Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

NyjoTeo

4.3.2021 15:40
NyjoTeo

XXX.XXX.28.108

Dobrý den, je tu někdo kdo by uměl poradit co se granulí týče, které jsou lepší složením a celkově? Předem děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2021 09:08

To jsou dvě hodně rozdílné značky, oboje docela dobré, jedny bezobilné, druhé s rýží, nic špatného v ani jedněch není,
ale Animall jsou za studena lisované (málo tuku) a tím nedostačující pro malé psy a štěně třeba. I běžnému dospělému psu míchám lisované granule s tučnějším kuřetem vcelku.
Takže to spíše chce říct, pro jakého psa to má být.

5.3.2021 09:22

Megí, k zastudena lisovaným (lukullus), bych měla přidávat tuk? Pes je starý, hubený, nežravý a šílený. Zkoušíme je poprvé, doteď měl "normální granule".

5.3.2021 09:35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Megí, k zastudena lisovaným (lukullus), bych měla přidávat tuk? Pes je starý, hubený, nežravý a šílený. Zkoušíme je poprvé, doteď měl "normální granule".

No nemusíte, jestli je psovi takhle dobře. Pro mě je to málo, megí pak padají chlupy a nemá moc svaly. Štěně potřebuje víc tuku, 10 je málo..
Protože. Granule = voda, tuk, protein, popel, cukry. Když uberu tuku, vyskáčou cukry, z cukrů se tloustne.
Starý pes musí jíst, co mu chutná. Na to je zákon. Slaninu, bramborovou kaši s máslem, stejk.
Ne, ale fakt, u starého psa je důležité, aby mu chutnalo, nehladověl a nepadal ze svalů a nejedl jedovaté věci a ty v těchto granulích nejsou.
Tlustější lidé jsou veselejší, víte o tom? Ale ten pes to neví, že jo :-)

5.3.2021 09:42

No nemusíte, jestli je psovi takhle dobře. Pro mě je to málo, megí pak padají chlupy a nemá moc svaly. Štěně potřebuje víc tuku, 10 je málo..
Protože. Granule = voda, tuk, protein, popel, cukry. Když uberu tuku, vyskáčou cukry, z cukrů se tloustne.
Starý pes musí jíst, co mu chutná. Na to je zákon. Slaninu, bramborovou kaši s máslem, stejk.
Ne, ale fakt, u starého psa je důležité, aby mu chutnalo, nehladověl a nepadal ze svalů a nejedl jedovaté věci a ty v těchto granulích nejsou.
Tlustější lidé jsou veselejší, víte o tom? Ale ten pes to neví, že jo :-)

Tomu psovi ve slovníku jednoduše chybí výraz "tlustý", ale v tom je po mně...

Díky. Budu se řídit jeho velectěnými chutěmi. Sádlo přidávám stabilně, aby mu více chutnalo, takže uvidím, jestli to bude chtít i na ty nové granule.

NyjoTeo

5.3.2021 13:36
NyjoTeo

XXX.XXX.28.108

Je to pro civavy, jedna 4roky a druhá 1 rok. Chci něco kvalitního a pro oba dva stejného ale vůbec se v tom složení nevyznám 🙏

5.3.2021 20:34

NyjoTeo napsal(a):
Je to pro civavy, jedna 4roky a druhá 1 rok. Chci něco kvalitního a pro oba dva stejného ale vůbec se v tom složení nevyznám 🙏

Ty za studena lisované vám čivavy nejspíš nerozkoušou, bývají to větší peletky.

5.3.2021 21:27

https://www.zoohit.cz/customerpicturedisplay/shop/psi/granule/markus_muehle/granule/592196

Proboha, je to k jídlu? Vypadá to divně....

5.3.2021 21:44

Proboha, je to k jídlu? Vypadá to divně....

:-) je.. vypadá to jako senné granule pro morčata, co jsem kdysi dostala k prasátku, ale prasátko tuto skutečnost neuznalo a vybralo odpadkový koš.

5.3.2021 21:48

:-) je.. vypadá to jako senné granule pro morčata, co jsem kdysi dostala k prasátku, ale prasátko tuto skutečnost neuznalo a vybralo odpadkový koš.

Jo, přesně, připadá mně to jak pro morčata.
Ale možná je zkusím, potřebuju něco na cesty, N&D se mně přestaly líbit.

5.3.2021 21:57

Jo, přesně, připadá mně to jak pro morčata.
Ale možná je zkusím, potřebuju něco na cesty, N&D se mně přestaly líbit.

Já je zrovna zkouším asi 10 dní. Našim psům šmakují oběma. A to je mladší pes od malička trochu nežravec a o starém jsem si donedávna myslela, že už nic nerozkouše.

5.3.2021 22:06

Já je zrovna zkouším asi 10 dní. Našim psům šmakují oběma. A to je mladší pes od malička trochu nežravec a o starém jsem si donedávna myslela, že už nic nerozkouše.

Mojí sežerou všechno, zajímá mě velikost ho@en.

5.3.2021 22:10

Mojí sežerou všechno, zajímá mě velikost ho@en.

Relativně malá. Asi ne tak malá, jako na mase, ale myslím, že OK.

5.3.2021 23:10

Relativně malá. Asi ne tak malá, jako na mase, ale myslím, že OK.

Super, kouknu na to a asi zkusím. Pokud jde koupit nějaký menší balení.

6.3.2021 08:26

Super, kouknu na to a asi zkusím. Pokud jde koupit nějaký menší balení.

Jo, jde, koupila jsem na vyzkoušení 5kg pytel.

6.3.2021 23:09
Markéta80

XXX.XXX.227.151

NyjoTeo napsal(a):

tak pro čivavu ty za studena lisované budou obří. Píší že granule je 2-3cm velká. Ty ani zkoušet nemusím, to by naše nechtěly. I ty yoggies jsme brala ty mini a tyhle proti tomu budou mnohem větší.

7.3.2021 00:12
lupus4

XXX.XXX.205.61

Markéta80 napsal(a):
tak pro čivavu ty za studena lisované budou obří. Píší že granule je 2-3cm velká. Ty ani zkoušet nemusím, to by naše nechtěly. I ty yoggies jsme brala ty mini a tyhle proti tomu budou mnohem větší.

neděláte z čivav neschopný jedince ? Viděl jsem čivaváka jak si poradil se syrovým kuřecím krkem bez uzardění a za 2dny ušel přes 80km....a po dojití chtěl ještě házet aport

7.3.2021 11:24
Markéta80

XXX.XXX.227.151

je to pidi plemeno a tyhle granule asi budou pro ně větší. Naše mají placaté čumáky a větší granule jsou bez šance. nemají ni mini balení tak i na zkoušku 1,5kg balení je moc.vyzkoušené mám jen yoggies mini.

7.3.2021 11:27
Terven

XXX.XXX.110.191

Markéta80 napsal(a):
je to pidi plemeno a tyhle granule asi budou pro ně větší. Naše mají placaté čumáky a větší granule jsou bez šance. nemají ni mini balení tak i na zkoušku 1,5kg balení je moc.vyzkoušené mám jen yoggies mini.

Neberte to špatně, fakt mě to zajímá - proč by placatej čumák nemohl rozkousat velkou granuli, když běžně placaté čumáky na barfu zvládají kuřecí křídla apod.?

7.3.2021 13:02
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Terven napsal(a):
Neberte to špatně, fakt mě to zajímá - proč by placatej čumák nemohl rozkousat velkou granuli, když běžně placaté čumáky na barfu zvládají kuřecí křídla apod.?

Třeba naše placatice nemá zuby. Nebo teda má...takový cosi.
Když jsem to poprvé zjistila, že má skoro holý dásně, (rvala jsem ji z držky pantofel), tak jsem z toho byla v hrozným šoku.
Konkrétně u Anglických Buldoků prý jsou chybějící, křivé, neúplné zuby úplně běžné a dokonce nevadí ani uchovnění.
U tohohle plemena jsou vadný zuby asi nejmenší zdravotní problém 🥺🤪
Naše Luný sežere leccos, hodně dokáže podrtit na dásních, ale granule jí máčíme, a masíčko jen rozkrájené na úplně malé kousíčky.
Vyfotila bych to, ale je to hnus, ta huba vypadá zevnitř jak Ripleyová.

7.3.2021 13:10
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Tak jsem to vyfotila, ale upozorňuju že záběry jsou hnusné.

7.3.2021 13:18

Ouško4 napsal(a):
Tak jsem to vyfotila, ale upozorňuju že záběry jsou hnusné.

To jsem životě neviděla.

7.3.2021 13:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Ouško4 napsal(a):
Třeba naše placatice nemá zuby. Nebo teda má...takový cosi.
Když jsem to poprvé zjistila, že má skoro holý dásně, (rvala jsem ji z držky pantofel), tak jsem z toho byla v hrozným šoku.
Konkrétně u Anglických Buldoků prý jsou chybějící, křivé, neúplné zuby úplně běžné a dokonce nevadí ani uchovnění.
U tohohle plemena jsou vadný zuby asi nejmenší zdravotní problém 🥺🤪
Naše Luný sežere leccos, hodně dokáže podrtit na dásních, ale granule jí máčíme, a masíčko jen rozkrájené na úplně malé kousíčky.
Vyfotila bych to, ale je to hnus, ta huba vypadá zevnitř jak Ripleyová.

Tak jako, pokud nemá zuby, tak to samozřejmě chápu. Ony jsou zuby katastrofální u malejch plemen obecně a nemusí jít o placatky - kamarádky jork už jich měl ve čtyřech letech fůru venku.
Ale Markéta, pokud vím, má brabantíky nebo grifonky, poměrně mladý - nevím, jestli to myslela tak, že nemají zuby.
Já si jenom pamatuju, že v barfovací skupině (kde už nejsem), lidi krmili barfem i miniatury a placatý čumáky a ti prckové to zdolávali v pohodě.
Ale chápu, že psovi bez zubů nejde dát kuřecí křídlo vcelku.

7.3.2021 14:01

To jsem životě neviděla.

Já jo, na vypreparované lebce frbula. Jeden z důvodů, proč bych si tohle plemeno nepořídila.

7.3.2021 14:07
janaa

XXX.XXX.34.210

Dvě řady zubů je u placatek klasika, protože se jim prostě do tý huby nevejdou. A ty řezáky jdou pryč velmi rychle,Kevin už taky tři nemá.
Granule nevím, obě moje placatky dostávají ke svačině kuřecí křídla a cajk. Třeba ucho vepřový nerozkoušou (sušený), ale králičí jo nebo kuřecí sušený pařátky dostávaj. I když je tam i ta okolnost,že Bellina je líná něco velkýho žvýkat (ona i normální žrádlo prostě líže), Kevin by to zase spolknul,tak musím dávat majzla Kevin by určitě sežral i granule,malý,velký, ale 3 cm, by se klidně udusil,jak by se je snažil vdechnout, Bella granule u záchranářek nechtěla (čekala,až přijde k nám a bude se žrát maso )

7.3.2021 18:25
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Já bych si buldoka taky nikdy nepořídila. Je to původně přítelův pejsek, takže já ji "vyženila" s chlapem 😂

Ty zuby vypadají sice strašlivě, ale je to fakt ten nejmenší problém. Luný už má operované 3 nožičky a jen na ortopedii je v ní narváno tak 100 tis. 😢😢

Ale milujeme ji.

7.3.2021 18:28
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Přidejte reakci

Přidat smajlík