Mailování chovateli - zájem/otravování ?

Kavalír king charles španěl
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2021 19:25
Eliška.K.

XXX.XXX.101.106

Zdravím všechny, měla bych dotaz. Máme veliký zájem o štěňátko z vybrané chs. Je vhodné psát zhruba týden před porodem fenky jestli je stále vše v pořádku a jak se mamince daří atd...popřípadě na co dalšího se zeptat ? Chovatel před měsícem řekl, že nám napíše jak štěňátka budou na světě, ale jak jsem již psala, máme velký zájem a chceme to dát najevo 😁 jsme v čekací listině, ale nevíme na jakém místě a samozřejmě ani kolik štěňátek se narodí 🙂 na druhou stranu nechceme rozhodně nikoho otravovat....uvítá to chovatel nebo naopak ?
Také by nás zajímalo, jestli je vhodné na první návštěvu chovatele něco přinést (víno, nebo naopak hračky pro štěňátka nebo něco jiného ) nebo se nic nenosí ? A na co je také dobré se chovatele při návštěvě zeptat a jak by měla trvat dlouho ? Co je moc a co je zase málo .....Jsme v tomto ohledu nováčci a uvítáme všechny tipy. 🙂 Je to naše vysněné štěňátko, čekáme už dlouho a byli bychom rádi, kdyby to vyšlo konečně 🙂

A poslední dotaz: až si pro štěňátko pojedeme (pokud to dobře dopadne) co si sebou na zhruba tříhodinovou cestu vzít krom přepravky, vodítka s obojkem/kšíry, přenosku s vodou a žrádlem a hračky. ?

Děkuji Všem moc za odpovědi a rady ! ❤️

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2021 20:15

Asi tak, já chovatelku své nejmladší fenky otravovala furt. V den, kdy rodila, vlastně i v noci, jsem nespala a sledovala trpělivě, kdy bude další zpráva. A chovatelce to nevadilo. Byl to tehdy vrh, který jsem sledovala od počátku, kdy se vybral krycí pejsek, probíhalo krytí, průběh březosti, porod, všechno jsem sledovala. Jsem za to dnes hrozně vděčná a už si neumím představit, že by to bylo jinak.

21.2.2021 20:52

Já si myslím, že to není nic proti ničemu projevit zájem o to, jak se daří mamince mého budoucího štěňátka, napsat, že už se moc na mimčo těšíme a že budeme držet palečky, aby to maminka i mimina zvládly v pohodě.....nebo něco v tomto slova smyslu.

Na jaře jsme si taky byly pro štěně...cesta asi 3 hodiny.
Štěně jsme měli na zadním sedadle, kde jsem s ním seděla a hladila ho...bylo teda v košíku (v našem případě takovém tom proutěném prádelním koši, protože jsme si vezli štěndo velkého plemene), vystlanej dekou, pak další dvě náhradní deky, kdyby malá třeba špatně snášela auto a poblinkala se nebo se počůrala a tak, kuchyňské utěrky, kdyby bylo potřeba něco utřít, igelitový tašky, kdyby bylo potřeba někam dát třeba poblitou deku...měla jsem sebou mističku a vodu a nějaký hračky a já tam měla náhradní oděv pro sebe, kdyby nějak potřísnila mě.
Jídlo teda ne, protože si nemyslím, že je úplně dobrý nápad štěně krmit během cesty, jsou to jen 3 hoďky, štěně hlady neumře.
Nakonec nic z toho nebylo potřeba, malá buď spala a nebo koukala z okna, takže jsme to zmákly na jeden zátah......bez nehod..

21.2.2021 20:54
Eliška.K.

XXX.XXX.101.106

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asi tak, já chovatelku své nejmladší fenky otravovala furt. V den, kdy rodila, vlastně i v noci, jsem nespala a sledovala trpělivě, kdy bude další zpráva. A chovatelce to nevadilo. Byl to tehdy vrh, který jsem sledovala od počátku, kdy se vybral krycí pejsek, probíhalo krytí, průběh březosti, porod, všechno jsem sledovala. Jsem za to dnes hrozně vděčná a už si neumím představit, že by to bylo jinak.

Děkuji moc za zkušenost. Já také být chovatelka bych ocenila zájem ze strany zájemce, ale každý člověk je jiný a já se bojím abych si ještě neuškodila. Z druhé strany pak nechci litovat, že jsem nenapsala a přišla kvůli tomu o štěňátko třeba, jen protože někdo napsal a já ne.

21.2.2021 21:08
Eliška.K.

XXX.XXX.101.106

Já si myslím, že to není nic proti ničemu projevit zájem o to, jak se daří mamince mého budoucího štěňátka, napsat, že už se moc na mimčo těšíme a že budeme držet palečky, aby to maminka i mimina zvládly v pohodě.....nebo něco v tomto slova smyslu.

Na jaře jsme si taky byly pro štěně...cesta asi 3 hodiny.
Štěně jsme měli na zadním sedadle, kde jsem s ním seděla a hladila ho...bylo teda v košíku (v našem případě takovém tom proutěném prádelním koši, protože jsme si vezli štěndo velkého plemene), vystlanej dekou, pak další dvě náhradní deky, kdyby malá třeba špatně snášela auto a poblinkala se nebo se počůrala a tak, kuchyňské utěrky, kdyby bylo potřeba něco utřít, igelitový tašky, kdyby bylo potřeba někam dát třeba poblitou deku...měla jsem sebou mističku a vodu a nějaký hračky a já tam měla náhradní oděv pro sebe, kdyby nějak potřísnila mě.
Jídlo teda ne, protože si nemyslím, že je úplně dobrý nápad štěně krmit během cesty, jsou to jen 3 hoďky, štěně hlady neumře.
Nakonec nic z toho nebylo potřeba, malá buď spala a nebo koukala z okna, takže jsme to zmákly na jeden zátah......bez nehod..

Díky moc za rozepsání 🙂 třeba ty deky navíc a igelitové sáčky a oblečení navíc, to by mne nenapadlo vůbec 😁 a krmivo teda brát nebudu 😊

A mail nakonec napíšu a použiju i Vaši větu 😁😊🙂

21.2.2021 21:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já jsem taky psala, ještě před porodem. A vlastně i chovatelka psala mě, posílala fotky březí feny atd. Po porodu mi hned volala, potom posílala pravidelně info, fotky atd. V kontaktu jsem byly tak nějak pořád, dneska je feně 2,5 roku a v kontaktu jsme stále .

Myslím, že určitě nic nezkazíte tím, že napíšete. Ono hrozně záleží na konkrétním chovateli no, já jsem hrozně ráda za to, jakou chovatelku máme. Někdo má naopak psa od chovatele, pro kterého všechno končí prodejem štěněte.. A nějakému majiteli to tak i vyhovuje.

Na první návštěvu jsme dovezli víno a nějaké mlsky pro psy...

Jinak my jsme cestu měli krátkou, u psa to bylo okolo hodiny, u feny cca 40 minut. Měla jsem jen deky, štěně na klíně, vodu jsem brala, ale nebyla potřeba. Oba psi tu cestu prospali. Brala jsem ještě vlhčené ubrousky, kdyby náhodou.

21.2.2021 21:39
Evv

XXX.XXX.108.153

Já si myslím že je to dost o chovateli ale co znám tak by zájem ocenili... i když třeba né každý chovatel může mít čas na sáhodlouhé odepisování.
Jinak mně přijde fajn něco dovézt, ale u těch pamlsků pro psy dávat bacha na to co kupujete, když dovezete třeba pedigree tak to nebude dobrá vizitka.
Na návštěvě se podívat na všechny zdravotní vyšetření rodičů nebo minimálně matky. Klidně se zeptat co je potřeba koupit před pořízením štěněte, aby něco nebylo ve výbavičce a vy to pak neměli víckrát. Jinak k odběru pohlídat si kýlu, jestli není pes kryptorchid, podpisy v PP, skus, pokud má pes nějaké vyšetření ve štěněčím věku tak papír od toho, případně jestli má dělanou nějakou genetiku tak papír od toho.
Držím palce a přeji hodně radosti.

21.2.2021 22:53
Eliška.K.

XXX.XXX.101.106

No zatím to vypadá, že napsat by bylo bráno spíše pozitivně, to jsem ráda 😊👍 kdyz jsme jeli pro prvního pejska(před více než deseti lety), tak byla jiná doba a jak jsem byla menší, vše organizovala mamka. vlastně to byla jen odpověď na inzerát, jedna návštěva a pak pro štěně ....já už si vůbec nic nepamatuju a vím, že jsme ani nic nevezli, ale dneska když o tom přemýšlím, tak by mi to bylo trapné

Pedigree je shit 😀 to bych nedala ani nejhoršímu nepříteli 😂 ale spousta lidí to neví no 😊 takže určitě dobrý postřeh 😊

Poradil by mi ještě někdo co by mělo být obsaženo ve smlouvě? Ta se vždy podepisuje že ano...

A budu muset nastudovat jak poznat kýlu a správný skus, já myslela, že chovatel na to vždy upozorní, ale projistotu je lepší to umět vypozorovat 🙂

21.2.2021 22:53
Eliška.K.

XXX.XXX.101.106

Jinak zatím moc všem děkuji za reakce ! ❤️

22.2.2021 07:33

marcelaamax napsal(a):
Já jsem taky psala, ještě před porodem. A vlastně i chovatelka psala mě, posílala fotky březí feny atd. Po porodu mi hned volala, potom posílala pravidelně info, fotky atd. V kontaktu jsem byly tak nějak pořád, dneska je feně 2,5 roku a v kontaktu jsme stále .

Myslím, že určitě nic nezkazíte tím, že napíšete. Ono hrozně záleží na konkrétním chovateli no, já jsem hrozně ráda za to, jakou chovatelku máme. Někdo má naopak psa od chovatele, pro kterého všechno končí prodejem štěněte.. A nějakému majiteli to tak i vyhovuje.

Na první návštěvu jsme dovezli víno a nějaké mlsky pro psy...

Jinak my jsme cestu měli krátkou, u psa to bylo okolo hodiny, u feny cca 40 minut. Měla jsem jen deky, štěně na klíně, vodu jsem brala, ale nebyla potřeba. Oba psi tu cestu prospali. Brala jsem ještě vlhčené ubrousky, kdyby náhodou.

Jako mě upřímně by ani nenapadlo brát náhradní deky a nějaké náhradní kousky oděvu pro mě, materiál na utírání a tak.....vlastně bych vzala jen ten košík do něj deku misku a vodu a tradá, ale když mi známá líčila, jak jim štěně několkrát cestou zeblilo auto, potažmo i jí, protože část cesty měla štěně taky na klíně, tak jsem se raději připravila na všecko.....včetně toho, že jsem měla i malý kanystr s vodou, kdyby bylo potřeba se umýt a něco čistit.....to teda hlavně proto, že manželovi se z blitek zvedá žaludek a chce se mu taky zvracet, tak abychom pak vůbec dojeli dom

22.2.2021 08:28

Jako mě upřímně by ani nenapadlo brát náhradní deky a nějaké náhradní kousky oděvu pro mě, materiál na utírání a tak.....vlastně bych vzala jen ten košík do něj deku misku a vodu a tradá, ale když mi známá líčila, jak jim štěně několkrát cestou zeblilo auto, potažmo i jí, protože část cesty měla štěně taky na klíně, tak jsem se raději připravila na všecko.....včetně toho, že jsem měla i malý kanystr s vodou, kdyby bylo potřeba se umýt a něco čistit.....to teda hlavně proto, že manželovi se z blitek zvedá žaludek a chce se mu taky zvracet, tak abychom pak vůbec dojeli dom

Jj, souhlas, taky mě to tehdy nenapadlo, ale naše holčička se poblila po čtvrthodině jízdy autem a pak ještě dvakrát během další hodiny, takže tuhle výbavu vřele doporučuji

22.2.2021 08:52
assil

XXX.XXX.122.3

Já teda taky čekala na porod štěňat, s chovatelkou jsem byla dohodnutá, že mi dá po porodu vědět, jestli na mě štěně zbyde a tak jsem jí před porodem už nepsala. Připadalo mi to jako zbytečný otravování, když má chovatel těch vážných zájemců na čekačce třeba 10 a každej by mu vypisoval dotazy na fenu, tak to aby nedělal nic jiného než odepisoval. Vždyť většina těch chovatelů chodí normálně do práce a má rodinu. Kdyby se něco dělo, tak dá vědět, ne?

22.2.2021 09:11
janaa

XXX.XXX.34.210

Klidně napište, ve smyslu, doufám,že se má budoucí mamka v pořádku, držím palce k porodu a moc se na mrňouska těšíme. Já si s lidma, co mají zamluvené štěně rok, taky dopisuju, naopak jsem ráda, za kontakt, a že je vidět, že se těší a sbírají informace. Jasně, nevolat, to by bylo otravování, ale mail, který si chovatel může přečíst,když má čas, to bych jako otravování vůbec nebrala.
Ad cesta, já vždycky brala jen základ, deku, ručník, vlhčený ubrousky,misku,vodu. Stačilo mi to, i když jsme vezli štěndo ze Slovenska, ale já měla tedy vždycky kliku na štěnda, co neblila

22.2.2021 09:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

assil napsal(a):
Já teda taky čekala na porod štěňat, s chovatelkou jsem byla dohodnutá, že mi dá po porodu vědět, jestli na mě štěně zbyde a tak jsem jí před porodem už nepsala. Připadalo mi to jako zbytečný otravování, když má chovatel těch vážných zájemců na čekačce třeba 10 a každej by mu vypisoval dotazy na fenu, tak to aby nedělal nic jiného než odepisoval. Vždyť většina těch chovatelů chodí normálně do práce a má rodinu. Kdyby se něco dělo, tak dá vědět, ne?

Tady je vidět, že je to fakt člověk od člověka, mě to jako otravování nepřijde. A kdybych byla v roli chovatele, tak bych naopak byla ráda, že se zájemce zajímá. Něco jiného by bylo, kdyby člověk každý den třeba volal, ale napsat jednou za čas mail mi přijde v pohodě. Případně teda pokud by to chovateli vadilo, tak by mohl odepsat něco ve smyslu, že nemá moc čas na dopisování, ať se nezlobí, a že se ozve po porodu sám.

Já jsem si s chovatelkou dopisovala na Messengeru, přes FB. Na FB dávala i dost fotek, takže jsem měla přehled i díky tomu. A i ona sama mi kolikrát psala... Dodnes když jí kvůli něčemu napíšu (když to není jen jak se mají), a potřebuji s něčím poradit, tak většinou hned píše, jestli může zavolat, že po telefonu mi to vysvětlí líp.

A třeba kamarádka má psa z CHS, kde všechno skončilo prodejem. Někomu to tak může vyhovovat, jí to trochu mrzí. Asi po půl roce, co psa měli, tak poslala chovatelce na mail fotky psa, ta jí ani neodepsala, evidentně nezájem, jak rostou její odchovy. No a to souvisí s tím, že teda s nějakým problémem, radou, se taky na chovatele obrátit nemůže...

22.2.2021 10:02

marcelaamax napsal(a):
Tady je vidět, že je to fakt člověk od člověka, mě to jako otravování nepřijde. A kdybych byla v roli chovatele, tak bych naopak byla ráda, že se zájemce zajímá. Něco jiného by bylo, kdyby člověk každý den třeba volal, ale napsat jednou za čas mail mi přijde v pohodě. Případně teda pokud by to chovateli vadilo, tak by mohl odepsat něco ve smyslu, že nemá moc čas na dopisování, ať se nezlobí, a že se ozve po porodu sám.

Já jsem si s chovatelkou dopisovala na Messengeru, přes FB. Na FB dávala i dost fotek, takže jsem měla přehled i díky tomu. A i ona sama mi kolikrát psala... Dodnes když jí kvůli něčemu napíšu (když to není jen jak se mají), a potřebuji s něčím poradit, tak většinou hned píše, jestli může zavolat, že po telefonu mi to vysvětlí líp.

A třeba kamarádka má psa z CHS, kde všechno skončilo prodejem. Někomu to tak může vyhovovat, jí to trochu mrzí. Asi po půl roce, co psa měli, tak poslala chovatelce na mail fotky psa, ta jí ani neodepsala, evidentně nezájem, jak rostou její odchovy. No a to souvisí s tím, že teda s nějakým problémem, radou, se taky na chovatele obrátit nemůže...

Já si s chovatelkou mojí mladší fenky taky dopisovala na messengeru, vlastně to byl jeden z důvodů, kvůli kterýmu jsem se na FB registrovala. A dopisujeme si doteď.

Chovatelka starší fenky se zajímá jen o své zdravé a úspěšné odchovy, ti ostatní ji nezajímají.

22.2.2021 10:15
assil

XXX.XXX.122.3

marcelaamax napsal(a):

Asi fakt různý přístupy. Já třeba nevidím důvod posílat chovatelce fotky, jsme přátelé na FB, vidí všechny fotky co tam dávám a lajkuje je, posílat je ještě extra? Na co? Psát si s ní? O čem? První rok jsem párkrát napsala taky přes messenger, jak štěně roste, je zdravý a prospívá, ale pak už mi to přišlo blbý, navíc to vidí na FB, že pes je OK. Rady žádný nepotřebuju. A popravdě jsem ráda, že mě chovatelka neotravuje nějakýma urgencema o hlášení. Nevidím důvod být v nějakém intenzivním letitém kontaktu s chovatelem.

22.2.2021 10:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

assil napsal(a):
Asi fakt různý přístupy. Já třeba nevidím důvod posílat chovatelce fotky, jsme přátelé na FB, vidí všechny fotky co tam dávám a lajkuje je, posílat je ještě extra? Na co? Psát si s ní? O čem? První rok jsem párkrát napsala taky přes messenger, jak štěně roste, je zdravý a prospívá, ale pak už mi to přišlo blbý, navíc to vidí na FB, že pes je OK. Rady žádný nepotřebuju. A popravdě jsem ráda, že mě chovatelka neotravuje nějakýma urgencema o hlášení. Nevidím důvod být v nějakém intenzivním letitém kontaktu s chovatelem.

No tak moje chovatelka taky vidí fotky na fb, ale občas jí pošlu třeba video, které nezveřejňuji ... Posílám ji třeba videa z tréninků a tak. Proč si psát a o čem - no tak já jsem ze začátku potřebovala rady třeba ohledně výstav, kdy jsem ji posílala fotky postoje a ona psala, co vylepšit... Pak jsem u ní byla i osobně. Taky jsme takhle konzultovali zuby, jestli je vše v pohodě, stejně tak uši. No pak si normálně píšeme o tom, co třeba její psy vyvedli, nebo naopak co vyvedli ti naši... Co se jim povedlo, co se jim nepovedlo... Když jsme měli zdravotní problémy, tak mi taky radila... Radila mi úplně ve všem, co se týkalo uchovnění, a taky krytí, výběru krycího psa, odchovu štěňat... Nebo třeba jen s oblečkem, který jim sedí, nebo postroj... Nebo občas doporučí nějakou odolnější hračku... Na FB pak máme i skupinu, kde jsou všichni majitelé jejich odchovů, takže tam vidím i ty ostatní...

A takhle nějak si představuji ten chovatelský servis a jsem za to ráda . A ani já to neberu tak, že by mě otravovala urgencema o hlášení... Naopak vím, že jí na štěňatech záleží.. Když na tom moje fena byla špatně, tak chovatelka o tom věděla mezi prvními, psala mi, že na na nás myslí, drží palce, prostě podpořila... No pak když mi volala, tak bylo slyšet, že brečí.. následně mi teda sama říkala, že se bála, a že celou noc nemohla spát... Prostě to pro ni nekončí prodejem štěněte.

Jo kdybych měla pocit, že to chovatelku nějak nezajímá, tak bych ji taky nepsala a bylo by mi to blbý, ale ono to většinou dopadne tak, že pošlu třeba jedno video a pak se i ona rozepíše a píšeme si třeba o hodinu, o všem možném

22.2.2021 10:53

Tak já teda přes FB ve spojení s chovatelkou nejsem a tak občas pošlu fotky, video a nějaké info, že je Ginuš taková a maková a jak se má.
Teď už to není tak intenzivní, jako když byla Ginuš mrně a rostla před očima.
Ale myslím, že chovatelka je ráda, když si přečte mail, že se má její odchovankyně dobře a že je úžasná a hlavně zdravá a milovaná.
Navíc přeci jen mám první pyrenejku a pokud by bylo potřeba něco zkonzultovat, tak mám na koho se obrátit a vím, že moje chovatelka ráda poradí.

Já třeba kdybych byla chovatelka, tak bych byla ráda, že jednou za čas přijde zpráva, jak se má můj odchovanec.

22.2.2021 11:37
Eliška.K.

XXX.XXX.101.106

Znovu děkuji všem za rady, tipy a zkušenosti. Jinak jak tak koukám, ty cesty od chovatele bývají obcas zajímavé teda 😂

Já doufám v to, že chovatele bude zajímat jak se stěndu daří a bude chtít fotky atd .. a na druhou stranu, že mu budu moct napsat o radu. Rádi bychom i vystavovali, tak myslím, že pomoc od chovatele by se taky hodila do budoucna 🙂

22.2.2021 11:39
Eliška.K.

XXX.XXX.101.106

janaa napsal(a):
Klidně napište, ve smyslu, doufám,že se má budoucí mamka v pořádku, držím palce k porodu a moc se na mrňouska těšíme. Já si s lidma, co mají zamluvené štěně rok, taky dopisuju, naopak jsem ráda, za kontakt, a že je vidět, že se těší a sbírají informace. Jasně, nevolat, to by bylo otravování, ale mail, který si chovatel může přečíst,když má čas, to bych jako otravování vůbec nebrala.
Ad cesta, já vždycky brala jen základ, deku, ručník, vlhčený ubrousky,misku,vodu. Stačilo mi to, i když jsme vezli štěndo ze Slovenska, ale já měla tedy vždycky kliku na štěnda, co neblila

Děkuji 😊💐

23.2.2021 18:55
domi.t

XXX.XXX.220.139

Pridám sa tiež. Mám doma dva kusy.

Prvý kus. Nefret. Ročná goldenka. CHS 15 km od nás,ale chovatelka ju od odberu nevidela a myslím,že ani neuvidí. Máme sa na FB,vždy olajkuje fotku,takže vidí,že slečna je živá,zdravá a šťastná. Nehrozí,žeby mi pomohla s nejakým problémom. Prosila som ju o to raz cca týždeň po odbere,ale nebola ochotná pomôcť,tak som hľadala pomoc inde a našla Nefret toho najlepšieho veterinára. Ale to už je iný príbeh😉

Druhý kus. Aslan. SAO importovany z Ruska. Ja som dieťa 90-tych rokov. Po rusky všetko rozumiem(mamina má štátnice z ruštiny a ruština je u nás počuť často),ale na plynulý pokec to nie je. Hlavne kvôli môjmu výraznému anglickému prízvuku. Chovateľ zasa nevie až tak bravúrne po anglicky,navyše má zasa výrazný ruský prízvuk. Veď ako inak😃Tak to riešime tak,že ku skypu posadím maminu a tlmočí to,čomu navzájom nerozumieme😁 ak by sme si písali maily,bolo by to jednoduchšie,keďže azbuku viem. No ale on vždy rád Aslana vidí,takze to riešime takto. Dokonca až sem na Slovensko poslal 100 kíl mäsa z jeho farmy pre Aslana. Úžasné gesto,však? Len tak,aby mal jeho odchov niečo iné,než žerie tu. A chlapcovi veru chuti,nezaprie sa,korene sú korene.

Byť Vami,určite chovatelke napíšem. Ja by som dala neviem čo za to,aby som mala chovatelku,z ktorej cítim lásku a záujem o jej odchov. A byť chovatelku,veľmi by som ocenila,ak budúci majiteľ píše a zaujíma sa. 😉

23.2.2021 19:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já mám zrovna ze dneška aktuální příklad komunikace s chovatelkou...

Jak jsem tu psala v jiném vlákně, fena má problém se zarudnutou packou. Dneska jsem trochu pátrala ve skupině našeho plemene na FB, našla jsem víc psů s podobným problém a taky s doporučením a chválením jednoho přípravku. No a jelikož moje chovatelka chová toto plemeno dlouho, tak jsem ji napsala na Messengeru, jestli nááhodou nemá zkušenost s tím problémem, popřípadě i s tím přípravek. Ona mi hned odepsala, že zkušenost nemá, ale že ten přípravek je prý fakt dobrý, a že ho má pro jistotu i doma, kdyby něco, ale zatím ho nikdy nepoužila, a tak že mi ho klidně DÁ (bydlíme od sebe cca do 40 km). To jsem sice nepřijala, poděkovala jsem s tím, ať si ho radši pro jistotu nechá kdyby něco, že si ho koupím... No napsala mi nějaké další doporučení, zeptala se, jak se máme a jestli je jinak vše v pořádku. Na to samé jsem se zeptala i já, poslala mi fotku celé smečky, že zdraví, a ať se určitě ozvu, jestli ten přípravek pomohl.

Já chápu, že někdo tohle vůbec nepotřebuje nebo ani nechce, každý to máme jinak. Ale já tohle oceňuju a myslím, že se vždycky hodí rada a zkušenost někoho, kdo to plemeno chová už pár let...No a je to i jeden z důvodů, proč mi musí chovatel sednout i jako člověk, a taky proč mám radši chovatele, který má méně těch odchovů...

23.2.2021 20:16

To já jsem ráda spíš ohledně povahových vlastností....Gina je moje první pyrenejka a i když vím, co jsem si koupila "za potvoru", tak přeci jen jsem v klidu, když napíšu, že Gina je taková a maková a chovatelka napíše, že je v tomhle ohledu celá maminka nebo naopak babička (tu má chovatelka taky)....nebo prostě jen...jo to je v pohodě, to je typické.

A zkraje jsem byla ráda, že mám touhle cestou přes chovatelku info i o Gininých sourozencích, jací jsou, jak rostou a tak...

23.2.2021 22:55
fikovnice

XXX.XXX.135.7

Tak já teda přes FB ve spojení s chovatelkou nejsem a tak občas pošlu fotky, video a nějaké info, že je Ginuš taková a maková a jak se má.
Teď už to není tak intenzivní, jako když byla Ginuš mrně a rostla před očima.
Ale myslím, že chovatelka je ráda, když si přečte mail, že se má její odchovankyně dobře a že je úžasná a hlavně zdravá a milovaná.
Navíc přeci jen mám první pyrenejku a pokud by bylo potřeba něco zkonzultovat, tak mám na koho se obrátit a vím, že moje chovatelka ráda poradí.

Já třeba kdybych byla chovatelka, tak bych byla ráda, že jednou za čas přijde zpráva, jak se má můj odchovanec.

Jani, jak se vlastně Ginoid jmenovala? Co má v PP? Pokud to tedy chceš písnout veřejně... Ten čas tak letí - úplně si vzpomínám, jak jsme Ti tu všichni hledali a sháněli štěndo... Vidíš, to byla taky taková velká vlna solidarity - každý jsme sháněl, sledoval inzeráty, atd.

24.2.2021 07:38

fikovnice napsal(a):
Jani, jak se vlastně Ginoid jmenovala? Co má v PP? Pokud to tedy chceš písnout veřejně... Ten čas tak letí - úplně si vzpomínám, jak jsme Ti tu všichni hledali a sháněli štěndo... Vidíš, to byla taky taková velká vlna solidarity - každý jsme sháněl, sledoval inzeráty, atd.

Gina je Gaelin z Jizerského pekla

24.2.2021 10:15
domi.t

XXX.XXX.220.139

Gina je Gaelin z Jizerského pekla

Originálne PP meno,páči sa mi

24.2.2021 11:10
marushka

XXX.XXX.11.147

Nejsem v žádném případě velkochovatel, takže nevím, jak to chodí u větších chovek, ale mám za sebou dva vrhy se štěňaty opravdu po celém světě a všechny své odchovy sleduji a se všemi majiteli příležitostně (s některými častěji) komunikuji a vždy mě potěší zpětná vazba majitele od mého odchovu. I když byly štěňata ještě v očekávání, tak jsem s lidmi "na cekacce" ráda komunikovala, akorát jsem si trochu držela odstup pro případ, že by se pro ně štěně nenarodilo a já je musela posléze odmítnout..

24.2.2021 11:42
aluska

XXX.XXX.197.205

Já jsem teda majitelka chovného psa a mám v kontaktech všechny majitele štěňat po něm. S jednimi dokonce společně jezdíme na výstavy, druzí občas zajedou na návštěvu, další fenka zůstala v chs na chov a je to blízko nás. Z posledního vrhu jde holka do další chs a chtějí být v kontaktu, další holka bude u Prahy kousek od mých mladých. Dokonce byl zájem až z Missouri, ale štěňata jsou už od narození zadaná.

24.2.2021 12:27
janaa

XXX.XXX.34.210

Za týden jdeme na sono,zda se zadařilo. Všichni na čekačce ví, že jdeme až příští středu, stejně píší. Nedivím se, většina z nich má zamluvený štěně půl roku, rok, takže jsou napjatý,jestli se "aspoň" zadařilo a budou se nervovat další měsíc,jestli se jich narodí dost mě se líbí,že komunikují a těší se, vždyť je to správný

Přidejte reakci

Přidat smajlík