Dobrý den,
prosím o radu náš pejsek, 2 roky, začal zvracet žlutou šťávu, vždy po ránu zvrací asi tak jednou za 2 týdny nebo jednou za měsíc, četla jsem že to může být z hladu. Krmíme granulky Platinum Beef and Potatoes 2x denně. Tyhle granule jsou poloměkké takže rychle stravitelné. Nemůže to být tím, že se večer nabaští, rychle stráví a ráno se pozvrací? Kdysi jsem krmila Calibra nebo Brit ale nikdy jsem ho neviděl a zvracet po ránu, jen prosím o radu zda je to vážné, nebo máme změnit granule?
Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak mu hned po ránu dejte něco malého k jídlu, známým to pomohlo.
PumaCZ
napsal(a):
Já bych spíš zvětšila večeři, protože u nás Hachi blil většinou ještě před tím, než jsme vstávali, třeba ve čtyři ráno. Od té doby, co dostává velkou véču, nezvracel.
Mě tedy neblil nikdy žádný pes, ale už roky večeří kolem půlnoci. Teď na stará kolena, protože bere léky, tak dostává večeři už kolem 18-20h, o půlnoci má nabídnuto ještě pár granulí, nebo si s ní chrupavky, co se mu tam válí od rána.
Arziska

XXX.XXX.201.243
Pokud je to jednou do měsíce, je to normální, jen si čistí žaludek a neřešila bych to. Neuvedla jste, kolikrát denně krmite, vždy je lepší krmit vícekrát za den. Rozdělila bych dávku na min. ráno a večer, pokud by zvracel z hladu, což muže být, jelikož se nahromadi žaludeční šťávy, mělo by to pomoct.
Arziska
napsal(a):
Pokud je to jednou do měsíce, je to normální, jen si čistí žaludek a neřešila bych to. Neuvedla jste, kolikrát denně krmite, vždy je lepší krmit vícekrát za den. Rozdělila bych dávku na min. ráno a večer, pokud by zvracel z hladu, což muže být, jelikož se nahromadi žaludeční šťávy, mělo by to pomoct.
Oni jsou ale psi, kteří opravdu nad ránem zvrací z prázdného žaludku. Má to dokonce svůj název :) Hachi je první pes, u které jsem to zažila - prostě má extrémně rychlé trávení a pomůže jen opravdu velká dávka žrádla, v našem případě masa. Stalo se mi, že blil ve dvě ráno škrkavku po odčervení a už to byly jen štávy (večeři má v osm večer). Prostě jak se večer málo nakrmí, tak bude zaručeně nad ránem zvracet šťávy :) Prostě má citlivý žaludek.. A jinak jsme krmili 3x denně a to zvracel poměrně často. Po přechodu na 2x denně větší porce ještě ani jednou :)
Arziska

XXX.XXX.201.243
PumaCZ
napsal(a):
Oni jsou ale psi, kteří opravdu nad ránem zvrací z prázdného žaludku. Má to dokonce svůj název :) Hachi je první pes, u které jsem to zažila - prostě má extrémně rychlé trávení a pomůže jen opravdu velká dávka žrádla, v našem případě masa. Stalo se mi, že blil ve dvě ráno škrkavku po odčervení a už to byly jen štávy (večeři má v osm večer). Prostě jak se večer málo nakrmí, tak bude zaručeně nad ránem zvracet šťávy :) Prostě má citlivý žaludek.. A jinak jsme krmili 3x denně a to zvracel poměrně často. Po přechodu na 2x denně větší porce ještě ani jednou :)
Však také píšu, ze to muže být i z hladu. Ale paní zadavatelka neuvádí, čím a kolikrát za den krmí.
PumaCZ
napsal(a):
Fííííííí, "blil škrkavku"....to je něco pro mě!
Jak k nim přišel? Požírá cizí bobky? Zjišťuji, že krom přenosu z matky na štěně nevím přesně, jak se psi infikují škrkavkami (požírání bobků?, myší?....).
fikovnice
napsal(a):
Jak k nim přišel? Požírá cizí bobky? Zjišťuji, že krom přenosu z matky na štěně nevím přesně, jak se psi infikují škrkavkami (požírání bobků?, myší?....).
Nastesti uz je to dlouho, asi rok zpatky, a ano, Hachi zral na prochajdach kocicince, pokud byl rychlejsi nez my na druhem konci voditka :/ To uz ted sice nedela, ale myslim si, ze na zahrade by ani ted neodolal.
Mame tu prekockovano a kocky nam bohuzel chodi sr*t cilene na zahradu, ale snazim se to vysbiravat :/ Pritel chtel na kocky ultrazvukovou plasicku, ale myslim, ze by to drazdío i psa.. Tak sbiram a snazim se vice odcercovat.
vždy po ránu zvrací asi tak jednou za 2 týdny nebo jednou za měsíc,
vzhledem k tomu, že to není denně, tak mě ještě napadá jedna věc - nedostává ještě nějaké mňamky, krom těch granulí? Mě tyhle šťávy psi zvraceli po tom, co dostali sušenou vepřovou nožku a podobné sušené věci. Jediné co jim nevadí jsou trachey, ale možná záleží i na výrobci, minule dostali ucho a nic. Dřív se to ale stávalo pravidelně - přes den dostali něco sušeného na žvýkání, a v noci (nebo spíš k ránu) blili žluté šťávy.
fikovnice
napsal(a):
Škrkavkama se nakazí třeba tím požíráním psích nebo kočičičích bobků, ale stačí když se pohybuje v prostředí, kde je větší pohyb těchto zvířat, které tam vyměšují. Vajíčka škrkavek mikroskopických rozměrů ulpí na tlapách a olizováním se nakazí. Podobně se můžou vajíčka dostat na povrch aportů, pamlsků ...Kromě toho si nese zásobu škrkavek v těle, protože část larev vylíhlých z vajíček se těle zapouzdří a za určitých okolností se probudí a pokračuje dál ve vývoji (třeba když fena zabřezne).