Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2021 19:35
Rorrytheroyal

XXX.XXX.47.151

Dobrý den,
máme 7 let starého yorkshire terriera a nyní jsme si pořídili stěně AST, je hodný, má skvělé rodiče a s yorkshierem si skvěle sedli. Jen teď, po čtrnácti dnech začalo stěně mít sexuální pudy. Muže to být známka budoucí dominance, když bude plemeno o tolik větší a ví to? Jde mi o to, jestli to nechat být nebo je vždy oddělit.
Děkuji za pomoc.

2.3.2021 19:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nebude to známka dominance a pravděpodobně to nebude mít ani nic společného se sexuálními pudy. Ale rozhodně to psa nenechte dělat, dala bych mu jasně najevo, že tohle teda ne. Tomu yorkovi to asi příjemné nebude, že...

A k oddělování - malého yorka a akční štěně AST bych v nepřítomnosti oddělovala určitě. Oni mívají dost často tvrdší hry, a mohl by ublížit, i když klidně nechtěně.

Neregistrovaný uživatel

2.3.2021 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

marcelaamax napsal(a):
Nebude to známka dominance a pravděpodobně to nebude mít ani nic společného se sexuálními pudy. Ale rozhodně to psa nenechte dělat, dala bych mu jasně najevo, že tohle teda ne. Tomu yorkovi to asi příjemné nebude, že...

A k oddělování - malého yorka a akční štěně AST bych v nepřítomnosti oddělovala určitě. Oni mívají dost často tvrdší hry, a mohl by ublížit, i když klidně nechtěně.

Až doroste štěně bude jork vejpul.

3.3.2021 05:48
Mí

XXX.XXX.71.230

To je tedy kombinace plemen..

🙄

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2021 08:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mí napsal(a):
To je tedy kombinace plemen..

🙄

Třeba si mysleli, že teriér jako teriér.

3.3.2021 11:17
Rorrytheroyal

XXX.XXX.47.151

Dobrý den, děkuji za info 🙂

3.3.2021 11:20
Rorrytheroyal

XXX.XXX.47.151

A ? Kamos má velkého pitbulla a dva malé york terriery a úplně v pohodě. Záleží jak toho psa vychovas, jak se o něj staráš... to že si 90% lidi mysli, že jsou to strašní zabijáci a pritom jsou to jedni z nejlepších plemen co znám. I tak děkuji za odpověď a hezký den 👊🏻

3.3.2021 11:21
Rorrytheroyal

XXX.XXX.47.151

To si nemyslím 🙂

3.3.2021 12:35
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Muže to být známka budoucí dominance, když bude plemeno o tolik větší a ví to?
Jde mi o to, jestli to nechat být nebo je vždy oddělit.

Rozhodně neoddělovat!
Štěně se musí zabavit!
Kdyby se něco potento, koupíte štěněti
novou živou hračku. Hlavně zase něco malého.
Ti malí si to taky užívají, líbí se jim , když je někdo válcuje.
Vždyť to sama pozorujete .

3.3.2021 13:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ale jo, já taky znám lidi, kteří mají bulla (který by větší samce nejradši zabil) a k němu yorka nebo čivavu. A funguje to bez problému. Ale nejsou to lidi, kteří by nevěděli, jestli mají řešit když štěně AST nakrývá yorka a skáče po něm, nebo jestli to mají nechat být...

A i tak si myslím, že u těch her se pak může snadno stát blbá náhoda/nehoda... Můj pes taky vyrůstal v domácnosti s fenou yorka, která neměla víc než 2 kg. Bez dozoru spolu nebyli nikdy a i pod dozorem jsem ho učila si k ní lehat a hrát si vleže, jenže ono i vleže stačí "přetáhnout packou"..A on byl jak tank a měl fakt tvrdší hry, takže jsem později začala učit fenu ignorovat. Dneska se jen očuchají a stačí...Ale je to individuální, někteří psi ten "cit" pro malé psy mají, moji rozhodně ne.

I u mého psa (30 kg) a feny (15 kg) se občas orosím, když se třeba nějak blbě srazí, nebo když chce pes fenu přeskočit a nevyjde mu to. A když jsem fenu dovezla, tak to bylo 30 kg vs 4 kg, ale stejně nebyla tak "křehká" jako york, postupně rostla a hlavně mají stejný styl her..

Řiďte se prostě selským rozumem a nenechte štěně dělat něco, co se yorkovi nelíbí, což z nakrývání asi nadšený nebude. Stejně tak pokud by se mu nelíbila jiná hra, okusování, nahánění - tak stopnout.

to že si 90% lidi mysli, že jsou to strašní zabijáci a pritom jsou to jedni z nejlepších plemen co znám

tak určitě to pro někoho je nelepší plemeno, a rozhodně to nejsou zabijáci, co se lidí týče. Ale je třeba si přiznat, že co se psů týče, tak tam to tak růžové není...

Přidejte reakci

Přidat smajlík