Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2021 21:10
Sabrina

XXX.XXX.173.150

Dobrý večer,
mám roční fenu která je krmena barfem tím pádem pije méně. Ale poslední dobou máme problémy s venčením večer jsem sní dlouho venku a ne a ne se vyčůrat... Pořád chodíme obejdeme několikrát sídliště jelikož večer na louku se bojím... Tak třičtvrtě hodiny jsme venku. A ona pořád nechce je to třeba po pěti hodinách od venčení...
Jde ale o to že když bych šla dýl tak se zase nevycura ráno když jdu do práce ona nechce dřív než po deseti hodinách.... Nakonec se tedy vyčůra ale je to fakt na hlavu...
Chci se zeptat zda máte nějakou zkušenost nebo radu? Přemýšlela jsem že když se do dvaceti minut nevycura tak půjdu domů a když bude chtít ven tak prostě nepůjdu... A ona se počura pak bych jí vynadala a třeba si to uvědomí že prostě se musí vyčůrat... Fakt nevím 🤔

3.2.2021 21:15
rapotacka11

XXX.XXX.232.141

Naučte jí venčit (vylučovat) na povel.

3.2.2021 21:18
Sabrina

XXX.XXX.173.150

rapotacka11 napsal(a):
Naučte jí venčit (vylučovat) na povel.

A to jde?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2021 21:23

"A ona se počura pak bych jí vynadala a třeba si to uvědomí že prostě se musí vyčůrat"

Takhle ne, to by fakt nepochopila. Ale kdybyste ji chytla při činu, že se chystá vyčůrat doma, tak byste ji honem vzala ven, ať to dokončí venku.
Nicméně jsem pro to čurání na povel - kdykoliv čůrá (nebo se chystá čůrat), řekněte k tomu povel, pak pochvalte a odměňte...

3.2.2021 21:24

Sabrina napsal(a):
A to jde?

Jde. Když pes čůrá, řeknu "čůrat", pochválím, dám odměnu. A to je celé.
Ten nápad na konci je hodně hodně nejvíc hloupý.
Asi jí nesedí režim, co jste nastavili, tak vymyslete jiný, ne? Jídlo jindy, vycházky jindy. Třeba později v noci jít ven, co já vím.
Moje psice také kouká, kde co lítá, tak řeknu - mrzne mi mozek, čůrat, jdeme domů - a ona se vyčůrá a jde se domů.

3.2.2021 21:48

Sabrina napsal(a):
A to jde?

Teď v zimě to nedělám jinak, nechci zvlášť večer venku mrznout.

3.2.2021 21:51

Já mám kluka, takže čůrání je o značkování. Ale často řešíme bobek, hlavně ráno, když jsem ve smyku a pospíchám do práce. On by ho odevzdal, ale konkurence venčí taky, takže důležitější je řešit ty jejich chlapské pozdravy. Když už to časově nedávám, řeknu mu 'si praskni, ty zmetku zrzavej' a točíme to domů. Chápe, vrací se mu mozek a panicky hledá vhodné místo, protože velká potřeba se koná min. 2 ulice od domova, přes to vlak nejede. Když je hnusně a být venku je smrt, tak stačí říct 'kakat a jdeme domů', pohoda. Páč někdy jde o život i o hov...

4.2.2021 14:18
Ebi

XXX.XXX.104.139

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jde. Když pes čůrá, řeknu "čůrat", pochválím, dám odměnu. A to je celé.
Ten nápad na konci je hodně hodně nejvíc hloupý.
Asi jí nesedí režim, co jste nastavili, tak vymyslete jiný, ne? Jídlo jindy, vycházky jindy. Třeba později v noci jít ven, co já vím.
Moje psice také kouká, kde co lítá, tak řeknu - mrzne mi mozek, čůrat, jdeme domů - a ona se vyčůrá a jde se domů.

Dělám to přesně tak jako Megi, holky čurají na povel, už od mala a dostávaly za to odměnu. Samozřejmě že se vyčurají i bez povelu, ale když spěcháme je to super. A odměnu chtějí ještě teď i když už to jsou staré bréci.

4.2.2021 15:55
Happy1234

XXX.XXX.255.59

Náš sa to naučil tiež na povel, ale bez odmeny :) stačilo mu to opakovať a ani neviem ako, vyciká sa a aj vykaká na povel :) alebo keď poviem, že ideme dnu, vtedy mu to dojde, že vonku sa má v prvom rade vykonávať potrebu :D

Sher

4.2.2021 23:04
Sher

XXX.XXX.173.42

Moje fena to dělá taky, večer odmítá čůrat, zjistila jsem, že po půl deváté to nemá cenu. Na povel čůrat umí, ale později večer to nefunguje - po povelu přidřepne na nanosekundu a jde si pro odměnu, herečka. A ano, po 45 min venku by se taky vyčůrala, ale já ji na to kašlu. Před půlnocí venčím znovu psa, fena jde s námi občas taky, ale nevyčůrá se.

5.2.2021 07:55
sufle

XXX.XXX.175.182

Pro zadavatelu
Opravdu není těžké naučit fenu čůrat na povel.
Oni ti psi ale nejsou žádní blbci. Kesi, když se jí moc nechce, tak dřepne, nepustí ani kapku a valí domů.
Mohla bych ji učit dřepy na povel

5.2.2021 08:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sufle napsal(a):
Pro zadavatelu
Opravdu není těžké naučit fenu čůrat na povel.
Oni ti psi ale nejsou žádní blbci. Kesi, když se jí moc nechce, tak dřepne, nepustí ani kapku a valí domů.
Mohla bych ji učit dřepy na povel

Mě taky psi (pes a fena) čůrají na povel. S fenou jsem měla dřív problém s venčením na vodítku, protože byla zvyklá jen na volno, už je to teda lepší, ale když je potřeba bobek na vodítku, tak to trvá dýl. No a když prší, tak to dělají, že ten povel v životě neslyšeli .

A navíc mám podezření, že jsou fakt vyčůraní a když mám třeba jet pryč a předtím jdu venčit, tak pes jako naschvál nechce vykonat velkou potřebu, ale běhá a dělá blbosti. Opravdu mi připadá, jakože se naučil, že jakmile hodí bobek, tak půjdeme domů (a já pojedu pryč), ale dokud ho nehodí, budu s ním venku. Nemůže to být u vás třeba podobné? Třeba fena ví, že jakmile se vyčůrá, tak se půjde domu, a třeba domů ještě nechce?

5.2.2021 21:05

marcelaamax napsal(a):

Mě taky psi (pes a fena) čůrají na povel. S fenou jsem měla dřív problém s venčením na vodítku, protože byla zvyklá jen na volno, už je to teda lepší, ale když je potřeba bobek na vodítku, tak to trvá dýl. No a když prší, tak to dělají, že ten povel v životě neslyšeli .

A navíc mám podezření, že jsou fakt vyčůraní a když mám třeba jet pryč a předtím jdu venčit, tak pes jako naschvál nechce vykonat velkou potřebu, ale běhá a dělá blbosti. Opravdu mi připadá, jakože se naučil, že jakmile hodí bobek, tak půjdeme domů (a já pojedu pryč), ale dokud ho nehodí, budu s ním venku. Nemůže to být u vás třeba podobné? Třeba fena ví, že jakmile se vyčůrá, tak se půjde domu, a třeba domů ještě nechce?

To oni chápou velmi dobře. Když je fakt hnusně (bože, chč... a chč... a za chvíli mě čeká venčící bitva ), tak při vzdalování se od domova hází šprajcy a pohledy, které by zajímaly KVS. S tvrdým výrazem v očích bez emocí pronesu: "Ne, kakat." Tak se rozběhne, já vlaju za ním a pustí to, i kdyby měl dát čivaví cm žížalu. Všeobecné jásání a sprint na 200 m domů. Prima počasí, pokud možno to hárá všechno kolem - zadek nafouknutý, hovínko na půli cesty, drží to zuby nehty do poslední chvíle, abych se náhodou nechtěla vrátit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík