Irský labrador, trial field labrador irish

Labradorský retrívr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2021 09:29
Agnes1

XXX.XXX.76.217

Pěkný den.
Ve skupině Jihočeští pejskaři na fb jsem se vyjádřila k tomuto Dobrý den, kolega si koupil štěně bez pp od chovatelky Renata Burchell. Plemeno by mělo být irský labrador, případně trial Field labrador irish. Chovatelka přesvědčuje, že to u nás akorát nikdy nezná. Máte prosím někdo nějakou zkušenost?? ve smyslu, že štěně bez PP nemá prokázaný původ, zkráceno, můj koment byl smazán. Není tam ani žádný jiný koment.
Připadá mi, že pán chce na paní upozornit. Ale můj dotaz. Znáte toto plemeno? Víte něco o paní chovatelce?
Díky.
V seznamu chovatelských stanic ČMKU jsem našla stanici Z ACT Tábor , která by jí snad mohla patřit. Ale nic podrobnějšího nikde.

20.3.2021 16:31
Peskocka

XXX.XXX.232.11

Dobrý den paní Agnes ráda bych se svami spojila ale nevím jak nechci psát jsem do komentu

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2021 16:33

Peskocka napsal(a):
Dobrý den paní Agnes ráda bych se svami spojila ale nevím jak nechci psát jsem do komentu

Napište do zprávy, paní je registrovaná. Prostě klikněte na tu obálku vedle jména.

20.3.2021 19:13
napachins

XXX.XXX.201.243

Trial field labrador je tuším označení pro lehčí, pracovní typ labradora. Irský labrador na mě působí jako označení pro křížence irského setra s labíkem, něco jako když pudla s labíkem nazvou labradoodle.

21.3.2021 09:52
Agnes1

XXX.XXX.76.217

Peskocka napsal(a):

Omlouvám se, zprávy jsem si všimla až dnes. Odepsala jsem vám.

21.3.2021 12:08
janaa

XXX.XXX.10.173

Nic takového neexistuje. Je jeden labrador a v rámci plemene show linie a FT linie. Takže leda by tak někdo nazýval nějakou křižovatku

21.3.2021 12:41

Já když viděla na OVVR Blackthorna od Jirky Dolníčka, tak jsem si ho na dálku spletla s ridgebackem.

21.3.2021 12:46
janaa

XXX.XXX.10.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já když viděla na OVVR Blackthorna od Jirky Dolníčka, tak jsem si ho na dálku spletla s ridgebackem.

Nj,tak oni hlavně jsou ohromný rozdíly mezi trialákama. Někteří fakt vypadají jak vořeši, žádný kostra, nekvalitní srst,hlavy jak lišky. A pak jsou moc hezký trialáci, střední kostra,široká hlava,standardní srst, prostě takový odlehčený labrador. Třeba Jindra Jansová má černou čubinu a ta je takovej typ mojí Adély až jsme se na honu smály,že jedna "show",jedna "trial"

21.3.2021 12:56
Agnes1

XXX.XXX.76.217

Psala jsem v předmětné věci i hlavním poradcům chovu labradorů v ČR. Samozřejmě existuje jen pes s PP nebo bez PP. Pes bez PP není labrador. Je to kříženec neznámého původu.
Tak je tomu i u jiných plemen. Pokud někdo říká něco jiného, uvádí tím kupce v omyl. J
Pokud je ze zahraničí dovezen pes s PP, zde je to zaregistrováno. Zde podmínky uchovnění. https://www.retriever-klub.cz/plemena/labrador-retriever/
Zde plemenná kniha http://www.kynologie.cz/plemenna-kniha/import.htm

21.3.2021 13:14

Mně celkem vyrazilo dech, jak ti psi z trial linie pracují. Nikdy prý zvěř neviděl a neměl s tím problém, přinesl. Jasně, mám jiný plemeno a ti jsou trochu princezny, nejdřív se jim musí všechno vysvětlit. I když pes mně vždy všechno přinesl bez přemýšlení a na posledním výcviku, kde byla k dispozici liščí kůže, jsem ho neměla. Tehdy ji nepřinesl z GR nikdo.

21.3.2021 13:42
janaa

XXX.XXX.10.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mně celkem vyrazilo dech, jak ti psi z trial linie pracují. Nikdy prý zvěř neviděl a neměl s tím problém, přinesl. Jasně, mám jiný plemeno a ti jsou trochu princezny, nejdřív se jim musí všechno vysvětlit. I když pes mně vždy všechno přinesl bez přemýšlení a na posledním výcviku, kde byla k dispozici liščí kůže, jsem ho neměla. Tehdy ji nepřinesl z GR nikdo.

Je dost trialáků,kteří budou mít se zvěří taky problém, resp. napoprvé taky z toho budou "hyn". To je stejné,ať je to show nebo trial, jsou psi,co vezmou hned vše, psi,co o tom popřemýšlejí a přinesou a psi,kterým se to musí vysvětlit. Mě nikdy žádná bloncka nepřemýšlela o tom,že by něco nepřinesla nebo nevzala do mordy Teď jsem tady měla dvě fenky NSDTR, cca stejného věku,jedna vezme do mordy naprosto vše bez toho,že by přemýšlela, druhá je taková princezna, tak se jí to muselo nejdřív do mordy vložit a vysvětlit a dneska mi posílala panička video,že už na zahradě taky nosí

Přidejte reakci

Přidat smajlík