Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2021 08:54
ZClaire

XXX.XXX.24.140

Dobrý den,

prosím o radu. Je tohle štěňátko na fotografii labradorský retrívr? Obávám se totiž, že jsme se nechali napálit majitelem v domnění (a bohužel díky naší neznalosti), že si kupujeme štěně labradora. Štěně by mělo být 8 týdnů staré a váží cca 2 kila.
Děkuji za odpovědi.

1.3.2021 08:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

ZClaire napsal(a):
Dobrý den,

prosím o radu. Je tohle štěňátko na fotografii labradorský retrívr? Obávám se totiž, že jsme se nechali napálit majitelem v domnění (a bohužel díky naší neznalosti), že si kupujeme štěně labradora. Štěně by mělo být 8 týdnů staré a váží cca 2 kila.
Děkuji za odpovědi.

Neni to labrador, ten má v tom věku zhruba 6 kg.
Kolik jste za štěňátko dali?

1.3.2021 08:59
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Dostali jste k tomu psovi doklad o původu (průkaz původu)? Pokud ne, není to labrador.
Bez ohledu na to, že to štěně na labradora ani moc nevypadá. Zkuste sám/sama srovnat:
https://www.google.com/search?q=labrador+retriever+2+months+old&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi_543Bz47vAhWFK3cKHaojDdoQ_AUoAXoECCIQAw&biw=1920&bih=938

1.3.2021 09:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jinak to štěně na fotce rozhodně neváží 2 kg (teda, pokud vedle nej nesedí úplně malé dítě, a ty polštáře se Vám nescvrkly v pračce)

Bertik005

1.3.2021 12:07
Bertik005

XXX.XXX.214.24

No labrador to 100% není. U velkých plemen se uvádí orientačně co týden to kilo. Tj že v 8 týdnech by mělo mít zhruba něco kolem 7 nebo 8kg. A myslím, že štěně na fotce mít klidně ty 2kg může. Je totiž očividně dlouhosrsté, a proto to zkresluje.

Filomena

1.3.2021 12:34
Filomena

XXX.XXX.72.209

Agnes1 napsal(a):
Hovawart cca 6 kilo.

Mimo tema - jak dlouho jste cekali na stene? Nebo to jsou vlastni?
Znama shani hovawarta a ceka uz pul roku v poradi u nekolika chovatelu.
Dalsi davaji prednost zajemcum, kteri jsou ochotni objizdet vystavy.
Pro ni je u nich i minusem to, ze nechce objizdet vystavy.
Ale podminky ma vynikajici. Dum s velkou zahradou, x hektaru pastvin s komnmi a ovcemi a zkusenost s hovawartem (jeji soucasny stary pes).
Stejna zkusenost u nas i v blizkem zahranici.

1.3.2021 12:46
Agnes1

XXX.XXX.76.217

To je můj odchov vrh A. Sami jsme si nechali plavou fenku k naší znakaté. Zájemců bylo opravdu hodně. Dlouhá řada hned, jak se objevila potvrzená březost v databázi. Neměla jsem zvláštní požadavky na nové majitele. Dům se zahradou, finanční předpoklady pro chov velkého plemene, povědomost o plemeni hovawart, zájem o to, někteří bud hovawarta mají , staršího, nebo o něj přišli. Většinou rodiny s většími dětmi. Zařadit psa plnohodnotně do smečky. Rozmnožovat jedině po uchovnění. A stálý kontakt. Jsou to všechno fajn lidé, posílají fotky, píšeme si, u některých bližších už jsem i byla s PP. V dnešní době se hodí jakákoliv možná socializace, takže jezdím i s matkou a dcerou. Nyní nic, samozřejmě.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2021 12:53

ZClaire napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji za odpovědi.

...můžu se zeptat proč si kupujete něco na co nemáte deklarované původ, tedy v tomto případě průkaz původu? ....mobilní telefon, pračku a cokoli jiného také kupujete bez záručního listu?

1.3.2021 12:55
assil

XXX.XXX.122.3

Tohle není labrador ani omylem, to poznám i já ve světě retrívrů naprostý laik.
edit. 2 kg v 8 týdnech měl můj desetikilový pes, labrador je xkrát větší.

1.3.2021 13:10

ZClaire napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji za odpovědi.

To je fotka od "chovatele" nebo už ho máte doma?

1.3.2021 13:13
Agnes1

XXX.XXX.76.217

Hovawart je cca jako labrador co se týče váhy. Prirustkova tabulka hovawartů viz foto. Naše Agnes měla v 8 týdnech 8,6 kg.

1.3.2021 13:14

Agnes1 napsal(a):
Hovawart je cca jako labrador co se týče váhy. Prirustkova tabulka hovawartů viz foto. Naše Agnes měla v 8 týdnech 8,6 kg.

Mně teda přišel vždycky větší, ale to možná dělají ty chlupy. Chodili jsme do školky a tam chodil pejsek cca ve stejným věku jako moje feňule, ta ho milovala.

1.3.2021 13:29
Agnes1

XXX.XXX.76.217

Mají trochu jinou stavbu těla. Naše Cita v dospělosti váží 34 kg a má 63 cm v kohoutku. Je velký rozdíl mezi psem a fenou, ve velikosti, váze i výrazu. Samčí x samičí vzhled. Je to tak i u labradorů?
Jinak můj názor je, že pokud nemá zvíře PP, nedá se nazývat čímkoliv jiným než křížencem. Neznámého původu a dají se očekávat různé vlastnosti a vzhled. Nemyslím to zle. Jednoduše se nedá říct, že to je labrador. I kdyby měli oba rodiče PP, vy jste je viděla, rodiče i PP, nikde není jistota, že štěně je jejich.

Filomena

1.3.2021 13:29
Filomena

XXX.XXX.72.209

Agnes1 napsal(a):
To je můj odchov vrh A. Sami jsme si nechali plavou fenku k naší znakaté. Zájemců bylo opravdu hodně. Dlouhá řada hned, jak se objevila potvrzená březost v databázi. Neměla jsem zvláštní požadavky na nové majitele. Dům se zahradou, finanční předpoklady pro chov velkého plemene, povědomost o plemeni hovawart, zájem o to, někteří bud hovawarta mají , staršího, nebo o něj přišli. Většinou rodiny s většími dětmi. Zařadit psa plnohodnotně do smečky. Rozmnožovat jedině po uchovnění. A stálý kontakt. Jsou to všechno fajn lidé, posílají fotky, píšeme si, u některých bližších už jsem i byla s PP. V dnešní době se hodí jakákoliv možná socializace, takže jezdím i s matkou a dcerou. Nyní nic, samozřejmě.

Tak to vsechno by splnovla taky.
Ale holt je poptavka obrovska a prisla pozde.
Tak snad se letos docka.

1.3.2021 13:36
Agnes1

XXX.XXX.76.217

Dočká se určitě. Bude to jako se vším, velký zájem podpoří počet vrhů, pak se trh zasytí. Půjde to ve vlnách jako vše. Více šancí by měla, kdyby chtěla psa.

1.3.2021 16:27

Hlas pro úvodní příspěvek je omyl. Holt citlivý dotykáč...

1.3.2021 16:47
juhaj

XXX.XXX.164.121

Agnes1 napsal(a):

No, naše fenka při přebírání od chovatele měla 10 kg 😀

1.3.2021 17:48

ZClaire napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji za odpovědi.

Nechali. Co vám napovídal? Vy jste se nepídili po PP? No, aspoň vám z toho nevyroste obluda.

1.3.2021 17:50
ainu

XXX.XXX.229.255

Fotka neni zcela nutna. Nemate prukaz puvodu = poridili jste si krizence. Pripadne voriska. Je to stale zivy tvor, tak jej mejte radi, starejte se o nej hezky a doprejte mu jeho potreby.

1.3.2021 18:10
ZClaire

XXX.XXX.127.171

ZClaire napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji za odpovědi.

Děkuji všem za odpovědi.
Samotné zjištění, že se jedná o křížence nás v konečném důsledku už tak moc nemrzí. Štěňátko se má čile k životu, je hravé, zvídavé a společenské. :)

1.3.2021 18:26

ZClaire napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi.
Samotné zjištění, že se jedná o křížence nás v konečném důsledku už tak moc nemrzí. Štěňátko se má čile k životu, je hravé, zvídavé a společenské. :)

A prozradíte, kolik štěně stálo? Myslím, že by mnoho z nás zajímalo, kolik si za něj podvodníci řekli.

1.3.2021 18:40
janaa

XXX.XXX.34.210

Už jste s ním byli u veta? Určitě se hned domluvte na odčervení,to bývá u těhle pofidérních chovatelů často problém. Labík to nebude,ale určitě bude fajn. Hodně štěstí

1.3.2021 20:08
ZClaire

XXX.XXX.127.171

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A prozradíte, kolik štěně stálo? Myslím, že by mnoho z nás zajímalo, kolik si za něj podvodníci řekli.

Prošli jsme několik inzerátů nabízejících buď přímo křížence, nebo čistokrevné štěně bez PP. Cena se většinou pohybovala mezi 7 až 10 tisíci korun. A zájem o ně byl vysoký, ze začátku byly všechny obvolávané inzeráty již zamluvené. My jsme nakonec přímo zaplatili 8500 Kč.

1.3.2021 20:15

ZClaire napsal(a):
Prošli jsme několik inzerátů nabízejících buď přímo křížence, nebo čistokrevné štěně bez PP. Cena se většinou pohybovala mezi 7 až 10 tisíci korun. A zájem o ně byl vysoký, ze začátku byly všechny obvolávané inzeráty již zamluvené. My jsme nakonec přímo zaplatili 8500 Kč.

Čistokrevné štěně bez PP je oxymoron. 8 500 Kč vzhledem ke covidu mi nepřijde zase tak moc. Hlavně, ať je štěník zdravý a dělá vám radost.

1.3.2021 20:19

ZClaire napsal(a):

Ukázali vám alespoň mámu štěňat?

Jinak prckovi přeju, aby byl zdravý.

1.3.2021 20:50
Agnes1

XXX.XXX.76.217

Jeden pes z mého vrhu byl nestandardní, prodala jsem ho za 10000. S PP, čipem, očkováním, dvěma odčerveními, kontrola poradce chovu, kontrola veta po porodu, i při očkování. Se smlouvou. V osmi týdnech vážil 9 kilo. S oběma varlaty, vadu má velmi krátký ocas. Jinak je to krasavec.

1.3.2021 21:08
ainu

XXX.XXX.229.255

Za křížence jedině echt gold. Nejsme žádní unterwassermani.

1.3.2021 21:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

ainu napsal(a):
Za křížence jedině echt gold. Nejsme žádní unterwassermani.

😂😂😂👍

2.3.2021 08:14
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

8500? To je teda masakr.
6 let zpátky, labrador bez PP za 2500. Je to samozřejmě taky kříženec. Ale teda pěkně ty ceny stouply. 😱

24.10.2021 15:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nevím kam s dotazem, tak to dám sem. Hlavně pro Sarah, ta vím, že chová, možná ještě někdo. Kde se dá sehnat seznam slovenských chovek? Konkrétně mě zajímá, jestli je chovka v Holíči, nejsem nějak schopná to najít Našla jsem jen Skalicu.

24.10.2021 16:43

lesnížínka napsal(a):
Nevím kam s dotazem, tak to dám sem. Hlavně pro Sarah, ta vím, že chová, možná ještě někdo. Kde se dá sehnat seznam slovenských chovek? Konkrétně mě zajímá, jestli je chovka v Holíči, nejsem nějak schopná to najít Našla jsem jen Skalicu.

Sarah chová zlaté, labrouše chová janaa.
Na konci jsou kavalíři, co vím, a jinak je tam krásně pusto a prázdno :D
Ne.. ještě takoví malí bílí pejsci a zlatí jsou určitě v Trnavě. Tam maj všecko. Skalica je blíž. Na co to máte?
Zkuste takhle
https://www.zoznam.sk/katalog/Zabava-volny-cas/Chovatelstvo/Chovatelske-stanice-psy/Retrievre_sliedice_vodne_psy/Labrador/

24.10.2021 17:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ne.. ještě takoví malí bílí pejsci a zlatí jsou určitě v Trnavě. Tam maj všecko. Skalica je blíž. Na co to máte?
Zkuste takhle
https://www.zoznam.sk/katalog/Zabava-volny-cas/Chovatelstvo/Chovatelske-stanice-psy/Retrievre_sliedice_vodne_psy/Labrador/

Ále, sestřenka dala 30litrů za labinu, prý papírovou. Pochopitelně se neporadila, nepátrala po chovce, nemá NET. Její ségra mi to poslala, že už mají malou doma, papíry prý přijdou poštou. Smlouva má 4 stránky, pán mluvil o tom, že k uchovnění potřebují loveckou zkoušku a výstavy. Tady to vypadá OK. Jenže když jsem zkusmo pohledala chovku v Holíči...není Tahle ségra si ale nepamatuje název chovky, jí se to netýká. Tak jsem právě pátrala jen přes to, co vím, že z Holíče, no

24.10.2021 17:23

lesnížínka napsal(a):
Ále, sestřenka dala 30litrů za labinu, prý papírovou. Pochopitelně se neporadila, nepátrala po chovce, nemá NET. Její ségra mi to poslala, že už mají malou doma, papíry prý přijdou poštou. Smlouva má 4 stránky, pán mluvil o tom, že k uchovnění potřebují loveckou zkoušku a výstavy. Tady to vypadá OK. Jenže když jsem zkusmo pohledala chovku v Holíči...není Tahle ségra si ale nepamatuje název chovky, jí se to netýká. Tak jsem právě pátrala jen přes to, co vím, že z Holíče, no

Hele tak v kupní smlouvě by měla mít nejen iniciály prodávajícího-chovatele, ale taky jméno psa a to se uvádí celé včetně jména CHS a taky je to zapsáno v očkováku popř. v pet pasu. Měla jsem jen dva psy s PP, ale i kdybych zapomněla jméno chovky, tak jsem všude v papírech, co jsem dostala ke štěněti při koupi měla uvedeno Lulumba ze Zličínských luk, Gaelin z Jizerského pekla..........průkaz původu přišel dodatečně poštou.

24.10.2021 19:14
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Hele tak v kupní smlouvě by měla mít nejen iniciály prodávajícího-chovatele, ale taky jméno psa a to se uvádí celé včetně jména CHS a taky je to zapsáno v očkováku popř. v pet pasu. Měla jsem jen dva psy s PP, ale i kdybych zapomněla jméno chovky, tak jsem všude v papírech, co jsem dostala ke štěněti při koupi měla uvedeno Lulumba ze Zličínských luk, Gaelin z Jizerského pekla..........průkaz původu přišel dodatečně poštou.

Já vím, ale ta, se kterou komunikuju není ta co koupila psa, nebydlí spolu. Ale má za úkol to zjistit

24.10.2021 19:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zkuste takhle

Nějak jsem si myslela, že Sarah má obojí Tak to možná byly fotky od Janaa co se tu občas mihnuly..

24.10.2021 19:36

lesnížínka napsal(a):
Nějak jsem si myslela, že Sarah má obojí Tak to možná byly fotky od Janaa co se tu občas mihnuly..

Labradorku sice mám, ale z útulku a nic jsme k ní nedostali, takže bez PP.
Jestli Jana nebude vědět, tak by se to snad dalo zjistit přes slovenský retriever klub.
http://www.slovak-retriever.org/index.php?str=domov

24.10.2021 19:49

lesnížínka napsal(a):
Já vím, ale ta, se kterou komunikuju není ta co koupila psa, nebydlí spolu. Ale má za úkol to zjistit

Tak ať ta jedna sestra zavolá druhé sestře a normálně se jí zeptá na jméno štěněte, které je uvedené v kupní smlouvě.

24.10.2021 21:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak ať ta jedna sestra zavolá druhé sestře a normálně se jí zeptá na jméno štěněte, které je uvedené v kupní smlouvě.

Eimi nějaká, to si trochu pamatuju já Nemohla, sestra je v práci. Ale Janaa to našla

24.10.2021 21:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

janaa napsal(a):
CHS Holíčský poklad https://holicskypoklad.webnode.sk/?fbclid=IwAR3Ag-OUR5T_If4dU3OTUr-Rgg4RfLQ_Oi7nwdFFIcLPxAZgH_AMH5O4QjI
Je to v pořádku

Jste borka, děkuju moc a moc, i za holky

24.10.2021 21:23
janaa

XXX.XXX.35.172

lesnížínka napsal(a):
Jste borka, děkuju moc a moc, i za holky

Není zač,já měla někde vzadu v hlavě,že jsem je viděla inzerovat na FB

Přidejte reakci

Přidat smajlík