Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

andulinabambulina

5.3.2021 15:40
andulinabambulina

XXX.XXX.85.105

Dobrý den,
mám doma roční štěně labradora. Zjistili nám dysplazii kyčelního kloubu a artrózu 3. stupně...chtěla jsem se zeptat a poprosit o radu...náš pan veterinář nám řekl že musíme Báďu při těchto nemocích držet v klidu a na vodítku...otázkou ale je, jestli je tohle řešení..na jedné straně je tu zkušený veterinář - ovšem nevím nakolik dobrý a potom kamarádka, která si stojí za názorem že náš Baddy chodí hůř na vodítku, než když je puštěný s pejskama na volno....proto jsem se vás chtěla zeptat..kdybyste mi doporučili nějakého dobrého ortopeda, který by nám pomohl, protože držet psa v klidu jako štěně je téměř nemožné a odpírat mu navždy procházky s kamarády ( když by byl na stopovačce a držel se v klidu ) podle mě také není řešení...
Jen bych se chtěla zeptat na názor, nezávisle na veterině, zda máte někdo s těmito nemocemi zkušenost a váš pejsek třeba normálně funguje ( nemluvím o zátěžích jako jsou agility atd...) ale normální hodinové procházce s pejsky.
Předem moc děkuji za odpovědi.

5.3.2021 16:15
arosek

XXX.XXX.60.11

Nasvaleny pes drzi kycle lepe tam, kde maji byt.
Pes bez pohybu nebyva nasvaleny, naopak byva obezni ... coz u DKK nechcete.

Za me primereny pohyb bez extremnich vykyvu (idelane plavani), udrzovat nasvaleni a spis nizsi vahu, dobrou kloubni vyzivu a klidne bych mu jednou do roka udelala kuru Bonharenu.

5.3.2021 16:48
janaa

XXX.XXX.34.210

Dobrých ortopedů je víc, napište,odkud jste.
Trojková dysplazie se klidně může projevit u psa až v hodně vysokém věku. Je potřeba držet psa štíhlého a musí být nasvalený. Takže pohyb opravdu ano, přirozený na přírodním podkladu, plavání. Dávat kloubní výživu, klidně i ten Bonharen jednou ročně do žíly, přizpůsobit se případným problémům, ale rozhodně psa neomezovat a nevodit na šňůře. To je zhovadilost a takový pes nebude chodit v mladém věku

andulinabambulina

5.3.2021 16:53
andulinabambulina

XXX.XXX.85.105

z Hlinska :)

5.3.2021 17:01
janaa

XXX.XXX.34.210

andulinabambulina napsal(a):
z Hlinska :)

V Hradci je Ekr, daleko nemáte ani Český brod, MVDr. Musil

5.3.2021 17:29
impact

XXX.XXX.195.92

Rozhodně investujte do Bonharenu / Hyaluronanu. S tím nemusíte ani k odborníkovi, resp. ortopedovi. Stačí normální vet. Jakože nechci říct, že nepotřebujete odborníka. Chci říct, že s tím nemusíte nijak otálet.

5.3.2021 21:57
assil

XXX.XXX.122.3

janaa napsal(a):
V Hradci je Ekr, daleko nemáte ani Český brod, MVDr. Musil

Musil už v Brodě dávno není.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2021 22:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

assil napsal(a):

je. jen jinde
klinika Monada.

5.3.2021 22:50
marushka

XXX.XXX.11.210

assil napsal(a):

Je - Štolmíř. Doporučuji 👍

6.3.2021 08:27
janaa

XXX.XXX.34.210

assil napsal(a):

Dávno tam nebyl, a teď už tam zase dávno (takový tři roky) je . Vybudoval si tam vlastní kliniku https://www.monadavet.cz/

6.3.2021 23:15
assil

XXX.XXX.122.3

A tak to je super s tím Musilem, díky za info. Před lety mi v Brodě dal dohromady psa a pak když jsem slyšela, že je až někde v Brandejse, tak to mě moc nepotěšilo. I když teda doufám, že už jeho služby nebudu potřebovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík