Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2021 21:10
MoniR

XXX.XXX.171.122

Dobrý den,

poradíte někdo, jak naučit mojí 15 měs. fenku NO povel "volno"?
Cvičíme na míček, je na něm závislá. Nevšímá si psů, lidí, zajíců, chce výcvik s odměnou přetahování s míčkem. Jak jsou zavřené cvičáky, trénujeme spolu, kde se dá (okraj Prahy).
Moje předchozí 3 feny NO měly též více či méně kořistnický pud, ale dal se korigovat, umocnit výkon poslušnosti, včetně obran.
Čubina je pracant, šikovná, rychlá, přesná, již i vysíláme. Ale volno nedává. Považuji to za projev neposlušnosti.
Až bude normální doba, chci s ní dělat nejen zkoušky podle MZŘ, ale i NZŘ (potřebuj volno). S předchozíma čubama se cvičilo na 2 míčky, ale prosím, nešlo by, aby mě prostě poslechla?Myslím, že ví, co chci, ale nedokáže se ovládnout.
Děkuji moc za případné rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2021 21:31

Nevím, jestli je to nejlepší způsob, ale nás na cvičáku učili na misku.
Pes sedí, vezmu misku poodejdu, tak aby pes viděl, položím misku na zem. Vrátím se a "volno". Miska to byla, aby se pes neučil sbírat volně položené.
Asi budou elegantnější způsoby.

28.2.2021 21:34
lupus4

XXX.XXX.205.61

Považuji to za projev neposlušnosti.

28.2.2021 22:21

"Považuji to za projev neposlušnosti."
Není to projev neposlušnosti. "Volno" je cvik jako každý jiný a vy jste to fenu nenaučili.
I když se to nezdá, je to cvik poměrně těžký. Opustit páníka, pamlskovník, hračky......

Takže úplně správně Lupus nad vaším vyjádřením pláče.

28.2.2021 22:25

"nešlo by, aby mě prostě poslechla?Myslím, že ví, co chci, ale nedokáže se ovládnout"
Pardon, ale na to, že je to váš 4. NO, je tahle otázka poněkud hloupá. Jak vás má poslechnout, když jste ji to nenaučili ?!? Nehledejte zkratku.

1.3.2021 06:29
MoniR

XXX.XXX.171.122

Děkuji všem za příspěvky☺

Volno jsem čubičku učila odhazováním pamlsků (párků, sýrů) do dálky stranou cesty, než se půjde k noze. Rozběhla se, ale když zjistila, že nejde o míček, příště už max. 2 metry a otáčí se, což mi znemožňuje kvalitni přivolání.

Ještě jednou moc děkuji za rady, máte pravdu, začneme tuto věc učit od začátku.

Hezký den všem😊

1.3.2021 06:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.17.44

MoniR napsal(a):
Děkuji všem za příspěvky☺

Volno jsem čubičku učila odhazováním pamlsků (párků, sýrů) do dálky stranou cesty, než se půjde k noze. Rozběhla se, ale když zjistila, že nejde o míček, příště už max. 2 metry a otáčí se, což mi znemožňuje kvalitni přivolání.

Ještě jednou moc děkuji za rady, máte pravdu, začneme tuto věc učit od začátku.

Hezký den všem😊

Nic jí neodhazujte a odneste na to misto, kam ji chcete posilat klidně ten míček a na začátku ať vidí, že ho tam pokládáte.

1.3.2021 08:35

povel volno je v podstatě vyslání psa na 10 nebo kolik že to je metrů. můžete to učit prostě jako vysílačku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík