Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anička67899

26.2.2021 22:40
Anička67899

XXX.XXX.215.152

Dobrý den,
mám otázku a menší problém se svým psem. Do nedávná to byl milionový pes strašně hodný mírumilovný, ale teď když mu jsou skoro dva roky přešel do puberty a strašně moc se změnil. Začíná být agresivní vůči psům i lidem. Upozorňuji, že mu žádný člověk ani pes neublížil. Cvičíme ho doma protože je ten Covid a u nás zavřeli výcviky. Ale zpátky na začátek. Dříve když k nám přišla návštěva pes byl hravý a vítal je. Dnes když k nám někdo přijde vyjede jim p rukou i nohou sotva vešli ke dveřím. Vždy ho okrineme a pošleme na místo jenže chvíli dá pokoj a pak se zase snaží útočit. Chápeme, že přechází do puberty, ale tohle si pes nemůže dovolit snažíme se s tím něco dělat ale popravdě nevíme co.
Hlavně prosím žádné negativní komentáře, protože když sem vždy něco napíšu semele se hromada hnusné kritiky. Je to můj první vlastní pes a tak se chci přiučit tomu abych doma měla hodného výchovného psa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2021 22:47

Výcvik, pes, který je odpovelován na pelech se nemůže ze své podstaty vrhat na lidi. Na psa nekřičte.

26.2.2021 23:09
molok

XXX.XXX.174.187

Ve dvou letech už by mu měla puberta spíše pomalu končit. Co je to za rasu? Důvodů může být více, klidně i zdravotní, existují různé druhy idiopatické agrese (agrese bez příčiny ve výchově), pokud se jedná o výraznou změnu v chování, chtělo by to spíše najít odborníka, takhle od gauče nikdo Vaše chování a chování psa neodkouká.

26.2.2021 23:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.44

Dvouletý pes nepřešel do puberty - puberta přichází u velkých plemen před 1 rokem věku. Váš pes je normální nevychovaný dospělý jedinec.
Pokud není v 2 letech schopný vydržet na místě, tak jednoduše zavřete dveře, a psa po dobu návštěvy nechte za nimi.

26.2.2021 23:23
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Inspektor Pišišvor
Moc si to zjednodušujete.
Nevychovanec? To néé.
Bude to chtít psychologa, pořádné veterinární
vyšetření a vlídnou ,nekonečnou trpělivost.
Ono se to poddá, puberta ve 4 letech bude pryč.

26.2.2021 23:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.44

rapotacka11 napsal(a):
Inspektor Pišišvor
Moc si to zjednodušujete.
Nevychovanec? To néé.
Bude to chtít psychologa, pořádné veterinární
vyšetření a vlídnou ,nekonečnou trpělivost.
Ono se to poddá, puberta ve 4 letech bude pryč.

Jj, a v 10 letech až ho budou bolet nohy už vydrží i ležet na pelechu👍

... chce to prostě vydržet!

26.2.2021 23:41

Dřív by se řeklo, že ten pes přebírá doma velení. Jinak by se dalo říct, že majitelka pro něj není autoritou. Může se to lehko stát, když je velmi mladá a hlavně nedůsledná.
Přidala bych hlavně na té laskavé důslednosti. Nebo ne třeba laskavé, ale pohodové, bez agrese. Tím je vynechat křičení ( nechci napsat řvaní ) na psa. Pohodový klidný povel, jednou a neopakovat ( nepokřikovat na psa jen tak jméno "Filipe, Filipe, Filipe, sedni, no tak sedni, sedni") a vždy trvat na jeho splnění. Bez trestů, s pochvalou.
Když to vztáhnu k návštěvě. Do rohu místnosti, nebo lépe do vedlejší místnosti, ale s otevřenými dveřmi, dám psu pelech, deku a tam ho umístím s povelem "místo" a tam ho nechám. Přidám mu tam kost, hračku, kong. Není tam za trest, je tam odložený, aby měl klid. Jistím ho vodítkem, aby nemohl vandrovat. Jestli si tam v klidu hlodá, sem tam vstanu a dojdu ho pochválit, pomazlit, přistrčit dobrotu. Když začne vyvádět, tak s výčitkou "tohle tedy poslouchat nebudu" jdu a zavřu dveře.

26.2.2021 23:42

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jj, a v 10 letech až ho budou bolet nohy už vydrží i ležet na pelechu👍

... chce to prostě vydržet!

Vy jste zase samá sranda ! :-))

Anička67899

27.2.2021 01:07
Anička67899

XXX.XXX.213.142

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dřív by se řeklo, že ten pes přebírá doma velení. Jinak by se dalo říct, že majitelka pro něj není autoritou. Může se to lehko stát, když je velmi mladá a hlavně nedůsledná.
Přidala bych hlavně na té laskavé důslednosti. Nebo ne třeba laskavé, ale pohodové, bez agrese. Tím je vynechat křičení ( nechci napsat řvaní ) na psa. Pohodový klidný povel, jednou a neopakovat ( nepokřikovat na psa jen tak jméno "Filipe, Filipe, Filipe, sedni, no tak sedni, sedni") a vždy trvat na jeho splnění. Bez trestů, s pochvalou.
Když to vztáhnu k návštěvě. Do rohu místnosti, nebo lépe do vedlejší místnosti, ale s otevřenými dveřmi, dám psu pelech, deku a tam ho umístím s povelem "místo" a tam ho nechám. Přidám mu tam kost, hračku, kong. Není tam za trest, je tam odložený, aby měl klid. Jistím ho vodítkem, aby nemohl vandrovat. Jestli si tam v klidu hlodá, sem tam vstanu a dojdu ho pochválit, pomazlit, přistrčit dobrotu. Když začne vyvádět, tak s výčitkou "tohle tedy poslouchat nebudu" jdu a zavřu dveře.

Mockrát všem děkuji za rady. Pokusím se to sním nějak vyřešit. Ale teď mám z těch komentářů docela strach ze by se opravdu jednalo o zdravotní problémy? Ale to by útočil snad i na přítele nebo i klidně na mě ne? Ne jen když vidí psa nebo když přijde návštěva. Ale pravdou je, že psychologa potřebuje protože když byl menší měl úzkosti nedokázal být sám doma a vše ničil kňučel, stekal nakonec jsme ho to odnaučili sice to byl dlouhý boj ale dokázal to :) Tak snad dokážeme odbourat i tu agresi.

Filomena

27.2.2021 06:09
Filomena

XXX.XXX.72.209

Jak casto se setkava s lidmi a psy?
Je dobre socializovany?
Ja bych sla i cestou, ze bych ho nechavala osmatlavat kazdym, kdo jde kolem nebo koho potkate na prochazce. Klidne o to lidi pozadat. Pokud to nejde u hlavy, tak zacit na hrbete s tim, ze hlavu budete jistit Vy.
To by taky melo pomoci.
Mame 7mesicni stene a beru ho i do skoly, kdyz vyzvedavam dceru. Jsem rada, ze ho osaha par cekajicich rodicu i deti. Zvyka si na auto, prestava zvracet a zaroven je mezi lidmi. Kamkoliv to pujde, vezmu ho s sebou.

27.2.2021 07:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jestli je to německý ovčák, tak bych celou záhadu viděla v tom, že to plemeno je už 2. století k určité míře vrozené agresivity a hájení teritoria štechtěné, takže jednoduše ZAČAL HLIDAT!

A k tomu je ještě nevychovaný, takže si prostě dělá co chce.

Ale jo, psychologa, veterináře, astrologa (snad jsem na nekoho nezapomněla) samozřejmě taky doporučuju, protože i tito lidé potřebují z něčeho žít v teto těžké době.

27.2.2021 07:48

Ale jo, psychologa, veterináře, astrologa (snad jsem na nekoho nezapomněla)

a co saman s bubinkama a jeho tanec kolem ohne za uplnku? no?

pro zadavatelku- jak muze pes, odeslany na misto -zacit znovu napadat a utocit?
ma lezet, ne?

nehledejte v tom dalsi zahady.

27.2.2021 07:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale jo, psychologa, veterináře, astrologa (snad jsem na nekoho nezapomněla)

a co saman s bubinkama a jeho tanec kolem ohne za uplnku? no?

pro zadavatelku- jak muze pes, odeslany na misto -zacit znovu napadat a utocit?
ma lezet, ne?

nehledejte v tom dalsi zahady.

No, ty jo!😱
Jak jsem mohla zapomenout na šamana...?!

27.2.2021 08:37

Tak já musím říct, že já teda jsem psi s návštěvama...mimo pár vybraných jedinců, babičky a nejlepších kamarádů, co k nám chodili často a pesani je znali od štěněte...nechat nemohla. Ne proto, že by na ty lidi útočili primárně, ale proto že dělali jakože je návštěva vůbec netankuje do doby, než fena něco vyhodnotila jako ohrožení paničky a pak šla do akce okamžitě. Naštěstí teda nebyla žádnej magor, takže šlo spíš o to zastrašit eventuelně odstrčit, ale to pro lidi opravdu není nic příjemnýho. Pes je naopak bázlivka, toho vykolejilo i to, že si ke psům sednul známej na bobek, hladil je, všechno ok, pak mu zazvonil telefon a on si rychle stoupnul a bylo vymalováno...velké bububu.

A právě proto, že byli naprosto nepředvídatelní, že lidi na návštěvě jsou nepředvídatelní-těžko můžu říct "seďte, nekřičte, moc nemáchejte rukama, nepřibližujte se ke mě, pokud k vám stojím zády a nechoďte nikam sami" resp. můžu jim to říct, ale určitě by se u mě nikdo necítil příjemně a bezpečně.......změna stavu naprostý klid a nezájem do stavu teď tě sežeru, v okamžiku, tak se prostě psi zavřeli nebo návštěva doma a pesani na zahradě, pokud všichni na zahradě, tak pesani zavření na oddělené části zahrady, popř. pokud to nebyli úplně cizí lidi, tak pesani odveleni na místo na chodbu, aby nebyli v jedné místnosti.

Vzhledem k tomu, že u nás to není žádnej průchoďák, tak jsem to řešila takhle....možná si někdo řekne, že pes by měl respektovat, že si majitel přivede domů návštěvu, ale pro mě to není priorita. Naopak pokud pes vyhodnocuje sám a hlídá si mě, i když vypadá, že si dělá svoje, je pro mě...jak to napsat...žádoucí.

27.2.2021 08:56
juhaj

XXX.XXX.164.121

A co je to tedy za rasu? Mě by to zajímalo, právě pro to, že nějakou tu zkušenost z hlídáním cizích mám. Jestli to už v textu bylo, tak se omlouvám, ale nenašla jsem.

27.2.2021 09:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.44

juhaj napsal(a):
A co je to tedy za rasu? Mě by to zajímalo, právě pro to, že nějakou tu zkušenost z hlídáním cizích mám. Jestli to už v textu bylo, tak se omlouvám, ale nenašla jsem.

Podle inzerátů a článku pod diskuzí zadala zadavatelka jako plemeno Německý ovčák.

Pak mi přijde opravdu jako hrozné překvapení, že pes šlechtěný k hlídání a kousání do lidí, hlídá a chce kousat do lidí..., pokud se mu ve 2 letech ještě nedostalo základní výchovy a výcviku. Zvlášť pokud jde o psa samce.

Opravdu si říkám, že někteří lidi by si ke psovi měli místo psychologa zajistit spíš asistenta🙄

27.2.2021 10:41
juhaj

XXX.XXX.164.121

No tak to potom ano, v přítomnosti pána může pes dávat pozor, ale to je vše. Ve 2 letech holt pejsek dospěl a vzal situaci do vlastních tlapek. Připomíná mi to prvního psa, když jsem byla dítě. Ten bral akorát otce, nás děti a mámu nikoli a podle toho to vypadalo.

5.3.2021 08:33
Mí

XXX.XXX.68.174

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jestli je to německý ovčák, tak bych celou záhadu viděla v tom, že to plemeno je už 2. století k určité míře vrozené agresivity a hájení teritoria štechtěné, takže jednoduše ZAČAL HLIDAT!

A k tomu je ještě nevychovaný, takže si prostě dělá co chce.

Ale jo, psychologa, veterináře, astrologa (snad jsem na nekoho nezapomněla) samozřejmě taky doporučuju, protože i tito lidé potřebují z něčeho žít v teto těžké době.

Máte pravdu a vidim to dnes a denně.Nevychovaní, nezvládnutí často nepochopení psi i z hlediska plemene.Vídám paní s pitbulem.Ta plápolá na konci vodítka,kam
chce pes,tam jde ona.Přes trávník přes křoví atd.Neadávno se jí zasekl, odmítl jít dál, protože se mu zřejmě moc nelibil opodál přivázaný labrador.Pani psa nechala aby druhého fixoval očima,nebyla schopna psa přimět k odchodu.Naštěsti vyšla majitelka lab.z obchodu a se psem odešla.Druhá rarita co vidávám, je krysařík, který celou procházku štěká,jen tak bez příčiny,bez ustání.Nechápu,že to nijak neřeší,ale špacírují s něčím jako na klíček nataženým.Některým lidem doslova pes vládne.A bude myslím hůř.Tolik jen z rozmaru a nudy teď pořízených psů,bez hlubšího zájmu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík