Slovenský čuvač - pejsek s PP

Prodám Slovenského čuvače - Nabízíme do milující rodiny tohoto krásného pej...
18000 Kč
Dobrý den,
potřeboval bych rozumný názor na to na jak dlouhé procházky nebo na celodenní túry s mým psem který je dospělý a zdravý slovenský čuvač? Co je logické tak asi raději chodit v zimě než v létě kvůli přehřátí, ale spíše mám strach o jeho tlapky a nedokážu odhadnout na jak dlouho a na jak dlouhé procházky s ním můžu jít.
děkuji za odpověď
https://www.webfordog.cz/atlas-psu/slovensky-cuvac/
https://cs.wikipedia.org/wiki/Slovensk%C3%BD_%C4%8Duva%C4%8D
Celý den se můžete loudat s přestávkama a ujít 15km a nebo šlapat jak blázen, třeba víc jak jednou tolik. Takže jde o to, co vy si pod tou celodenní tůrou představujete. Další věc je, jestli jste doteď se psem chodila a kolik denně. Já jsem se psy denně těch 8-10km chodila normálně, takže o víkendech 15-20 nebylo nic divného. Jen jsem pozorovala, že na berňáka už bylo těch 20km moc, takže pak jsme nad 18 už nešli.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zadavateli/zadavatelko, nevím jak zdatný/á chodec jste, ale podle mě, čuvač ujde to co vy v pohodě.
Po asfaltu to snad nebude.
Moji tibeti jsou podobný velikostní raz, na celodenní túry Teda nechodime, nicméně 15-20 km po horách v zimě i létě není problém. Šli by klidně i víc, ale zatím nám vždycky výlet vyšel takto nějak. nicméně oba jsou zvyklí dlouhodobě mít hodně pohybu, není to úplně jako vytáhnout psa ze zahrady a jít s ním túru.
Kdysi jsme viděli v Alpách oddíl "horských myslivců". Buď to byla opravdu armáda, nebo horská služba, záchranáři. V každém případě přiběhli ze sedla po hřebeni na vrchol, seběhli do dalšího sedla na druhé straně, vyběhli na daší vrchol a pak nám zmizeli z dohledu. Byl s nimi bernský salašnický pes :-). Krásný !!
napsal(a):
Kdysi jsme viděli v Alpách oddíl "horských myslivců". Buď to byla opravdu armáda, nebo horská služba, záchranáři. V každém případě přiběhli ze sedla po hřebeni na vrchol, seběhli do dalšího sedla na druhé straně, vyběhli na daší vrchol a pak nám zmizeli z dohledu. Byl s nimi bernský salašnický pes :-). Krásný !!
Jj, něco podobného jsme zažili v horách Korsiky. Francouzi tam mají posádkou cizineckou legii. Chlapi v plné zbroji vyběhli na vrchol, bez zastávky seběhli a vybíhali na další. Psa sebou neměli, ale podívání to bylo taky krásný
Omlouvám se za plevelení tématu, ale nedalo mi to ...
napsal(a):
Jj, něco podobného jsme zažili v horách Korsiky. Francouzi tam mají posádkou cizineckou legii. Chlapi v plné zbroji vyběhli na vrchol, bez zastávky seběhli a vybíhali na další. Psa sebou neměli, ale podívání to bylo taky krásný
Omlouvám se za plevelení tématu, ale nedalo mi to ...
Když už plevelíme : Naši ( čeští ) mladí kluci, kteří se hlásí na cvičení aktivních záloh mají problém ujít 16 km, bez plné polní, ve vlastních botách ( žádné kanady). Taky armáda.
S těmi by mohl jít každý pes, nejen čuvač :-))
napsal(a):
Když už plevelíme : Naši ( čeští ) mladí kluci, kteří se hlásí na cvičení aktivních záloh mají problém ujít 16 km, bez plné polní, ve vlastních botách ( žádné kanady). Taky armáda.
Buldoček
Když už to plevelíme...nechápu, jak někdo může být taková lemra. Sousedky vnučka si zavolá, že ji nemá kdo zavézt za klukem, 3km do vedlejší vesnice. A to nemůže jít pěšky?Ne, nemůže. Tak ať jede autobusem. Ne, to ona nepojede. A pak si ještě zavolá, ať ji odveze zpátky domů. Tohle nikdy nepochopím, ani to, že se může celá rodina chovat jak stádo degenů. Kdybych tohle ve svých 15vybalila na rodiče já, krom toho, že bych možná dostala po hubě, že se mám jít učit, by mě s takovým požadavkem poslali všichni někam a babča...tak ta by mě seřezala určitě
napsal(a):
Je to hrozný, ale zase kvituju, že se tam přihlásili a absolvují výcvik. Třeba se chytnou za nos a na té kondičce zapracují.
Ještě když byly odvody a kluci chodili na vojnu, tak v posledních letech před zrušením povinné vojny to bývalo také tragické.
napsal(a):
Je to hrozný, ale zase kvituju, že se tam přihlásili a absolvují výcvik. Třeba se chytnou za nos a na té kondičce zapracují.
Ještě když byly odvody a kluci chodili na vojnu, tak v posledních letech před zrušením povinné vojny to bývalo také tragické.
Přihlásili se proto, že nemají šajn, co to obnáší a chtěli si zahrát na vojáčky. Celý výcvik jim budou muset uzpůsobit, nikdo z nich by to v normální podobě nedal
napsal(a):
Oni se tam nehlásí kvůli kondičce, oni se tam hlásí, protože je to slušně zaplacené. Ale víc po mě nechtějte vědět, to bych musela jít zpovídat známého "četaře" ve výslužbě, který je měl na povel a nemohl se z toho vzpamatovat.
napsal(a):
Oni se tam nehlásí kvůli kondičce, oni se tam hlásí, protože je to slušně zaplacené. Ale víc po mě nechtějte vědět, to bych musela jít zpovídat známého "četaře" ve výslužbě, který je měl na povel a nemohl se z toho vzpamatovat.
Tak asi těžko tam půjdou zadarmo nebo za almužnu. Máme profi armádu. Kdyby byla povinná ZVS, museli by.
kashttan
napsal(a):
Průměrný pes ujde obvykle víc než průměrný člověk, pokud to není degenerované plemeno. Pokud ne, tak bych někde hledal chybu. Takže takováhle otázka mi přijde úplně mimo logiku v případě dospělého psa.
Ale tak berte to, že zadavatelka může být trénovaná a pes doteď jen polehávat v zahradě. On by to ušel, né že ne, ale mohlo by to pro něj mít zdravotní negativa, kterým se chce vyhnout.
hezkej článek od Honzy Š.
http://www.dogtrekking.info/jaknato_seda.htm