Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
Dohodou
Dobrý den máme dva zlaté retrivry celoročně venku.Bohužel ani starší ani mladší se nenaučil do zateplene boudy tudíž na noc chodí spát do pelíšků co mají v kotci. Teď hlásí poměrně velké mrazy za 5 let co pejsky máme jsme to nemuseli řešit až teď a já bych prosila o radu jak pejsky trochu ochránit... Baracek máme nový jenže vše propojené i chodbu, takže teplota se tam neustále drží okolo 21 stupňů takže se zase bojím toho teplotního šoku...
Na internetu jsem se dočetla i o garáži, tu zas máme ale takovou tu plechovou, takže si nejsem jistá zda tam není ještě větší zima jak venku.
Za jakékoliv tipy moc děkuji .
I když do té boudy nechodí, mají možnost tam zalézt? Jsou celoročně venku, takže normálně na zimu nasrstění, neměli by mít problém. Ač to nemůžu srovnávat se svým sibiřským plemenem, ale ten zaleze do boudy až někdy v -12st a to na něj musím ještě zhurta, jinak by ležel na umělé trávě u okna do rána
Já osobně bych psa v mrazech venku nenechala, kdybych věděla, že do boudy nevleze.
Když jsme měli venkovního xGR, tak v mrazech chodil na noc do chodby (tam bylo cca 15 stupňů) a nikdy z toho neměl problémy. Ke stáří už chodil do chodby víc a víc, protože venku nebyl schopný si lehnout ani na pelech, ležel proste na dlažbě, sněhu, mokru a bylo to dost znát na kloubech.
Rodiče mají aktuálně zase xGR, taky do boudy nechce, a přesto, že je nasrstena, tak v mrazech chodí na noc domů.
Já mám psy doma, takže tohle neřeším. Ale osobně bych asi zkusila něco vymyslet - pokud nechcete psy doma, tak klidně něco v té garáži, případně zkusit třeba boudy přemístit, upravit.
Ale třeba to řeším moc, nevím, já jsem na tohle dost cíťa a bylo by mi psa líto.
A všechna volně žijící zvířata? Jak ta to přežijou?
Když by byla možnost, je ta chadná chodba pro starého psa dobré řešení. Ale pokud není myslím si, že než střídání teplot, bylo by dobré, nějak jim vylepšit ty stávající boudy, aby tam šli...jak píše Marcela. Naši psi, co jsme měli ještě u rodičů, vždycky začali chodit do boudy, až jsme jim tam dali seno(slámu jsme neměli) To se jim líbilo víc, než nějaké vlhké hadry a bonus byl, že krásně voněli vždycky
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mám 3 GR, přes den jsou většinou venku, vyžadují to. Teď mám hárající fenku doma a je to pro ni utrpení, pořád dřepí u dveří. Ale na noc jdou vždy všichni domů. Není myslitelný, aby psi blbli přes noc na zahradě, budí to sousedy i nás. A teď ta zima. My máme za garáží v domě pro ně pokojíček. Ale pokud je to možné, třeba létě, kdy je čisto a teplota všude stejná, beru je i domů do obýváku, jsou to kontaktní psi a mají to rádi. Nemáme psí dvířka ve dveřích, tak musím dělat dveřnika já.
"A všechna volně žijící zvířata? Jak ta to přežijou?"
Ona některá nepřežijou.
Býložravec má topení v trávení. Ale musí mít co trávit.
Zkusila bych dát boudu jinam, upravit, .. nakrmit, proběhnout, vycházky, aby tam jen neleželi, možná že kvalitně unavení a najezení nebudou vnímat, že leží v boudě :-)
Já jsem taky měkkoň. Dneska jsem schovala aj andule.
Psy žádný zrovna venku nemám, ale kdybych měla, taky by šli do chodby.
Psi nejsou idioti, a když jim bude zima, do těch bud si vlezou (pokud je mají pořád k dispozici). Nemějte strach.
Tak náš předchozí pes asi idiot byl, do boudy si prostě nezalezl (velikost ok, umístěna hned vedle vchodových dveří). A on radši ležel u dveří na rohožce a nebo na strategickém vyvýšeném místě, že kterého měl rozhled ( a nechal se klidně celý zasnezit). Ona mu asi nebyla zima, nikdy jsem ho neviděla se klepat, nikdy se nedral dovnitř. Ale myslím si, že právě na to doplatily ty klouby, a možná že i ledviny.
marcelaamax
napsal(a):
Tak náš předchozí pes asi idiot byl, do boudy si prostě nezalezl (velikost ok, umístěna hned vedle vchodových dveří). A on radši ležel u dveří na rohožce a nebo na strategickém vyvýšeném místě, že kterého měl rozhled ( a nechal se klidně celý zasnezit). Ona mu asi nebyla zima, nikdy jsem ho neviděla se klepat, nikdy se nedral dovnitř. Ale myslím si, že právě na to doplatily ty klouby, a možná že i ledviny.
To bolo tým,že to nebol pes,ale LEV😜Nádherný!
napsal(a):
"A všechna volně žijící zvířata? Jak ta to přežijou?"
Ona některá nepřežijou.
No, přesně. Jakmile někdo začne -ať už v souvislosti s koňmi nebo psy- poukazovat na volně žijící zvířata, vyskakuju jak čertík z krabičky.
Příroda je drsná a ztráty na životech jsou poměrně velké, zvláště v zimě. Přežijou jenom ti nejsilnější. To bychom u našich mazlíků asi neradi.
Krom toho, produkty lidského šlechtění mají k divoké přírodě obvykle dost daleko.
a ona, ta divoká zvířata, snad mají nějak na výběr?!
Pes, který je celoročně venku, se postupně na zimu aklimatizuje. Notabene tak osrstěné plemeno, jako je zlatý retrívr. Dřív se i hladkosrstí psi chovali venku, předpokladem je zateplená bouda. Teď nemám na mysli venkovské chudáky v chatrných boudičkách, ale opravdové chovatele, kteří venku odchovávali i štěňata. A zimy byly tužší než dnes.
Já mám devítiměsíční xNO. Je venkovní s tím, že může domů- štěkne si u dveří. Spí venku. Protože doma stejně nechce být, když tam nejsme s ní ( to znamená i když jdeme spát do patra- tam nemůže ). Do boudy nechodí.
Nemyslim si že by nějak trpěla.
napsal(a):
Pes, který je celoročně venku, se postupně na zimu aklimatizuje. Notabene tak osrstěné plemeno, jako je zlatý retrívr. Dřív se i hladkosrstí psi chovali venku, předpokladem je zateplená bouda. Teď nemám na mysli venkovské chudáky v chatrných boudičkách, ale opravdové chovatele, kteří venku odchovávali i štěňata. A zimy byly tužší než dnes.
Ale tady se bavíme o tom, když pes do boudy nevleze .
Ono možná těm psům zima není, ale myslím si, že nějaké zdravotní následky to mít může, pokud leží jen na "kusu hadru"... Je to každého věc, já bych prostě psa (ani chlupatého) třeba v -15ti venku nenechala, kdybych věděla, že do boudy si nevleze. Pokud by byl ve vystlané zateplené boudě, tak by to bylo něco jiného.
Edit.: a opět, je to jen můj názor, nikomu to nevnucuji. A bylo by mi úplně jedno, že x lidí to takhle dělá a psy venku nechává, ale šlo by o můj pocit, nebo jak to mám říct. Já bych prostě neusnula s vědomím, že venku je -15 a u dveří mi leží schoulený pes na rohožce. Jsem divná?
marcelaamax
napsal(a):
Ono možná těm psům zima není, ale myslím si, že nějaké zdravotní následky to mít může, pokud leží jen na "kusu hadru"... Je to každého věc, já bych prostě psa (ani chlupatého) třeba v -15ti venku nenechala, kdybych věděla, že do boudy si nevleze. Pokud by byl ve vystlané zateplené boudě, tak by to bylo něco jiného.
Edit.: a opět, je to jen můj názor, nikomu to nevnucuji. A bylo by mi úplně jedno, že x lidí to takhle dělá a psy venku nechává, ale šlo by o můj pocit, nebo jak to mám říct. Já bych prostě neusnula s vědomím, že venku je -15 a u dveří mi leží schoulený pes na rohožce. Jsem divná?
Kdyby mu bylo opravdu zima, tak do boudy vleze. To je zas můj názor.
Zadavatelka si to vyhodnotí taky po svém.
marcelaamax
napsal(a):
No třeba moje čuba do té boudy na povel vleze, občas si tam přes den třeba hlodá kost. Věřím, že když by chtěla, je naprosto schopná tam být. Nechce...proč? Asi jí zima není. Když tam ráno jdu, tak se se mnou přívítá stejně když je +15 nebo -2. Neklepe se zimou, není "smutná" necpe se dovnitř. Když by tam v noci brečela, nenechám jí tam. Když by byla v boudě, jsem klidnější, jenže to asi neovlivním (přesun boudy, výměna boudy, výměna podestýlky, vše proběhlo a nic). Možná když bych jí sebrala pelech, tak jde do boudy, ale to dělat fakt nechci. Ale u nás není -15 a nevěřím, že bude.
Můj názor je takový, že je třeba se řídit psem.
napsal(a):
Kdyby mu bylo opravdu zima, tak do boudy vleze. To je zas můj názor.
Zadavatelka si to vyhodnotí taky po svém.
Však jo, jen se tu ptala na názor, tak jsem ho napsala
A píšu už víš, že těm psům třeba ani zima není, ale že to podle mě můžu mít nějaké následky, zdravotní... Ale každý ať si dělá tak, jak uzná za vhodné
Já bych psy nemohla nechat takhle venku v mrazu (u rodičů se pouští domů v mrazech i kočka, sama si přijde a chce domů), a někdo jiný by zase nemohl mít psy v posteli tak, jak je mám já. Každý to máme nastavené jinak, já jsem psala hned v začátku, že na tohle jsem cíťa. A možná je to tím, že jsem u předešlého psa viděla ty problémy s klouby a viděla jsem, jak moc se to zlepšilo, když začal spát doma.
Já mám pyrenejku domácí, ale je to prostě pastevec, takže venku tráví podstatně víc času, než co jsem zvyklá od ber-berů. Jestli jí doma vidim přes den tak dvě hoďky, když je v bdělém stavu.
Ale jsem ráda, že v noci spí doma a i na to spaní přes den jde do baráku, protože vím, že ta by v boudě nebyla. Udělala jsem jí alespoň ležení pod střechou u vchodových dveří, ale najdu jí tam zcela vyjímečně, většinou leží uprostřed dvora, asi proto, že tam má lepší rozhled.
Teď u nás napadla hromada sněhu a i když je mráz, tak bych se o ní nebála, Gina má luxusní kožich,tak je to asi ok, ale když je holomráz, tak na tý dlažbě mi to nepřijde nic moc a nebo když prší....naštěstí když leje tak taky nechce být venku.
Možná kdyby měla boudu uprostřed dvora s výhledem na bránu, ale tak zase vocamcaď pocamcaď nemůžu zatarasit celej dvůr s boudou, to bychom jí asi museli udělat na kolečkách, aby se s ní dalo šoupat.
napsal(a):
Já mám pyrenejku domácí, ale je to prostě pastevec, takže venku tráví podstatně víc času, než co jsem zvyklá od ber-berů. Jestli jí doma vidim přes den tak dvě hoďky, když je v bdělém stavu.
Ale jsem ráda, že v noci spí doma a i na to spaní přes den jde do baráku, protože vím, že ta by v boudě nebyla. Udělala jsem jí alespoň ležení pod střechou u vchodových dveří, ale najdu jí tam zcela vyjímečně, většinou leží uprostřed dvora, asi proto, že tam má lepší rozhled.
Teď u nás napadla hromada sněhu a i když je mráz, tak bych se o ní nebála, Gina má luxusní kožich,tak je to asi ok, ale když je holomráz, tak na tý dlažbě mi to nepřijde nic moc a nebo když prší....naštěstí když leje tak taky nechce být venku.
Možná kdyby měla boudu uprostřed dvora s výhledem na bránu, ale tak zase vocamcaď pocamcaď nemůžu zatarasit celej dvůr s boudou, to bychom jí asi museli udělat na kolečkách, aby se s ní dalo šoupat.
A vidíš, to je dobrý nápad, na paletě, na kolečkách a ještě ji naučit, ať si to převeze kde jí to bude nevíc vyhovovat
lesnížínka
napsal(a):
A vidíš, to je dobrý nápad, na paletě, na kolečkách a ještě ji naučit, ať si to převeze kde jí to bude nevíc vyhovovat
Takovou pidimaringotku :-))
lesnížínka
napsal(a):
Ona by u nich tedy úplně pidi nebyla...
Hlavně, že by ji Gina utáhla.
napsal(a):
Hlavně, že by ji Gina utáhla.
Tak by je mohli dělat plastový...takovej plastovej zahradní domeček na kolečkách....samozřejmě zateplenej a s verandou
Mobilheim jí pořiďte. 😝
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.27.123
Nedelate z tech psu uz tak trochu porcelanovy panenky? Jako pomalu tu vysilovat ze pastevci cili psi na mrazy a nonstop pobyt venku by nemel spat doma protoze co kdyby nesel do boudicky uz mi prijde ujeta asi tak stejne jako zensky na mimibazaru.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nedelate z tech psu uz tak trochu porcelanovy panenky? Jako pomalu tu vysilovat ze pastevci cili psi na mrazy a nonstop pobyt venku by nemel spat doma protoze co kdyby nesel do boudicky uz mi prijde ujeta asi tak stejne jako zensky na mimibazaru.
Tak ja myslím že sardullah je ráda že Gina nechce spát venku né proto že by se bála že ji bude zima, ale proto že má ráda její společnost.
Moyda
napsal(a):
Tak ja myslím že sardullah je ráda že Gina nechce spát venku né proto že by se bála že ji bude zima, ale proto že má ráda její společnost.
Tak to za prvé....Gině nikdo přes den nebrání být venku, ale jsem ráda když mě přijde navštívit.
A v noci je tu ještě jeden důvod....na to bohužel Gina dojíždí, že si jí pořídila panička v zástavbě rodinných domků a ne na samotě u lesa...Gina jako většina pastevců se soumrakem začíná být uštěkanější....a za druhé, když je tma a ticho, tak má tendence řešit každý podezřelý zvuk a s hlasem jako zvon o tom ví samozřejmě celá čtvrť...ale to nemusí být pastevec, to byl problém i u ber-berů....takže spaní v domě je nutnost a Gině to nečiní problém.
A co se týče pastevec jakože bože chudinka v mrazu venku???....ne neřeším, nebojím se, že by Gina dostala rýmičku, mám prostě jen problém s ležením na zmrzlé dlažbě, to si myslím, že není prostě dobré na klouby pastevec nepastevec.......no a to , že madam leží občas na dešti, tak to se přiznám, že je nepraktický spíš pro mě, protože mi domů přijde pes...tedy prase domácí...a ona ještě moc nepochopila, že se takhle vytuněná nemá nacpat na gauč, ale pěkně zůstat na pelíšku......takže asi tak.
No a teď by mohla následovat otázka...tak proč jste si pořizovala pastevce, když z něj chcete udělat gaučáka???......co se na to dá říct, proč by si pastevec nemohl pohovět na gauči, když se mu chce, to by jako proto, že je to pastevec nesměl strčit čumák domů, aby nebyl za slečínku??
Takže ještě jednou, neřešim boudičku, aby tý mojí bílý medvědici nebyla zima, ale spíš přístřešek, kde by byl "teplejší" podklad, než zmrzlá dlažba a kde by mohla ležet i když leje a měla i přesto přehled.
Tak já taky nejsem u dědka nadšená, když má u boudy podlážku, na ní umělou trávu, na ní už teď takřka 10cm natahané slámy(protože mu ji vehementně cpu do boudy a on to pořád vyhrabává ven ) a on si v -5st lehne vedle na dlažbu! Jenže pak si řeknu, že má i ty nohy hezky chlupaté, nejspíš ho to dobře izoluje a žádné klouby mu netrpí.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.27.123
Ja ale nemyslela vas konretne. Mate urcite duvody a resite ze pes jinak lezi na dlazbe. To i beru ledova dlazba nebo vyhrabanej dolik ve snehu nebo jen zem je trosku rozdil to uznavam.
Jen me stvou nekteri pro ktere je i pes uzpusobeny nonstop zivotu venku chovany nonstop venku desna chudinka ktera to stopro odskace zdravim.
Jinak my meli cela leta NO, posleze rtw. Vsichni bydleli nonstop venku. Max meli kotec s boudou ci jen zateplenou boudu ci boudu v malem zdenem chlivecku. Krom prvnich dni jako stenatek travili zivot venku. Max kdyz marodili mohli byt na verande ci v garazi. Zadny nikdy nemel problemy s mocakem, klouby, čímkoli. Takze kdyz se tu obcas objevi veta chudinka chlupatej proc nemuzr mit aspon chodbu vzdyt trpi... Tak je to uz fakt na hlavu.
Kazdy at to ma jak chce. Kdyz to vyhovuje jemu i psovi a pes netrpi. Ale delat ze psu porcelanovy panenky zacina byt posledni dobou docela v kurzu a opet nemyslim vas sardullah. Zminuji vseobecny trend.
Kdyz si vzpomenu co dokazal nas druhej rtw nebo i ten prvni a dneska ty paskvily chce se mi brečet. Ale to je skoro se vsim. Chov psu (chov i chov jako drzeni) jde do pr dele stejne jako u vsech jinejch zvirat.
Doba je divna lidem totalne sibe a zdravej selskej rozum se vytraci. Z hadu se delaj plysaci, z koni psi a z psu mimina.
Prominte za ten vylev, snad pochopite co tim chci rict.
Tim jak jsem na fb v mnoha chovatelskych skupinach byt tera zvirat a kdyz vidim co tam lidi dokazou vyplodit ty nervy pak uz nejsou co byvaly. Nemuset si drzet fb kvuli chovatelskému přehledu tak je davno zrusenej.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja ale nemyslela vas konretne. Mate urcite duvody a resite ze pes jinak lezi na dlazbe. To i beru ledova dlazba nebo vyhrabanej dolik ve snehu nebo jen zem je trosku rozdil to uznavam.
Jen me stvou nekteri pro ktere je i pes uzpusobeny nonstop zivotu venku chovany nonstop venku desna chudinka ktera to stopro odskace zdravim.
Jinak my meli cela leta NO, posleze rtw. Vsichni bydleli nonstop venku. Max meli kotec s boudou ci jen zateplenou boudu ci boudu v malem zdenem chlivecku. Krom prvnich dni jako stenatek travili zivot venku. Max kdyz marodili mohli byt na verande ci v garazi. Zadny nikdy nemel problemy s mocakem, klouby, čímkoli. Takze kdyz se tu obcas objevi veta chudinka chlupatej proc nemuzr mit aspon chodbu vzdyt trpi... Tak je to uz fakt na hlavu.
Kazdy at to ma jak chce. Kdyz to vyhovuje jemu i psovi a pes netrpi. Ale delat ze psu porcelanovy panenky zacina byt posledni dobou docela v kurzu a opet nemyslim vas sardullah. Zminuji vseobecny trend.
Kdyz si vzpomenu co dokazal nas druhej rtw nebo i ten prvni a dneska ty paskvily chce se mi brečet. Ale to je skoro se vsim. Chov psu (chov i chov jako drzeni) jde do pr dele stejne jako u vsech jinejch zvirat.
Doba je divna lidem totalne sibe a zdravej selskej rozum se vytraci. Z hadu se delaj plysaci, z koni psi a z psu mimina.
Prominte za ten vylev, snad pochopite co tim chci rict.
Tim jak jsem na fb v mnoha chovatelskych skupinach byt tera zvirat a kdyz vidim co tam lidi dokazou vyplodit ty nervy pak uz nejsou co byvaly. Nemuset si drzet fb kvuli chovatelskému přehledu tak je davno zrusenej.
Asi reagujete na mě? Jenže já jsem právě řešila ležení (spaní)na dlažbě, případně kusu hadru, nebo na sněhu. A ne pobyt psa venku jako takový.
Nikde jsem nepsala, že je pes chovaný venku chudinka a opravdu nevím, jak jste na to přišla. A už vůbec se nenavazim do toho, že někdo tak psy má, ale to jsem taky psala hned na začátku, že je to jen můj pohled na věc, každý ať si dělá tak, jak uzná za vhodné.
Moyda
napsal(a):
Jinak večerní pomazleníčko v pelechu je super.......no a ráno, když vás do postele přijde opusinkovat a přitulit se bílej méďa, to se to vstává samo
V noci se mnou teda nespí, resp. občas když se probudím tak jo....dřív se mnou část noci spávala, ale jak hodně nasrstila, tak je jí asi horko.
Ale začal se mnou spát Jack, celou noc a to jsem fakt ráda, protože ten naopak zimní kožich shodil před vánocema....prej žádná zima nebude, takže z medvěda je prakticky hladkosrsťák, navíc ty jeho zadní nohy už taky nejsou co bývaly a na chodbě pod dveřma táhne a on spával nalepenej na ty dveře, tak jsem měla strach, aby mu nenastydly i ty záda....protože záda jsou taky pěkný svinstvo.......no a teď jsem v klidu, protože spí v teple a na měkkém.
A co se toho ostatního týše, tak já jsem teda pěkná cíťa, nechtěla bych venkovního psa, co si do boudy nevleze a nebo jen zcela vyjímečně...a pak je počasí, že se žení všichni čerti a psa by nevyhnal a můj pes tam někde leží......ne děkuji nechci.
Ono každý majiteľ,čo má všetkých 5 pokope,dobre vie,čo je pre jeho psa najlepšie. Či je to luxusný pelech,spoločná posteľ,zateplená búda,pelisek v pivnici či na verande...stačí načúvať tomu zvieraťu,nie je až také zložité. Ďalšia vec je,keď pes starne,má zdravotné problémy a napr stále leží na ľadovej dlažbe.
Nefret vnútri spať nechce. Ja to úplne rešpektujem. Naposledy spala vnútri noc po sterilizacii a poviem vám,to bolo rosambo! Lietala po celom prízemí,nosila vankúše,roztahala si celý pelech,mne vybuchlo môj matrac s perinami...lebo naivná som si myslela,že budeme spať vedľa seba,každá v svojom pelechu. A že bude zničená,bolava,tak ju bude treba trocha utešovať a tak. Hviezda nespala z celej noci ani minútu,o pol 6 ráno štekla,že sa ide von,zaliezla do svojej budy a že ja mám vypadnúť,lebo ona teda ide spať. Ona si spokojne spala,ja rozbitá ako cigánska hračka(nervy z operácie plus nočná žúrka urobili svoje),prízemie jeden bordel...veselo bolo,veselo😄Tým som chcela povedať,že ona vnútri nevie spať. Nepotrebuje. Lieta,kradne,nosí,chce sa hrať...nepomôže kludovy režim,uspavanie,neuspavanie a tak sa naše cesty na noc vždy rozdelia a ráno o pol 6 má natešená čaká vonku. Teraz aj s Aslanom a mne až poskočí srdce,aki sú spolu úžasní 😉
Neriešime a nesudme,ako to majú druhí. Riešme nás. Seba a svojho psa. Všetko ostatné sú pikačoviny😎
domi.t
napsal(a):
Ono každý majiteľ,čo má všetkých 5 pokope,dobre vie,čo je pre jeho psa najlepšie. Či je to luxusný pelech,spoločná posteľ,zateplená búda,pelisek v pivnici či na verande...stačí načúvať tomu zvieraťu,nie je až také zložité. Ďalšia vec je,keď pes starne,má zdravotné problémy a napr stále leží na ľadovej dlažbe.
Nefret vnútri spať nechce. Ja to úplne rešpektujem. Naposledy spala vnútri noc po sterilizacii a poviem vám,to bolo rosambo! Lietala po celom prízemí,nosila vankúše,roztahala si celý pelech,mne vybuchlo môj matrac s perinami...lebo naivná som si myslela,že budeme spať vedľa seba,každá v svojom pelechu. A že bude zničená,bolava,tak ju bude treba trocha utešovať a tak. Hviezda nespala z celej noci ani minútu,o pol 6 ráno štekla,že sa ide von,zaliezla do svojej budy a že ja mám vypadnúť,lebo ona teda ide spať. Ona si spokojne spala,ja rozbitá ako cigánska hračka(nervy z operácie plus nočná žúrka urobili svoje),prízemie jeden bordel...veselo bolo,veselo😄Tým som chcela povedať,že ona vnútri nevie spať. Nepotrebuje. Lieta,kradne,nosí,chce sa hrať...nepomôže kludovy režim,uspavanie,neuspavanie a tak sa naše cesty na noc vždy rozdelia a ráno o pol 6 má natešená čaká vonku. Teraz aj s Aslanom a mne až poskočí srdce,aki sú spolu úžasní 😉
Neriešime a nesudme,ako to majú druhí. Riešme nás. Seba a svojho psa. Všetko ostatné sú pikačoviny😎
Něco mi uniklo? Kdo je Aslan? Znám jen toho z Letopisů Narnie...
Jen poznamenám, že lidi v bytě na výběr moc nemají, pes s nimi prostě být musí, i kdyby stokrát chtěl být venku. :-)
No já se snažím vždycky maximálně vyhovět psovi....chceš bejt venku...buď, chceš být doma...super....už aby bylo teplo a nemusela jsem dělat dveřníka.
Krom teda toho nočního spaní, tak tlačím na pilu a to je teda spíš od štěněte naučené, než že by si to pes svobodně vybral.
Jinak teď koukám na Ginu, jak už asi dvě hodiny spí v obýváku na zemi...leží pěkně na zádíčkách, rozcapená a už teď vím, že noc bude stát za houby, protože jakmile to naspí teď, tak bude čiloučká a mám do půlnoci o zábavu postaráno
Teď má být až -20, to psy venku nenechám.
domi.t
napsal(a):
Aslan je SAO,ktorého máme v dočaske😉Taký "menší" medveď s obrovským srdcom. Pán pes,absolútne vyrovnaný,rozvážny,mierny.
A že jste slibovala fotku? Nebo jsem si nevšimla ?
napsal(a):
Teď má být až -20, to psy venku nenechám.
Ali,u nás hentake mrazy našťastie nikdy neboli😉Sme v nížine,tu keď je mrzne,tak iba v noci a najchladnejšie bolo zatiaľ -3. Cez deň tu vo februári mávame 10-12 stupňov,zlaté dobre Záhorie. A v mikinách chodíme ešte v novembri.
napsal(a):
A že jste slibovala fotku? Nebo jsem si nevšimla ?
Pán medveď
domi.t
napsal(a):
Pán medveď
domi.t
napsal(a):
Pán medveď
Krasavec
tady už teplota šla pod mínus deset - budu mít problém vyhnat Nighta alespoň na zahradu... Jinak v noci chce být přikrytý... a když se převalí a deku si shodí, klidně si na mě houkne, ať to koukám opravit...
domi.t
napsal(a):
Pán medveď
Má takový hluboce filozofický výraz. Krásné zvíře!
domi.t
napsal(a):
Vystihli ste ho úplne presne Ešte to "vylepší" dávkou nešťastia,ked má ísť žrať-on sa s jedlom totiž moc nekamaráti a ešte stále je to tak trochu boj.
To naprosto chápu. Woriček, když jsem ho přemlouvala na jídlo, pořád jen vysílal konejšivé signály. Nakonec přišel: já fakt nebudu, nechci, nenuť mne a dal mi packu na stehno, jak jsem seděla. No to už jsem věděla, že to smysl nemá a misku odnesla. U berňáka mi to bylo jedno, ten vypadal normálně, i když taky moc nejedl, ale Worka byl jak rachitik a to jsem nesla těžce
TyVed
napsal(a):
Je super, že má někoho, kdo se o něj postará.
Aby som to uviedla na pravú mieru-Aslana sa nikto nevzdal. Jeho majitelia odišli na dlhšiu dobu do Ameriky za deťmi a novonarodeným vnúčaťom a ja ako jeho krstná mama som sa ho s radosťou ujala Je to pes s naozaj vzácnou povahou, ani nevieme,že ho doma máme a tým pádom nevieme ani o Nefret,kedže on jej robí celodenného animátora. Dokonca ho má tak obkrúteného okolo labky,že sa s ňou naťahuje o lano,drevo...je úžasné ich pozorovať,ako sa bavia,ako si sami vystačia a ako potom vedla seba spia na vetbedkách
domi.t
napsal(a):
Aby som to uviedla na pravú mieru-Aslana sa nikto nevzdal. Jeho majitelia odišli na dlhšiu dobu do Ameriky za deťmi a novonarodeným vnúčaťom a ja ako jeho krstná mama som sa ho s radosťou ujala Je to pes s naozaj vzácnou povahou, ani nevieme,že ho doma máme a tým pádom nevieme ani o Nefret,kedže on jej robí celodenného animátora. Dokonca ho má tak obkrúteného okolo labky,že sa s ňou naťahuje o lano,drevo...je úžasné ich pozorovať,ako sa bavia,ako si sami vystačia a ako potom vedla seba spia na vetbedkách
To je skvělé, tak přeci Nefret je také SAO, tak je jasné, že si rozumějí
A hledáte mu tedy domov anebo zůstane? Myslím, že máte zároveň "na cestě" štěně, že?
Můj pes zdraví kolegu ve "zděšeném couvání od misky žrádla"
Edit - teď mi došlo, že domov nehledá, ale že se mu páníčkové vrátí. Delší vedení no
napsal(a):
To je skvělé, tak přeci Nefret je také SAO, tak je jasné, že si rozumějí
A hledáte mu tedy domov anebo zůstane? Myslím, že máte zároveň "na cestě" štěně, že?
Můj pes zdraví kolegu ve "zděšeném couvání od misky žrádla"
Edit - teď mi došlo, že domov nehledá, ale že se mu páníčkové vrátí. Delší vedení no
Vy si dobre pamätáte👍🏻Ani,mala som si na jar ísť do Ameriky pre šteniatko,ale krytie sa bohužiaľ nevydarilo🥺Plus táto covidova doba...takže si robím prieskum u Vás v Česku a nový prírastok bude určite Čech😉
Priznávam,že ja stále nechápem,že niektorý pes nerád žerie...doma sme mali vždy nehoraznych pazravcov a zrazu 90-kilovy pes je deprimovany,keď sa blíži čas večere 😄
domi.t
napsal(a):
Vy si dobre pamätáte👍🏻Ani,mala som si na jar ísť do Ameriky pre šteniatko,ale krytie sa bohužiaľ nevydarilo🥺Plus táto covidova doba...takže si robím prieskum u Vás v Česku a nový prírastok bude určite Čech😉
Priznávam,že ja stále nechápem,že niektorý pes nerád žerie...doma sme mali vždy nehoraznych pazravcov a zrazu 90-kilovy pes je deprimovany,keď sa blíži čas večere 😄
Ajaj, tak snad se podaří najít štěndo u nás!
Já nic jiného než nežravce neznám... a chtěla bych říct, že jsem si zvykla, ale na to si člověk asi úplně nezvykne nikdy. Naučila jsem se to řešit co nejmíň, nechat to na psovi, a pro svůj klid si říkat "aspoň ušetříme za žrádlo". Ale stejně to občas řeším...
Aslan je nádherný!
Aby pes nežral, to neznám. My máme vždycky spíš kyseliny. Jak psy, tak děti.
je nádherný
pastevci obecně jsou poměrně až zcela nežravci
a ne každou stravu považují za jedlou....
napsal(a):
je nádherný
pastevci obecně jsou poměrně až zcela nežravci
a ne každou stravu považují za jedlou....
Ano,to viem. Len je komické pozorovať,ako sa Nefret na večeru vrhne a hltá tak,že sa až dusí a on ju totálne nechápavo pozoruje Potom si párkrát zhlboka povzdychne,hľadá očný kontakt a tým pádom obeť,ktorá by ho polutovala a zavolala k sebe. Potom si lahne, zasa povzdychá,oči vyvrátené dohora. Medzitým už dožerie Nefret,tá zasa nechápavo kuká naňho,že ty blázon, ked to nechceš,zvládnem aj tvoju porciu To už zasahujem ja,že neexistuje, Nefret je vykázaná preč.Nahodím povzbudivý ton a vypotím zo seba niečo typy "princ môj najkrajší,musíš predsa papať! Taký kusisko psa a ty takto vymýšlaš? No ale ked nechceš,tak nemusís,nútiť ťa nebudem". ..Ano,je v tom podton citového vydierania,viem Nato on posledný hlboký povzdych a teda niečo zožerie. Nikdy nie naraz celú porciu. Z čoho on má tých 91 kíl,to je troška záhada A podla mňa od 4 ráno v búde poplakáva,lebo sa chystajú raňajky
domi.t
napsal(a):
Ano,to viem. Len je komické pozorovať,ako sa Nefret na večeru vrhne a hltá tak,že sa až dusí a on ju totálne nechápavo pozoruje Potom si párkrát zhlboka povzdychne,hľadá očný kontakt a tým pádom obeť,ktorá by ho polutovala a zavolala k sebe. Potom si lahne, zasa povzdychá,oči vyvrátené dohora. Medzitým už dožerie Nefret,tá zasa nechápavo kuká naňho,že ty blázon, ked to nechceš,zvládnem aj tvoju porciu To už zasahujem ja,že neexistuje, Nefret je vykázaná preč.Nahodím povzbudivý ton a vypotím zo seba niečo typy "princ môj najkrajší,musíš predsa papať! Taký kusisko psa a ty takto vymýšlaš? No ale ked nechceš,tak nemusís,nútiť ťa nebudem". ..Ano,je v tom podton citového vydierania,viem Nato on posledný hlboký povzdych a teda niečo zožerie. Nikdy nie naraz celú porciu. Z čoho on má tých 91 kíl,to je troška záhada A podla mňa od 4 ráno v búde poplakáva,lebo sa chystajú raňajky
Naše kavkazanka taky nesežere celou porci naráz. Za prvé jde žrát, až sama uzná za vhodné - když není proč zrovna hlídat. Pak sežere půl až třičtvrtě porce a tráví. Zbytek jde po cca 3 hodinách dožrat.
i pyreneják si sám určil kdy bude jíst, jak často, kolik co a kde.....
Vždyť zrovna tihle psi nemají zrovna malý výdej energie, ne?
tak dnešní oběd Gina říkala, že si mám strčit někam....já bych jí ani s obědem netrápila, ale ona tak divně kouká, když dávám Jackovi, tak jí teda nandám taky do misky, pak to zase shrábnu do krabičky a šupnu do lednice jakože k večeři.
Nežravku jsem měla-afgána, ale ten jedl tak nějak alespoň lidský jídlo, no a neustále jsem od manželovo rodičů slyšela, že je hubenej, že mu člověk nahmatá žebra....já na to, že je to chrt a že je to normální....
No Gina vypadá spíš na to, že bude jíst tak max záchovnou dávku, aby nepošla hlady....já teda ještě dělám brikule a krmím z ruky, i když kolikrát si připadám jako když vykrmuju husu, protože přeci jen je ještě ve vývoji...
No jestli jí to zůstane, tak to bude hodně úspornej pes.
Kde jsou ty časy, kdy na podzim vdechla jídlo ze svojí misky, bez ohledu na to, co tam bylo a ještě koukala, jestli nezbylo Jackovi.
Ale co čtu tady a co mám info od známých, co mají kavkazáky, tak je to asi fakt normální.......spíš je to nezvyk přejít ze psa, co by jedl nejraději nonstop, dokud by neprasknul rovnou na psa, který by nejraději nejedl vůbec, kdyby to šlo a když už jí, tak se u toho tváří, jak boží umučení a já už jsem trapná a furt jí říkám "papej, co by za to pejskové v Africe dali, ale to ty nevíš samou roztažeností, co bys do tý huby dala" a pak to stejně shrábnu na porcelánovej talíč, aby to nevypadalo, že to je psí žrádlo a v obýváku jí to zkrmim z ruky, teda když se mi to do ní povede nacpat a ještě dělám, že to jím taky a jaká je to mňamka....ani nechci vědět, co si o mě ta čuba myslí,
napsal(a):
mají (údajně) zpomalený metabolizmus
napsal(a):
tak dnešní oběd Gina říkala, že si mám strčit někam....já bych jí ani s obědem netrápila, ale ona tak divně kouká, když dávám Jackovi, tak jí teda nandám taky do misky, pak to zase shrábnu do krabičky a šupnu do lednice jakože k večeři.
Nežravku jsem měla-afgána, ale ten jedl tak nějak alespoň lidský jídlo, no a neustále jsem od manželovo rodičů slyšela, že je hubenej, že mu člověk nahmatá žebra....já na to, že je to chrt a že je to normální....
No Gina vypadá spíš na to, že bude jíst tak max záchovnou dávku, aby nepošla hlady....já teda ještě dělám brikule a krmím z ruky, i když kolikrát si připadám jako když vykrmuju husu, protože přeci jen je ještě ve vývoji...
Kde jsou ty časy, kdy na podzim vdechla jídlo ze svojí misky, bez ohledu na to, co tam bylo a ještě koukala, jestli nezbylo Jackovi.
Ale co čtu tady a co mám info od známých, co mají kavkazáky, tak je to asi fakt normální.......spíš je to nezvyk přejít ze psa, co by jedl nejraději nonstop, dokud by neprasknul rovnou na psa, který by nejraději nejedl vůbec, kdyby to šlo a když už jí, tak se u toho tváří, jak boží umučení a já už jsem trapná a furt jí říkám "papej, co by za to pejskové v Africe dali, ale to ty nevíš samou roztažeností, co bys do tý huby dala" a pak to stejně shrábnu na porcelánovej talíč, aby to nevypadalo, že to je psí žrádlo a v obýváku jí to zkrmim z ruky, teda když se mi to do ní povede nacpat a ještě dělám, že to jím taky a jaká je to mňamka....ani nechci vědět, co si o mě ta čuba myslí,
Kamarádka má KAOxSAO, a to samé. Už jako štěně nechtěl žrát, jen nějakou tu záchovnou dávku. Krmila masem, dělala před ním opičky s flakotou masa a pes to měl na salámu. Chvíli se mnou chodila do školičky na cvičák, a nenašla nic, co by se dalo použít jako odměna, nic nechtěl. Ale zase jako odměnu bral pohlazení a pochvalu.
Pak máme v rodině SAO (bez PP) a ta si různé mlsky dá s chutí, ale jinak krmnou dávku najednou taky nesezere.
Já tohle vůbec neznám, měli jsme vzdycky pažravé psy a mám je i teď. Neexistuje, aby něco zůstalo v misce - ani zelenina, příloha. Všechno "vcucnou" a během pár vteřin je miska vyluxovaná. To samé pamlsky - s chutí se vrhnou na všechno, a bohužel se vrhnou i na to, co by žrát neměli - zrovna nedávno si pes dal lojovou kouli v síťce, prostě si ji v nestřeženém okamžiku sundal ze stromu, naštěstí jsem mu ji vytáhla, až z krku.
napsal(a):
Tak oni mají ale jinak nastavené priority. S plným žaludkem se dost špatně bojuje a jim instinkt velí, že musí být vždycky připravení bránit svěřené stádo, pozemek, rodinu nebo teritorium. Takže energie se doplňuje postupně, jak je potřeba.
napsal(a):
Ten afgán, který jedl s dětmi filé s bramborovou kaší nebo pribiňáka?
napsal(a):
Já si myslím, že právě mají - malý výdej energie. Že většinu času proleží a monitorují okolí.
No já dělat u krmení opičky a ještě krmit z ruky, tak se pes definitivně vybodne na žraní z misky a počká si, až zase budu dělat opičky
Ale dobře, už tak rok "krmím" z ruky na procházkách + při strojení na procházku + při odstrojení z procházky. Vypadá to tak, že nabídnu, "no fuj co mi to dáváš", zkusím o něco později, "nemám čas", no a potřetí nebo popátý je z toho "ok, pošlu to do laborky, jestli to není otrávený", což plynule přechází v "naval všechno, dva týdny jsem nežral". A někdy si i sám řekne, když zapomenu nabízet a už přišel čas na tu poslední fázi. Ústupky stáří
Tak já myslel třeba mimo jiné práci u stáda na původních místech výskytu, tam musí mít jinou potřebu živin 🤔
napsal(a):
Tak já myslel třeba mimo jiné práci u stáda na původních místech výskytu, tam musí mít jinou potřebu živin 🤔
ale tam taky převážně leží na místě, z kterého mají přehled a monitorují okolí, pokud se nic neděje ...nelítaj kolem stáda
a navíc v zemích původu toho ke žrádlu taky moc nedostali...a nikdo se s nimi nepáral
napsal(a):
Třeba se tam právě vyšlechtili na ten úsporný režim. Huculovi taky stačí dávka, na které by šlechtěný teplokrevní strádal.
napsal(a):
Ten afgán, který jedl s dětmi filé s bramborovou kaší nebo pribiňáka?
Ano, právě ten....