Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2021 17:08
Anna Barbora

XXX.XXX.225.200

Dobrý den,
máme doma 11.tydní štěně čistokrevného labradora, je hodná poslouchá a vlastně s ní nejsou žádné potíže až na to že nás kouše, máme jí v domě ale kdykoliv může jít na zahradu, když si s ní hrajeme tak nejde po hračce ale automaticky po rukou nebo po nohou, důrazně jí řekneme "nesmíš,, nebo "fuj,, atd. ale stejně neposlechne a pokračuje.
Po celém domě máme poházené hračky a když zase začne tak se jí snažíme místo těla dát hračku ale ona ne a ne už jsme jí v této chvíli zkoušeli i ignorovat a zavřít se do jiné místnosti ale ona pak zase pokračovala, kdyby měl někdo nějakou radu nebo zkušenost budu ráda.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2021 17:21

diskuzí na toto téma je tady přehršel, jen si dát tu práci a pročíst je...

ve zkratce...gratuluju, máte normální štěňátko, chce si hrát, nudí se..vydržte, ono z toho nakonec vyroste....když nezabere převedení na nějakou hračku...uzlík, plyšáka, tak prostě zvedněte zadel a běžte štěndo unavit ven na prochajdu, tak je milion zajímavějších věcí než kousání člověka...

Každý pes k "únavě" a k tomu, aby byl hodnej potřebuje různou intenzitu nějaké činnosti, ať už pohybu a nebo psychické. Ono unavený pes=hodný pes.
Mám jedenácti měsíční pyrenejku a taky má ještě kousací záchvaty....pracovně doma získala přezdívku "Bílá smrt", takže asi tak.
Já jsem lenoch a proto mám pastevce....do stádia "hodný pes na několik hodin" nám stačí prochajda hoďku, hoďku půl a nějaké to hlídání na zahradě.
Když byla malá, tak nás kousala nonstop, nešla ani pohladit.

13.3.2021 17:58

Přesně tak, píše se tu o tom pořád. Taky se tu určitě dá najít povídání o tom, proč nepoužívat povely typu "nesmíš, fuj" :)

13.3.2021 18:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tvl, labrador ve svetru!

... svět se zbláznil 🙄

13.3.2021 18:55

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tvl, labrador ve svetru!

... svět se zbláznil 🙄

...ani se mi to nechtělo komentovat.....

13.3.2021 19:00
Caty

XXX.XXX.51.50

Anna Barbora napsal(a):
Dobrý den,
máme doma 11.tydní štěně čistokrevného labradora, je hodná poslouchá a vlastně s ní nejsou žádné potíže až na to že nás kouše, máme jí v domě ale kdykoliv může jít na zahradu, když si s ní hrajeme tak nejde po hračce ale automaticky po rukou nebo po nohou, důrazně jí řekneme "nesmíš,, nebo "fuj,, atd. ale stejně neposlechne a pokračuje.
Po celém domě máme poházené hračky a když zase začne tak se jí snažíme místo těla dát hračku ale ona ne a ne už jsme jí v této chvíli zkoušeli i ignorovat a zavřít se do jiné místnosti ale ona pak zase pokračovala, kdyby měl někdo nějakou radu nebo zkušenost budu ráda.

Štěňata si takto hrají, je to naprosto normální, a řekla bych, že labíci jsou opravdu kousavky :-) Zabavit, unavit, vydržet ještě chvíli, až vypadají ty jehličky a narostou druhé zuby, už je to v pohodě. Povel fuj bych si nechala opravdu na závažné situace, kdy pořebuju, aby pes okamžitě pustil to co má v hubě.

13.3.2021 20:24

Anna Barbora napsal(a):
Dobrý den,

Jak píšou ostatní. Na tohle téma je tady asi milión příspěvků. A promiňte nemístnou zvědavost - proč má na sobě ten svetr?

13.3.2021 20:34
ainu

XXX.XXX.190.58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak píšou ostatní. Na tohle téma je tady asi milión příspěvků. A promiňte nemístnou zvědavost - proč má na sobě ten svetr?

Asi má moc čistou krev, tak aby se neušpinila

13.3.2021 20:52
domi.t

XXX.XXX.95.171

Ja by som to s tým svetrikom až tak tragicky nevidela😉Pani sa pýtala na niečo iné...ja mam doma už dvojročnú retrieverku,ktorá bola prvých 6 mesiacov...ani neviem nájsť vhodné slovo. Piraňa? Ona hrýzla nonstop. Všetkých. Všetko. Najradšej mňa. Nepomáhalo nič. Odvedenie pozornosti,hračky,pohyb,cvičenie...bolo to len obdobie. Akonáhle prezubila,prestala hrýzť.
Z noci do rána. Len tie jazvy od jej ihličiek mi to pripomínajú,aby som náhodou nezabudla.

Ja Vám neporadim. Tiež som nevedela,čo by bolo najlepšie. Ono je hlavne prehrýzť sa tým. Doslovne😉Chce to mega trpezlivosť,čas a výdrž. Venovať sa,hrať,vychovávať,unaviť. A odznovu.

A nebojte sa,ono to dobre dopadne. Ak to dobre nedopadlo,ešte to nie je koniec😉Držte sa,to dáte!

13.3.2021 21:11

domi.t napsal(a):
Ja by som to s tým svetrikom až tak tragicky nevidela😉Pani sa pýtala na niečo iné...ja mam doma už dvojročnú retrieverku,ktorá bola prvých 6 mesiacov...ani neviem nájsť vhodné slovo. Piraňa? Ona hrýzla nonstop. Všetkých. Všetko. Najradšej mňa. Nepomáhalo nič. Odvedenie pozornosti,hračky,pohyb,cvičenie...bolo to len obdobie. Akonáhle prezubila,prestala hrýzť.
Z noci do rána. Len tie jazvy od jej ihličiek mi to pripomínajú,aby som náhodou nezabudla.

Ja Vám neporadim. Tiež som nevedela,čo by bolo najlepšie. Ono je hlavne prehrýzť sa tým. Doslovne😉Chce to mega trpezlivosť,čas a výdrž. Venovať sa,hrať,vychovávať,unaviť. A odznovu.

A nebojte sa,ono to dobre dopadne. Ak to dobre nedopadlo,ešte to nie je koniec😉Držte sa,to dáte!

A tak já vím, že svetřík psovi neublíží. Jenom mě tak v souvislosti s otázkou zadavatelky napadlo, jestli ví, co si pořídila. Že to není z cukru a bude to kousat. Ale třeba jí křivdím.

13.3.2021 21:12
domi.t

XXX.XXX.95.171

A tak já vím, že svetřík psovi neublíží. Jenom mě tak v souvislosti s otázkou zadavatelky napadlo, jestli ví, co si pořídila. Že to není z cukru a bude to kousat. Ale třeba jí křivdím.

Ak to nevedela,už to rozhodne ucitila na vlastné koži😉

13.3.2021 21:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

??? jestli je to jen blbě vyfocený, ale přijde mi, že má hrozně malý tlapky (na LR)

13.3.2021 21:19
juhaj

XXX.XXX.164.121

Anna Barbora napsal(a):
Dobrý den,

Kouše? To je ještě dobrý. Ta moje kromě toho i štípala

13.3.2021 21:41

lupus4 napsal(a):
??? jestli je to jen blbě vyfocený, ale přijde mi, že má hrozně malý tlapky (na LR)

Je to čistokrevný voříšek

13.3.2021 21:44

juhaj napsal(a):
Kouše? To je ještě dobrý. Ta moje kromě toho i štípala

Tak teď nevím, co je horší....zákeřné štípání má taky něco do sebe

Jinak já zadavatelku chápu. Člověk si domů přinese roztomilé štěňátko, co by furt mazlil a ono prdlajs...prej mazlit se budeme až za pár měsíců.
A člověk se tak nějak modlí, aby to tu malou pyraňu brzo přešlo...aby neměl ty ostrý jehličky nonstop zakouslé do ruky, aby když jde, tak neměl štěně zakouslé do míst, kde je achylovka nebo do lýtka, když už štěňátku chci dát pusinku, tak abych neskončila s amputovaným nosem a nebo kousancem do tváře.
Teď mi to připadá jako brnkačka...teď se mi to kecá...ono vám to štěndo z toho vyroste, ale vzhledem k tomu, že jsem byla v této situaci poměrně nedávno, tak si moc dobře pamatuju, jak jsem si furt říkala "bože, kdy tohle skončíL

13.3.2021 21:45

lupus4 napsal(a):

To nedokážu posoudit, ale pravda, že mě trochu zarazilo, že zadavatelka zdůrazňuje čistokrevnost. Nicméně na to, jak moc bude štěně piraňa, to nemá vliv. Nebo ano?

13.3.2021 22:08
Anna Barbora

XXX.XXX.225.200

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tvl, labrador ve svetru!

... svět se zbláznil 🙄

Myslím že jsem se ptala na něco jiného než na to proč má NÁŠ pes svetr, nejspíš víte jakou má náš pes postavu, kde bydlíme a jaká je teplota v okolí našeho bydliště, ale i kdyby měl na sobě skafandr tak vám to může být omlouvám se ale u prdele, děkuji za pochopení a vaše chytré a velmi "slušné,, odpovědi si nechte pro někoho jiného.

13.3.2021 22:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Anna Barbora napsal(a):
Myslím že jsem se ptala na něco jiného než na to proč má NÁŠ pes svetr, nejspíš víte jakou má náš pes postavu, kde bydlíme a jaká je teplota v okolí našeho bydliště, ale i kdyby měl na sobě skafandr tak vám to může být omlouvám se ale u prdele, děkuji za pochopení a vaše chytré a velmi "slušné,, odpovědi si nechte pro někoho jiného.

Máte pravdu - u (_!_) mi to je úplně 🤭

13.3.2021 22:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

když už štěňátku chci dát pusinku, tak abych neskončila s amputovaným nosem

Tak teď jsem si živě vybavila kamarádky štěně JRT, měla jsem ho na klíně, ona bylo zrovna v tu chvíli celkem klidné a hrozně roztomilé, no a tak jsem k němu sklonila hlavu, zvyklá od svých štěňat, asi jsem chtěla nasát to voňavé štěňátko, no a ono zákeřně "chramst" a už to bylo . Musím teda říct, že to fakt bolelo, vehnalo mi to slzy do očí, a bolelo to ještě dlouho po tom .

Jinak co se týče kousání, tak tady toho bylo napsáno fakt hodně - https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/?hledat=%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9B+kou%C5%A1e .

13.3.2021 22:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Anna Barbora napsal(a):

Já se přimlouvám za toho psa, pokud je mu opravdu zima a potřebuje obleček, tak myslím, že zrovna svetr moc vhodný není - a už vůbec ne ve sněhu, v dešti - to bude za chvíli promočený, vlhký a bude to pro štěně ještě horší, než kdyby nemělo nic, takže pokud je to nutné, zkuste sehnat nějaký funkční obleček.

https://www.spokojenypes.cz/kdy-proc-a-jak-oblekat-psa-v-zime/

14.3.2021 01:16
fikovnice

XXX.XXX.135.23

diskuzí na toto téma je tady přehršel, jen si dát tu práci a pročíst je...

ve zkratce...gratuluju, máte normální štěňátko, chce si hrát, nudí se..vydržte, ono z toho nakonec vyroste....když nezabere převedení na nějakou hračku...uzlík, plyšáka, tak prostě zvedněte zadel a běžte štěndo unavit ven na prochajdu, tak je milion zajímavějších věcí než kousání člověka...

Každý pes k "únavě" a k tomu, aby byl hodnej potřebuje různou intenzitu nějaké činnosti, ať už pohybu a nebo psychické. Ono unavený pes=hodný pes.
Mám jedenácti měsíční pyrenejku a taky má ještě kousací záchvaty....pracovně doma získala přezdívku "Bílá smrt", takže asi tak.
Já jsem lenoch a proto mám pastevce....do stádia "hodný pes na několik hodin" nám stačí prochajda hoďku, hoďku půl a nějaké to hlídání na zahradě.
Když byla malá, tak nás kousala nonstop, nešla ani pohladit.

"Bílá smrt"! - Jani !

14.3.2021 09:19

lupus4 napsal(a):

To bude tím focením takhle shora. To má pes vždycky velkou hlavu a malý tlapky.

14.3.2021 09:35
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak teď nevím, co je horší....zákeřné štípání má taky něco do sebe

Jinak já zadavatelku chápu. Člověk si domů přinese roztomilé štěňátko, co by furt mazlil a ono prdlajs...prej mazlit se budeme až za pár měsíců.
A člověk se tak nějak modlí, aby to tu malou pyraňu brzo přešlo...aby neměl ty ostrý jehličky nonstop zakouslé do ruky, aby když jde, tak neměl štěně zakouslé do míst, kde je achylovka nebo do lýtka, když už štěňátku chci dát pusinku, tak abych neskončila s amputovaným nosem a nebo kousancem do tváře.
Teď mi to připadá jako brnkačka...teď se mi to kecá...ono vám to štěndo z toho vyroste, ale vzhledem k tomu, že jsem byla v této situaci poměrně nedávno, tak si moc dobře pamatuju, jak jsem si furt říkala "bože, kdy tohle skončíL

Štípání je hrozné 😄. Fenka měla 10 kilo, už ve dvou měsících, když dojeli chovatelé na podívání, tak se smáli, štípe, jo. Za chvíli se ženy odmítly k ní přiblížit a prchaly za plot. Teď, kdy už jí budou tři, štípe jen občas.
Kdybych jí tehdy chtěla dát pusu, tak bych jí musela uspat. Teď je to mazel největší.
Zadavatelko, pár štěňat jsem už měla zatím na žádné neplatilo volání auuu a pod. Taky převedení pozornosti fungovalo jen chvíli, paníček je vždy zajímavější. Holt musíte vydržet do přezubení, to se pak kousání postupně vytrácí. Zas nastane pubertě, to je taky radost.
Využijte toho, že si s vámi štěně hraje, běhá za vámi, k nacvičení základních povelů formou hry, hlavně přivolání trénuje. V té pubertě sice ohluchne, ale nezapomene.

14.3.2021 09:36

Anna Barbora napsal(a):

Pokud nebydlíte na Sibiři, ke je -40, nevidím důvod, proč u zdravého štěněte svetr. A když už, jak píše marcelaamax, pořiďte něco funkčního, co nenavlhne. A jo, může nám to být jedno, ale nám jde o to štěně, víte?

14.3.2021 09:37

Když si všimnete zbarvení tlapek a tvaru hlavy, tak je evidentní, že je to kříženec.

14.3.2021 09:45
Šarina

XXX.XXX.243.72

Anna Barbora napsal(a):

To jste se pěkně vybarvila hned první odpovědí, už se těším na další.
To zakládá na obohacující debatu: ( Laskavě odpovídejte jen na to, na co jste tázáni!!!!)

Jste evidentně začátečník, s běžným štěněcím chováním si rady nevíte, ale na zmínku o naprosto nevhodném svetru reagujete "uprdelí", aniž byste se třeba jen snažila zjistit, proč vlastně je ten svetr nevhodný.
Tak super
Určitě to lidi tady nabudí vám radit, až se budete ptát příště na těch milion věcí, které nevíte.

14.3.2021 09:56
Caty

XXX.XXX.51.50

Jedná ukázková - vypadá tohle jako labrador?

14.3.2021 11:55

Šarina napsal(a):
To zakládá na obohacující debatu: ( Laskavě odpovídejte jen na to, na co jste tázáni!!!!)

Jste evidentně začátečník, s běžným štěněcím chováním si rady nevíte, ale na zmínku o naprosto nevhodném svetru reagujete "uprdelí", aniž byste se třeba jen snažila zjistit, proč vlastně je ten svetr nevhodný.
Tak super
Určitě to lidi tady nabudí vám radit, až se budete ptát příště na těch milion věcí, které nevíte.

14.3.2021 13:51

Když si všimnete zbarvení tlapek a tvaru hlavy, tak je evidentní, že je to kříženec.

Já netvrdím, že to není kříženec, ale to focení shora fakt zkresluje. Mně se zdají malé uši, ale může to být taky blbým focením.

14.3.2021 13:52

Caty napsal(a):
Jedná ukázková - vypadá tohle jako labrador?

Ne, to vypadá jako prasátko.

14.3.2021 13:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já netvrdím, že to není kříženec, ale to focení shora fakt zkresluje. Mně se zdají malé uši, ale může to být taky blbým focením.

U našeho plemene se teď řeší štěňata, kterými se nový majitele chlubili na FB. Štěňata neváží ani polovinu váhy, která je běžná ve věku odběru , jsou s PP, ale úplně upřímně říkám, že na první pohled bych řekla ani náhodou neřekla, ze jsou to čistokrevní psi. Vidím v nich čivavu, asi tím jak jsou podvyživená :-( .

14.3.2021 15:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ne, to vypadá jako prasátko.

Já chtěla napsat, že spíš vietnamské prase

19.3.2021 01:10
Eliška.K.

XXX.XXX.145.225

Šarina napsal(a):

Tak super

Já se paní a její přehnané reakce rozhodně nezastavam, ale myslím, že tu ani nejde o to, že ji tu radite v něčem úplně jiném, ale spíš jakým způsobem (rejpavě: např...asi má moc čistou krev, tak aby se neušpinila atd...) a že se tu začíná probírat jestli pes je nebo není čistokrevný a jak vypadá nebo nevypadá. Prostě absolutně nedůležité věci mimo téma...Kdyby to byl můj pes, tak mi to bude líto a bude mi to velmi nepříjemné.

19.3.2021 15:35
Šarina

XXX.XXX.243.72

Eliška.K. napsal(a):
Já se paní a její přehnané reakce rozhodně nezastavam, ale myslím, že tu ani nejde o to, že ji tu radite v něčem úplně jiném, ale spíš jakým způsobem (rejpavě: např...asi má moc čistou krev, tak aby se neušpinila atd...) a že se tu začíná probírat jestli pes je nebo není čistokrevný a jak vypadá nebo nevypadá. Prostě absolutně nedůležité věci mimo téma...Kdyby to byl můj pes, tak mi to bude líto a bude mi to velmi nepříjemné.

To "rejpavé", to bylo třetí v pořadí, předtím na ten svetr jen dva velmi opatrné dotazy. A nebylo to rejpavé zase natolik, aby zadavatelka reagovala tak, jak reagovala... sprosťárny sem vnesla ona.

S tou čistokrevností začala sama, přidala fotku, a tak se tu rozjela i debata tímto směrem.
Je to tady diskuze, no a tak lidi plkaj, co je napadne. Pejskaři/chovatelé jsou velmi nerudní vůči "zaručeným psům s PP", takže proto se to vlastně vždycky zvrtne tímto směrem. Mnohokrát nespravedlivě. Příjemné to určitě není, ale tak zase zadavatelka mohla třeba napsat Ch.st. odkud pes je, a vyrazila by pochybovačům karty z ruky. (Anebo opravdu koupila jako "čistokrevného" psa bez PP, a proto se tak naštětila?)
----
Ono to s tím svetrem totiž není zas až tak mimo mísu. Zadavatelka možná netuší, že oblékat štěně tohoto -loveckého- plemene do svetru je opravdu nejen zbytečné, ale nebezpečné. Zaznělo to tady, ale zadavatelku tento poznatek evidentně nezaujal. A přitom to je pro vývoj a zdraví štěněte opravdu hodně důležité... Tady převážila uražená ješitnost nad zájmem se něco dozvědět. A to je fakt jenom problém té paní.

19.3.2021 16:30

Já nevim, že je na to každej tak chytlavej....prostě buď mám psa s PP a nebo bez PP a stokrát tady můžu tvrdit, že moje fena NO byla čistokrevná neboť vím po jakých je rodičích, mám jí od známých a fena nebyla uchovněna...neprošla, přerostlá....
no a jestli mi tady někdo napíše.."vy jste měla vořecha, protože ukázaná platí, tak ukažte PP, jinak nemáte důkaz, že ten pes byl čistokrevnej".....no tak co na to mám říct, nemám v ruce ani jeden argument.
I kdybych sem dala foto...bohužel nemám, protože to byly ještě klasické papírové a děda všechny fotky vyhodil, tak se tady najde XY lidí, kteří mi napíšou, že takhle teda čistokrevnej ovčoun nevypadá, mě zase všichni, co se pohybovali kolem ovčáků říkali, že fena je sice drobnější, ale moc pěkně stavěná........a budu se tady hádat?? Ne, je mi to jedno.
Moje fena byla úžasná.....a je jedno jestli jí nazvu čistokrevnou NO a nebo paní voříšková.

19.3.2021 18:11

Šarina napsal(a):
To "rejpavé", to bylo třetí v pořadí, předtím na ten svetr jen dva velmi opatrné dotazy. A nebylo to rejpavé zase natolik, aby zadavatelka reagovala tak, jak reagovala... sprosťárny sem vnesla ona.

S tou čistokrevností začala sama, přidala fotku, a tak se tu rozjela i debata tímto směrem.
Je to tady diskuze, no a tak lidi plkaj, co je napadne. Pejskaři/chovatelé jsou velmi nerudní vůči "zaručeným psům s PP", takže proto se to vlastně vždycky zvrtne tímto směrem. Mnohokrát nespravedlivě. Příjemné to určitě není, ale tak zase zadavatelka mohla třeba napsat Ch.st. odkud pes je, a vyrazila by pochybovačům karty z ruky. (Anebo opravdu koupila jako "čistokrevného" psa bez PP, a proto se tak naštětila?)
----
Ono to s tím svetrem totiž není zas až tak mimo mísu. Zadavatelka možná netuší, že oblékat štěně tohoto -loveckého- plemene do svetru je opravdu nejen zbytečné, ale nebezpečné. Zaznělo to tady, ale zadavatelku tento poznatek evidentně nezaujal. A přitom to je pro vývoj a zdraví štěněte opravdu hodně důležité... Tady převážila uražená ješitnost nad zájmem se něco dozvědět. A to je fakt jenom problém té paní.

Mně ten svetr spíše vyvolal asociaci, že se paní ke štěněti bude chovat jako k hračce nebo dítěti, a ne jako ke psu. Což do budoucna není úplně dobře, jak víme.

19.3.2021 19:04
Šarina

XXX.XXX.243.72

Mně ten svetr spíše vyvolal asociaci, že se paní ke štěněti bude chovat jako k hračce nebo dítěti, a ne jako ke psu. Což do budoucna není úplně dobře, jak víme.

Jasně, to mě taky... ale navíc, takovej mokrej svetr udělá vždycky víc rotyky, páč si nezkušená panička může (blbě) myslet, že je štěně "v teple". Já jsem před lety dovezla štěně v únoru, kdy byly rekordní mrazy (dlouhodobě víc než - 25), jiné štěně mi jindy vlítlo do polozamrzlé řeky mezi kry a domov několik kilometrů atd atd., takže vím, co to je štěně a zima. Rozhodně bych psa nebalila jen tak pro parádu do žádného svetru. Zvláště teď , vždyť žádné zimy nejsou (max. kolem nuly nebo lehce pod).
Takže já, stejně jako vy, vidím tu tendenci dělat ze psa dítě, nebo dyzajnovej prvek... což u temperamentního loveckého plemene je oboje cesta do pekel.

19.3.2021 19:13

Ale zas - ten obojek neladí s proužky. Příště buď růžový nebo žlutý. A nebo kočku, ta se dá oblékat do šatiček i vozit v kočárku.

19.3.2021 20:41

Ale zas - ten obojek neladí s proužky. Příště buď růžový nebo žlutý. A nebo kočku, ta se dá oblékat do šatiček i vozit v kočárku.

Ale taky ne každá.

20.3.2021 07:41

..králik taky......

20.3.2021 15:46
fikovnice

XXX.XXX.135.144

No tak to "Orionko" teda nee!
Vím, že to občas děcka dělají, ale nesouhlasím s tím stejně jako s navlékáním psů do nevhodných hader.

20.3.2021 19:49

fikovnice napsal(a):
Vím, že to občas děcka dělají, ale nesouhlasím s tím stejně jako s navlékáním psů do nevhodných hader.

..ale jak ty kočky drželi, naš kocour to v zavinovacce vždycky krásně prospal....

20.3.2021 19:54

..ale jak ty kočky drželi, naš kocour to v zavinovacce vždycky krásně prospal....

Já také jako dítě vozila kočku v kočárku místo panenky.Neoblékala jsem ji tedy,ale pod peřinkou na zádech dokázala prospat celé odpoledne.A to mohla kdykoliv odejít.

20.3.2021 20:28
fikovnice

XXX.XXX.133.167

20.3.2021 20:32

Já prý vozila v kočárku kocoura...už si ho teda nepamatuju, to jsem byla hodně malá, ale myslím, že kočka je zrovna tvor, že kdyby v tom kočárku být nechtěla, tak jí tam nikdo neudrží ani párem koní. Takže myslím, že těm kočandám, co se vozit nechají, se to líbí.

20.3.2021 20:43
fikovnice

XXX.XXX.133.167

Já prý vozila v kočárku kocoura...už si ho teda nepamatuju, to jsem byla hodně malá, ale myslím, že kočka je zrovna tvor, že kdyby v tom kočárku být nechtěla, tak jí tam nikdo neudrží ani párem koní. Takže myslím, že těm kočandám, co se vozit nechají, se to líbí.

No, možná některým ano...ale představa, že by některý z mého kočičího osazenstva se nechal vozit v kočárku...a navrch ještě třeba v nějakých dupačkách, mě přivádí k záchvatu smíchu!

20.3.2021 21:10

fikovnice napsal(a):
No, možná některým ano...ale představa, že by některý z mého kočičího osazenstva se nechal vozit v kočárku...a navrch ještě třeba v nějakých dupačkách, mě přivádí k záchvatu smíchu!

Tak dupačky u nás teda nee, já měla jako hodně malinká takovej proutěnej kočárek, něco podobnýho jako na fotce a samozřejmě vystlanej...nějaká deka, plymo, tak si myslím, že kocourovi se tam líbilo...to že jsem s tím jezdila po kuchyni, to mu asi nevadilo.

Mě spíš minule pobavil syn, když jsem mu říkala, že je to na prdlačku, že chudák Jack už nikam daleko nedojde a tak chodíme jenom kolem komína a nebo v okruhu kolem auta...prej "hele oni existujou kočárky pro psy"....no tak když si představím jak velkej kočárek bychom museli pořídit

20.3.2021 21:22

Já také jako dítě vozila kočku v kočárku místo panenky.Neoblékala jsem ji tedy,ale pod peřinkou na zádech dokázala prospat celé odpoledne.A to mohla kdykoliv odejít.

..já bych se zase tak ráda vrátila do svého dětství...alespoň na chviličku....

20.3.2021 21:54

fikovnice napsal(a):

Proto má kočka 7 životů, aby něco vydržela :-)). Proč se asi říká "utahanej jako kotě" :-)). Ale vážně, těm kočkám, když si zvyknou na dětské ruce od malička, to vůbec nevadí, jak píše Sardullah, kočku nedonutíte, když nebude chtít.
Můj kocour z dětství mě asi hodně miloval, když jsem povyrostla, byl to takový poloviční pes, uměl dávat pac, uměl sednout, lehnout, přeskočit - celé cirkusové vystoupení. Ale nikdy se mnou nespal v posteli, to měla vyhrazené sestra. Nikdy jsem ho v posteli neudržela, vždycky šel k sestře.

Neregistrovaný uživatel

20.3.2021 22:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.0

Teď sem si úplně živě představila něco ze svoji havěti v podobné situaci 🤣🤣🤣 sycici tkanička nacpana do barevný fusekle nebo podkolenky a prikryta peřinou 🤣🤣🤣🤣

21.3.2021 01:11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Teď sem si úplně živě představila něco ze svoji havěti v podobné situaci 🤣🤣🤣 sycici tkanička nacpana do barevný fusekle nebo podkolenky a prikryta peřinou 🤣🤣🤣🤣

Topnej kámen pod peřinku, a jak by si v tom kočárku užovka lebedila. 😂

21.3.2021 11:33
fikovnice

XXX.XXX.132.109

Tak dupačky u nás teda nee, já měla jako hodně malinká takovej proutěnej kočárek, něco podobnýho jako na fotce a samozřejmě vystlanej...nějaká deka, plymo, tak si myslím, že kocourovi se tam líbilo...to že jsem s tím jezdila po kuchyni, to mu asi nevadilo.

Mě spíš minule pobavil syn, když jsem mu říkala, že je to na prdlačku, že chudák Jack už nikam daleko nedojde a tak chodíme jenom kolem komína a nebo v okruhu kolem auta...prej "hele oni existujou kočárky pro psy"....no tak když si představím jak velkej kočárek bychom museli pořídit

Jani, takovej kočárek měli moji známí pro své děti - v cca našem věku. Prostě velmi nízký a široký. Vůbec neznám moderní trend, ale myslím si, že pokud byl z proutí, byla by to dnes velká rarita a vzácnost, ne?

21.3.2021 11:35
fikovnice

XXX.XXX.132.109

..já bych se zase tak ráda vrátila do svého dětství...alespoň na chviličku....

A já do mládí - kolem 25 let - moje asi nejkrásnější a nejúžasnější životní období...
Ale dětství bych také brala - tak nějak kolem 8-10 let.

"Leithian" - ale představte si, jak jde kolem někdo, obzvlášť mého typu, kdo má fobii z hadů a řekne Vám:"Jéé, můžu kouknout, jak roztomilé máte mimčo?"

21.3.2021 12:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
A já do mládí - kolem 25 let - moje asi nejkrásnější a nejúžasnější životní období...
Ale dětství bych také brala - tak nějak kolem 8-10 let.

"Leithian" - ale představte si, jak jde kolem někdo, obzvlášť mého typu, kdo má fobii z hadů a řekne Vám:"Jéé, můžu kouknout, jak roztomilé máte mimčo?"

A tam hroznýš v čepečku To jo, to bych tě u toho fakt ráda viděla

21.3.2021 12:27

lesnížínka napsal(a):

Už vidím dceru, ta by ječela.

Neregistrovaný uživatel

21.3.2021 14:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.0

Holky boží představa 🤣🤣
I když jak o tomhle moh někdo říct že není roztomilouškej čumášek nepochopím 😁🤣

21.3.2021 16:42

Holky boží představa 🤣🤣

A kde má ten čepeček

Já se teda přiznám, že tmavé zbarvení mému oku lahodí více....ale očička má pěkný i tak.

21.3.2021 17:47

A kde má ten čepeček

Já se teda přiznám, že tmavé zbarvení mému oku lahodí více....ale očička má pěkný i tak.

...já bych mu uvazala šáteček a navlékla do pruhované podkolenky....a prikryla perinkou...anebo bych ho dala do té zavinovačky, ty volanky by mu slusely...

21.3.2021 17:51
lupus4

XXX.XXX.205.61

což krajtička, ale taková varující kobřička - to by bylo povozeníčko a "pomazleníčko"

PS. sorry za debilňoučký zdroněliny

Neregistrovaný uživatel

21.3.2021 18:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.0

lupus4 napsal(a):
což krajtička, ale taková varující kobřička - to by bylo povozeníčko a "pomazleníčko"

Mno tenhleten byl zatím jediný z X set hadů co mi prošly rukama co se dál označit fakt za mazla. Zbytek je schopnej mě čas od času sežrat. Tohle chrapalo se mnou na gauči, v posteli. Nikdy nekouslo nikoho. Vencilo se na trávě a nechalo se tahat děckama. A když chtěl z terarka triskal do skla klidně 5 hodin v kuse dokud nebyl pustenej na postel kde si lozil v perinach.... Druhej takovej už asi nikdy nebude... 😪 Aaale co zmuzu. Kousav svině jsou taky vtipný 🤣

21.3.2021 18:20
fikovnice

XXX.XXX.132.109

lesnížínka napsal(a):

...to už bys mě na své úrovni neviděla. Musela by ses podívat dolů na zem, kde bych ležela omdlelá...

21.3.2021 18:23
fikovnice

XXX.XXX.132.109

Holky boží představa 🤣🤣

Ale jo, čumáček má fakt pěknej...
Když já jsem za tu fobii na sebe i naštvaná , ale s fobiemi se hrozně těžko pracuje. Mně spíš "vadí"/bojím se toho hadího rychlého pohybu, mrštnosti...asi to neumím moc popsat. Třeba škrtičů se bojím podstatně méně než štíhlých mrštných hadů.
Musím přečíst tu knížku, co mi doporučuje "Lupus"!

21.3.2021 18:25
fikovnice

XXX.XXX.132.109

lupus4 napsal(a):

Tak ta by v tom kočárku mohla pěkně i "sedět", vztyčená s přední částí těla, pro ni by to chtělo nějakej sporťák... A jako nezbedný mimino by na just plivala na kolemjdoucí.

Neregistrovaný uživatel

21.3.2021 18:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.0

fikovnice napsal(a):
Tak ta by v tom kočárku mohla pěkně i "sedět", vztyčená s přední částí těla, pro ni by to chtělo nějakej sporťák... A jako nezbedný mimino by na just plivala na kolemjdoucí.

No to by zmakla i moje hroznyska jedna... Jenže ta by pri sebemenším. Pohybu okolo visela dotyčný u v obličeji... Ověřený dostřel zmetka 1,5m je přes dva metry bez námahy.

25.3.2021 12:24
fikovnice

XXX.XXX.133.116

No to by zmakla i moje hroznyska jedna... Jenže ta by pri sebemenším. Pohybu okolo visela dotyčný u v obličeji... Ověřený dostřel zmetka 1,5m je přes dva metry bez námahy.

Fakt? Myslela jsem, že škrtiči jsou kliďasi...
Ale berte mě prosím samozřejmě jako laika. Vím, že umí rafnout při krmení, když člověk je neopatrný a páchne např. od potkanů. Ale že by takto reagovali na sebemenší pohyb, to je pro mě novinka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík