se už na štěně, počítá s tím, tak je pak těžké odmítnou. Já to beru tak nějak, že ty problémy při porodu a odchovu jsou problém čistě chovatelův a je třeba s tím počítat.
Ale dobře, když už, tak tedy před porodem dát jen nějaké rozmezí ceny od - do a po porodu upřesnit. A ne jak se tu řešilo, že je daná cena a po císaři se cena zvedne.
To bych takhle mohla zvedat cenu po krytí, kdy jsem musela několikrát na progesteron, což taky něco stojí, pak hned po porodu, kdy jsem musela skončit v práci, a pak třeba ještě víc, protože ačkoli jsem počítala s tím, že náklady na elektriku a čistící prostředky budou velké, tak už vím, že budou ještě větší, než jsem myslela .

marcelaamax
napsal(a):
Mě přijde prostě zvláštní zohledňovat v ceně štěněte nějaké komplikace během porodu, nebo po něm. Ten zájemce za to přece nemůže, a pokud má na výběr srovnatelné štěně za podstatně nižší cenu, tak proč by měl připlácet... Jenže zase když má člověk vybrané spojení, těší se už na štěně, počítá s tím, tak je pak těžké odmítnou. Já to beru tak nějak, že ty problémy při porodu a odchovu jsou problém čistě chovatelův a je třeba s tím počítat.
Ale dobře, když už, tak tedy před porodem dát jen nějaké rozmezí ceny od - do a po porodu upřesnit. A ne jak se tu řešilo, že je daná cena a po císaři se cena zvedne.
To bych takhle mohla zvedat cenu po krytí, kdy jsem musela několikrát na progesteron, což taky něco stojí, pak hned po porodu, kdy jsem musela skončit v práci, a pak třeba ještě víc, protože ačkoli jsem počítala s tím, že náklady na elektriku a čistící prostředky budou velké, tak už vím, že budou ještě větší, než jsem myslela .
No, já už zažila chovatele, kteří si napočítají do nákladů úplně všechno, třeba i prošoupaný tenisky při výcviku a o krmení ani nemluvím.
Pro takového člověka už to potom rozhodně není koníček, ale fakt jen byznys.
Taky nechápu u některých chovatelů tajnosti s cenou štěňat. U nás na jezevčíkách dokonce někteří už dopředu vykřikují, že jakmile se případný zájemce o štěně mezi prvními dotazy zeptá na cenu, okamžitě ho vyškrtnou ze seznamu zájemců....prý když nemá na štěně za x tisíc, nebude mít v budoucnu na lékařskou péči atd. Proč hned přivolávat léčebné výlohy? Pejsek může být zdráv kolik let. Já když jsem inzerovala štěňata po mém psovi ( pomáhala jsem chovatelkám, které neměly tolik času trávit na netu), tak jsem naopak zájemcům o štěně a kontakt na chovatele , rovnou psala cenu, se kterou mají počítat, aby kdyžtak zbytečně chovatele neotravovali.

“U nás na jezevčíkách dokonce někteří už dopředu vykřikují, že jakmile se případný zájemce o štěně mezi prvními dotazy zeptá na cenu, okamžitě ho vyškrtnou ze seznamu zájemců....prý když nemá na štěně za x tisíc, nebude mít v budoucnu na lékařskou péči atd.”
Že se někdo zeptá na cenu ale ještě automaticky neznamená, že onen obnos nemá nebo nechce dát. (Já pomalu také začínám řešit štěkanátek, a na cenu jsem se - zatím - neptala, protože vím, jaká cca bude, takže mi stačí se zeptat čistě formálně až někdy v budoucnu. Aby to nevypadalo, že si dělám advokáta.)

...tak jsem se minulý týden ptala chovatelky za kolik se nyní prodávají motylové a bylo mi řečeno, že slušně stěně 40 tisíc, takže od příštího roku si dávám na stranu tisíc korun měsíčně, bolet mě to nebude a budu pripravena.....
napsal(a):
“U nás na jezevčíkách dokonce někteří už dopředu vykřikují, že jakmile se případný zájemce o štěně mezi prvními dotazy zeptá na cenu, okamžitě ho vyškrtnou ze seznamu zájemců....prý když nemá na štěně za x tisíc, nebude mít v budoucnu na lékařskou péči atd.”
Že se někdo zeptá na cenu ale ještě automaticky neznamená, že onen obnos nemá nebo nechce dát. (Já pomalu také začínám řešit štěkanátek, a na cenu jsem se - zatím - neptala, protože vím, jaká cca bude, takže mi stačí se zeptat čistě formálně až někdy v budoucnu. Aby to nevypadalo, že si dělám advokáta.)
No přesně. Navíc v tuhle dobu se všechno otočilo jinam. Kdybych kupovala teď, nemám ani ánung, kolik to bude koštovat. Jen budu vědět že o hodně víc, než když jsem si jela pro Rumouše. A nebudu ten ánung mít ani až jednou za doufám dlouho budu pořizovat dalšího psa. Přece si nezamluvím štěně, aniž bych tušila, kolik mě to bude stát.

Zrzavci
napsal(a):
No přesně. Navíc v tuhle dobu se všechno otočilo jinam. Kdybych kupovala teď, nemám ani ánung, kolik to bude koštovat. Jen budu vědět že o hodně víc, než když jsem si jela pro Rumouše. A nebudu ten ánung mít ani až jednou za doufám dlouho budu pořizovat dalšího psa. Přece si nezamluvím štěně, aniž bych tušila, kolik mě to bude stát.
U ohařů ty ceny nevzrostly tak skokově jako u malých módních plemen nebo třeba u retrívrů. Takže to není tak hrozné. Když to srovnám s pořizovací cenou před 14 lety, tak při obdobně kvalitním spojení, jako jsem pořizovala ohaříka tehdy, se ta cena zhruba zdvojnásobila.
PS Napíšu Ti pak SZ, ale nestíhám, na delší text se potřebuju aspoň trochu soustředit.
jakmile se případný zájemce o štěně mezi prvními dotazy zeptá na cenu, okamžitě ho vyškrtnou ze seznamu zájemců....prý když nemá na štěně za x tisíc, nebude mít v budoucnu na lékařskou péči atd
Tak já třeba ty peníze mám. Ale nejsem ochotná dát 40-50 tisíc za psa. Prostě ne. Přitom obdobnou částku jsem do diagnostiky nemoci vrazila bez zaváhání, i když bylo pravděpodobné, že to mému bezpapírovému psu nepomůže (a taky nepomohlo, ale potřebovala jsem to vědět jistě, že psu není pomoci).
Já třeba opravdu nepovažuju 25 tisíc za málo peněz a většina běžných plemen „by měla“ být za tuto částku dostupná; že si chovatelé účtují víc, respektuji. Ale jsem přesvědčená, že po finanční stránce na tom většina chovatelů vydělává. A není to nic proti ničemu, když odchovají kvalitní štěně a prodají je kvalitnímu zájemci, tak je to v pořádku. Ale já si takové štěně prostě nekoupím, to radši zajdu do útulku.

napsal(a):
...tak jsem se minulý týden ptala chovatelky za kolik se nyní prodávají motylové a bylo mi řečeno, že slušně stěně 40 tisíc, takže od příštího roku si dávám na stranu tisíc korun měsíčně, bolet mě to nebude a budu pripravena.....
Teda já musím říct, že z cen za některá plemena pomalu padám ze židle...většinou jde o ta malá, společenská, kde tak nějak nemám přehled a pak čumim jak blázen, kolik takovej pes stojí. Ale zároveň nebudu špekulovat, zda je pes předraženej, jestli se na tom chovatel nabalíkuje...to je jeho věc, já buď cenu budu respektovat a nebo to bude nad moje možnosti, nad to, kolik jsem ochotná utratit za mazlíka a poohlédnu se po něčem jiném...každý, kdo chce auto si holt nemůže koupit novej mercedes.
Já třeba na psa nešetřím, protože plemena o které se zajímám se prodávají v průměru 20-25 tisíc....takže pokud bych zrovna neměla hotovost, tak si prostě půjčím, za rok mám psa zaplacenýho. A musím říct, že když někomu řeknu, že jsem dala za Ginu 25 tisíc, tak někteří omdlí a potom, co je vskřísím, mi řeknou, že by za psa tolik nedali a ještě se mě zeptají, proč jsem si nekoupila bez PP, že ti jsou levnější. A musím říct, že to i lidi, kteří mají peněz dost, kteří mají v kapse mobil za 30 tisíc, ale prostě za psa by tolik nedali. No a já jim říkám, že to mám obráceně, že mobil mám tlačítkový za pár šupů....no jo, ale to je mobil a kolik toho umí.....nechápou, že já si za ty prachy koupím nejlepšího přítele na třeba deset let.
Na druhou stranu se člověk nediví, že tak kvetou kšefty lidem produkujícím štěňata bez PP.
Když si představím, že dítě přemluví rodiče, kteří nejsou pejskaři, že za samé jedničky dostane nějakýho malýho pejska a pak zjistí, že štěně stojí víc než dovolená u moře, tak prostě sáhnou po levnější variantě a bohužel si myslím, že je to často právě štěně bez PP.

napsal(a):
Teda já musím říct, že z cen za některá plemena pomalu padám ze židle...většinou jde o ta malá, společenská, kde tak nějak nemám přehled a pak čumim jak blázen, kolik takovej pes stojí. Ale zároveň nebudu špekulovat, zda je pes předraženej, jestli se na tom chovatel nabalíkuje...to je jeho věc, já buď cenu budu respektovat a nebo to bude nad moje možnosti, nad to, kolik jsem ochotná utratit za mazlíka a poohlédnu se po něčem jiném...každý, kdo chce auto si holt nemůže koupit novej mercedes.
Já třeba na psa nešetřím, protože plemena o které se zajímám se prodávají v průměru 20-25 tisíc....takže pokud bych zrovna neměla hotovost, tak si prostě půjčím, za rok mám psa zaplacenýho. A musím říct, že když někomu řeknu, že jsem dala za Ginu 25 tisíc, tak někteří omdlí a potom, co je vskřísím, mi řeknou, že by za psa tolik nedali a ještě se mě zeptají, proč jsem si nekoupila bez PP, že ti jsou levnější. A musím říct, že to i lidi, kteří mají peněz dost, kteří mají v kapse mobil za 30 tisíc, ale prostě za psa by tolik nedali. No a já jim říkám, že to mám obráceně, že mobil mám tlačítkový za pár šupů....no jo, ale to je mobil a kolik toho umí.....nechápou, že já si za ty prachy koupím nejlepšího přítele na třeba deset let.
Na druhou stranu se člověk nediví, že tak kvetou kšefty lidem produkujícím štěňata bez PP.
Když si představím, že dítě přemluví rodiče, kteří nejsou pejskaři, že za samé jedničky dostane nějakýho malýho pejska a pak zjistí, že štěně stojí víc než dovolená u moře, tak prostě sáhnou po levnější variantě a bohužel si myslím, že je to často právě štěně bez PP.
..no mně řekla jedna chovatelka, že teď už neví co si říct kvalitní krycí psi, což se také v ceně štěňat odrazilo...no já prostě motýla chci, a tak proto to šetření dopředu, cenu musím respektovat a do bezPP prostě ze zásady nejdu....nepřipadá pro mně už v úvahu ani jiná rasa neb za nějakých těch 7 nebo 8 let budu stará, vetchá, rozumu mdlého, což snad na dalšího motýla ještě postačí.....dcera když chtěla psa, tak jsme se prostě dali dohromady s babickami, dědecky, jejím strejdou a každý jsme dali nějakou částku čímž měla tenkrat poresene narozeniny i Vánoce pro ten rok, ale bylo vytoužené stěně fleta s PP...no nebýt, ale já pejskař a nebýt dcera aktivní s naším starym psem, tak bych prostě odvětila jako naši, až budeš ve svém, tak si porid třeba deset psů.a pes by nebyl tenkrát žádný....

Zrzavci
napsal(a):
Jsem na tom stejně. Zajímalo by mě, kam se posunuly ceny v případě mého plemene. Nu, nezjistím to, páč je to superhypertajná informace a taky teď žádný štěkaňata ku prodeji nejsou.
Ze zvědavosti jsem tu projela první tři stránky inzerce, u kolika inzerátů bude uvedená cena. Je to mizérie, bylo jich jako šafránu. Ale na tohle téma jsem se tu čílila nejednou, znovu nesci.
No, já si myslím, že cena psů je v pořádku. Pokud někdo chce dát za psa x tisíc, je to za mě v pohodě, pokud kvalita odpovídá ceně, ale zároveň rozumím postoji lidí kteří sáhnou po levném bez pp psovi. To mi spíš hlava nebere, jak může někdo chtít za štěně víc, když má fena problémy při porodu nebo s odchovem štěňat. Taková zvířata jsou přece míň z chovatelského hlediska kvalitní. Já si taky do chovu nenechávám samice po matkách co špatně odchovávají. Kdyby mi majitel feny řekl, že zdvihá cenu štěněte, protože měla matka problémy s porodem nebo odchovem, odejdu a koupím jinde.
Stáli jsme s mojí drahou tří čtvrtinou před podobným problémem. V únoru nám odešel brabantík v 15 ti letech. Nechci psát srdceryvné věty, ale chyběl celý den pro dobrou náladu a stálé pochechtávání. Tak jsem začal hledat. První podmínka byla pes s doporučeného chovu klubem, pochopitelně s PP. Chtěli jsme opět brabantíka, psa. Našel jsem chovatelku (a ne jednu) s pokrytou fenkou a s termínem v polovině března. Vzhledem ke covidové době (a to je mi dost mimo chápání) měla plno zájemců. Jsme důchodci, podmínky bych řekl ideální (zabezpečená zahrada, malé město, chceme kámoše), a na cenu jsem se neptal. Věděli jsme, že ceny opravdu velmi vzrostly, ale hledali jsme pejska pro dalších snad 15 let pohody a finanční problémy nemáme. Chovatelka byla velmi, opravdu velmi solidní a po chvíli oťukávání řekla přímo požadovanou cenu sama. Ano dost vysokou. No a nastalo očekávání a z mé strany stálé dotazy atd.. Fenka porodila jednu fenku brabantíka a ti belgické grifonky, pejsky. No a tak máme Belgičana, hlavně je to rošťák grifonek. No a co jsem tím chtěl říci, nemáme sice ony prašule, ale máme trochu chlupatýho štěstíčka. Fenka měla problémy při porodu. Nemám soutěžní ambice, ale pejsek je to zdravý a exteriérem naprosto perfektní (asi bych si ty výstavní ambice měl rozmyslet).
napsal(a):
..no mně řekla jedna chovatelka, že teď už neví co si říct kvalitní krycí psi, což se také v ceně štěňat odrazilo...no já prostě motýla chci, a tak proto to šetření dopředu, cenu musím respektovat a do bezPP prostě ze zásady nejdu....nepřipadá pro mně už v úvahu ani jiná rasa neb za nějakých těch 7 nebo 8 let budu stará, vetchá, rozumu mdlého, což snad na dalšího motýla ještě postačí.....dcera když chtěla psa, tak jsme se prostě dali dohromady s babickami, dědecky, jejím strejdou a každý jsme dali nějakou částku čímž měla tenkrat poresene narozeniny i Vánoce pro ten rok, ale bylo vytoužené stěně fleta s PP...no nebýt, ale já pejskař a nebýt dcera aktivní s naším starym psem, tak bych prostě odvětila jako naši, až budeš ve svém, tak si porid třeba deset psů.a pes by nebyl tenkrát žádný....
Strašně se omlouvám za blbej dotaz, ale toho dalšího motýla plánujete ještě za života tohoto anebo až po jeho smrti?
Já jenom, že píšete za 7 až 8 let...myslela jsem, že Váš současnej motýl je přibližně starej jako moje feny, ale možná se pletu...
A teď jsem se nad tím zamyslela a těm mým na podzim bude 6 a 8 ....já je pořád mám za štěňata a mám pocit, že jsme na začátku - a je fakt, že pinč, shih tzu i jezevčík jsou hodně dlouhověcí, ale vlastně s těma rokama máte pravdu
A já už taky budu stará a vetchá, ale ještě pořád ve věku, kdy si snad troufnu na štěně a určitě bude i nějakej útulkáč.

Terven
napsal(a):
Strašně se omlouvám za blbej dotaz, ale toho dalšího motýla plánujete ještě za života tohoto anebo až po jeho smrti?
Já jenom, že píšete za 7 až 8 let...myslela jsem, že Váš současnej motýl je přibližně starej jako moje feny, ale možná se pletu...
A teď jsem se nad tím zamyslela a těm mým na podzim bude 6 a 8 ....já je pořád mám za štěňata a mám pocit, že jsme na začátku - a je fakt, že pinč, shih tzu i jezevčík jsou hodně dlouhověcí, ale vlastně s těma rokama máte pravdu
A já už taky budu stará a vetchá, ale ještě pořád ve věku, kdy si snad troufnu na štěně a určitě bude i nějakej útulkáč.
..psovi jde na patej rok pomalu a jistě....stěně planuju až tady nebude, ale i když počítám, že pes se dozije nejméně 13 let, tak chci ty peníze mít připravené kdyby se cokoli stalo a pes odešel predcasně, jinak je mohu mít připravené bokem.....

@ chameleonHugo, Terven
Tak vám holky docela závidim.....závidím v tom, že chcete malá plemena.
Já to mám bohužel tak, že "malej pes, žádnej pes" a velkýho už po holkách pořizovat nebudu. Předpokládám, že mi bude kolem šedesáti, takže další pes by zasahoval do důchodového věku a upřímně nevím jak to bude...žádná pozitiva a sociální jistoty, bůh ví, jakej bude mít důchod, jak budu schopná fyzicky ukočírovat velkýho psa a hlavně už nebudu mít tzv. plán B...nikoho, kdo by si v případě krajní nouze vzal psa k sobě.
Dcera samozřejmě...ale třeba teď bydlí aktuálně ve středu města v bytě ve čtvrtém patře bez výtahu, což pro velkého psa, který navíc bude zvyklý na zahradu a na to, že je s ním defakto pořád někdo doma, nic moc počin.
Takže buď to bude kočka, tu by si dcera samozřejmě vzít mohla...ale chlapi doma se na to moc netváří. Nebo risknu nějaké krátkověké plemeno, třeba BSP. Nebo případně, když bych přemluvila manžela, tak bysme mohli nabídnout milující a laskavý domov nějakému většímu psímu důchodci. A nebo si prostě pořídím dvě morčecí holky a bude to.
napsal(a):
@ chameleonHugo, Terven
Já to mám bohužel tak, že "malej pes, žádnej pes" a velkýho už po holkách pořizovat nebudu. Předpokládám, že mi bude kolem šedesáti, takže další pes by zasahoval do důchodového věku a upřímně nevím jak to bude...žádná pozitiva a sociální jistoty, bůh ví, jakej bude mít důchod, jak budu schopná fyzicky ukočírovat velkýho psa a hlavně už nebudu mít tzv. plán B...nikoho, kdo by si v případě krajní nouze vzal psa k sobě.
Dcera samozřejmě...ale třeba teď bydlí aktuálně ve středu města v bytě ve čtvrtém patře bez výtahu, což pro velkého psa, který navíc bude zvyklý na zahradu a na to, že je s ním defakto pořád někdo doma, nic moc počin.
Takže buď to bude kočka, tu by si dcera samozřejmě vzít mohla...ale chlapi doma se na to moc netváří. Nebo risknu nějaké krátkověké plemeno, třeba BSP. Nebo případně, když bych přemluvila manžela, tak bysme mohli nabídnout milující a laskavý domov nějakému většímu psímu důchodci. A nebo si prostě pořídím dvě morčecí holky a bude to.
Já se teda bez mučení přiznám, že bych krátkověký plemeno psychicky nedala. Je mi jasný, že jakýmukoliv psu se může stát kdykoli cokoli, ale takhle mám aspoň naději, že tady se mnou ještě dost dlouho pobudou. Šestnáctiletí pinčové nejsou žádná výjimka, u nás chodí jeden, tomu je 14 a oproti mojí pinčovej má jen šedivější čumák a o trochu topornější pohyb, jinak je to normálně vycházkující čilouš.
Na veterině jsem potkala známou s 18 ti letým shih tzu, jezevčíci jsou taky poměrně vyhlášení dlouhým dožitím.
Teď fenám bude 6 a 8, přijde mi, že jsou na vrcholu formy, mám ještě fůru plánů ...nedovedu si představit, že by byly už za půlkou nebo by se dokonce blížily do finále, vždyť Vikina byla teprve nedávno štěně.
Nemusím mít z principu prcky, klidně bych snesla i něco většího, max. do 20 kg (abych to v případě nouze unesla), ale určitě bych nechtěla psa, u kterýho je 10 let úspěch a 13 let rarita.
Taky už počítám, kolik toho ještě stihnu než budu na odpis a pevně doufám, že ještě jednu dlouhověkou dvojku bych zvládnout mohla. Ty už bych tedy dochovala v důchodu - a snad budu aktivní důchodce
Ideálně bych to viděla vypiplat si štěně a až bude z nejhoršího venku, vzít si k němu něco podobně starého z útulku.
Byl jeden pán, a bydlel v osvíceném důchoďáku nějakém a tam mohl mí psa. Bral si z nejbližšího útulku vždycky toho nejstaršího, který u něj dožil. Jen personál důchoďáku měl "problém" s tím, že už nebylo kam ty starý psejky pohřbívat a prosili ho, ešivá by si taky někdy nemohl vzít něco mladšího. To je tak pěkný, že je to inspirativní.

napsal(a):
@ chameleonHugo, Terven
..no jo můj sen znovu flet, ale co mu mohu nabidnout....motýl prostě v mém věku, s mými zdravotními problémy tak akorat....cvičit s nim můžu jak chci ujde všechno, ale když mám zdravotní problémy, tak se mnou leží....a kdyby se cokoli stalo, tak si ho dcera vezme, vnuk ho miluje....a hlavně toleruji mi ho v práci, velkého psa nevím a pokud by ne, tak nemůže být 13 hodin doma sám....ale plně chápu tu touhu po velkém psu...jen ze kočka psa opravdu nenahradí, fakt ne, mluvím z vlastní zkušenosti....

napsal(a):
..no jo můj sen znovu flet, ale co mu mohu nabidnout....motýl prostě v mém věku, s mými zdravotními problémy tak akorat....cvičit s nim můžu jak chci ujde všechno, ale když mám zdravotní problémy, tak se mnou leží....a kdyby se cokoli stalo, tak si ho dcera vezme, vnuk ho miluje....a hlavně toleruji mi ho v práci, velkého psa nevím a pokud by ne, tak nemůže být 13 hodin doma sám....ale plně chápu tu touhu po velkém psu...jen ze kočka psa opravdu nenahradí, fakt ne, mluvím z vlastní zkušenosti....
No kočka a pes je opravdu diametrálně něco jiného. Já jsem sice spíš psí člověk, ale kočky mám taky ráda. Ve své podstatě mi nejvíc vyhovují psi, kteří jsou svojí podstatou "kočky v psí kůži". No a když kočku, tak teda taky velkou, takže mainku.

napsal(a):
No kočka a pes je opravdu diametrálně něco jiného. Já jsem sice spíš psí člověk, ale kočky mám taky ráda. Ve své podstatě mi nejvíc vyhovují psi, kteří jsou svojí podstatou "kočky v psí kůži". No a když kočku, tak teda taky velkou, takže mainku.
..no já mám tři a je to tak, ze ony si myslí že jsou psi a motýl se kolikrát chová jako kočka.. majny jsou úžasné.....
Varaxi
napsal(a):
Tak flata si pořádně promyslete, jestli je to dobrá volba a máte psu co nabídnout, když chcete kamaráda a neplánujete se věnovat myslivosti.
Jinak prostě cenu určuje chovatel ovlivněný jednak náklady na odchov, jednak poměrem nabídky a poptávky. Můžeme na to nadávat, můžeme se zlobit a rozčilovat, ale to je tak všechno, co můžeme dělat.
syn ma fletacku starou 13 let, nabidl ji lasku a peci, myslivosti se nevenuje, vztah maji uzasny
napsal(a):
nabizite lasku a to je hodne🙂
napsal(a):
na morcata pozor, hrozne moc bobkuji🤪

cibulka78
napsal(a):
nabizite lasku a to je hodne🙂
..tak to je základ a samozřejmost plus musíte naplnit potřeby daného plemene a tam už je na opravdu kritickém zvážení zda na to člověk má anebo se prostě takového psa v jeho prospěch vzdá.....a nakonec i svůj...

cibulka78
napsal(a):
na morcata pozor, hrozne moc bobkuji🤪
.nějak nechápu...