Třes - zrychlené dýchání (večer) - hubnutí

Stafordšírský bulteriér
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sonagirl

6.2.2021 09:26
Sonagirl

XXX.XXX.2.30

Ahoj,
před 14 ti dny jsme byli na veterině, jelikož náš Patronek asi měsíc kulhal na přední tlapku. Jelikož náš pes se na veterině šíleně bojí, musel ho pan doktor na vyšetření uspat. Nic se nenašlo ( to jsem byla ráda, jelikož sourozenec má dysplazii). Preventivně mu píchl kortikoidy do kloubů a nakázán klidový režim + doporučení schodu do postele, kam skáče několikrát denně). Upozorňuji, že kontroloval jen přední tlapky a krční páteř. Asi den po vyšetření jsem si všimla, že se zadýchává, především večer, cca od 16 hod. Přes den je prostě v klidu. Začne zrychleně dýchat s otevřenou pusou, dokud neupadne do tvrdého spánku, kdy se mu dech zklidní.
Další den na to se k tomuhle přidal třes zadní části těla. I ve spánku, třes přichází v takových vlnách. Tedy za dalších 5 dní jsme jeli znovu za ortopedem s těmito problémy: třes zadní části těla + zrychlený dech, zadýchávání. Pes jinak má chut k jídlu, normální vylučování, chce si hrát, mazlit se, nedává vůbec najevo že by ho něco trápilo. Jen já pozoruji tyhle změny co nejsou normální.. Po minutě hraní přijde opět otevřená tlama a nedostatečnost dechu. To, že dýchá rychle s otevřenou tlamou mi předtím dělal až minimálně po půl hodině intenzivního hraní...
Na veterině po tak krátké době (6 dní od minulého vyšetření) nedoporučovali znovu uspat, tudíž ortoped vyšetřili nohy pohmatem, udělal rentgen prostaty, vzal krevní obraz včetně klíštových onemocnění ... Jediné co se našlo, byla trocha krve v moči. Tudíž nasazena antibiotika. Bere ted jakési dva prášky ráno a večer.
Dnes ale již 4. den braní prášku a situace pořád stejná. Pořád se třese ( i ve spánku, přichází vždy ve vlnách) a zadýchává, opět k večeru. Má klidový režim, nechodíme na procházky, je doma v teple v peřinách. Chce si hrát, chce kokina..
Zdá se mi i, že dost pohubl, že se mu z noh ztratili svaly, cítím jen kosti pod kůží. I ostatní si všimli že je nějak pohublý. Pokud do zítřka nebude zlepšení, jedu znovu na veterinu.
Jaké vyšetření mám ještě požadovat?

6.2.2021 10:05
marushka

XXX.XXX.11.118

No to jaké udělat vyšetření by vám měl doporučit veterinář. Pokud si nejste postupem veterináře jistá, zkuste vyhledat nějakého jiného. Postup - veterinář nic nenašel, tak mu píchl do kloubu kortikoidy, se mně osobně nezdá jako úplně v pořádku, ale nevím 🤷‍♀️ Podle vašeho popisu bych tipla, že má nějaké bolesti, ale je to takové věštění z křišťálové koule.. zadychavani může být i příznakem problémů se srdcem, ale to by se zadychaval pořád a ne jen večer před spaním..

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2021 10:09

to srdce vyšetřit zcela určitě
jen upozorním, že vyšetření jen poslechem nemusí nic ukázat

6.2.2021 10:33
Happy1234

XXX.XXX.255.59

To bude, predpokladám, neurologického pôvodu. Určite nejaké neuro vyšetrenie. CT určite...mozog, miecha

6.2.2021 10:34
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nevím, jestli jsem přehlédnula, je někde věk?

6.2.2021 10:35
Happy1234

XXX.XXX.255.59

Ale tak isto aj zo srdca to môže byť. Aj keď nemá iné príznaky, takže možno ešte EKG. Prípadne, ako som hovorila vyššie, neuro - môže to byť aj epilepsia možno???

Sinagirl

6.2.2021 14:04
Sinagirl

XXX.XXX.2.30

Děkuji za reakce. Zapomněla jsem udat věk, je mu 2,5 let. V pondělí zajdem na kardiologii do Brna

6.2.2021 17:29

Sonagirl napsal(a):
Ahoj,
před 14 ti dny jsme byli na veterině, jelikož náš Patronek asi měsíc kulhal na přední tlapku. Jelikož náš pes se na veterině šíleně bojí, musel ho pan doktor na vyšetření uspat. Nic se nenašlo ( to jsem byla ráda, jelikož sourozenec má dysplazii). Preventivně mu píchl kortikoidy do kloubů a nakázán klidový režim + doporučení schodu do postele, kam skáče několikrát denně). Upozorňuji, že kontroloval jen přední tlapky a krční páteř. Asi den po vyšetření jsem si všimla, že se zadýchává, především večer, cca od 16 hod. Přes den je prostě v klidu. Začne zrychleně dýchat s otevřenou pusou, dokud neupadne do tvrdého spánku, kdy se mu dech zklidní.
Další den na to se k tomuhle přidal třes zadní části těla. I ve spánku, třes přichází v takových vlnách. Tedy za dalších 5 dní jsme jeli znovu za ortopedem s těmito problémy: třes zadní části těla + zrychlený dech, zadýchávání. Pes jinak má chut k jídlu, normální vylučování, chce si hrát, mazlit se, nedává vůbec najevo že by ho něco trápilo. Jen já pozoruji tyhle změny co nejsou normální.. Po minutě hraní přijde opět otevřená tlama a nedostatečnost dechu. To, že dýchá rychle s otevřenou tlamou mi předtím dělal až minimálně po půl hodině intenzivního hraní...
Na veterině po tak krátké době (6 dní od minulého vyšetření) nedoporučovali znovu uspat, tudíž ortoped vyšetřili nohy pohmatem, udělal rentgen prostaty, vzal krevní obraz včetně klíštových onemocnění ... Jediné co se našlo, byla trocha krve v moči. Tudíž nasazena antibiotika. Bere ted jakési dva prášky ráno a večer.
Dnes ale již 4. den braní prášku a situace pořád stejná. Pořád se třese ( i ve spánku, přichází vždy ve vlnách) a zadýchává, opět k večeru. Má klidový režim, nechodíme na procházky, je doma v teple v peřinách. Chce si hrát, chce kokina..
Zdá se mi i, že dost pohubl, že se mu z noh ztratili svaly, cítím jen kosti pod kůží. I ostatní si všimli že je nějak pohublý. Pokud do zítřka nebude zlepšení, jedu znovu na veterinu.
Jaké vyšetření mám ještě požadovat?

Bere jakési dva prášky - konkrétně? Na kulhání hned kortikoidy? RTG prostaty u 2,5letého psa? Proč? Krevní obraz včetně klíšťového onemocnění? Nerozumím. Krevní obraz a sérologie jsou 2 různé věci. Krev v moči můžou udělat i kameny, tam to ATB nemusí vyřešit .Za 6 dnů tak výrazně pohubl|? Nějak jsem z vašeho příspěvku zmatená.

6.2.2021 17:40
PumaCZ

XXX.XXX.210.77

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bere jakési dva prášky - konkrétně? Na kulhání hned kortikoidy? RTG prostaty u 2,5letého psa? Proč? Krevní obraz včetně klíšťového onemocnění? Nerozumím. Krevní obraz a sérologie jsou 2 různé věci. Krev v moči můžou udělat i kameny, tam to ATB nemusí vyřešit .Za 6 dnů tak výrazně pohubl|? Nějak jsem z vašeho příspěvku zmatená.

"RTG prostaty u 2,5letého psa? Proč?"

Asi jste myslela ultrazvuk, ale jen chci odpovědět na vaši otázku proč. Našemu psovi byla diagnostikována špatná prostata ještě před druhým rokem života, a to tak, že už dost rozjetá. Tak proto :)

6.2.2021 17:59

PumaCZ napsal(a):

Asi jste myslela ultrazvuk, ale jen chci odpovědět na vaši otázku proč. Našemu psovi byla diagnostikována špatná prostata ještě před druhým rokem života, a to tak, že už dost rozjetá. Tak proto :)

Prosím vás, je vůbec něco, co má ten váš pes v pořádku? Jsem z toho jelen, sleduju to od začátku. Štěně s PP z chovky, jistě prověřené, a problém stíhá problém.

A pak se tady kvůli zdraví doporučují jedině psi s PP... Jak potom zdravotně vypadají ti bezpapíráci, když pes s PP dopadl takto.

7.2.2021 11:12

PumaCZ napsal(a):

Zadavatelka píše RTG, jen jsem citovala. A díky za informaci, netušila jsem, že i tak mladí psi můžou mít tyhle problémy.

7.2.2021 14:19
fikovnice

XXX.XXX.134.66

to srdce vyšetřit zcela určitě
jen upozorním, že vyšetření jen poslechem nemusí nic ukázat

A já jen upozorním, že velmi pravděpodobně ne každý vet umí udělat "obyčejný" UZV srdce (a břicha), resp. jej zinterpretovat. A co je smutné, tak ani nativní RTG.
Zadavatelka pojede do Brna, tak snad tam budou schopnější než tam, kde byl vyšetřován náš pes.

7.2.2021 15:33

"A já jen upozorním, že velmi pravděpodobně ne každý vet umí udělat "obyčejný" UZV srdce (a břicha), resp. jej zinterpretovat. A co je smutné, tak ani nativní RTG."

ne velmi pravděpodobně, ale zcela jistě.....

8.2.2021 22:03
fikovnice

XXX.XXX.135.137

"A já jen upozorním, že velmi pravděpodobně ne každý vet umí udělat "obyčejný" UZV srdce (a břicha), resp. jej zinterpretovat. A co je smutné, tak ani nativní RTG."

ne velmi pravděpodobně, ale zcela jistě.....

Bohužel...

Přidejte reakci

Přidat smajlík