Mops šteně

Prodám Mopse - Nabízíme k rezervaci fenečky plemene Mops s PP po špičkových...
Dohodouttlm
XXX.XXX.86.20
Ahoj, hezký den,
mám 9-ti měsíční štěně mopse, který se mnou každý den chodí do kanceláře. V budově je několik psů, takže většinu času je pes na volno a hraje si s ostatními. Před pár dny ale začal čůrat do cizích pelechů (jde převážně o fenky, jednou to byl pelech psa). V jeden den se takhle vyčůral klidně i do dvou pelechů.
Není to tím, že by neměl dostatek možností se jít vyvenčit - chodím s ním cca co 3 hodiny, doma vydrží mnohem déle. No prostě jednoduše značkuje :(
Na jednu fenku si "zasednul" natolik, že už jí do pelechu načůral několikrát, už pár týdnů zpátky, ale pak přestal a nikomu jinému to neudělal. Teď pár dnů to ale dělá pořád.
Prosím, setkal jste se s tím někdo a případně nemáte radu, jak to psa odnaučit? Je to pubertou?
Mám jej teď přivázaného u stolu, aby se to už nedělo. Když pobíhal v práci a hrál si, bohužel jsem jej nedokázala hlídat každou minutu, takže jsem se o počůraném pelechu dozveděla až od někoho, nikdy jsem jej nenačapala při tom. Takže nijak trestat zpětně nemělo smysl :(
Mockrát děkuju za rady!
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já bych si nechala psa uvázanýho u sebe. Je to nejjednodušší řešení, protože asi nemáte v práci čas sledovat, kde je a který pelech se chystá označkovat, abyste mohla zasáhnout včas. Tak holt bude chrnět u vás. Běhat a hrát si může chvilku, až si zrovna půjdete uvařit kafe a budete mít čas na něj mrknout :)
Neporadím nic jiného než keriton.
Jen s obdivem podotknu :
To je zaměstnání zn. IDEAL !
ttlm
XXX.XXX.86.20
napsal(a):
Neporadím nic jiného než keriton.
Jen s obdivem podotknu :
To je zaměstnání zn. IDEAL !
Je to vykoupeno jinými věcmi, ale máte pravdu, tím dog friendly přístupem je to naprosto skvělé! :) Právě proto bych byla nerada, kdyby kvůli jeho značkovacím eskapádám psi v kanceláři zakázali. Třeba dneska ráno se vyčůral na gauč, kde pravidelně vyspává fenka ridgebacka :/
Myslíte, že to přejde? Nesetkal jste se s tím někdo u psa v pubertě? :(
Jedině pelech pod svůj pracovní stůl a krátké vodítko. Taky jsme vodila psa do kanceláře, ale neexistovalo, aby coural po kancelářích a očuchával kolegyně, o klientech nemluvě. Do práce jsme šli 1/2 hodiny pěšky, do oběda se vyspal, přes polední pauzu hodinu venku a do konce prac. doby zase chrápal.
ttlm
napsal(a):
Je to vykoupeno jinými věcmi, ale máte pravdu, tím dog friendly přístupem je to naprosto skvělé! :) Právě proto bych byla nerada, kdyby kvůli jeho značkovacím eskapádám psi v kanceláři zakázali. Třeba dneska ráno se vyčůral na gauč, kde pravidelně vyspává fenka ridgebacka :/
Upřímně si myslím, že čím víckrát se mu to ještě povede, tím horší to pak bude.
Jinak je fajn, když si někdo může brát psa s sebou do práce, ale i tak bych byla pro nějaký "režim" pro psa a ne aby si v budově mohl lítat kde chtěl a dělat si co chce. Já bych se teda asi hlavně pak nedokázala soustředit na práci, bych pořád přemýšlela, jestli náhodou někde něco neznačkuje nebo co kde vyvádí...
Takže jak už bylo napsáno výše - psovi bych dala někam ke svým nohám pelech a prostě by byl na místě, i kdyby měl mít nějaké vodítko... A hrát si s ostatními až když já budu mít chvilku, pod dozorem.
Jinak teda víte jistě, že to dělá váš pes, když je jich tam víc? A ještě k tomu, jak píšete, že doma vydrží bez čůrání mnohem déle - ono ale asi taky pokud je doma sám, tak spí, to potom vydrží dýl. Ale pokud se hýbe, běhá, hraje si, tak je to taky něco jiného.. I když teda v případě pelechů a gauče se přikláním taky k tomu značkování.
Prodávají se i nějaké spreje proti značkování, ale nevím jak moc je to vhodné stříkat právě na pelechy ostatních psů, to asi moc ne...
ttlm
XXX.XXX.86.20
Děkuji všem za rady. Asi to opravdu dopadne tak, že bude pes nonstop přivázaný u stolu (tak jak už stejně po dnešní eskapádě s gaučem je).
Ono ani teď to nefungovalo tak, že by celou pracovní dobu běhal po kanceláři. Spíš jsem ho na půl hodiny párkrát denně vypustila, on se vyblbnul a pak se vrátil ke stolu do svého pelechu.
Jen je mi to líto, on tu byl za takového antistresového miláčka, co chodil po kanclu a v rámci canisterapie se nechal hladit od vynervovaných kolegů. No, nedá se nic dělat :D
ttlm
napsal(a):
A zkoušela jste ho "nenápadně" načapat? A v tu chvíli (ale fakt do vteřiny od momentu, co by zvedl nohu) by si něco vyslechl a za rámeček by si to určitě nedal.
Protože jinak to samo asi neodezní.
Načapat?
To by nemohla dělat nic jinýho než číhat.
O pásu na psa asi nic neslyšela ... když už teda
musí být volnýýý.
https://search.seznam.cz/?q=proti%C4%8D%C5%AFrac%C3%AD+p%C3%A1s+na+psa&oq=proti%C4%8D%C5%AFrac%C3%AD+p%C3%A1s+na+psa&aq=-1&sourceid=szn-HP&su=ke&sgId=Tm9uZSAxNjEzNTc5MzQ3LjY1Nw%3D%3D
ttlm
XXX.XXX.31.3
rapotacka11
napsal(a):
Načapat?
To by nemohla dělat nic jinýho než číhat.
O pásu na psa asi nic neslyšela ... když už teda
musí být volnýýý.
https://search.seznam.cz/?q=proti%C4%8D%C5%AFrac%C3%AD+p%C3%A1s+na+psa&oq=proti%C4%8D%C5%AFrac%C3%AD+p%C3%A1s+na+psa&aq=-1&sourceid=szn-HP&su=ke&sgId=Tm9uZSAxNjEzNTc5MzQ3LjY1Nw%3D%3D
A vite, ze neslysela? :) Díky za tip!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.20.51
ttlm
napsal(a):
A vite, ze neslysela? :) Díky za tip!
Jako chce to hlidat a menit alr proti znackovani to ujde kdyz neni sance uhlidat. (maly tip do pasu nalepte pulku vlozky. Vetsina jich zmakne i tak neco ucmrndat a takhle neprocura pas a neco malo okolo ale ten kousek té vložky)
Za me tohle lepsi nez aby byl celou pracovní dobu privazanej u stolu. To uz by mu bylo lip doma.
Tady vlákénko, ani já dosud neslyšela . Díky
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1687681/proticuraci-pas
Jen takovej dotaz, nesmrdí potom ten pes? Když má vlastně nějakou dobu moč pod pásem na břiše, nemá opruzeniny? To je asi na každodenní koupání, ne? A když bude mezi kolegy chodit počůraný pes, tak to asi taky bude cítit? Já si to teda nedokážu moc představit, jo beru to u starých nemocných psů, ale že bych to dávala psovi od 9ti měsíců, na 8 hodin denně v práci, po celý jeho život (nebo se tím něco od/naučí?) to se mi moc nezdá.... Kdyby to alespoň pomohlo, ale mě spíš přijde, že když se pes v těch budovách nechá čůrat, i když do pásu, tak to pak bude už jen horší ne? To bych se ho spíš snažila hlídat a nachytat ho při činu... Nebo je tomu psovi tak nepříjemné se sám počůrat, že se to tím odnaučí? Fakt s tím nemám zkušenost, tak se ptám ze zvědavosti.
...tak ještě že náš Keliš má v práci pro sebe šatnu a jako bonus venčící tetu....ten pás si fakt nedokážu a ani nechci predstavit...to snad raději ohradku s pelechem a cas od casu pod dohledem proběhnout.....
napsal(a):
...tak ještě že náš Keliš má v práci pro sebe šatnu a jako bonus venčící tetu....ten pás si fakt nedokážu a ani nechci predstavit...to snad raději ohradku s pelechem a cas od casu pod dohledem proběhnout.....
Ale tak ono záleží na tom, jestli ho ten pás odradí nebo ne... Já mám fakt hodně čistotného psa a i kdyby měl někdy potřebu značkovat, tak jsem si téměř jistá, že do pásu by si nenačůral, ani kdyby ho měl venku ( ten pás ). To by radši prasknul.
Takže v případě, že by to psa od značkování odradilo, tak by to mohlo být řešení... No pokud by ho to neodradilo a čůral by i do pásu, tak to mi taky nepřijde ok, to už jsem psala výše. Ale vyzkoušet by se to asi mohlo.
Jinak bych ale ani neměla nic proti tomu, kdyby pes byl na místě u stolu paničky, v pelíšku, nebo klidně v nějaké ohrádce (Mops je malej, tomu by se dala pořídit prostorná ohrádka).. Ona panička určitě taky někdy půjde na kafe, na záchod, protáhnout se ,takže se i pes pod dohledem proběhne, pohraje si s ostatními atd... Občas ho pohladí, pomazlí..
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.20.51
marcelaamax
napsal(a):
Jen takovej dotaz, nesmrdí potom ten pes? Když má vlastně nějakou dobu moč pod pásem na břiše, nemá opruzeniny? To je asi na každodenní koupání, ne? A když bude mezi kolegy chodit počůraný pes, tak to asi taky bude cítit? Já si to teda nedokážu moc představit, jo beru to u starých nemocných psů, ale že bych to dávala psovi od 9ti měsíců, na 8 hodin denně v práci, po celý jeho život (nebo se tím něco od/naučí?) to se mi moc nezdá.... Kdyby to alespoň pomohlo, ale mě spíš přijde, že když se pes v těch budovách nechá čůrat, i když do pásu, tak to pak bude už jen horší ne? To bych se ho spíš snažila hlídat a nachytat ho při činu... Nebo je tomu psovi tak nepříjemné se sám počůrat, že se to tím odnaučí? Fakt s tím nemám zkušenost, tak se ptám ze zvědavosti.
Tak do pasu se dava treba pulka vlozky ltera se samozrejme prubezne meni. Takze ne pes nesmrdi ani neni opruzenej.
marcelaamax
napsal(a):
Ale tak ono záleží na tom, jestli ho ten pás odradí nebo ne... Já mám fakt hodně čistotného psa a i kdyby měl někdy potřebu značkovat, tak jsem si téměř jistá, že do pásu by si nenačůral, ani kdyby ho měl venku ( ten pás ). To by radši prasknul.
Takže v případě, že by to psa od značkování odradilo, tak by to mohlo být řešení... No pokud by ho to neodradilo a čůral by i do pásu, tak to mi taky nepřijde ok, to už jsem psala výše. Ale vyzkoušet by se to asi mohlo.
Jinak bych ale ani neměla nic proti tomu, kdyby pes byl na místě u stolu paničky, v pelíšku, nebo klidně v nějaké ohrádce (Mops je malej, tomu by se dala pořídit prostorná ohrádka).. Ona panička určitě taky někdy půjde na kafe, na záchod, protáhnout se ,takže se i pes pod dohledem proběhne, pohraje si s ostatními atd... Občas ho pohladí, pomazlí..
..ta ohradka by bylo nejjednodušší řešení....
Nebo si vzít den, dva dovolenou ( nepředpoládám, že by psa mohla hlídat při normální prac. době ) a psa na pracovišti hldat, nespustit z očí a při prvním ( druhém, třetím ) pokusu zvednout nohu a čůrnout si, ho načapat a odradit-potrestat. Jak to snad poradí jiní. Já takový problém nikdy neměla-neměla jsem úplně malé psy.
Místo vodítka pořiďte do kanclu ohrádku a do ní pelech. Když jsem si svoje mopsle brávala do bývalého zaměstnání a byl jednou za rok přítomen šéf (jinak byl tisíce km daleko), tak byly holky taky v ohrádce. Jinak měly svoje rituály, většinu dne chrápaly v pelechu, ale párkrát za den se zvedly, oběhly všechny kancly, přepočítaly kolegy a od každýho se nechaly podrbat. Pak se zas svalily do pelechu.
Váš pes si ale prostě nezaslouží volně pobíhat, marná sláva. Anebo se mi líbil nápad s tím, že si vezmete dovolenou a budete celý den za psem pobíhat a číhat. Ovšem ze zkušnosti vím, že se jen tak načapat nedají...
napsal(a):
Místo vodítka pořiďte do kanclu ohrádku a do ní pelech. Když jsem si svoje mopsle brávala do bývalého zaměstnání a byl jednou za rok přítomen šéf (jinak byl tisíce km daleko), tak byly holky taky v ohrádce. Jinak měly svoje rituály, většinu dne chrápaly v pelechu, ale párkrát za den se zvedly, oběhly všechny kancly, přepočítaly kolegy a od každýho se nechaly podrbat. Pak se zas svalily do pelechu.
Váš pes si ale prostě nezaslouží volně pobíhat, marná sláva. Anebo se mi líbil nápad s tím, že si vezmete dovolenou a budete celý den za psem pobíhat a číhat. Ovšem ze zkušnosti vím, že se jen tak načapat nedají...
No, hlavně si u té "dovolené" myslím, že by z ní kolegové nebyli nadšení - jako pracovat v prostředí, kde furt koukám, kam její pes zase nachčije (to si myslím že už tam je po tolika "nehodách" každý v pozoru, i když nechce), a do toho tam bude poletovat zadavatelka, a peskovat ho ...
... to opravdu není prostředí, ve kterém se člověku bude dobře pracovat. Nebo aspoň já bych si raději vzala v té době dovolenou, jen abych toho nemusela být účastníkem, protože bych stejně neudělala nic.
Ale zase různí lidé pracují v různých prostředích a prostě to jít musí. Když ke kolegyni přišel klient ( a seděly jsme proti sobě, stoly přiražené ) a hodinu tam vykládal, než odsouhlasil a převzal papíry a do toho bodře, co 5 minut, zahalekal "ha, ha, ha" ......
Snad si zadavatelka vybere, jak to vyřešit a řešit to musí.
Edit : Je to stejně zvláštní pracoviště, když tam fena RR má svůj gauč :-))
napsal(a):
Ale zase různí lidé pracují v různých prostředích a prostě to jít musí. Když ke kolegyni přišel klient ( a seděly jsme proti sobě, stoly přiražené ) a hodinu tam vykládal, než odsouhlasil a převzal papíry a do toho bodře, co 5 minut, zahalekal "ha, ha, ha" ......
Snad si zadavatelka vybere, jak to vyřešit a řešit to musí.
Edit : Je to stejně zvláštní pracoviště, když tam fena RR má svůj gauč :-))
Akorát toho klienta můžete při práci odfiltrovat, ale psa, co se tam volně pohybuje, a močí vám na věci toho z pozornosti nevytesníte - neveřte tomu.