Nekvalitní granule jako pamsek? Pamlsky vysoké hodnoty?

Bílý švýcarský ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Altairka12345

8.2.2021 17:57
Altairka12345

XXX.XXX.63.204

Mám velice hloupý dotaz.
Dostala jsem s objednávkou jako dárek 1 kg granulí Pedigree, takových těch trojbarevných: hnědá, zelená a asi červená. Pro srandu jsem to svému psisku zkoušela dát jestli se toho vůbec dotkne a on to zařadil mezi pamlsky vysoké hodnoty. Můžu to dlouhodobě používat? Nezabije ho to třeba? Mám se bát případných alergií? Barfujeme, takže nemám přehled jak moc velké je to svinstvo a BŠO je přeci jen náchylnější.
A čistě ze zájmu, co mají vaši psi v kategorii pamlsek vysoké hodnoty, i kdyby to byla věc u které byste byli nejradši aby to nežral? U nás totiž vede lehce zasmrádlá hovězí noha, sušené neprané dršťky míchané s vemínkem a rybou, a ano smrdí to ještě hůř, než to zní,a nyní ještě tohle zrní pro slepice.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.2.2021 18:10

Já bych vyzkoušela, co to udělá pejskovi se zažíváním, a když nic, tak bych to klidně používala.

Myslím, že v kategorii "byli byste radši, aby to nežral", vedou exkrementy....

8.2.2021 18:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych vyzkoušela, co to udělá pejskovi se zažíváním, a když nic, tak bych to klidně používala.

Tak to bych jako pamlsek nosit nechtěla

Odpověď na otázku u nás....nic Mohla jsem mít klidně slaninu, škvarky, zkusila jsem všechno, co mi jen napadlo, o co pes někdy projevil zájem, nebo někdo poradil. Když vylezl z branky, pamlsky pro něj přestaly existovat úplně, i když ono ani doma to nebyla žádná hitparáda Pedigree vždyť někteří psi nic jiného nežerou celý život. To máte, jako dávat dětem sladkosti. Když to nezitím vyvažujete zdravým jídlem, je to alespoň trochu přijatelnější. Jenže ani takových moc není

8.2.2021 18:26
elisak

XXX.XXX.194.232

U nás jako pamlsky vysový hodnoty fungujou slaninovy proužky od Friskies. https://www.pytelgranuli.cz/friskies-beggin-strips-s-prichuti-slaniny-120g/?gclid=Cj0KCQiA34OBBhCcARIsAG32uvN2lTQQlmM4atlgRLExusINHxfwTc48egsihA9DN1raj15Q86cyKHQaApHCEALw_wcB
Dostala jsem je od příbuzných, původně jsem je chtěla vyhodit. Smrdí to jak slaninový brambůrky, ale pes na to funguje, když zrovna začne při cvičení stávkovat. Snažím se to dávat jen minimálně.

8.2.2021 18:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Myslím, že jím vcelku zdravě. Podobně jako ke své stravě přistupuju i ke krmení svého psa.
Jen tak mimochodem ale fakt jako miluju chipsy.
A tak si je občas dám.
Razím teorii, že když se o své zdraví staráte a neděláte ze sebe popelnici, občasný zaprasení si vás rozhodně nezhuntuje. Podobně to beru i u psa. Ta by si friskies teda nevzala, ale od příbuzných dostává na návštěvě třeba šunku, párkrát už dostala "strašně na tajno" třeba párek...

8.2.2021 19:02

Tak u nás se dává psům všechno ochutnat....teda minimálně poslední sousto, aby jim nepuklo srdíčko....samozřejmě mimo vysloveně nevhodných věcí.
No a ty párky, přestože je doma jíme, ne často ale jíme, tak syn říká...nedávej jim ten párek, takovej hnusanec.
Aneb některé fujtajbly my lidi doma jíme, ale pejskům to roději moc nedáváme.

U nás momentálně topten pamlsek škvarky.

8.2.2021 19:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

S náma jednou dokonce kočka jedla brambůrky... Takový ty bohemia chips kotlíkové, chilli... Šla za náma a tak jako větřila, co to tam máme dobrýho. Pak se začala cpát do misky... Prý - nedávej jí to, vždyť to nebude žrát prosimtě.
No a ona to žrala. Pochřoupala si a pak si šla pro další. Miska musela být bráněna vlastním tělem, protože si k tomu na féra stoupla jako "dobrá večeře, děkuji vám dobří lidé" a hrnula to do sebe.

8.2.2021 19:10

Já jako pamlsky nedávám žádný granule. Ale zase dávám psí piškoty, ty můžou někomu připadat taky nezdravý. Jinak dávám sušený maso a 2x měsíčně hovězí oháňku na okus. Občas upeču játrový pamlsky.

8.2.2021 19:19

Atheira napsal(a):
S náma jednou dokonce kočka jedla brambůrky... Takový ty bohemia chips kotlíkové, chilli... Šla za náma a tak jako větřila, co to tam máme dobrýho. Pak se začala cpát do misky... Prý - nedávej jí to, vždyť to nebude žrát prosimtě.
No a ona to žrala. Pochřoupala si a pak si šla pro další. Miska musela být bráněna vlastním tělem, protože si k tomu na féra stoupla jako "dobrá večeře, děkuji vám dobří lidé" a hrnula to do sebe.

Moji kocouři milují tlačenku. Tak občas kousek dostanou. Vysvětlovat jim, že to pro ně není zdravé, nemá cenu.

8.2.2021 19:29
domi.t

XXX.XXX.240.151

Ja bez mučenia a hanby priznávam,že Nefret dostane raz za čas hocičo. Šunku. Syr. Párok. Aj pamlsky Pedigree a teda tvárila sa,že môže byť. Tlačenka je mega mlska. Môj dedo jej minule dával ospit z kofoly,skoro som odpadla. Minule sa ušla utrhnut za krupicovu kašou. Otec kraja na malé kocky chlieb,suši ho a teší sa,keď Nefret na poli na sekundu pribehne a vezme si. Nič z toho nemáme ako pamlsky,na to ona nefunguje. Skôr na "prilepšenie"😄Možno nie som bio eko raw psia matka,ale šťastná Nefret=šťastná ja 😉

8.2.2021 19:35

Atheira napsal(a):

si k tomu na féra stoupla jako "dobrá večeře, děkuji vám dobří lidé" a hrnula to do sebe.
Tak teď jsem se od srdce zasmála

Naše Sára, tak ta byla ujetá na popcorn, toho se přiznám, že jsme u filmu ztrestaly plnou mísu, akorát jí přišlo, že to jim hodně pomalu.
Teď je to takový divný...udělám si popcorn a nikdo ho po mě nechce...Jack přijde jakože ochutná a Gina ze zvědavosti, očuchá a jde pryč.
Člověk deset let chodí a hudrá, jakáže je ta naše fena kyselina, defakto s ní jí z jednoho talíře...nadává, protože jakmile někde nechá hrnek a nehlídá si ho, tak Sára okamžitě jde a dopije to, takže spotřeba hrnků obrovská.
A dneska....jím sama, z hrnku mi nikdo nepije......ach jo....

8.2.2021 19:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

si k tomu na féra stoupla jako "dobrá večeře, děkuji vám dobří lidé" a hrnula to do sebe.
Tak teď jsem se od srdce zasmála

Naše Sára, tak ta byla ujetá na popcorn, toho se přiznám, že jsme u filmu ztrestaly plnou mísu, akorát jí přišlo, že to jim hodně pomalu.
Teď je to takový divný...udělám si popcorn a nikdo ho po mě nechce...Jack přijde jakože ochutná a Gina ze zvědavosti, očuchá a jde pryč.
Člověk deset let chodí a hudrá, jakáže je ta naše fena kyselina, defakto s ní jí z jednoho talíře...nadává, protože jakmile někde nechá hrnek a nehlídá si ho, tak Sára okamžitě jde a dopije to, takže spotřeba hrnků obrovská.
A dneska....jím sama, z hrnku mi nikdo nepije......ach jo....

Popcorn se mnou jedl můj potkan. Lepší myšák svět nespatřil (trochu se teď stydím vzhledem k těm ostatním ze skupiny). Od té doby, co ho nemám, jsem popcorn vlastně nejedla... Asi už mi prostě nikdy chutnat nebude.
Zní to asi pro ostatní lidi dost divně. No jo, ale ta myš pro mě byla svýho času část mojí duše...

8.2.2021 19:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

domi.t napsal(a):
Ja bez mučenia a hanby priznávam,že Nefret dostane raz za čas hocičo. Šunku. Syr. Párok. Aj pamlsky Pedigree a teda tvárila sa,že môže byť. Tlačenka je mega mlska. Môj dedo jej minule dával ospit z kofoly,skoro som odpadla. Minule sa ušla utrhnut za krupicovu kašou. Otec kraja na malé kocky chlieb,suši ho a teší sa,keď Nefret na poli na sekundu pribehne a vezme si. Nič z toho nemáme ako pamlsky,na to ona nefunguje. Skôr na "prilepšenie"😄Možno nie som bio eko raw psia matka,ale šťastná Nefret=šťastná ja 😉

No hej, Kofolu už taky máme odzkoušenou. Jsme se jednou s kamarádkama na výletě zastavily na točenou kofolu. Lara do misky dostala vodu a seděly jsme na takovém paloučku na takové příjemné vyhlídce. Lara kouká na nás, do misky s vodou... Takový vedro, tolik kilometrů v nohách a vy mi dáte vodu?
V nestřeženým okamžiku mi vychlemtala moji kofolu!

8.2.2021 19:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Možná si někdo zaťuká na čelo, ale já bych svým psům radši občas dopřála kočičí lejno (který milujou) než pedigrý.

8.2.2021 19:57

Jakkoli mám psa trochu nežravku, jak se dostane k něčemu z našeho talíře, mohl by se užrat.
Miluje sladké pečivo a jako nejvíc top pamlsek se zatím jevily perníčky o Vánocích. Jen nevím, jestli nějak nevadí to perníkové koření, je dost aromatické, tak jsme to radši nepřeháněli.
A to dopíjení z hrnku taky znám, už jako štěně mi vychlemtal půl hrnku kafe. Černého bez cukru.

8.2.2021 20:23
Andrýsek3

XXX.XXX.8.64

Teda ja z toho teda nedělám absolutně vědu.. Pes dostává kousek ode mě v podstatě u každého jídla. Kousek šunky, řízku, vajíček, přílohy nemusí. A ujíždíme spolu na gumídkách. Miluje jedny pamlsky od pedigree tasty cubes, jsou měkký a občas mu je koupím, občas dostal i propesko granule nebo kapsičku, však ci všichni tu jíte nonstop zdravě? Ja fakt ne😃 jinak barf.

8.2.2021 20:29
Terven

XXX.XXX.110.191

Jinak teda - u nás asi největší hodnotu jako pamlsek má vařený maso. Asi by mělo i syrový, ale to je nepraktický. Dále sušený plíce, ty výrazně zlepšujou přivolání u větší feny.
Vysokou hodnotu mají i piškoty Opavia - beru tak dva na celou vycházku pro dva psy a dělím je na čtvrtiny.
Pak nosím sušená játra z DPM - jsou ta takové tenoučké plátky a dobře se lámou, sušená střívka - zlomky, sušené ledvinky - obojí Mapes.
Dále minipeletky z Mush GO a poslední objev jsou
https://www.rozchov.cz/treninkove-mini-pamlsky-pes-300g--kyblik-zverina-a-kralik/
úžasně malinké na časté pamlskování a přitom složení celkem OK.
Běžné zverimexové pamlsky nekupuju, masíčka s glycerinem mi nesmí přes práh. Stejně tak by nesměly lahůdky typu pedigrý.
Jako, určitě je nezabije, když to někde sem tam dostanou, jedna z fen občas vyžírala u koní Whiskas, či co to bylo, z kočičích misek.
Ale nevidím jedinej důvod, proč jim to kupovat a dávat záměrně. Shodou okolností jsem dneska pytlíček takových barevných trojúhelníčků z marketu dostala od kolegyně, jakože pro psy.
Ale nedám jim to, nemám důvod z nich dělat popelnice.
Jinak s žádnýma přírodníma hnusama nemám problém - počínaje nepranýma dršťkama a konče myšma, co si naloví.

8.2.2021 20:41
Andrýsek3

XXX.XXX.8.64

Terven napsal(a):
Jinak teda - u nás asi největší hodnotu jako pamlsek má vařený maso. Asi by mělo i syrový, ale to je nepraktický. Dále sušený plíce, ty výrazně zlepšujou přivolání u větší feny.
Vysokou hodnotu mají i piškoty Opavia - beru tak dva na celou vycházku pro dva psy a dělím je na čtvrtiny.
Pak nosím sušená játra z DPM - jsou ta takové tenoučké plátky a dobře se lámou, sušená střívka - zlomky, sušené ledvinky - obojí Mapes.
Dále minipeletky z Mush GO a poslední objev jsou
https://www.rozchov.cz/treninkove-mini-pamlsky-pes-300g--kyblik-zverina-a-kralik/
úžasně malinké na časté pamlskování a přitom složení celkem OK.
Běžné zverimexové pamlsky nekupuju, masíčka s glycerinem mi nesmí přes práh. Stejně tak by nesměly lahůdky typu pedigrý.
Jako, určitě je nezabije, když to někde sem tam dostanou, jedna z fen občas vyžírala u koní Whiskas, či co to bylo, z kočičích misek.
Ale nevidím jedinej důvod, proč jim to kupovat a dávat záměrně. Shodou okolností jsem dneska pytlíček takových barevných trojúhelníčků z marketu dostala od kolegyně, jakože pro psy.
Ale nedám jim to, nemám důvod z nich dělat popelnice.
Jinak s žádnýma přírodníma hnusama nemám problém - počínaje nepranýma dršťkama a konče myšma, co si naloví.

Mně by zajímalo, vy taky jíte takto? :)

8.2.2021 20:43
elisak

XXX.XXX.194.232

U mýho psa právě ten hnus od friskies přebyl všechno ostatní. Jinak pamlskuju sušeným masem, střívkama, různýma sušenýma vnitřnostma, sušenýma rybičkama, různým mrazem sušeným masem, vařeným kuřecím, srdíčkama.
Ale jak jsem psala, ten hnus se snažím moc nedávat, jen ve chvílích kdy ho potřebuju "zapnout", aby trošku fungoval.

8.2.2021 20:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

To jídlo Všichni řeší správné poměry a bla, bla...Když si promítnu, jak se živil náš Alf..Dostával zbytky z našeho jídla, co se smetlo z talířů + vařené maso z polívky. Veškeré kosti, jenže my jsme chrupkožrouti, takže mu na nich moc nezůstalo. Po svátcích všechno cukroví, co se nedojedlo, zbytky z bonboniér, co nikomu nechutnalo - všechno se mu smetlo k miskám. O Vánocích zbytky z kaprů pečených(kosti a trojobal) Když nebylo co mu dát, uvařily se těstoviny, s nějakým zbytkem salámu, levného kabanosu, nebo jen vajíčky. Granule začal dostávat až někdy ve 12letech a to ty nejlevnější marketovky. Ale jen občas, jako že ,,na přilepšenou" Když mamka pracovala v zahradě, vařila si turka a on vždycky vylizoval lógr. Nebylo to pořád a denně, ale v létě třeba i týden v kuse, než okopala zahrádku. Na všechny hrůzy, čím se živil, si ani nevzpomenu Nikdy nebyl nemocný, poprvé byl(krom očkování) na veterině v 11letech s urvaným křížovým vazem. A pak v 15, kdy mu začaly odcházet zadní nožky(byl takový jezevčíkovitý špic ) Umřel v 17 a dva dny.

8.2.2021 20:51
Terven

XXX.XXX.110.191

Andrýsek3 napsal(a):
Mně by zajímalo, vy taky jíte takto? :)

Snažím se
Edit - resp. řešila jsem to u dětí a řeším to u sebe stejně, jako u psů

8.2.2021 21:59

Můj je evidentně fajnšmekr. Vepřová střívka od NATURPET aktuálně nejsou, tak jsme najeli plíce. Priority jsou jasné, co nesmrdí jako... Vlastně to ani nedokážu k ničemu přirovnat, snad i mrtvola v tropech je méně cítit. On obecně nemusí chemii, takže cokoliv typu "frolík" ho nechává ledově klidným. Na druhou stranu chroustá kedlubny apod., nevhodné věci nedostává. Tedy ode mě, co mu do tlamky šoupne konkrétně máma, po tom snad ani nechci pátrat.

Jinak jsem měla kocoura, který šílel po olivách a moc mu jel hrášek z konzervy. Ale jen Bonduelle, jednou jsem si koupila od jiného výrobce a tam bylo něco špatně. No a pak mu chutnaly rybky z akvárka, ačkoliv rybí maso s adekvátně znechuceným výrazem obcházel obloukem. I syrového tuňáka na jsem mu nabízela!

9.2.2021 07:17
Atheira

XXX.XXX.163.108

Ollie, ony kočky po olivách totiž jdou tak nějak sborově. Nevím, co přesně je na nich tak bere, ale je to prý běžná věc.

9.2.2021 08:12
janaa

XXX.XXX.34.179

Nedala bych z principu. Nebudu se snažit krmit zdravě a jako pamlsek mu dávat ten největší humáč. Jasný,to kilo,co jste dostali ho nezabije, pokud dostane pár kousků denně a není alergik, ale určitě bych to nezavedla pravidelně jako pamlsky. Jasný,tyhle největší humusy jsou dělaný tak,aby pro psy byly neodolatelný, jinak by je nežrali. Za sezonu vyhraju granule daleko lepší, že bych s nima mohla krmit smečku několik měsíců, a kdybych to dávala jako pamlsky,tak už nikdy nemusím kupovat. Ale prostě ne.
Jako ten top pamlsek kupuju párky, min obsah masa 95% beru na zkoušky, při cvičení jen na jednu disciplínu

9.2.2021 11:20
elisak

XXX.XXX.194.232

Když už tu řešíme pamlsky. Cvičíte jen na jeden druh nebo to střídáte i v rámci jednoho cvičení?
Evidentně mám zmlsanýho psa a na jeden druh funguje jen chvilku, takže když jsem si všimla, že že není tak motivovaný, tak jsem vytáhla jiný. Ale ne vždy jsem si toho všimla včas. Jednou jsem mu takhle po sérii hezkých cviků nabídla odměnu, on čuchnul, zamyslel se, odťapkal ke stolku, kde jsem měla připravený další mlsky a hodil pohled na mě, na mlsky, na mě, na mlsky atd... Prej "Když jsem ták šikovný, tak mi dej tyhle."
No nakonec funguje nejlíp namíchat různý druhy pamlsků, aspoň tak 3 nebo 4 a odměňovat tím mixem, kdy se mu to střídá častěji + mít v záloze něco ještě lepšího na cviky, který moc nechce dělat. A pak právě něco úplně super, pro případy, kdy začne fakt stávkovat.

9.2.2021 12:51

"Cvičíte jen na jeden druh nebo to střídáte i v rámci jednoho cvičení?"

Mix pamlsků funguje lépe, ale my teda cvičíme, jen dokud se pejskovi chce

10.2.2021 08:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Atheira napsal(a):
No hej, Kofolu už taky máme odzkoušenou. Jsme se jednou s kamarádkama na výletě zastavily na točenou kofolu. Lara do misky dostala vodu a seděly jsme na takovém paloučku na takové příjemné vyhlídce. Lara kouká na nás, do misky s vodou... Takový vedro, tolik kilometrů v nohách a vy mi dáte vodu?
V nestřeženým okamžiku mi vychlemtala moji kofolu!

Tohle mi teď začal dělat pes, když už jsem si myslela, že má rozum . Jakmile nechám nějaké pití na stole a odejdu ven, jde se občerstvit - pije kafe, džus, víno, pivo, když je tam jen voda, tak se toho nedotkne.

Jinak co se týče pamlsků, tak občas kupuji od Pedigree dentastix, psi to milují. Pak taky nějaké pamlsky od Friskies. Vím, že kvalita nebude nic moc, tak kupuji to hlavně v případě, kdy jedu na nákup do Penny, tak abych jim něco dovezla - tam mají dentastix. Když jedu do vesnice do krámku, tak tam zase mají Friskies . Nemají po tom žádné problémy, myslím si, že občas to neuškodí. Stejně tak jako jsem tu psala, že občas psům naplním kongy kapsičkou Pedigree, nebo úplně tou nejobyčejnější kapsičkou z obchoďáku, případě taveným sýrem. Jo a na cvičení občas používám eidam nebo salám od britu, někdy párky - takže taky žádná sláva . Ještě mívám na cvičení v záloze granule Platinum. No a nějaké granule vyhrajeme na závodech, někdy 10 kg, ale hodně často 3 kg, 1 kg a vzorky. Mám plný regál skříně vzorků. A zkrmím to taky.

Altairka12345

10.2.2021 20:01
Altairka12345

XXX.XXX.62.170

Tak to pes vyřešil za mě, dneska po cvičení to velice důkladně vyvrhl ven ze svého žaludku, takže konec pokusů. Zbytek toho barevného sajrajtu jsem nasypala toulavým kočkám, které vypadaly, že si toho celkem cení v té zimě a sněhu

Přidejte reakci

Přidat smajlík