Tříměsíční Whippet s průkazem původu

Prodám Vipeta - Chovatelská stanice Stohe nabízí štěně Whippeta z kvalitníh...
30000 Kč
Dobrý den,
Mám nemocnou pětiměsíční fenku vipeta, Před týdnem začala být apatická a postupně se přidávala bolest krku, průjem a horečky. Po 3 dnech lítání po veterinách a x testech ji byl zjištěný parazit a nasazeny atb. Ty bohužel ani po 4 dnech moc nezabírají, jen v tom, že už nemá vysoké teploty, ale bolestivost se zvyšuje a je opravdu zvláštní. Vím, že ji není dobře, jelikož ji zjistili, že ji ten parazit žere č. Krvinky a tak chodíme na doplnovaní. Ale byla vzdycky neskutecne pritulna, ted se nas jakoby boji. Kdyz vstane, kouka na nas s ocasem mezi nohama a nekdy se trepe, a co je jeste zvlastnejsi, chodi do rohu koupeny za dvere, stoji a kouka do rohu, ve tmě. Vubec k nam nechce jit, je apaticka. Nevime, jestli to muze byt vlivem celkoveho oslabeni, nebo diagnoza byla urcena spatne a ma treba neco s mozkem? Nezazil to nekdo?
Uživatel s deaktivovaným účtem
nechci strašit, ale vipeti mají sklon k hemolytickým anémiím a někdy je to neřešitelné a rychle to končí.
napsal(a):
nechci strašit, ale vipeti mají sklon k hemolytickým anémiím a někdy je to neřešitelné a rychle to končí.
To mi k tomu nesedí, jelikož začala být apaticka a až 2 dny na to, když jsme šli k jinemu vetovi, protoze prvni nas posilal domu s tim, ze neco blbeho snedla, tak udelal krevni testy a ty byly v norme. Ubytek nastal az ted, ale veterinarka rikala, ze nas pes ma symptomy jako z ucebnicoveho prikladu toho parazita. Kazdopadne zitra budeme chytrejsi, nechali jsme udelat nejake specialni testy pro 100% potvrzeni parazita. S močí problem nema a zere vlastne od uplneho zacatku stejne.
jakeho parazita?
Babeziozu?
napsal(a):
jakeho parazita?
Babeziozu?
Je to možné, veterinar rikal nejaky nazev parazita, ale uz si nepamatuji. Presneji nam to reknou nejspise zitra, az budou mit vysledky tech testu. Je to vlastne dneska presne tyden, co byla poprve apaticka, a nejak se to nehorsi, ale krome te teploty ani moc nezlepsuje :/ ale veterinar rikal, ze je dobre znameni i ta teplota. Tak uvidime
napsal(a):
jakeho parazita?
Babeziozu?
Taky mě to napadlo. Snad zadavatelka zítra upřesní.
napsal(a):
Taky mě to napadlo. Snad zadavatelka zítra upřesní.
Tak je to Ehrlichióza. Nikdy jsem o tom neslysela, na lecbu nereagovala, tak pujde na lumbalni punkci a uvidi se , jestli se to pozvrdi, nebo se ulaze nakonec neco jineho, treba meningitida. :(
lupus4
napsal(a):
To už měla letos klíště ? Se mi to moc nezdá...
Kliste jsme ji nenasli, ale nasi kocce uz 2. Ale vet rikal, ze tohle muze prenaset i hmyz. Samotne je mi to zahadou, mame ji chvili, nezazila ani leto a uz tohle. Zitrejsi vysledky testu a nasledna punkce urcite uz ukaze, co to na 100% je. Ale tohle nikomu nepreji.
lupus4
napsal(a):
To už měla letos klíště ? Se mi to moc nezdá...
Jo jo, i naše kavkazanka už měla klíště. Vždyť bylo teplo.
Naši psi už taky měli.
Pokud je to Ehrlichioza, tak ty antibiotika (doxycyklin) musí brát dlouhodobě. Nám taky nezabraly hned. Ale postupně se všechno zlepšilo, horečky se nevrátily, hodnoty krve se vrátily do normálu. Teď bere antibiotika šestý týden.
U nás bohužel nebyla diagnóza tak rychlá. První doktor léčil střevní parazity, druhý pokrčil rameny, že to bude neurologického původu, dal mu kalciové tablety a doporučil CT. Třetí (ortoped) diagnostikoval zlomeniny obou zadních - štěně se k němu dostalo v době kdy byl bez horeček, ale tahal za sebou zadní nohy. Když znovu dostal horečky, vzala jsem ho na stejnou kliniku, dali mu dvoje antibiotika (která prý ničí chrupavky a nemá se proto dávat štěňatům), a popravdě skoro tu léčbu nepřežil, takže jsem ho při dalším kole horeček vzala opět jinam. Tam už naštěstí i přes negativní testy nasadili doxycyklin a poprvé horečky ustoupily a už se nevrátily. Po měsíci kontrolní testy prvně vyšly pozitivní na Ehrlichiozu.
To chování co popisujete přesně sedí. Občas bloudil, zasekl se v rohu a neuměl vylézt. Ale to bylo jen při první vlně horeček. Při druhé přestal chodit, neudržel se na nohou. Pak postupně se zlepšoval, rozchodil se, a při další vlně horeček opět ochrnul, ani nezvedl hlavu. Občas koukal do blba, nebo mě nepoznával, byl v takový divný depresi. Nechtěl jíst a pít, nebo naopak pil a pak čůral několikrát víc než normálně. Otékaly mu přední nohy, a navíc ho všechno bolelo, nenechal na sebe sáhnout, byl agresivní. Nosila jsem ho každé 2-3 ven se vyčůrat a přendat na druhý bok, a musela jsem mu při tom dost často nasazovat náhubek. Teď už je ok, jen nožky mu zůstaly takový divný, křivý a slabý. Ale už i běhá, vyskočí na postel. Jen mentálně je jak 4 měsíční štěně, byl nemocný od října a teď je mu něco přes 8 měsíců.
Dejte vědět jak je té vaší. Držím palce ať se co nejdříve uzdraví.
Zkusím přidat video, v jakém stavu jsem si ho přinesla od toho ortopeda.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.20.51
napsal(a):
Pokud je to Ehrlichioza, tak ty antibiotika (doxycyklin) musí brát dlouhodobě. Nám taky nezabraly hned. Ale postupně se všechno zlepšilo, horečky se nevrátily, hodnoty krve se vrátily do normálu. Teď bere antibiotika šestý týden.
U nás bohužel nebyla diagnóza tak rychlá. První doktor léčil střevní parazity, druhý pokrčil rameny, že to bude neurologického původu, dal mu kalciové tablety a doporučil CT. Třetí (ortoped) diagnostikoval zlomeniny obou zadních - štěně se k němu dostalo v době kdy byl bez horeček, ale tahal za sebou zadní nohy. Když znovu dostal horečky, vzala jsem ho na stejnou kliniku, dali mu dvoje antibiotika (která prý ničí chrupavky a nemá se proto dávat štěňatům), a popravdě skoro tu léčbu nepřežil, takže jsem ho při dalším kole horeček vzala opět jinam. Tam už naštěstí i přes negativní testy nasadili doxycyklin a poprvé horečky ustoupily a už se nevrátily. Po měsíci kontrolní testy prvně vyšly pozitivní na Ehrlichiozu.
To chování co popisujete přesně sedí. Občas bloudil, zasekl se v rohu a neuměl vylézt. Ale to bylo jen při první vlně horeček. Při druhé přestal chodit, neudržel se na nohou. Pak postupně se zlepšoval, rozchodil se, a při další vlně horeček opět ochrnul, ani nezvedl hlavu. Občas koukal do blba, nebo mě nepoznával, byl v takový divný depresi. Nechtěl jíst a pít, nebo naopak pil a pak čůral několikrát víc než normálně. Otékaly mu přední nohy, a navíc ho všechno bolelo, nenechal na sebe sáhnout, byl agresivní. Nosila jsem ho každé 2-3 ven se vyčůrat a přendat na druhý bok, a musela jsem mu při tom dost často nasazovat náhubek. Teď už je ok, jen nožky mu zůstaly takový divný, křivý a slabý. Ale už i běhá, vyskočí na postel. Jen mentálně je jak 4 měsíční štěně, byl nemocný od října a teď je mu něco přes 8 měsíců.
O doxycyklinu mi nemluvte. Já dík němu málem umřela. Pěkná sra čka. Ale holt většinou pomáhá
napsal(a):
Dobry den, tak podrobnejsi testy Ehrlichiozu vyloucili, takze jsme zase na nule a nevime nic. Dr chce provest lumbalni punkci a CT, ale druhy doktor si mysli, ze muze byt neco s pateri. Blokada, pretizeni a tim vznikly zanet a chce zkusit jine atb. Jelikoz se vubec nehorsi a lepsi se i bez lecby (puvodni lecba doxybactinem byla zbytecna). A ja s nim souhlasim, nechci stene uspavat a delat nejaky zakrok, kdyz se za tyden nezhorsila. Dnes nam dokonce vyskocila sama i na postel. Musi teda porad brat analgetika, ale to bere celou dobu. Takze si nejspis nechame napsat jine atb a zkusime jeste pockat. Punkci chci delat az jako posledni reseni. A jestli muzu byt uprimna, punkci zatim nechci i kvuli financni strance. Pritel prisel pred mesicem o praci a my na veterine za tyden nechali 20 000 a punkci a CT nam nacenili na dalsich 20 s tim, ze i presto se nemusi na nic prijit. A dat 40 000 jen za diagnostiku si bohuzel nemuzeme dovolit i kdybychom chteli. Pocitame s tim, ze uz ted bez punkce tam nechame jeste par tisic za kontroly atd. Tak nam drzte palce
napsal(a):
Zkusím přidat video, v jakém stavu jsem si ho přinesla od toho ortopeda.
Tady jeste pridavam video, jaka byla dneska. Je mi to opravdu zahadou, ale myslim si, ze pri nejakem autoimunnim, nebo meningitide by po tydnu bez lecby vypadala proste jinak.
Chudera mala -takovehle piskle a uz musi marodit :-(
"podrobnejsi testy Ehrlichiozu vyloucili"
kdyz zrovna tahle diagnoza by byla dost zvlastni, kdyby se trefila - i vzhledem k veku -5 mesicu? vzdyt to znamena, ze moc hmyzu v zivote nepotkala jeste.
a mj. nenapada cervene krvinky, ale na bilych krvinkach v krevnim obrazu to poznat.
ale mozne je vsechno, no.
Matka stenete byla/je zdrava?
Ta hemolyticka anemie, jak psala Bodlinka -ta je opravdu vyloucena?
Jeste jedna vec me totiz napadla -je to vipet, chrt, stene - nemaji oni nejake jine referencni hodnoty pri rozborech krve?
Nekde jsem to kdysi cetla.
Byt to moje stene, poptala bych se i na vipetich skupinach na zkusennosti.
edit -tak asi pro vipety ty jine hodnoty neplati, uz jsem nasla, ze to pisi u greyhoundů
napsal(a):
Chudera mala -takovehle piskle a uz musi marodit :-(
"podrobnejsi testy Ehrlichiozu vyloucili"
kdyz zrovna tahle diagnoza by byla dost zvlastni, kdyby se trefila - i vzhledem k veku -5 mesicu? vzdyt to znamena, ze moc hmyzu v zivote nepotkala jeste.
a mj. nenapada cervene krvinky, ale na bilych krvinkach v krevnim obrazu to poznat.
ale mozne je vsechno, no.
Matka stenete byla/je zdrava?
Ta hemolyticka anemie, jak psala Bodlinka -ta je opravdu vyloucena?
Jeste jedna vec me totiz napadla -je to vipet, chrt, stene - nemaji oni nejake jine referencni hodnoty pri rozborech krve?
Nekde jsem to kdysi cetla.
Byt to moje stene, poptala bych se i na vipetich skupinach na zkusennosti.
edit -tak asi pro vipety ty jine hodnoty neplati, uz jsem nasla, ze to pisi u greyhoundů
Ani o ni neuvazovali, jelikoz po injekci si zacala vyrabet cervene krvinky sama a u hemolyticke anemie by pry bez lecby tady s nama uz nebyla. Maly edit: vcera vecer se zacla neskutecne lepsit, vypadala, jakoby ji nikdy nic nebylo a to vydrzelo do dneska. Byly jsme ted na kontrole, krevni testy uz jsou skoro v norme, cervene krvinky uz uplne, bile skoro taky a zanet v tele uz nema. Ponechany ty zmenene antibiotika na tyden a za tyden kontrola. Krk ma volnejsi a pohybove je jako zdrava, musime ji usmernovat. Takze bud zabraly ty antibitika, nebo se s tim poprala sama.
tak at uz je ji jen lepe!
Kikol
napsal(a):
Tak je to Ehrlichióza. Nikdy jsem o tom neslysela, na lecbu nereagovala, tak pujde na lumbalni punkci a uvidi se , jestli se to pozvrdi, nebo se ulaze nakonec neco jineho, treba meningitida. :(
No mně to tedy meningitidu (či encefalitidu) připomíná. Ona nemusí vždy probíhat perakutně s následnou sepsí. To by vysvětlovalo to, že za Vámi nechce jít, že se bojí a hlavně, že vyhledává tmu - velmi typická je světloplachost.
A přehlédla jsem, proč ta analgetika? Něco s tou páteří? To se projevuje jak? Mmch. i to "něco s páteří" může souviset s meningitidou.
Každopádně držím pěsti, ať to dobře dopadne!