Border terier - Štěňata

Prodám Border teriéra - CHS Malí ďáblíci nabízí dva volné pejsky nar. 28.3....
17000 Kč
Zdravím,
máma doma 3 měsíční štěně už od první chvíle kdy ho máme, tak se ho snažíme naučit chodit na podložku nebo ven, když vykoná svojí potřebu, tak ho vždy pochválíme a dáme pamlsek, ale povede se mu to jen výjimečně. Stále to nejspíše nechápe a vykonává potřebu všude možně po baráku. Zkoušeli jsme už spousty věcí, které jsme se dočetli na internetu či od kamarádu a nic nepomohlo.
Máte nějaké rady?
Předem děkuji.
Stále to nejspíše nechápe ...
Mýlíte se.
Chápe, že když potřebuje, tak to prostě vykoná.
A vy jste tam nač?
Tříměsíční nečistotné štěně je vaše vizitka.
Už to mělo vědět. Za týden to musí pochopit.
Nikdo si rád nepodělá svůj pelech - byt,
když má možnost to udělat venku. Ovšem vy
mu to musíte umožnit.
Tzn. hlídat a lítat ven, vždy při sebemenším náznaku,
že potřebuje.
Je to ještě štěně, je to normální. Ale docela dost si to ztěžujete tou podložkou - tím mu ukazujete, že čůrat doma je normální, on pak tak úplně nemusí pochopit, jestli je to správně jen na tu podložku, nebo kdekoli jinde doma. Podložka je zlo, doporučuji se jí co nejrychleji zbavit...
Štěně se snažte brát ven po probuzení, po nakrmení, po napití, po hře... Venku být dokud se nevyvenčí a pak pochválit. Doma ho sledujte, když bude čuchat nebo se točit - tak hned popadnout a a donést ven. Pokud ho přistihnete při čůrání, tak to samé - čapnout a letět ven, tam ho nechat dokonat potřebu a pochválit. Může se hodit, když mu u toho budete opakovat třeba "čůrej", aby se to naučil i na povel. Pokud doma najdete loužičku, tak ho netrestejte, nenadávejte, úplně v klidu to ukliďte a víc neřešte.
rapotacka11
napsal(a):
Stále to nejspíše nechápe ...
Mýlíte se.
Chápe, že když potřebuje, tak to prostě vykoná.
A vy jste tam nač?
Tříměsíční nečistotné štěně je vaše vizitka.
Už to mělo vědět. Za týden to musí pochopit.
Nikdo si rád nepodělá svůj pelech - byt,
když má možnost to udělat venku. Ovšem vy
mu to musíte umožnit.
Tzn. hlídat a lítat ven, vždy při sebemenším náznaku,
že potřebuje.
Možná nechápete, že to není jen o výchově a o chápání. Močová soustava musí dozrát a rychlost dozrávání je individuální.
Kojenec, kterej se počůrává do plen, taky není vizitka rodičů- prostě na to fyziologicky nemá.
Tříměsíční štěně je ještě prcek, čímž netvrdím, že některé už to tou dobou nemůže umět.
Terven
napsal(a):
Možná nechápete, že to není jen o výchově a o chápání. Močová soustava musí dozrát a rychlost dozrávání je individuální.
Kojenec, kterej se počůrává do plen, taky není vizitka rodičů- prostě na to fyziologicky nemá.
Tříměsíční štěně je ještě prcek, čímž netvrdím, že některé už to tou dobou nemůže umět.
Možná chápu.
Opravdu na to možná fyziologicky nemá.
Ze zkušenosti vím, že čím častěji zabráním
"nehodě", tím rychleji pochopí.
Umožním li mu to dělat 1x venku, 1x v pokoji
opravdu to trvá, než v tom má jasno.
Mnohé zde uklidňují , vysvětlují a obhajují
nečistotnost ještě v 5 i dokonce v 7 měs.
Zadavatelka na to není sama. Neměl by být tedy
problém štěně uhlídat.
Anonym11
XXX.XXX.142.187
Dobrý den, prosím o radu. Mamé 4 a půl měsíční štěně, zpočátku se nehody doma stávaly výjimečně, krásně se naučila chodit ven, vydržela i přes noc, pohoda. Chodili jsme a chodíme často. Ale teď po dvou měsících a něco, co ji máme opravdu již každou noc vykoná potřebu v obýváku. Zkusili jsme opět chodit večer později, ráno dřív, v noci. Dnes nezvládla 4 hodiny a zase dokonce dvě louže. Přitom venku čůrá jako dospělý pes, rozumí i povelu vyčurej se, jinak je to moc hodné a chytré štěně. Nevíte, co se mohlo stát? Proč začala doma přes noc čůrat s pravidelností, když už jako maličká to zvládala? Jako maličká neměla ani plínku nic, a zvládala to krásně, no a teď jsme se postupně vrátili na ty stejné intervaly ze dvou měsíců a každou noc najdeme louži. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jestli to dřív nedělala, tak bych asi zkusila nejdřív veta, jestli to není zdravotní problém.
No a pokud není....mám "štěně", teď jí bude rok a ještě donedávna jsem s ní chodila v noci ven...někdy ve dvě ráno, někdy v půl pátý.....upřímně nevím, jestli potřebovala čůrat pokaždé a nebo jen chtěla na zahradu, protože už to není malé štěně, tak tam s ní nedřepím, prostě jí vykopnu a až si zaštěká, tak beru domů.
No a teď asi posledních 14 dní se už stává, že v noci jdeme ven třeba jen 1-2x týdně, jinak spí celou noc.
Když jí bylo 4,5 měsíce, tak jsem spala na matraci na chodbě, protože noční venčení bylo pravidlo, ale ložnici mám v patře, feňule spala dole na chodbě a než se dohrabala do ložnice, aby mě vzbudila, tak to cestou pustila.....Jednudušší by bylo, kdyby se mnou spala v posteli, ale to nechtěla.
Takže spíš otázka....jestli si umí říct, že chce ven?? Má možnost někomu v noci říct, že chce ven??
Možná na to budou mít ostatní jinej názor, ale já bych se z toho nehroutila, je to malé štěňátko.
Já vychovávám páté štěně a každé bylo jiné....s některými jsem lítala v noci každé 2-3 hodiny, některé spalo celou noc a žádná loužička. Některé bylo bezloužičkové už třeba ve třech měsících, no a pyrenejka se mi doma počůrala ještě v osmi měsících...sice zcela vyjímečně, ale stalo se....
Uživatel s deaktivovaným účtem
"mám "štěně", teď jí bude rok a ještě donedávna jsem s ní chodila v noci ven...někdy ve dvě ráno, někdy v půl pátý.....upřímně nevím, jestli potřebovala čůrat pokaždé a nebo jen chtěla na zahradu, protože už to není malé štěně, tak tam s ní nedřepím, prostě jí vykopnu a až si zaštěká, tak beru domů"
tak to máme s tím pyr"štěňátkem" úplně stejně!
jako furt
(on, jako pes, je fakt dobrý výcvikář....jako manžela )